12 πρέπει να επισκεφθείτε ναούς στον Καναδά

Ο Καναδάς είναι μία από τις πιο κοσμικές χώρες του κόσμου. Ινδοί μετανάστες ξεκίνησαν τις μετακινήσεις τους σε αυτή την όμορφη χώρα πριν από σχεδόν 110 χρόνια. Έκτοτε, ο πληθυσμός των Ινδουιστών αυξάνεται τρομερά. Αν και κρατήθηκαν μακριά στις πρώτες φάσεις της μετανάστευσης, οι Ινδουιστές τις τελευταίες δεκαετίες επηρέασαν τόσο πολύ τον τρόπο ζωής του Καναδά, ώστε να αντισταθμίσουν μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες. Υπάρχουν πάνω από 1000 κοινωνίες ναών σε όλη τη χώρα που αναλαμβάνουν την ευθύνη κατασκευής και συντήρησης ινδουιστικών ναών στον Καναδά. Ένας από τους πρώτους ναούς χτίστηκε το 1971 στην αγροτική Νέα Σκωτία. Αυτό το άρθρο διερευνά μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ινδικούς ναούς στον Καναδά.

Ναοί στον Καναδά:

1. Shri Vitthal Hindu Mandir:

Shri Vitthal Hindu Mandir

Αυτός ο ναός βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και λειτουργεί επίσης ως θρησκευτικό πολιτιστικό κέντρο. Ινδοί σε όλο τον Καναδά έρχονται να επισκέπτονται αυτόν τον ναό σε τακτική βάση. Αυτός ο ναός είναι επίσης εγγεγραμμένος μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός. Εάν είστε Ινδουιστής, τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτός ο ναός χτίστηκε διατηρώντας στο μυαλό τον Ινδουιστικό πολιτισμό και παράδοση. Αυτός ο ναός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θρησκευτικά σημεία στην πόλη και θεωρείται ένα από τα πιο ιερά προσκυνήματα Hind στη χώρα επίσης.

2. Devi Mandir:

Ντέβι Μαντίρ

Ο Devi Mandir ή ο ναός ιδρύθηκε το 1988 από μια μικρή ομάδα Ινδουιστών. Χρειάστηκε πολλή σκληρή δουλειά για να χτιστεί αυτός ο ναός και να μεταφερθεί στη θέση που βρίσκεται σήμερα. Το Devi Mandir είναι ένας από τους σημαντικότερους ινδουιστικούς ναούς στον Καναδά και τον επισκέπτονται Ινδουιστές από όλες τις γωνιές της χώρας.

3. ISKCON Temple In Brampton:

Ναός ISKCON στο Μπράμπτον

Ο ναός ISKCON στον Καναδά ιδρύθηκε το έτος 1966 με ένα απλό σύνθημα, το οποίο επρόκειτο να διαδώσει τη σημαντική διδασκαλία της Βεδικής Λογοτεχνίας σε όλο τον Καναδά. Αυτός ο ναός προσφέρει μια ποικιλία εγκαταστάσεων μάθησης για όσους είναι αφοσιωμένοι στη βεδική λογοτεχνία. Μαζί με αυτό, αυτός ο ναός προσφέρει επίσης μαθήματα γιόγκα και βοήθεια σχετικά με το διαλογισμό.

4. Ναός Σρινγκέρι:

Ναός Σρινγκέρι

Ο ναός βρίσκεται στο Τορόντο και είναι ένας από τους πιο ινδουιστικούς ναούς στη χώρα. Η θεά Shradamba λατρεύεται σε αυτόν τον ναό. Αυτός ο ναός ακολουθεί την αρχιτεκτονική του ναού Shrinigeri που βρίσκεται στην Καρνατάκα της Ινδίας. Ο ναός είναι διάσημος σε όλη τη χώρα, ειδικά λόγω της όμορφης αρχιτεκτονικής του.

5. Ναός Hindu Sabha:

Ναός Hindu Sabha

Αυτός ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός είναι ένα από τα καλύτερα θρησκευτικά σημεία για έναν Ινδουιστή στον Καναδά. Ο ναός ήταν επιτυχής στη διατήρηση της ινδικής κουλτούρας και του αρχαίου στυλ του ινδικού πολιτισμού. Τον 19ο αιώνα, αυτός ο ναός καταχωρήθηκε στο όνομα του Ινδουιστή Σαμπά. Ο ναός εγκαινιάστηκε το έτος 1995 με έναν απλό στόχο στο μυαλό του να αναπτύξει το Sanatan Dharma.

6. Guruvayurappan Temple Of Brampton:

Ναός Guruvayurappan του Μπράμπτον

Αυτός είναι ένας ακόμη ινδουιστικός ναός στο Μπράμπτον και θεωρείται ένας από τους ομορφότερους μεγαλύτερους ινδουιστικούς ναούς στον Καναδά. Ο ναός ανακατασκευάζεται επί του παρόντος και η αρχή του ναού θα ολοκληρωθεί σύντομα με το έργο.

