Οι οκτώ καλύτεροι τρόποι για να φωτίσετε φυσικά το δέρμα σας αντί για χημική θεραπεία λεύκανσης δέρματος

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε πολλά προϊόντα λεύκανσης δέρματος στην αγορά. Το πρόβλημα είναι ότι περισσότερα από τα μισά από αυτά είναι φτιαγμένα με χημικά που βλάπτουν επίσης το δέρμα σας. Αλλά αν θέλετε να επιτύχετε έναν πιο χλωμό τόνο, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα φωτισμού του δέρματος. Και μπορείτε να επιτύχετε μερικές αποχρώσεις πιο ανοιχτές χωρίς τις σκληρές παρενέργειες που έρχονται με χημικές θεραπείες.

Φωτίστε το δέρμα σας αντί για χημική θεραπεία λεύκανσης δέρματος

Τι είναι τόσο λάθος με τις εμπορικές θεραπείες λεύκανσης δέρματος?

Το κύριο δραστικό συστατικό στις περισσότερες χημικά παραγόμενες θεραπείες λεύκανσης δέρματος είναι η υδροκινόνη. Τώρα, αυτό το συστατικό δεν είναι επιβλαβές αρχικά. Έχει τη δυνατότητα να αναστείλει την παραγωγή μελανίνης, της χημικής ουσίας που δίνει το χρώμα του δέρματός σας. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό το συστατικό μπορεί να σκουρύνει το δέρμα σας. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και άλλα συμπτώματα βλάβης του δέρματος.

Τα καλά νέα είναι ότι η φύση έχει πολλά άλλα συστατικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη λεύκανση του δέρματος. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης, της χημικής ουσίας που προκαλεί τη σκοτεινή χρώση και απορροφώντας τις επιβλαβείς ακτίνες UV από τον ήλιο. Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα φυσικά συστατικά.

Εκχυλίσματα εσπεριδοειδών:

Ο χυμός λεμονιού και οι φλούδες πορτοκαλιού είναι οι καλύτεροι φυσικοί λευκαντικοί παράγοντες που μπορείτε να βρείτε. Πλούσια σε βιταμίνη C, και τα δύο αυτά συστατικά βοηθούν διατηρώντας το δέρμα σας σφριγηλό και υποστηρίζοντας την υγεία του. Η βιταμίνη C παίζει ρόλο στην παραγωγή των ινών κολλαγόνου που υποστηρίζουν το δέρμα σας. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, το λεμόνι και το πορτοκάλι μπορούν να επιβραδύνουν τα υπερκινητικά μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη.

Δίκαιη ειδοποίηση: εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, αραιώστε το χυμό λεμονιού, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Koji Acid:

Κοιτάξτε την ετικέτα σχεδόν όλων κρέμα φωτισμού δέρματος, και θα βρείτε κοτζικό οξύ στη λίστα συστατικών. Αυτή η λευκή κρυσταλλική σκόνη προέρχεται από μύκητα στην Ασία και έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσική εναλλακτική λύση στην υδροκινόνη για πολλά χρόνια. Asδια με την υδροκινόνη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του αποχρωματισμού του δέρματος, της υπερχρωματισμού και πολλά άλλα. Το κοτζικό οξύ αναστέλλει τη λειτουργία της τυροσινάσης, μιας πρωτεΐνης που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή μελανίνης. Ταυτόχρονα, παρέχει αντιοξειδωτικά οφέλη στο δέρμα και το προστατεύει από τον ήλιο.

Εκχύλισμα Bearberry:

Ορισμένα από τα φυσικά συστατικά φωτισμού είναι εύκολο να βρεθούν, ενώ μερικά είναι πιο δύσκολο να προέλθουν. Αυτό ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Το εκχύλισμα αρκούδας προέρχεται από τα φύλλα του φυτού. Σε πολλά καλλυντικά προϊόντα, το εκχύλισμα αρκούδας χρησιμοποιείται ως στυπτικό. Το εκχύλισμα περιέχει επίσης Alpha arbutin, μια χημική ουσία που μπορεί να σας βοηθήσει να φωτίσετε γρήγορα το δέρμα. Αυτό το συστατικό μπορεί επίσης να βοηθήσει με τις φακίδες, τις σκούρες κηλίδες και άλλους τύπους και μορφές αποχρωματισμού του δέρματος.

