Πώς να κάνετε απολέπιση δέρματος

Τι εννοούμε πραγματικά λέγοντας απολέπιση; Η απολέπιση σε απλή γλώσσα είναι η αφαίρεση του νεκρού δέρματος από το ανώτερο στρώμα του δέρματος ή την επιδερμίδα. Πώς κάνουμε απολέπιση; Το μεγαλύτερο μέρος της απολέπισης γίνεται μέσω της καλλυντικής διαδικασίας. Φυσικά, τώρα καταλαβαίνουμε ότι η απολέπιση θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε λείο δέρμα και επίσης θα μας βοηθήσει να μειώσουμε την ακμή και τα προβλήματα που μοιάζουν με σπυράκια. Ουσιαστικά, αν θέλετε καλό δέρμα, πρέπει επίσης να απαλλαγείτε από μερικά από αυτά!

Το δέρμα με τον φυσικό του τρόπο απολεπιέται ή αποβάλλεται σε ίσως σε ένα μήνα και έχουμε νέο δέρμα. Ωστόσο, μερικά από αυτά παραμένουν πίσω και αφήνουν το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό και τραχύ και στεγνό και αποφεύγει την απελευθέρωση λίπους από τους πόρους. Επομένως, προκύπτει η ανάγκη για αφαίρεση αυτών των νεκρών επιδερμίδων με καλλυντικά μέσα.

Πώς να κάνετε απολέπιση δέρματος

Πώς να κάνετε απολέπιση δέρματος:

Η απολέπιση σε τακτική βάση θα βοηθήσει στον καθαρισμό των πόρων και του δέρματος και επίσης στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό θα κάνει το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και φρέσκο ​​από μέσα. Έτσι, μόλις κάνουμε τακτική απολέπιση, διατηρεί επίσης το δέρμα μας βοηθητικό να απορροφήσει αποτελεσματικά την ενυδατική κρέμα και άλλα προϊόντα περιποίησης.

Αυτή η απολέπιση μπορεί να γίνει με τρίψιμο, προϊόντα περιποίησης δέρματος, σπιτικά προϊόντα ή πηγαίνοντας σε ένα σαλόνι για να καθαρίσει το δέρμα. Μερικοί από τους φυσικούς τρόπους απολέπισης του δέρματος στο σπίτι μπορεί να είναι χρησιμοποιώντας τα παρακάτω. Εφαρμόστε όλα αυτά στο πρόσωπο απλά ωμά ή αναμειγνύοντας με άλλα προϊόντα του σπιτιού, όπως μπεσάνι, χυμό λεμονιού, σιτάλευρο κ.λπ. και κάντε μασάζ καλά με κυκλικές κινήσεις:

1. Μέλι:

Το μη επεξεργασμένο και ακατέργαστο μέλι είναι αντισηπτικό, περιέχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες και είναι επίσης πολύ καλό αντιοξειδωτικό. Το μασάζ στο δέρμα σας με μέλι παρέχει τακτική επιδιόρθωση στο δέρμα και επίσης παρέχει ενυδάτωση σε αυτό, χωρίς να το κάνετε να φαίνεται στεγνό. Έχει ενυδατικές ιδιότητες και έτσι βοηθά στην αναζωογόνηση του δέρματος.

2. Μαγειρική σόδα:

Λοιπόν, όλοι έχουμε ένα κουτί μαγειρικής σόδας στα δρομολόγια της κουζίνας μας και μπορεί να μην είναι πολύ χρήσιμο. Εδώ είναι ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο. Μαγειρική σόδα ή όξινο ανθρακικό νάτριο υπάρχει σε πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας που χρησιμοποιούμε διαφορετικά. Επομένως, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα στο πακέτο ή στο καθαριστικό προσώπου σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην απολέπιση του δέρματος καθιστώντας το καθαρό και καθαρό και εξοικονομώντας σας πρέζα τσέπης σε ακριβά λουτρά!

3. Γιαούρτι:

Εκτός από την πλούσια πηγή γεύσης στην κουζίνα μας, το γιαούρτι είναι επίσης πλούσιο σε υδροξυ οξύ. Όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας θα περιέχουν επίσης αυτό. Το γιαούρτι είναι ένα φυσικό καθαριστικό και λείο δέρμα. Είναι ένα πολύ καλό απολεπιστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί απλό ως πρόσωπο όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε ολόκληρο το σώμα. Αφήστε το στη συνέχεια για 10 έως 15 λεπτά και θα βρείτε το σώμα σας ελαφρύ, ενυδατωμένο και καθαρό. Μπορεί να εφαρμοστεί αναμειγνύοντας μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Το γιαούρτι είναι επίσης ένα πολύ καλό ενυδατικό και καθαριστικό για τα μαλλιά.

4. Χυμός λεμονιού:

Ο χυμός λεμονιού είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C. Είναι εσπεριδοειδή πλούσια σε άλφα υδροξυοξύ και είναι επίσης συστατικό στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Διεισδύει επίσης στο δέρμα και βοηθά στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος από την επιδερμίδα και καθαρίζει και καταπρανει το δέρμα. Ο χυμός λεμονιού αναμιγνύεται επίσης με μέλι ή γιαούρτι και μπορεί να εφαρμοστεί ως μάσκα προσώπου.