6 πρέπει να επισκεφθείτε ναούς στο Σουράτ με λεπτομέρειες

Αυτή η πόλη Γκουτζαράτι είναι μια γεμάτη πολιτισμό και θαύματα. Είτε πρόκειται για την αρχαία συσχέτισή της με την μεταξουργία και τώρα για τον υφαντουργικό κόμβο που σας γοητεύει, είτε για το ιστορικό κάστρο Surat που χτίστηκε ενάντια στις πορτογαλικές επιδρομές, αυτή η πόλη είναι σίγουρο ότι θα σας στείλει πίσω εμπλουτισμένη και με τόνους αναμνήσεων. Επί πλέον? Είναι διακοσμημένο με μέρη τεράστιας θρησκευτικής σημασίας, ώστε αυτά να μην πληθαίνουν μόνο από τους ντόπιους σε τακτική βάση, αλλά και εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες και τους προσκυνητές. Ναι, άνθρωποι από όλο το έθνος έρχονται εδώ για να κάνουν τις προσευχές τους σε αυτούς τους διάσημους ναούς στο Σούρα.

Στην πραγματικότητα, οι ναοί της Σούρα είναι πολύ πυκνοκατοικημένοι, ειδικά κατά τη διάρκεια των ετήσιων φεστιβάλ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μητροπολιτική πόλη της Ινδίας. Ρυθμίστε, λοιπόν, και απομακρύνετε μέρη από αυτόν τον κατάλογο που σας έχουμε για το θρησκευτικό σας προσκύνημα γύρω από αυτούς τους ναούς σουράτ και επίσης γύρω από σχετικούς ναούς κοντά στη Σούρα.

Οι πιο διάσημοι ναοί στο Σουράτ με εικόνες:

1. Ναός Ambaj (παλιός):

ναοί στην σουράτ

Βρίσκεται στη μέση της πόλης, αυτός ο ναός έχει τεράστια σημασία για την οικοδόμηση της φήμης του Σουράτ. Πιστεύεται ότι είναι ένας από τους παλαιότερους ναούς της χώρας. Μια «ραθιάτρα» λαμβάνει χώρα στο Σούρα και αυτοί οι ναοί παίζουν τεράστιο ρόλο στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το «rath» ή το άρμα οδηγείται από ανθρώπους και είναι ένα φεστιβάλ που αξίζει να αναφερθεί. Το άρμα είναι διακοσμημένο με ασήμι και αυτή η ιδέα εισήχθη για πρώτη φορά από έναν παλιό καλλιτέχνη που έμενε στο Αχμενταμπάντ. Σε κάθε ντάσερα πραγματοποιείται αυτή η «ραθιάτρα» και άνθρωποι από σχεδόν κάθε μέρος της χώρας έρχονται να παρακολουθήσουν αυτό το θρησκευτικό καρναβάλι.

2. Shri Agam Mandir:

ναοί στην σουράτ

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μαντίρ Agam ή ναούς που βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη, το Agarm Mandir του surat πήρε το όνομά του από το θρυλικό Brahmin Gopi. Άνθρωποι από όλη τη χώρα έρχονται να παρατηρήσουν το μοτίβο puja και την αρχιτεκτονική ομορφιά αυτού του ναού. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Μαχαβίρ και περιέχει ένα όμορφο άγαλμα αυτού του θεού. Μαζί με αυτό, ένας αριθμός άλλων θεών λατρεύεται επίσης σε αυτόν τον ναό. Οι λάτρεις θαυμάζουν επίσης τις επιγραφές που έγιναν γύρω από τον ναό.

3. Ναός Chintamani Jain:

ναοί στην σουράτ

Μεταξύ όλων των ναών στο Surat, αυτός είναι ο πιο αξιόλογος. Άνθρωποι που ανήκουν στη θρησκεία Jain έρχονται να επισκέπτονται συχνά αυτόν τον ναό. Ο ναός έχει τεράστια ιστορική σημασία καθώς κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη των αυτοκρατόρων των Μογγόλων κατά τον 16ο αιώνα. Ο ναός εμφανίζει τη δημοφιλή χρωστική λαχανικών που βρέθηκε στο Γκουτζαράτ στους τοίχους. Ο ναός εκθέτει επίσης την ποιότητα της τέχνης που αποτυπώνεται στους ξύλινους τοίχους. Εάν είστε θαυμαστής της τέχνης, τότε αυτό μπορεί να είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Αξίζει να αναφερθεί τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική ομορφιά αυτού του ναού.

4. Iskcon Temple Surat:

ναοί στην σουράτ

Μεταξύ των πολλών ναών ISKCON γύρω από την Ινδία, ο ναός που βρίσκεται στη Σουράτ αξίζει να αναφερθεί. Άνθρωποι από όλη την πολιτεία και τη χώρα έρχονται να επισκεφτούν αυτόν τον ναό. Αυτός ο ναός ιδρύθηκε από τη Shrila Prabhupada και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τάπι. Η γύρω ομορφιά αυτού του ναού τον καθιστά δημοφιλές σημείο. Οι χρονολογίες του ναού iskcon template surat μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο μαζί με άλλες λεπτομέρειες για μελλοντική επίσκεψη.

5. Ναός Kantareshwar Mahadev:

ναοί στην σουράτ

Αυτός είναι ένας από τους παλαιότερους ναούς στο Σουράτ και είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Σίβα. Σύμφωνα με τους ντόπιους, αυτός ο ναός ιδρύθηκε στην πραγματικότητα από τη μητέρα Κούντη και τους Παντάβα. Το ίδιο λένε και οι μύθοι. Αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους ναούς της πόλης και επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά.

6. Ναός Ambika Niketan:

ναοί στην σουράτ

Αυτός ο ναός θεωρείται ένα από τα πιο ιερά σημεία λατρείας στην πόλη και φημίζεται για την ομορφιά του. Ο ναός βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τάπτη. Σύμφωνα με τους θρύλους, αυτός ο διάσημος ναός χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και είναι αφιερωμένος στη Μητέρα Θεά, η οποία είναι μία από τις πολλές ενσαρκώσεις της θεάς Ashtabhuja Ambika.

Η Σουράτ είναι συνεπώς απαραίτητη επίσκεψη για κάθε θρησκευόμενο στην καρδιά. Πηγαίνετε πνευματικοί σε αυτούς τους εκπληκτικούς ναούς που αναφέρθηκαν παραπάνω και σας υποσχόμαστε, δεν θα απογοητευτείτε! Η 8η μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας, ο κόμβος κοπής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και διαμαντιών, και επίσης με μια τόσο εκπληκτική πνευματική πλευρά … Το Surat είναι εκεί που πρέπει να ξεκινήσετε να προγραμματίζετε τις επόμενες διακοπές σας ήδη! Ετοιμάστε λοιπόν τις βαλίτσες σας και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες και τις ταξιδιωτικές σας ιστορίες. Δεν αγαπάμε τίποτα περισσότερο από το να ακούμε απαντήσεις από τους αναγνώστες μας. Γράψτε με τα σχόλιά σας για να σας καθοδηγήσουμε καλύτερα. Καλά ταξίδια και πολλή αγάπη.