Ποιοι είναι οι τύποι πονοκεφάλου σε διαφορετικές τοποθεσίες

Φανταστείτε να πάτε στη δουλειά με πονοκέφαλο. Απλώς κάνει τη μέρα σας κακή προς χειρότερη. Αυτός ο πονοκέφαλος ή η ενόχληση δυσκολεύει να κάνει κάτι. Μπορεί απλά να θέλετε να μείνετε στο κρεβάτι σας και να μην κάνετε απολύτως τίποτα.

Ποιοι είναι οι τύποι πονοκεφάλου σε διαφορετικές τοποθεσίες

Ο πονοκέφαλος είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος. οι άνθρωποι πάνε να δουν γιατρό. Κυρίως οι γυναίκες έχουν πονοκέφαλο έντασης και σταματούν να προκαλούν πονοκέφαλο στους άνδρες. Είναι ο λόγος που 127 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους.

Τύποι και θέσεις κεφαλαλγίας:

Το κεφάλι μπορεί να πονάει διαφορετικά από άτομο σε άτομο. Μπορεί να είναι μετωπικό, πίσω, μέτωπο, πρόσωπο ή κεφάλι. Ο πόνος μπορεί να είναι οποιουδήποτε μεγέθους. Κανονικά είναι λιγότερο στην αρχή και συνεχίζει να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου εάν δεν αντιμετωπιστεί. Εάν ο πονοκέφαλος επικρατεί για μεγαλύτερη διάρκεια, θα πρέπει να δείτε γιατρό.

Επίσης ο πονοκέφαλος με άλλα συμπτώματα όπως κρυολόγημα, τρέξιμο στη μύτη, μυϊκή δυσκαμψία, πυρετός, διάρροια, πόνος στο στομάχι, ναυτία και έμετος πρέπει να ελεγχθούν. Πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό εάν παραμείνει για μεγαλύτερη διάρκεια καθώς μπορεί να σημαίνει κάποια σοβαρή ασθένεια.

Οφείλεται κυρίως στα νεύρα που απλώνονται στον εγκέφαλο. Απλώνεται στο κεφάλι και στο πρόσωπο. Θα μπορούσε επίσης να οφείλεται σε μυϊκό πόνο και αιμοφόρα αγγεία. Αυτό κάνει κάθε τύπο πονοκεφάλου διαφορετικό. Έτσι, κάθε άτομο μπορεί να έχει διαφορετικό τύπο πονοκεφάλου για οποιονδήποτε λόγο. Οι τύποι πονοκεφάλου είναι οι εξής.

Πρωτοπαθής κεφαλαλγία:

Οι πονοκέφαλοι που δεν έχουν αιτία ή κατάσταση ονομάζονται πρωτογενής πονοκέφαλος. Είναι συνηθισμένος τύπος πονοκεφάλου. Αυτός ο τύπος πονοκεφάλου είναι πολύ ήπιος και είναι μικρής διάρκειας. Μια απλή ξεκούραση ή ένα φλιτζάνι τσάι αρκεί για να το θεραπεύσει.

Δευτερεύων πονοκέφαλος:

Ο πονοκέφαλος που έχει λόγο και κατάσταση ονομάζεται τυπικός πονοκέφαλος. Μπορεί να είναι διαταραχή ή τραυματισμός. Αυτός ο τύπος είναι μεγαλύτερος και πιο επώδυνος. Μπορείτε να πάρετε φάρμακο και να το θεραπεύσετε.

Πονοκέφαλος συμπλέγματος:

Οι πονοκέφαλοι που έρχονται σε ομάδα ονομάζονται συσσωρευμένοι πονοκέφαλοι. Διαρκεί εβδομάδες και μήνες. Είναι πιο συχνή σε άνδρες και γυναίκες. Αυτός ο τύπος πονάει στη μία πλευρά. Είναι πιο οδυνηρό. Είναι μη παλλόμενο. Είναι επίσης διμερής. Έχει δύο τύπους. Ο επεισοδιακός πονοκέφαλος συμπλέγματος είναι μεγαλύτερος πονοκέφαλος. Μπορεί να διαρκέσει από δύο εβδομάδες έως χρόνια. Έρχεται με ένα σύντομο διάλειμμα. Ο χρόνιος πονοκέφαλος συμπλέγματος δεν είναι διάλειμμα. Παραμένει για μήνες έως χρόνια. Είναι συνεχής και μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικό να συνεχίσεις τη ζωή.

Κεφαλαλγία κόλπων:

Ο κόλπος είναι η δίοδος του αέρα που περιβάλλει τα μάτια, τη μύτη και τα μάγουλα. Αυτή η κοιλότητα μπορεί να προκαλέσει πόνο και να προκαλέσει πονοκέφαλο κόλπων. Αυτό προκαλεί διόγκωση των κοιλοτήτων και απόφραξη της βλέννας. Ο πόνος μπορεί να είναι μετωπικός και προσωπικός. Είναι βαθύ και παλλόμενο. Το πρόσωπο αισθάνεται τρυφερό στο άγγιγμα. Χειροτερεύει όταν λυγίζετε ή ξαπλώνετε. Μπορεί να συγχέεται με πόνο στο αυτί ή οδοντικό πόνο. Συνοδεύεται από κρύο και καταρροή. Μπορεί επίσης να προκαλέσει πυρετό. Συχνά συγχέεται με την ημικρανία.

