12 πρέπει να επισκεφθείτε ναούς στο Jharkhand

Jharkhand, άλλοτε μέρος της πολιτείας Bihar είναι γνωστό για τον πλούσιο πολιτισμό και την παράδοσή του. Πολλοί από αυτούς τους ναούς είναι αρκετά αρχαίοι και χρονολογούνται από την εποχή των Μογγόλων. Το Jharkhand φιλοξενεί περίπου 72 κύριους ινδουιστικούς ναούς και οι περισσότεροι από αυτούς είναι αφιερωμένοι στη λατρεία του λόρδου Shiva. Αυτοί οι ναοί εμφανίζουν λαμπρή αρχιτεκτονική και προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το μοναδικό χαρακτηριστικό των ναών στο Jharkhand είναι ότι είναι κατασκευασμένα από Terracota, έναν κόκκινο πηλό. Οι ναοί Jharkhand έχουν ιστορική και πολιτιστική σημασία στη χώρα και είναι σημαντικό να τους προσθέσετε στη λίστα κάδων σας. Ελέγξτε τους πιο διάσημους ναούς στο Jharkhand.

Οι καλύτεροι ναοί στο Jharkhand:

1. Ναός Baidyanath στο Deogarh:

ναοί στο Τζαρκχάντ

Ο ναός Baidyanath Jyothirlinga που βρίσκεται στο Deogarh είναι ένας από τους δώδεκα Jyothirlingas, την πιο ιερή κατοικία του Shiva. Είναι επίσης γνωστό ως Baba Dham και BaidyanathDham και είναι ένα συγκρότημα ναών που αποτελείται από τον κύριο ναό του Baba Baidyanath με τη μορφή Jyothirlinga και 21 άλλους ναούς. Εκατομμύρια προσκυνητές επισκέπτονται το ιερό κατά τη διάρκεια του Shravan Mela μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου.

2. Bindudham στο Barhwara:

Ναοί στο Jharkhand2

Το Bindudham ή Binduswani Mandir που βρίσκεται στο Barhwara είναι αφιερωμένο στους Tridevi ή Maha Durga ή Kali, Maha Lakshmi και Maha Saraswati με τη μορφή Shaktipeeth. Η είσοδος του ναού έχει ένα άγαλμα του Θεού Sunλιου, Surya και σε ένα άλλο μέρος, υπάρχει ένα άγαλμα του Monkey God, Hanumana, ύψους 35 ποδιών, όπου οι άνθρωποι μπορούν να δουν τα ιερά του ίχνη. Το Chetra Navratra Durga Puja είναι το πιο διαδεδομένο φεστιβάλ εδώ..

3. Ναοί Maluti στο χωριό Maluti:

Ναοί στο Jharkhand3

Οι ναοί Maluti που βρίσκονται στο χωριό Maluti είναι μια ομάδα 78 υφιστάμενων ναών από τερακότα. Αυτοί οι ναοί λέγεται ότι χρονολογούνται μεταξύ 17ου και 19ου αιώνα. Οι ναοί έχουν θεότητες όπως η κηδεμονία θεότητα Mowlakshi, Lord Shiva και Vishnu και η θεά Kali και Durga. Υπάρχουν επίσης ναοί αφιερωμένοι στον άγιο Bamakhyapa και τη Manasa Devi. Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους 12 πιο απειλούμενους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς από το Global Heritage Fund.

4. Ναός Jagannath στο Ranchi:

Ναοί στο Jharkhand4

Ο ναός Jagannath που βρίσκεται στην κορυφή ενός μικρού λόφου στο Ranchi χτίστηκε το 1691. Αυτός ο ναός είναι παρόμοιος σε αρχιτεκτονική με τον περίφημο ναό Jagannath στο Puri αλλά πολύ μικρότερος. Για να αντιδράσουν στο ναό, οι άνθρωποι είτε πρέπει να περπατήσουν στην κορυφή είτε να πάρουν ένα όχημα επειδή είναι μεγάλη διαδρομή. Παρόμοια με τη γιορτή των αρμάτων στο Πούρι, ο ναός εδώ γιορτάζει επίσης το περίφημο RathYatra τον μήνα Aashadhaa.

5. Ναός Chinnamasta στην περιοχή Ramgarh:

Ναοί στο Jharkhand5

Ο ναός Chinnamasta του Chinnamastika βρίσκεται στη Rajrappa στην περιοχή Ramgarh και είναι αφιερωμένος στη θεά Chinnamasta, η οποία είναι μια ακέφαλη θεότητα που στέκεται στο σώμα του Kamdeo και του Rati στο κρεβάτι του λωτού. Είναι διάσημο για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του στυλ Tantrik. Υπάρχουν δέκα ναοί στο συγκρότημα αφιερωμένοι σε Θεούς και Θεές όπως η Surya, η Hanumana και η Shiva.

6. Ναός Σρι Σάλικα Μαχαράνι στο Μπόκαρο:

Ναοί στο Jharkhand6

Ο ναός Sri Sri Kalika Maharani είναι ένας ινδουιστικός ναός που βρίσκεται στο Bokaro και χτίστηκε από τους προγραμματιστές του Aashiyan Estate. Είναι αφιερωμένο στο Devi Kali και η μικρή πόλη KalikaVihar πήρε το όνομά του από αυτόν τον ναό. Ο ναός είναι μια νέα κατασκευή που ολοκληρώθηκε το 2012 και είναι μια διώροφη κατασκευή με ψηλή στούπα ύψους 90 ποδιών, πλάτους 50 πόδια και ο ναός μήκους άνω των 160 ποδιών. Το συγκρότημα ναών διαθέτει επίσης ναούς αφιερωμένους στον Λόρδο Hanumana και τον Sri Ram.