Μπόνους: Το εκχύλισμα αρκούδας περιέχει φίλτρα προστασίας από τον ήλιο που θα μειώσουν την ποσότητα μαυρίσματος που βιώνετε μετά την έκθεση στον ήλιο.

Εκχύλισμα γλυκόριζας:

Ο χυμός που εξάγεται από τη ρίζα γλυκόριζας είναι βασικός στην κινεζική ιατρική για πολλά χρόνια. Αλλά από την άποψη του φωτισμού του δέρματος, ήταν μόνο στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τότε, Ιάπωνες επιστήμονες εντόπισαν μια ένωση στη γλυκόριζα που ονομάζεται glabridin, η οποία μπορεί να απορροφήσει τις ακτίνες UVA και UVB και να είναι ένα αποτελεσματικό στοιχείο λεύκανσης του δέρματος.

Αυτή η ένωση λειτουργεί αναστέλλοντας ένζυμα που παράγουν μελανίνη έως και 50%. Και το κάνει αυτό χωρίς καμία βλάβη στα κύτταρα του δέρματος.

Βιταμίνη Β3:

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η βιταμίνη Β μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να διατηρήσει την υγρασία. Το δέρμα σας θα νιώσει πιο απαλό και λείο. Επιπλέον, η βιταμίνη Β3 βοηθά στη μείωση των λεπτών γραμμών. Και για τα οφέλη της λεύκανσης του δέρματος, η βιταμίνη μπορεί να μειώσει την παραγωγή μελανίνης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Β3 προστίθεται συχνά στις κρέμες δέρματος.

Phyllanthus Emblica (Ινδικό φραγκοστάφυλο):

Είπαμε προηγουμένως ότι υπάρχουν μερικά εξωτικά και δυσεύρετα συστατικά στη λίστα. Το Indian Gooseberry είναι ένα άλλο παράδειγμα. Το εκχύλισμα από αυτό το φυτό έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αντιμικροβιακές ιδιότητες και παρέχει έναν τόνο βιταμίνης C.

Συνδυάστε και τα τρία αυτά, και το συστατικό μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από βλάβες από τον ήλιο και να μειώσει την υπερχρωματισμό.

Λευκό εκχύλισμα μουριάς:

Αυτό το δέντρο είναι εγγενές στην Κίνα. Το εκχύλισμα από τη λευκή μουριά περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, η μείωση της χοληστερόλης και η πρόληψη του διαβήτη. Αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει με το πρόβλημα λεύκανσης του δέρματός σας.

Όπως και τα άλλα φυσικά συστατικά σε αυτόν τον κατάλογο, αναστέλλει το ένζυμο τυροσινάση, το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μελανίνης. Μια σταγόνα από αυτό το εκχύλισμα μπορεί να μειώσει την παραγωγή μελανίνης κατά 50%.

Gigawhite:

Το Gigawhite είναι ένα λαμπερό δέρμα που σχηματίζεται από 7 φυτά των Άλπεων. Το ελαφρυντικό δέρματος έχει χρησιμοποιηθεί ως κύριο ενεργό συστατικό σε προϊόντα δέρματος που μπορούν να βοηθήσουν στη λεύκανση του δέρματος. Βοηθά επίσης στην εμφάνιση κηλίδων γήρανσης.

Το ελαφρυντικό έγινε χάρη σε μια συγκεκριμένη επιλογή. Αρχικά επιλέχθηκαν περισσότερα από 100 φυτά Άλπεων. Όλοι τους ήταν σε θέση να αναστείλουν την τυροσινάση, το ένζυμο που προκαλεί την παραγωγή μελανίνης. Από αυτά, χρησιμοποιήθηκαν επτά. Αυτά τα επτά παρουσίασαν την υψηλότερη ανασταλτική δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένας φυσικός παράγοντας λεύκανσης του δέρματος που χρησιμοποιείται τώρα ως εναλλακτική λύση στην υδροκινόνη.

Πώς να επιλέξετε ένα εμπορικό φυσικό προϊόν?

Ενώ δεν μπορείτε να βρείτε πολλά από τα φυσικά συστατικά εδώ ως ωμά, μπορείτε να τα αναζητήσετε σε εμπορικά προϊόντα. Αν ψάχνετε να αγοράσετε μια καλή κρέμα λεύκανσης, ελέγξτε αν περιέχει κάποιο από τα συστατικά που αναφέρονται εδώ.