Οι 9 πιο πλούσιοι ναοί στην Ινδία

Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι ναοί στην Ινδία που είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο και δέχονται επισκέπτες από σχεδόν κάθε χώρα. Αυτοί οι ναοί είχαν πλούσια θεμέλια και είναι χτισμένοι με την καλύτερη ποιότητα τούβλου και μερικοί με καθαρό μάρμαρο, ώστε να στέκονται ακόμα ισχυροί απέναντι σε όλες τις φυσικές καταστροφές που συνέβησαν σε αυτούς τους θρησκευτικούς χώρους. Δεδομένου ότι η Ινδία είναι μια χώρα ναών και οι άνθρωποι εδώ φαίνεται να είναι πολύ αφοσιωμένοι στη θρησκεία τους και μερικοί από αυτούς επιδεικνύουν την αφοσίωσή τους δωρίζοντας ένα απίστευτο χρηματικό ποσό στους ναούς. Αν είστε περίεργοι για το πόσα πλούτη και θησαυρούς περιέχουν αυτοί οι ναοί, εδώ είναι η λίστα με τους 9 πιο πλούσιους ναούς στην Ινδία.

Οι πλουσιότεροι ναοί στην Ινδία:

1. Ναός Padmanabhaswamy:

τους πλουσιότερους ναούς στην Ινδία

Αυτός ο ναός βρίσκεται στην Κεράλα και θεωρείται ο πλουσιότερος ναός στην Ινδία. Ο μεγάλος πλούτος που κρύβεται στις εγκαταστάσεις αυτής της δομής το καθιστά επίσης τον πλουσιότερο ναό στον κόσμο. Είναι υψηλής ιστορικής αξίας και κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση ως ο πλουσιότερος τόπος λατρείας στον κόσμο το 2011, όταν ανακαλύφθηκαν σημαντικές ποσότητες χρυσού από τα μυστικά κελάρια αυτού του κτιρίου. Σύμφωνα με φήμες, αυτός ο ναός έχει σάκους γεμάτους διαμάντια, χρυσό τόξο, αξεσουάρ από αρχαιολογικό χρυσό κ.λπ.

2. Ναός Tirumala Tirupati Venkateswara:

Ναός Tirumala Tirupati Venkateswara

Ο δεύτερος πλουσιότερος ναός στην Ινδία είναι επίσης ο πιο ιερός ναός στην Ινδία και βρίσκεται στο Άντρα Πραντές. Ο ναός βλέπει το άγαλμα του λόρδου Balaji που είναι ιερό για τους Ινδιάνους του νότου. Σύμφωνα με τους μύθους, η ιερή θεότητα σε αυτόν τον ναό είναι κατασκευασμένη από χρυσό άνω των 1000 κιλών. Σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή, ο κύκλος εργασιών από την πώληση του laddu σε αυτόν τον ναό είναι πάνω από 10 εκατομμύρια ρουπίες ετησίως.

3. Ναός Sai Baba στο Shirdi:

Ναός Sai Baba στο Shirdi

Αυτός είναι ο τρίτος πλουσιότερος ναός στην Ινδία και είναι ένα από τα πιο προσκυνηματικά προσκυνήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χτισμένος τον 19ο αιώνα, πιστεύεται ότι αυτός ο ναός περιέχει πολλά μυστικά του αρχαίου κόσμου. Γεμάτο ασημένια και χρυσά στολίδια, αυτό είναι ένα από τα πλουσιότερα προσκυνήματα στην πόλη επίσης. Το πιο ενδιαφέρον γεγονός για αυτόν τον ναό είναι ότι άνθρωποι από όλες τις θρησκείες επισκέπτονται αυτόν τον ναό και περισσότεροι από 40.000 Ινδουιστές συγκεντρώνονται σε αυτόν τον ναό για προσευχές σε καθημερινή βάση.

4. Ναός Siddhivinayak στη Βομβάη:

Ναός Siddhivinayak στη Βομβάη

Όντας ο πλουσιότερος ναός στη Βομβάη και ένας από τους πιο επισκέψιμους ναούς, ο ναός Siddhivinayak χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Ένας αριθμός διασημοτήτων και VIP επισκέπτονται αυτόν τον ναό. Οι φήμες λένε ότι κάποτε ένας Βεγγαλικός επιχειρηματίας δώρισε περισσότερα από 3,8 κιλά χρυσού, τα οποία αργότερα χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του θόλου.

5. Χρυσός Ναός:

Χρυσός ναός στο Amritsar, Punjab, Ινδία.

Όλοι γνωρίζουμε για αυτόν τον ναό. Το μεγαλύτερο μέρος του ναού είναι από χρυσό το οποίο απεικονίζει ένα θεϊκό χρυσό φως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό είναι ένα από τα πιο προσκυνηματικά προσκυνήματα στο Παντζάμπ. Παίρνει επισκέπτες από μέρη από όλο τον κόσμο. Ο ναός χτίστηκε με βάση τις ευρωπαϊκές αρχές σχεδιασμού. Οι άνθρωποι λένε ότι αυτός ο ναός είναι γεμάτος με αρχαία κοσμήματα από χρυσό και διαμάντια.

6. Ναός Somnath στο Γκουτζαράτ:

Ναός Somnath στο Gujrat

Αυτός είναι ένας από τους διάσημους ναούς στην Ινδία και συγκεντρώνει τόνους επισκεπτών σε καθημερινή βάση. Κατά τη διάρκεια των ετήσιων ημερών προσευχής, οι χώροι του ναού έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν σημαντικό αριθμό ανθρώπων. Αυτός ο ναός καταστράφηκε πολλές φορές, αλλά παραμένει ισχυρός μέχρι σήμερα.

7. Ναός Meenakshi στο Madurai:

Ναός Meenakshi στο Μαδουράι

Όντας ένας από τους μεγαλύτερους και πλουσιότερους ναούς στην Ινδία, ο ναός Meenakshi είναι ένα θείο προσκύνημα για όλους τους πιστούς στο Ταμίλ Νάντου και σε όλη την Ινδία επίσης. Ο ναός βλέπει την πανίσχυρη θεότητα Parvati που θεωρείται ως η ισχυρή σύζυγος του λόρδου Shiva.

8. Ναός Jagannath στο Puri:

Ναός Jagannath στο Puri

Αυτός είναι ένας ναός και επίσης ένα τουριστικό σημείο για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτός ο εξαιρετικά πλούσιος ναός είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Jagannath.

9. Ναός Kashi Vishwanath στο Βαρανάσι:

Ναός Kashi Vishwanath στο Βαρανάσι

Αυτός ο ναός δέχεται καθημερινά χιλιάδες προσκυνητές που έρχονται από όλο τον κόσμο για να τιμήσουν την ιερή θεότητα.