9 καλύτεροι ναοί των Σιχ στην Ινδία που πρέπει να επισκεφθείτε

Οι ναοί των Σιχ ή Gurdwaras είναι το θρησκευτικό μέρος για τους Σιχ. Η έννοια του όρου “Gurdwara” σημαίνει την πύλη προς τον γκουρού. Στην Ινδία, κατοικούν άνθρωποι που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες και σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή, έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότεροι ανήκουν στην κατηγορία των Σιχ. Σύμφωνα με τους θρύλους, οι άνθρωποι που ανήκουν σε όλες τις θρησκείες μπορούν να επισκεφτούν το Gurdwara.

9 διάσημοι ναοί των Σιχ που πρέπει να επισκεφθείτε στην Ινδία:

Ακολουθεί μια λίστα με μερικούς από τους καλύτερους ναούς των Σιχ ή Gurdwaras στην Ινδία

1. Gurdwara Harmandir Sahib In Punjab:

Gurdwara Harmandir Sahib στο Παντζάμπ

Αυτό το Gurdwara βρίσκεται στο Amritsar, Punjab και είναι ένα από τα πιο προσκυνηματικά προσκυνήματα στην πόλη. Ο ναός χτίστηκε στα τέλη του 15ου αιώνα και λειτουργούσε κανονικά από το 1604. Ο ναός είναι υψηλής ιστορικής αξίας και είναι ένας από τους πιο επισκέψιμους θρησκευτικούς και ιστορικούς χώρους της χώρας.

2. Gurudwara Baba Atal Sahib In Punjab:

Gurudwara Baba Atal Sahib στο Παντζάμπ

Αυτό βρίσκεται επίσης στο Amritsar, Punjab. Ο τόπος είναι εξαιρετικά και είναι ιδιαίτερα ιερός για τους Σιχ. Μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένας από τους καλύτερους ναούς των Σιχ στη χώρα. Σύμφωνα με τους μύθους, ο Baba Atal Sahib πέθανε σε ηλικία 9 ετών. Το Gurdwara βρίσκεται στην ακριβή τοποθεσία όπου εγκατέλειψε τον κόσμο.

3. Takht Sri Damdama Sahib In Punjab:

Takht Sri Damdama Sahib στο Παντζάμπ

Damdama σημαίνει ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να αναπνεύσει. Ο Damdama Sahib είναι στην πραγματικότητα ένας από τους πολλούς Ταχτ του Σιχισμού. Αυτός ο τόπος τεράστιας ιστορικής αξίας και περιέχει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μυστικά σχετικά με τον Σιχισμό.

4. Takht Sri Patna Sahib In Bihar:

Takht Sri Patna Sahib στο Μπιχάρ

Το Gurdwaras δεν περιορίζεται μόνο στη χώρα των Σιχ. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε άλλες πολιτείες όπως το Μπιχάρ. Αυτός ο τόπος θεωρείται η γενέτειρα του Guru Gobind Singh. Αυτό το Gurdwara χτίστηκε στη μνήμη του τον 17ο αιώνα από τον Maharaja Ranjit Singh. Μαζί με αυτό, αυτό το μέρος έχει μεγάλη σημασία για τους προσκυνητές των Σιχ, αφού πολλοί αρχαίοι γκουρού έχουν κατοικήσει σε αυτό ακριβώς το μέρος.

5. Gurudwara Bangla Sahib στο Νέο Δελχί:

Gurudwara Bangla Sahib στο Νέο Δελχί

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της πρωτεύουσας και πιστεύεται ότι χτίστηκε κάπου μεταξύ 17ου και 18ου αιώνα. Αυτό το μέρος ήταν αρχικά μια κατοικία που ανήκε στον Maharaja Jai ​​Singh. Η πιο ενδιαφέρουσα θέα σε αυτόν τον ναό είναι η δεξαμενή που βρίσκεται πάνω από ένα πηγάδι που χτίστηκε από τον Maharaja Jai ​​Singh.

6. Gurdwara Majnu Tilla στο Δελχί:

Gurdwara Majnu Tilla στο Δελχί

Βρίσκεται κοντά στην πύλη ISBT Kashmir, αυτή η γκουρντουάρα χτίστηκε κάπου μεταξύ 16ου και 17ου αιώνα. Πολλοί διάσημοι γκουρού όπως ο Γκούρου Γκομπίντ Σινγκ έμειναν σε αυτό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο οποίος είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο αυτό το μέρος επισκέπτεται ένας αριθμός προσκυνητών Σιχ όλο το χρόνο.

7. Gurudwara Mattan Sahib In Jammu And Kashmir:

Gurudwara Mattan Sahib στο Τζαμού και το Κασμίρ

Αυτός ο ναός των Σιχ βρίσκεται στο Srinagar στην οδό Anantnag-Pahalagam και χτίστηκε από έναν αφοσιωμένο Σιχ. Αυτός ο συγκεκριμένος πιστός Σιχ ήταν στην πραγματικότητα ένας Βραχμάνος που αργότερα μετέτρεψε τη θρησκεία του σε Σιχισμό αφού επηρεάστηκε από το ισχυρό μήνυμα του Γκουρού Νανάκ.

8. Gurudwara Nanak Jhira Sahib In Karnataka:

Gurudwara Nanak Jhira Sahib στην Καρνατάκα

Στο νότιο τμήμα της Ινδίας, μπορείτε επίσης να βρείτε αυτούς τους Σιχ που είναι τεράστιοι με βάση την περιοχή και δέχονται τόνους πιστών σε καθημερινή βάση. Κατά τη διάρκεια των ετήσιων φεστιβάλ των Σιχ, αυτός ο τόπος είναι γεμάτος με τόνους πιστών από όλη τη χώρα.

9. Gurdwara Rewalsar στο Χιματσάλ Πραντές:

Gurdwara Rewalsar στο Χιματσάλ Πραντές

Αυτός ο τόπος χτίστηκε για να τιμήσει τον μεγάλο Guru Gobind Sahib. Ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με αυτό είναι ότι κάποιος πρέπει να ανέβει 108 σκάλες για να φτάσει στον τόπο λατρείας.