9 διάσημοι ινδουιστικοί ναοί στην Ινδία με εικόνες

Οι ινδουιστικοί ναοί της Ινδίας είναι μερικοί από τους καλύτερους τόπους προσκυνήματος που έχετε δει ποτέ. Σας παρέχουν μια ευκαιρία ζωής και είναι σίγουρο ότι θα σας ιντριγκάρουν και θα σας ζαλίσουν. Η αρχιτεκτονική και το στυλ καθενός από αυτούς τους ναούς είναι λαμπρά. Τουρίστες από όλο τον κόσμο έλκονται από μερικά από τα μίνι θαύματα που έχει να προσφέρει η χώρα μας. Εδώ έχουμε απαριθμήσει μερικούς από τους καλύτερους ινδουιστικούς ναούς στην Ινδία που έχουν διασκορπιστεί σε διαφορετικά εδάφη αυτού του διαφοροποιημένου έθνους.

Δημοφιλείς ινδουιστικοί ναοί στην Ινδία:

1. Ναός Brihadeshwara:

Ινδουιστικοί ναοί Brihadeshwara Temple στην Ινδία

Ο ναός Brihadeshwara, που βρίσκεται στο Thanjavur του Tamil Nadu χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Chola. Έχει οριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Οι κατασκευές του ναού είναι κατασκευασμένες από καθαρό γρανίτη και τα γλυπτά είναι εξαίσια και θαυμάσια. Αυτός ο ναός είναι μια σαφής αντανάκλαση του πολιτισμού, της τέχνης και της δημιουργικότητας της χώρας μας.

2. Venkateshwara Tirupati Balaji:

Venkateshwara Tirupati Balaji Διάσημοι ινδουιστικοί ναοί στην Ινδία

Ο ναός Venkateshwara Tirupati Balaji χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Krishnadeva Raya. Βρίσκεται στο Άντρα Πραντές και έχει πάνω από 40 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Είναι ένας από τους πλουσιότερους και πιο διάσημους ναούς της χώρας. Κατά τη διάρκεια σημαντικών φεστιβάλ όπως το Janmashtami και το Ram Navami, οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν έως και πέντε lakhs την ημέρα.

3. Ναός Meenakshi:

Ναός Meenakshi

Ο ναός Meenakshi, που βρίσκεται στην περιοχή Madurai του Ταμίλ Νάντου είναι ένα παράδειγμα καλλιτεχνικής δημιουργικότητας και άψογης αρχιτεκτονικής. Είναι μια αφιέρωση στη Θεά Παρβάτι και στον σύζυγό της Λόρδο Σίβα. Η δομή του ναού είναι συγκλονιστική καθώς έχει 14 γκόπουρα που είναι ζωγραφισμένα σε έντονα και όμορφα χρώματα και είναι διακοσμημένα με μορφές Θεών, δαιμόνων, ζώων και άλλων.

4. Ναός Lord Jagganath:

Ναός Lord Jagganath Διάσημοι ινδουιστικοί ναοί στην Ινδία

Βρίσκεται στο Puri της Orissa, ο ναός Lord Jagganath χτίστηκε από τον βασιλιά Anantavarma Chodaganga κατά τον 12ο αιώνα. Είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Jagganath και έχει χιλιάδες τουρίστες και εκατομμύρια προσκυνητές κάθε χρόνο. Η δομή του ναού είναι ένα παράδειγμα εξαιρετικότητας και λαμπρότητας και χρησιμεύει ως ένας από τους υπέροχους ναούς που έχει δει η χώρα.

5. Ναός Siddhivinayak:

Ναός Siddhivinayak Mh

Ο ναός Siddhivinayak της Μαχαράστρα είναι αφιέρωση στον Λόρδο Γκανέσα. Αυτός ο ναός έχει εκατομμύρια αφοσιωμένους και τουρίστες κάθε χρόνο που είναι απόλυτα έκπληκτοι από την αψεγάδιαστη και υπέροχη δημιουργικότητα που έχει να προσφέρει αυτός ο ναός.

6. Ναός Somnath:

Ναός Somnath Διάσημοι ινδουιστικοί ναοί στην Ινδία

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο ναός Somnath του Gujarat χτίστηκε από τον Θεό της Σελήνης, ο οποίος απελευθερώθηκε από την κατάρα που ανέβηκε πάνω του από αυτόν τον πεθερό Daksh. Ο ναός έχει ξαναχτιστεί και ανακαινιστεί αρκετές φορές για την αναστήλωσή του.

7. Ναός Khajurao:

Ναοί Khajuraho στο Madhya Pradesh-Επισκόπηση τουριστικών προορισμών

Ο ναός Khajurao της Madhya Pradesh χτίστηκε κατά τη δυναστεία Chandela και είναι γνωστός για τη μεγαλοπρέπεια και τα εξωτικά γλυπτά του. Χωρίζεται σε τέσσερις ομάδες που έχουν βαθιά επιρροή του Ινδουισμού και μερικές στον Τζαϊνισμό. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε αυτόν τον ναό είναι κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ Khajurao, όπου μπορείτε να κάνετε μερικές από τις πιο εκλεκτές παραστάσεις κλασικού χορού.

8. Ναός Kashi Vishwanath:

Ναός Kashi Vishwanath

Ο ναός Kashi Vishwanath χτίστηκε το έτος 1780 από τον Ahilyabai Holkar. Βρίσκεται στο Βαρανάσι και είναι αφιέρωση στον Λόρδο Σίβα. Αυτός είναι ένας από τους ιερότερους ναούς της χώρας και σας προσφέρει τη δυνατότητα ζωής να βουτήξετε στα νερά του ποταμού Γάγγα που ξεπλένει όλες τις αμαρτίες και την ντροπή.

9. Ναός Akshardham:

Ναός Akshardham delhi Διάσημοι ινδουιστικοί ναοί στην Ινδία

Ο ναός Akshardham του Δελχί αντιπροσωπεύει την ομορφιά, την πνευματικότητα, τη σοφία, την τέχνη, τον πολιτισμό και την ευημερία της Ινδίας. Εγκαινιάστηκε το 2005 και ήταν γνωστό ως ο μεγαλύτερος ολοκληρωμένος ινδουιστικός ναός του κόσμου. Παρουσιάζει παλιά ινδική αρχιτεκτονική, γραφές και μηνύματα και είναι πραγματικά αριστούργημα.

Εδώ κοιτάζετε μερικούς διάσημους ινδουιστικούς ναούς στην Ινδία, είστε σαν; αφήστε σχόλια παρακάτω.