Πώς να απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες στο δέρμα

Ένα από τα πολύ συνηθισμένα δερματικά προβλήματα που παρατηρούνται σε πολλούς ανθρώπους είναι αυτό των καφέ κηλίδων. Το χρώμα μπορεί να κυμαίνεται από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ και ακόμη και κόκκινο σε πολλές περιπτώσεις. Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα στο πρόσωπο, αλλά ένας από τους πιο συνηθισμένους είναι αυτός της έκθεσης στον ήλιο.

Είναι επίσης γνωστό ως κηλίδες ηλικίας μόνο και μόνο επειδή το πρόβλημα ξεκινά κατά τη μέση ηλικία. Η κύρια περιοχή εμφάνισης είναι το πρόσωπο αν και μπορεί επίσης να εμφανιστεί στα χέρια, τα πόδια, τα χέρια και τους ώμους. Φέρνει θαμπή και μη ελκυστικότητα στο πρόσωπο και χρειάζεται σωστή και γρήγορη περιποίηση.

Πώς να απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες στο δέρμα

Για να σας βοηθήσει με το ίδιο, η παρακάτω λίστα έχει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές, προτάσεις και ιδέες θεραπείας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τακτική βάση.

1. Εφαρμογή γιαουρτιού:

Εφαρμόστε γιαούρτι χαμηλών λιπαρών στις καφέ κηλίδες κάθε μέρα για περίπου 20 λεπτά. Μπορεί να ξεπλυθεί με δροσερό νερό μόλις στεγνώσει. Κάποιος μπορεί επίσης να εφαρμόσει το γιαούρτι και να αφήσει για μια ολόκληρη νύχτα για να πάρει τα αποτελέσματα.

2. Χρήση αλόης βέρα:

Πάρτε λίγο από το φρέσκο ​​εκχυλισμένο τζελ της Αλόης Βέρα και εφαρμόστε το καλά στις καφέ κηλίδες. Θα πρέπει να κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα και να το αφήσετε για την επόμενη μισή ώρα πριν το ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Αυτό πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα για τουλάχιστον 1-2 μήνες για να έχετε ορατά αποτελέσματα στη θεραπεία των καφέ κηλίδων.

3. Χυμός λεμονιού:

Οι φυσικές λευκαντικές ιδιότητες του χυμού λεμονιού είναι ένας τέλειος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις άσχημες καφέ κηλίδες στο δέρμα. Απλώστε χυμό λεμονιού στην πληγείσα περιοχή για 30 λεπτά πριν τον ξεπλύνετε με νερό. Αυτό πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αραιώσει το χυμό λεμονιού με νερό εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

4. Οφέλη από καστορέλαιο:

Οφέλη από καστορέλαιο

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του καστορέλαιο το καθιστούν ένα τέλειο υγρό για τη θεραπεία του προβλήματος των καφέ κηλίδων στο δέρμα. Πάρτε λίγο από το λάδι σε ένα καθαρό βαμβάκι και εφαρμόστε στις κηλίδες. Κάντε απαλό μασάζ για κάποιο χρονικό διάστημα. Πρέπει να γίνεται μία φορά το πρωί και μία το βράδυ πριν κοιμηθείτε.

5. Χρησιμοποιήστε σανταλόξυλο:

Οι αντισηπτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες που έχει το σανδαλόξυλο το καθιστούν ένα ιδανικό φυσικό προϊόν για να απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες στο δέρμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε μια φρέσκια πάστα με σανταλόξυλο και νερό ή με σανταλόξυλο, ροδόνερο και γλυκερίνη και να την εφαρμόσετε στις πληγείσες περιοχές. Αυτό πρέπει να αφεθεί να στεγνώσει. Το επόμενο ξέπλυμα με κρύο νερό πρέπει να ακολουθήσει και αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.

6. βουτυρόγαλα:

Το βουτυρόγαλα είναι ένα ποτό που δεν έχει μόνο μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό όταν καταναλώνεται αλλά παρέχει επίσης θεραπεία για τις καφέ κηλίδες εάν εφαρμοστεί. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας βαμβάκι στα σημεία και να ξεπλυθεί μετά από λίγα λεπτά. Μέσα σε μερικές εβδομάδες θα βρείτε ορατή διαφορά.

7. Παπάγια:

Τα ένζυμα της παπάγιας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των καφέ κηλίδων χρησιμοποιώντας τριμμένη παπάγια στο δέρμα για περίπου 20 λεπτά, ακολουθούμενο από ένα χλιαρό ξέβγαλμα νερού. Αυτό πρέπει να γίνεται 2 φορές την ημέρα.

8. Χυμός κρεμμυδιών:

Αφαιρέστε φρέσκο ​​χυμό από κρεμμύδια και εφαρμόστε στις καφέ κηλίδες 3 φορές την ημέρα. Οι όξινες και λευκαντικές ιδιότητες θα βοηθήσουν στη σταδιακή αλλά αποτελεσματική θεραπεία των καφέ κηλίδων σε μερικές εβδομάδες.

9. Κόκκινες σταφίδες:

Πάρτε άγουρη και πολτοποιημένη κόκκινη σταφίδα με μέλι και κάντε μασάζ αργά στις καφέ κηλίδες. Αυτό πρέπει να μείνει για 30 λεπτά πριν ξεπλύνετε με ζεστό νερό και εφαρμόσετε λίγο χυμό λεμονιού. Αυτό πρέπει να γίνεται μία φορά την ημέρα.

Πώς να απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες στο δέρμα