6 καλύτερες ασκήσεις κολύμβησης

Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετική άσκηση για το σώμα και το μυαλό. Σας χαλαρώνει, δυναμώνει το σώμα σας και αποβάλλει πολύ περιττό βάρος. Είναι επίσης μια διασκεδαστική δραστηριότητα και οι άνθρωποι όλων των ηλικιών φαίνεται να απολαμβάνουν πολύ το κολύμπι. Αλλά για να γίνεις καλός κολυμβητής, πρέπει επίσης να ασκείσαι. Γιατί η άσκηση είναι κάτι που αναπτύσσει τους βασικούς μυς και την αντοχή σας. Θα σας διδάξει να είστε καλύτεροι και να ανεβάσετε τις δεξιότητές σας στην κολύμβηση σε προχωρημένο επίπεδο μόνο μέσα σε ένα χρόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για το τι είδους ασκήσεις κολύμβησης πρέπει να κάνουν για να φτάσουν εκεί. Αλλά δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε γιατί αυτό το άρθρο έχει μοιραστεί τις 9 καλύτερες ασκήσεις κολύμβησης μόνο για εσάς.

Οι καλύτερες ασκήσεις κολύμβησης

Κάνε πρώτα κάποια αθλήματα:

Για την ανάπτυξη αντοχής, μυών και καλών δεξιοτήτων. μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε μερικά δροσερά αθλήματα εκτός από το κολύμπι. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε δραστήριοι, σε φόρμα και να έχετε αυτοπεποίθηση. Μερικά από τα καλύτερα είδη αθλημάτων που μπορείτε να κάνετε είναι ποδηλασία, μπάλα ποδιών, γυμναστική ή τένις.

Εκτελέστε ασκήσεις:

Πριν βουτήξετε στην πισίνα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η άσκηση είναι επίσης ένα πολύτιμο μέρος της κολύμβησης. Εκτελέστε 20 λεπτά άσκησης τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Μπορείτε να κάνετε κάθε είδους προπόνηση που σας αρέσει, αλλά βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε και ελαφριά βάρη.

Γίνε δρομέας:

Για τους βασικούς μυς και τη δύναμη του εσωτερικού του σώματος θα πρέπει να τρέξετε. Το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική άσκηση για όσους απολαμβάνουν το κολύμπι και θα ήθελαν να το ανεβάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό θα σας βοηθήσει να γίνετε καλός κολυμβητής και να αυξήσετε αρκετά την αυτοπεποίθηση.

Ελεύθερη κολύμβηση:

Για να γίνετε καλύτερος κολυμβητής, θα πρέπει να εξασκείτε περίπου 500 χτυπήματα freestyle κάθε μέρα μόνο για προθέρμανση. Κάντε έναν συνδυασμό ισχνό, ελεύθερο, πλάτη και πεταλούδα για να φορτιστείτε και να προετοιμαστείτε για τους επερχόμενους αγώνες.

Sprint And Rest:

Σπριντ ελεύθερο πέντε φορές πρώτα σε απόσταση 50 μέτρων. Μπορείτε να αλλάξετε πινελιές αν θέλετε. Ξεκουραστείτε για 20 δευτερόλεπτα μετά από αυτό. Σπριντ για άλλες πέντε φορές, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι 100 μέτρα αυτή τη φορά. Ξεκουραστείτε για άλλα 50 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε. Μετά από αυτό μπορείτε να κολυμπήσετε με κανονικό ρυθμό ασταμάτητα για περίπου 15-30 λεπτά.

Sprint with Dolphin Kicks:

ασκήσεις κολύμβησης

Σπριντ για 100 μέτρα πρώτα. Κάντε το για περίπου πέντε φορές. Μετά από αυτό μπορείτε να ξεκουραστείτε και να κάνετε μερικά κτυπήματα με φτερούγες. Επόμενο σπριντ για άλλα 100 μέτρα και μετά ξεκουραστείτε κάνοντας μερικές κλωτσιές στο στήθος ή στα δελφίνια.

Κολύμβηση και ώθηση:

Κολυμπήστε για 100-200 μέτρα σε πολύ φυσιολογικό ρυθμό. Στη συνέχεια, αφιερώστε 30 δευτερόλεπτα σε push ups. Μπορείτε να κάνετε 20 έως 40 επαναλήψεις. όλα ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Στη συνέχεια, ασκηθείτε στους κοιλιακούς σας. Με αυτόν τον όρο εννοούμε τραντάζ, στήσιμο, επίπεδα ποδιών και κτυπήματα με φτερούγες.

Κολύμβηση και άσκηση:

Για αυτό πρέπει να κολυμπήσετε για 100-200 μέτρα. Στη συνέχεια, κάντε περίπου 10-20 push ups. Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε περίπου 20 έως 30 τραγάνισμα. Ακολουθούν 10 έως 20 μπούκλες δικεφάλου. Ολοκληρώστε το με 5 στρατιωτικές πρέσες. Μην χρησιμοποιείτε αλτήρες άνω των 5 κιλών.

Άσκηση με βυθούς:

Κολυμπήστε για 250 μέτρα σε κανονικό ρυθμό. Κάντε 20 με 30 push ups. Μετά από αυτό, μπορείτε να κάνετε μερικούς κοιλιακούς και ασκήσεις κοιλιακών. Κάντε pull -ups για περίπου 15 φορές και τελειώστε το με Dips. Μπορείτε να κάνετε ντιπ πάγκου ή κανονικές βουτιές. όλα ανάλογα με την επιλογή σας.