Κεφαλαλγία έντασης:

Ο πονοκέφαλος έντασης είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος πρωτοπαθούς πονοκεφάλου. Ονομάζεται στρες κεφαλαλγία. Δημιουργεί πίεση στο κεφάλι, μπροστά στο πρόσωπο και πίσω. Καθιστά το άτομο ευαίσθητο από το φως και τον ήχο περιστασιακά. Συχνά οδηγεί σε διαταραχές ύπνου. Έχει τρεις τύπους, δηλαδή σπάνια επεισοδιακή κεφαλαλγία τάσης, συχνό επεισοδιακό πονοκέφαλο και χρόνιο πονοκέφαλο. Ο σπάνιος επεισοδιακός πονοκέφαλος μπορεί να είναι μία φορά το μήνα. Ο συχνός επεισοδιακός πονοκέφαλος είναι πονοκέφαλος κάθε 2 έως 15 ημέρες. Μπορεί να είναι ωριαία. Ο πόνος είναι έντονος σε αυτόν τον τύπο, χρόνιο πονοκέφαλο έντασης κάθε 15 ημέρες. Είναι αισθητό και από τις δύο πλευρές. Το τριχωτό της κεφαλής γίνεται τρυφερό, πιο οδυνηρό.

τύποι και θέσεις κεφαλαλγίας

Σπονδυλικός πονοκέφαλος:

Όποιος είχε σπονδυλική στήλη που είναι οσφυϊκή παρακέντηση αναπτύσσει πονοκέφαλο στη σπονδυλική στήλη. Η σπονδυλική στήλη περιλαμβάνει αφαίρεση του νωτιαίου υγρού για οποιαδήποτε δοκιμή ή διαδικασία. Η οσφυϊκή παρακέντηση είναι έγχυση αναισθησίας για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε διαδικασίας. Επισκληρίδιο μπλοκ χορηγείται στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του τοκετού και της τομής. Μετά τη διαδικασία, το υγρό της σπονδυλικής στήλης διαρρέει προκαλώντας αλλαγές στην πίεση του υγρού. Αυτή η αλλαγή πίεσης οδηγεί σε πονοκέφαλο. συμβαίνει μετά από 5 ημέρες της διαδικασίας. Ο πόνος είναι περισσότερο ενώ κάθεστε. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τέτοιες διαδικασίες. Επίσης, δεν πρέπει να σηκώνετε βάρη και να ξεκουράζεστε για να αποφύγετε τη διαρροή του νωτιαίου υγρού.

Πονοκέφαλος εξάσκησης:

Μετά από μια έντονη σωματική δραστηριότητα, μερικές φορές έχετε πονοκέφαλο. Αυτό ονομάζεται πονοκέφαλος άσκησης. παρατηρείται κυρίως σε νεαρά άτομα κάτω των 50 ετών. Όταν κάνετε οποιαδήποτε βαριά άσκηση ή δραστηριότητα, η καρδιά σας χτυπά πιο γρήγορα για να παρέχει συνεχή ζήτηση οξυγόνου στο αίμα. Αυτή η αύξηση της αρτηριακής πίεσης δεν είναι μόνο του σώματος, αλλά και του εγκεφάλου. Αυτό ονομάζεται φλεβική πίεση. Κυρίως αυτός ο πονοκέφαλος είναι πρωταρχικός. Τελειώνει με το τέλος της άσκησης. Μπορεί να θέλετε να πιείτε ένα χυμό για να ομαλοποιήσετε την πίεση.

Κεφαλαλγία υπέρτασης:

Υπέρταση σημαίνει αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Αυτό οφείλεται συνήθως σε οικογενειακό ιστορικό ή στρες. Αυτά προκαλούν πονοκεφάλους σε μερικούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει καθοδήγηση για να βρεθούν τα συμπτώματά του. Στην υπομονή συνιστάται μόνο η σωστή διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής.

Πονοκέφαλος όγκου:

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο πονοκέφαλος που οφείλεται σε όγκους του όγκου ονομάζεται πονοκέφαλος όγκου. Ο όγκος είναι μια ομάδα ανώμαλων κυττάρων που αναπτύσσονται στην εγκεφαλική μάζα. Όταν ο όγκος είναι μικρός, δεν ασκεί πίεση στον εγκέφαλο. Καθώς μεγαλώνει αρχίζει να προσθέτει πίεση. Αυτό ξεκινά τον πόνο στο κεφάλι. Κανονικά υπάρχει ζάλη, έλλειψη συντονισμού και μείωση της ικανότητας να βλέπουμε, να ακούμε και να μιλάμε. Πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό όταν τέτοια συμπτώματα αρχίσουν να αυξάνονται.

Μετατραυματικός πονοκέφαλος:

Ο μετατραυματικός πονοκέφαλος είναι πόνος στο κεφάλι μετά από οποιοδήποτε ατύχημα ή τραυματισμό. Αυτό ισχύει για μικρότερη διάρκεια. Επίσης, δεν είναι περισσότερο από μια εβδομάδα. Κανονικά θα σας χορηγηθεί παυσίπονο από τον γιατρό.

Οι πονοκέφαλοι είναι η πιο ενοχλητική ασθένεια. Το αφεντικό δεν θα το πάρει ως δικαιολογία. Αλλά πραγματικά δεν θα σας αφήσει να εργαστείτε. Υπάρχουν πολλοί τύποι πονοκεφάλου. Απλώς πείτε στο γιατρό τα κατάλληλα συμπτώματα και τη θέση για τη σωστή θεραπεία.