7. Ινδουιστικός ναός της Οτάβα:

Ινδουιστικός ναός της Οτάβα

Ο Ινδουιστικός Ναός της Οτάβα βρίσκεται στην οδό Bank, η οποία είναι αγροτική περιοχή. Ο ναός που εγκαινιάστηκε τον 19ο αιώνα, χτίστηκε με την κοινή προσπάθεια ορισμένων Καναδών Ινδουιστών. Ο ναός είναι το κορυφαίο σημείο λατρείας περισσότερων από 5000 Ινδουιστών που κατοικούν στην Οτάβα.

8. Ναός ISKCON στην Οτάβα:

Ναός ISKCON στην Οτάβα

Ο ναός ISKCON που βρίσκεται στην Οτάβα πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα ινδουιστικά προσκυνήματα στην πόλη. Από το 1971, υπήρχε ένα κέντρο ISKCON σε αυτό το μέρος το οποίο αργότερα χρηματοδοτήθηκε για την κατασκευή αυτού του καταπληκτικού ναού. Αυτός ο ναός χτίστηκε με έναν στόχο στο μυαλό, ο οποίος ήταν να προωθήσει την ευημερία της κοινωνίας και να προωθήσει τη συνείδηση ​​του Κρίσνα στους ανθρώπους.

9. BAPS Shri Swaminarayan Temple Canada:

BAPS Ναός Shri Swaminarayan

Το BAPS Shri Swami Narayan Mandir βρίσκεται στο Τορόντο. Κατασκευάστηκε από το BAPS Swami Narayana Sanstha το 2007 και χρειάστηκε 18 μήνες για να ολοκληρωθεί. Ο ναός αποτελείται από 24.000 κομμάτια χειροποίητου ιταλικού μαρμάρου. Είναι επίσης κατασκευασμένο από τουρκικό ασβεστόλιθο και ινδική ροζ πέτρα. Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς στον Καναδά και απλώνεται σε 18 στρέμματα.

10. Διεθνής Βουδιστική Εταιρεία:

Αυτός ο εκπληκτικός βουδιστικός ναός του Καναδά χτίστηκε το 1983 και είναι επίσης γνωστός ως ναός Guan-Yin. Ξεκίνησε από δύο Βουδιστές που σχημάτισαν τη Διεθνή Βουδιστική Εταιρεία. Είναι χτισμένο σε μια έκταση ενός στρέμματος πανεπιστημιούπολης και βρίσκεται στο Ρίτσμοντ της Βρετανικής Κολομβίας. Αναφέρεται ως «Point Of Pride» του Ρίτσμοντ από τους κατοίκους της πόλης για την εκπληκτικά όμορφη κατασκευή του.

11. Ναός Kandaswamy του Καναδά:

Τα θεμέλια αυτού του όμορφου ναού τέθηκαν το 1998 από τον κ. Κ. Καϊλαϊσάνθα Κουρούκαλ. Ονομάζεται ως Nallur Kandaswamy Kovil. Ο ναός έχει μια τεράστια εικόνα του Navalar Peruman. Όλα τα έθιμα και οι εορτασμοί αυτού του ναού όπως διεξάγονται με τον ίδιο τρόπο όπως γίνεται στο ναό Nallur Kandawamy της Jaffna, Srilanka.

12. Ινδουιστικός ναός του Καναδά Σρι Αγιαπάπαν:

Αυτός ο ναός ονομάζεται Sabarimala του Καναδά και ιδρύθηκε το έτος 1991. Αρχικά νοικιάστηκε σε ένα μικρό μέρος και αργότερα το 1998 αγοράστηκε ξεχωριστή γη για την κατασκευή του ναού. Αυτός ο ναός είναι δημοφιλής στους λάτρεις της Ayyappa και το πρώτο Kumbabishekam έγινε το 2009.

Ο Καναδάς γνώρισε μια εκτεταμένη ινδουιστική μετανάστευση από το 1960. Η ινδουιστική διασπορά περιλαμβάνει κυρίως Πουντζάμπι, Ταμίλ, Τελούγκους και Βενγκάλι ινδούς. Οι ναοί είναι εξέχοντες χώροι για θρησκευτικές συγκεντρώσεις και λειτουργούν ως πολιτιστικά κέντρα. Αυτοί οι ναοί είναι ευπρόσδεκτοι σε όλους, ανεξάρτητα από την πίστη και τον πολιτισμό τους. Έχουν εκπληκτικά όμορφες δομές που προσφέρουν γαλήνη και ηρεμία στους ανθρώπους που επισκέπτονται. Το ινδουιστικό καναδικό δίκτυο είναι ο πιο σημαντικός οργανισμός που αναλαμβάνει την ευθύνη να φέρει κοντά τους ανθρώπους και να γιορτάσει τα φεστιβάλ σε έναν αυξανόμενο πολυπολιτισμικό πληθυσμό.