5 απλές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα

Οι ακατάλληλες κινήσεις του εντέρου που οδηγούν σε δυσκοιλιότητα μπορεί να αποτελέσουν αιτία σοβαρής δυσφορίας για οποιονδήποτε. Δεν αφήνει να παραμείνει ήσυχος και προκαλεί πόνο και άλλα προβλήματα στο σώμα εάν δεν γίνει τίποτα για να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα.

ασκήσεις για τη δυσκοιλιότητα

Με τα καθαρτικά και άλλα φάρμακα να είναι οι πιο γρήγορες λύσεις, εδώ είναι μερικές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα εξίσου γρήγορα και μπορούν επίσης να γίνονται τακτικά για γυμναστική.

Ζωηρό περπάτημα:

Το γρήγορο περπάτημα είναι καλό για την υγεία και η απλούστερη μορφή άσκησης για να παραμείνετε σε φόρμα από όλες τις απόψεις. Ένας καλός 30λεπτος γρήγορος περίπατος νωρίς το πρωί παράγει πολλή ενέργεια στο σώμα και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών και των ακαθαρσιών. Διατηρεί τη βέλτιστη παροχή οξυγόνου στο σώμα και οι κινήσεις απελευθερώνουν άγχος που μπορεί να είναι μία από τις αιτίες της δυσκοιλιότητας.

Quarter Squats:

Η κατάληψη είναι παρόμοια με τον τρόπο που καθόμαστε και στεκόμαστε τακτικά στην καρέκλα. Απλά πρέπει να το κάνετε χωρίς την καρέκλα. Απλώστε τα πόδια σας ευρέως ώστε να ευθυγραμμιστούν με τους ώμους και απλώστε τα χέρια μέχρι το μήκος των ώμων μπροστά. Γυρίστε μέχρι οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με το πάτωμα, κρατήστε τη θέση για 5 δευτερόλεπτα και επιστρέψτε στο φυσιολογικό. Επαναλάβετε την άσκηση μισή ώρα μετά τα γεύματα τουλάχιστον 10 φορές. Αυτό ανακουφίζει από τυχόν προβλήματα στο έντερο και κάνει τις κινήσεις του εντέρου ομαλές, ανακουφίζοντας έτσι τη δυσκοιλιότητα.

Γιόγκα:

Η γιόγκα έχει διάφορα Aasans που ανακουφίζουν το σώμα από διάφορα προβλήματα. Η απλή αναπνοή και οι συνδυασμοί χεριών και ποδιών μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των αιτιών πίσω από τη δυσκοιλιότητα και να επιφέρουν ανακούφιση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πιο απλό Aasan που μπορείτε να κάνετε είναι να κάθεστε σε ένα χαλάκι με τα πόδια ενωμένα και την πλάτη ίσια. Εισπνεύστε και βγάλτε την κοιλιά σας, εκπνεύστε και απελευθερώστε. Αυτή η κίνηση είναι αντίθετη από αυτήν που κάνουμε όταν αναπνέουμε κανονικά, οπότε ίσως χρειαστεί λίγη εξάσκηση. Κάντε το νωρίς το πρωί για να εξομαλύνετε τις κινήσεις του εντέρου και να ανακουφιστείτε από τη δυσκοιλιότητα.

Προσοχή: Εάν έχετε πόνο στην πλάτη ή δεν σας επιτρέπεται να καθίσετε στο πάτωμα ή με διπλωμένα πόδια, μπορείτε να καθίσετε όρθια σε μια καρέκλα με την πλάτη ίσια ή στο κρεβάτι με διπλωμένα πόδια. Αυτή η άσκηση δεν πρέπει να εκτελείται από έγκυες γυναίκες, καθώς έχει επιδράσεις και στους μυς του στομάχου.

Πηδώντας σχοινί ή παρακάμπτοντας:

Σαν παιδιά, όλοι έχουμε περάσει από μια φάση όπου το σχοινάκι ήταν μια πολύτιμη κατοχή. Αν έχετε στομαχικά προβλήματα, ίσως είναι η ώρα να επιστρέψετε στα βασικά. Προσπαθήστε να παραλείψετε το πρωί ή τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για να βελτιώσετε τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Είναι επίσης ευεργετικό να πιέζετε τα σωστά σημεία πίεσης στα πόδια μέσω των οποίων η δυσκοιλιότητα μπορεί να ανακουφιστεί σε χρόνο μηδέν.

Lunges:

Οι βυθίσεις βοηθούν στην κίνηση των εντέρων μπρος -πίσω κάθε φορά που το κάνετε σωστά. Για να κάνετε την άσκηση, σταθείτε ίσια, μετακινήστε το πόδι σας προς τα εμπρός και προσπαθήστε να ισιώσετε τον μηρό σας παράλληλα με το έδαφος, ενώ λυγίζετε το σπάνιο πόδι. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στην υπόλοιπη στάση. Επαναλάβετε την άσκηση με άλλο πόδι. Αυτό είναι ένα σετ. Κάντε τουλάχιστον δέκα τέτοια σετ καθημερινά για να βελτιώσετε τις κινήσεις του εντέρου. Μπορείτε να κρατήσετε το χέρι σας ευθεία στον αέρα πάνω από το κεφάλι σας ή μπροστά, ή το ένα πάνω στο άλλο στο γόνατο μπροστά.

Προσοχή:

Για όσους έχουν προβλήματα στην πλάτη θα πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν αυτή την άσκηση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει επίσης λίγο τέντωμα της πλάτης, το οποίο μπορεί να είναι προβληματικό. Οι ηλικιωμένοι που έχουν προβλήματα στο γόνατο πρέπει επίσης να αποφεύγουν αυτή την άσκηση και πιθανώς να δοκιμάσουν μια άλλη.

Δοκιμάστε αυτές τις απλές κινήσεις και συνεχίστε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα για να έχετε μια πρωινή ρουτίνα χωρίς προβλήματα για το στομάχι.