Πώς να ξεπεράσετε τη δυσκοιλιότητα

Μεταξύ των πολύ κοινών ασθενειών υγείας που μπορεί να έχετε υποστεί, μία από τις πιο ενοχλητικές είναι η δυσκοιλιότητα. Φέρνει κράμπες και πόνο μαζί με σκληρά κόπρανα που είναι πολύ δύσκολο να περάσουν. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιείτε φάρμακα που θα επιδεινώσουν το πρόβλημα μετά από λίγο όταν το σώμα έχει ανοσία σε αυτά, είναι καλύτερο να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές και προτάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη δυσκοιλιότητα με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τους φυσικούς τρόπους για να ξεπεράσετε την κρίση για ένα ασφαλές και εύκολο αποτέλεσμα.

Πώς να ξεπεράσετε τη δυσκοιλιότητα

Αυτός ο παρακάτω οδηγός έχει μερικούς από τους κορυφαίους τρόπους με τους οποίους αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και προσπάθεια. Ελέγξτε και τηρήστε τα για να διασφαλίσετε έναν ομαλό και υγιεινό τρόπο ζωής.

Έχετε πολύ νερό:

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπεράσετε τα προβλήματα δυσκοιλιότητας είναι να έχετε άφθονο νερό. Αυτό ρύθμισε τις λειτουργίες του σώματος και διευκολύνει την πίεση στα έντερα. Προσθέτει επίσης υγρά στα σκληρά κόπρανα και διευκολύνει τη διέλευση. Μαζί με αυτό, ενισχύει το ρόλο του πεπτικού συστήματος εξασφαλίζοντας πρόληψη για προβλήματα δυσκοιλιότητας. Πιείτε περίπου 10-12 ποτήρια σκέτο νερό για την τέλεια επίτευξη των στόχων.

Μείνετε μακριά από εκλεπτυσμένα τρόφιμα:

Η διαδικασία διύλισης με απλό τρόπο αφαιρεί την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες κάθε τροφής. Έχοντας εκλεπτυσμένα τρόφιμα θα επιδεινώσετε μόνο την κατάσταση της δυσκοιλιότητας. Αν θέλετε να ξεπεράσετε το πρόβλημα, το καλύτερο είναι να μείνετε μακριά από τα εκλεπτυσμένα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο. Λευκό ρύζι, λευκό ψωμί, ζυμαρικά και λευκή ζάχαρη, λευκό αλεύρι είναι όλα παραδείγματα εκλεπτυσμένων τροφίμων. Τα μαγειρικά έλαια και η μαργαρίνη είναι επίσης μερικά από τα εκλεπτυσμένα και επεξεργασμένα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται.

Έχετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες:

Τα τρόφιμα που περιέχουν καλές ποσότητες φυτικών ινών είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν πρόκειται για προβλήματα δυσκοιλιότητας. Προσθέτει όγκο στα κόπρανα και διευκολύνει τη διέλευση. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες σε αυτήν την κρίση. Συμπεριλάβετε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και άλλα είδη πλούσιες σε φυτικές ίνες στο καθημερινό μενού και λάβετε ορατά τα επιθυμητά αποτελέσματα για το ίδιο.

Μείνετε ελεύθεροι από το άγχος:

Μία από τις κύριες αιτίες για τη συχνή εμφάνιση δυσκοιλιότητας είναι το άγχος. Αυτό σημαίνει μόνο ότι πρέπει να εργαστείτε για την αποσυμφόρηση του εαυτού σας με τεχνικές χαλάρωσης για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε το βασικό πρόβλημα της αδυναμίας να περάσετε τα κόπρανα.

Αποφύγετε ορισμένα φάρμακα:

Τα παυσίπονα και τα αντιβιοτικά είναι μερικές από τις φαρμακευτικές κατηγορίες που οδηγούν σε προβλήματα δυσκοιλιότητας αλλά μόνο σε προσωρινή βάση. Για να ξεπεράσετε την κρίση της δυσκοιλιότητας, είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτά τα φάρμακα όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα σωστά αποτελέσματα για το σώμα σας και για το πεπτικό και το αποβλητικό σύστημα.

Έχετε ενεργό τρόπο ζωής:

Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τη δυσκοιλιότητα και πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Για όσους θέλουν να βρουν τη σωστή λύση στην κρίση, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την άσκηση τουλάχιστον 30 λεπτών κάθε μέρα. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή περπατήματος ή οποιουδήποτε αθλήματος που σας αρέσει.

Έχετε υγιή λίπη:

Τα υγιή λίπη είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό ειδικά για την ομαλή λειτουργία των μυών. Για να διασφαλιστεί ότι τα κόπρανα περνούν χωρίς κόπο, είναι σημαντικό οι μύες να είναι υγιείς και δραστήριοι. Συμπεριλάβετε τρόφιμα που σας δίνουν υγιή λίπη με τη μορφή αβοκάντο, ελιές, ελαιόλαδο, καρύδες, σολομό και σκουμπρί, σπόρους, ξηρούς καρπούς και βιολογικά αυγά.