7. Harihar Dham στο Giridih:

Ναοί στο Jharkhand7

Ο ναός Harihar Dham που βρίσκεται στο Giridih έχει τη μεγαλύτερη Shiva linga στον κόσμο. Είναι η ψηλότερη Shiva linga στον κόσμο με διαστάσεις 65 πόδια. Ο ναός περιβάλλεται από ποτάμι και απλώνεται σε 25 στρέμματα. Το ShravanPoornima είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ που γιορτάζεται εδώ και χιλιάδες προσκυνήματα επισκέπτονται το μέρος αυτό το διάστημα. Το Nag Panchami γιορτάζεται επίσης όταν λατρεύεται μια κόμπρα.

8. Jharkhand Dham στο Dhanwarh:

Ναοί στο Jharkhand8

Το Jharkhan Dham ή ευρέως γνωστό ως Jharkhandi βρίσκεται στο Dhanwarh στην περιοχή Giridih. Όλες οι δομές αυτού του τόπου είναι χωρίς στέγη, το οποίο είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό του. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Σίβα και κατά τη διάρκεια της ετήσιας έκθεσης, ο τόπος παραμένει γεμάτος. Επίσης, οι πιστοί του Σίβα προσφέρουν προσευχές εδώ κατά τη διάρκεια του Maha Shiva Ratri.

9. Ναός Dewri στο Ranchi:

Ναοί στο Jharkhand9

Το Dewri Mandir βρίσκεται λίγο έξω από το Ranchi και είναι αφιερωμένο στη θεά Solha Bhuji, μια μορφή Maa Durga. Ο ναός έχει επίσης ένα είδωλο του Λόρδου Σίβα και το συγκρότημα απλώνεται σε 2 στρέμματα. Πιστεύεται ότι αυτός ο ναός είναι ο μόνος ναός όπου 6 φυλετικοί ιερείς, ο Παχάν, εκτελούν τελετουργίες και προσφέρουν προσευχές μαζί με τους ιερείς των Βραχμάνων.

10. Ναός Sunλιου:

Ο ναός του ήλιου στο Ράντσι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ναούς αφιερωμένους στη λατρεία του Λόρδου Σούρια. Βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη Ranchi, αυτός είναι ένας από τους νεότερους ναούς του Jharkhand. Ο ναός έχει ένα μεγάλο άρμα με δεκαοκτώ τροχούς και επτά ισχυρά άλογα. Κατασκευάζεται από το σανσκριτικό Vihar, ένα φιλανθρωπικό καταπίστευμα. Το καλύτερο μέρος αυτού του ναού είναι το στοιχείο που μοιάζει με ζωή στο άρμα, το οποίο μοιάζει σαν να είναι έτοιμο να απογειωθεί.

11. Ναός Pahari:

Το Pahari mandir βρίσκεται σε υψόμετρο 2140 πόδια από τη στάθμη της θάλασσας και είναι αφιερωμένο στη λατρεία του Λόρδου Shiva. Αυτός ο μικρός ναός βρίσκεται σε έναν λόφο με γραφική πανοραμική θέα στη γύρω περιοχή. Το πραγματικό όνομα του ναού είναι «Richi Buru». Αυτός ο τόπος έχει επίσης ιστορική σημασία, καθώς ήταν η ίδια τοποθεσία όπου πολλοί αγωνιστές της ελευθερίας κρεμάστηκαν μέχρι θανάτου.

12. Naulakha Mandir:

Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στο Jharkhand και βρίσκεται στο Deoghar. Ο ναός μοιάζει με τον περίφημο ναό Ramakrishna Belur Nath της Καλκούτας ως προς την αρχιτεκτονική του. Αυτός ο ναός ύψους 146 ποδιών έχει μαγευτικά είδωλα της Ράντα και του Κρίσνα και χτίστηκε από τη βασίλισσα της Παθούρια Γκατ. Λέγεται ότι η βασίλισσα Charushila επισκέπτονταν συχνά αυτόν τον ναό για να αναζητήσει τις ευλογίες της Radha και του Krishna.

Η πολιτεία του Τζάρκχαντ, σχετικά νέα, δεν είναι αρκετά γνωστή σε πολλούς ανθρώπους. Αυτή η πολιτεία δεν είναι πολύ δημοφιλής προορισμός προσκυνητών, αλλά σιγά σιγά έρχεται στο φως με πολλούς τουρίστες να περιγράφουν τις εκπληκτικές τους εμπειρίες στο Διαδίκτυο. Το Jharkhand φιλοξενεί μερικούς μεγαλειώδεις ναούς και επίσης πολλά φυσικά θαύματα. Μπορεί κανείς να βρει ναούς κάθε μορφής, από αρχαίους έως νεόκτιστους σε αυτήν την κατάσταση. Την επόμενη φορά που σχεδιάζετε μια επίσκεψη σε αυτή την όμορφη κατάσταση, συνιστάται να μην χάσετε αυτούς τους προαναφερθέντες ναούς.