9 πιο μαγευτικοί ναοί στην Πούνα

Μιλήστε για την τεχνολογία και η πόλη της Πούνας έχει όλους τους καταλόγους. Ο κόμβος πληροφορικής και το κέντρο των εξελίξεων… Ζωντανή μητροπολιτική κουλτούρα και αίσθηση… και σε κοντινή απόσταση από την πόλη που πραγματικά δεν κοιμάται ποτέ – Βομβάη! Η Πούνε έχει μια πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα από τις άλλες πόλεις, με ένα συνδυασμό να ταξινομείτε την ψυχαγωγία σας μαζί με τη γοητεία της παλιάς σχολής της μνημειώδους αριστείας. Γνωρίζατε ότι η Πούνα είναι επίσης γνωστή ως μια από τις πιο πνευματικά πόλεις; Στεγάζει τοποθεσίες για τα ίδια που έχουν μείνει στην ιστορία και μας φέρνουν πιο κοντά στις ρίζες μας και επίσης σύγχρονες ρυθμίσεις για να βρείτε τον εαυτό σας και να χαλαρώσετε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας. Ναι, η πόλη της Πούνας φιλοξενεί επίσης πολλά όμορφα αρχιτεκτονικά παραδείγματα με τη μορφή ναών. Οι διάσημοι ναοί στην Πούνα είναι περιζήτητοι από όλη τη χώρα μέσω των πνευματικών, καθώς και ιστορικών και αρχαιολόγων. Υπάρχουν επίσης πολλοί ναοί που αξίζει να σημειώσετε γύρω από την εργασία που πρέπει να αποτελούν μέρος του ταξιδιού σας στην Πούνα. Εδώ σας έχουμε ταξινομήσει με μια λίστα για να σχεδιάσετε το προσκύνημά σας

η πόλη. Ένα ταξίδι γύρω από αυτούς τους 9 εκπληκτικούς τόπους λατρείας είναι το κάλεσμά σας αν είστε θρησκευόμενοι ή ακόμη και αν είστε απλά κορόιδο για οτιδήποτε κραυγάζει από τον πολιτισμό και την κληρονομιά.

9 κορυφαίοι ναοί στην Πούνα – Οι πιο σημαντικοί ναοί που πρέπει να επισκεφθείτε στην Πούνα:

1. Ναός Bhimashankar:

bhimashankar Temple pune

Αυτοί είναι ένας από τους πιο σεβαστούς ινδουιστικούς ναούς στην πόλη και επίσης οι πιο διάσημοι ναοί γύρω από τη δουλειά. Ο ναός Bhimashankar στο Maharashtra βρίσκεται στους λόφους Sahyadri που περιβάλλονται από πυκνά δάση και είναι ένα ιερό Jyothirlinga αφιερωμένο στον Λόρδο Shiva. Το Bhimashankar είναι το σημείο εκκίνησης του ποταμού Bhima που ρέει νοτιοανατολικά και συναντά τον ποταμό Krishna στο Raichur. Έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού έχει δηλωθεί ως καταφύγιο άγριας ζωής. Ένα από τα σημαντικά 12 jyotirlingas, βρίσκεται κοντά στην πόλη Pune και απολαμβάνει έναν καλό αριθμό πιστών που σφυροκοπούν τις πύλες του ναού κάθε χρόνο. Χτισμένος με τον τρόπο της αρχιτεκτονικής Nagra (περίπου τον 13ο αιώνα) αυτός ο ναός εκπαιδεύει τους επισκέπτες πώς η Tripurasur ηττήθηκε από τη συνδυασμένη μορφή του Lord Shiva και της Devi Parvati. Υπάρχει επίσης ένα ιερό αφιερωμένο στην Kamalaja, μια ενσάρκωση του Parvati μέσα στο ναό. Εδώ γιορτάζεται το Maha Shiva Ratri.

 • Διεύθυνση: Maharashtra State Highway 112, Bhimashankar, Maharashtra 410509
 • Χρόνοι: Πρωί: 5 π.μ. – 3 μ.μ., 4 μ.μ. – 9:30 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Προτείνεται παραδοσιακή ένδυση
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: Το πλησιέστερο αεροδρόμιο και ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκονται στο Pune, 125 χιλιόμετρα μακριά. Τα λεωφορεία μπορούν να μεταφερθούν επίσης από την Πούνε, την Γκατκοπάρ και την Καλιάν.
 • Ιστοσελίδα Ναού: http://bhimashankar.in/
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Σεπτέμβριο έως Φεβρουάριο. Για τους αλκοολούχους περιπέτειες, ο μουσώνας είναι μια μεγάλη στιγμή.
 • Άλλα αξιοθέατα: Μπορείτε να εξερευνήσετε τις σπηλιές Bhaja ή το θεματικό πάρκο Imagica στο Khopali την επόμενη μέρα.

2. Ναοί Parvati Hill:

parvati hill pune

Ο λόφος Παρβάτι είναι ένας εξαιρετικά γραφικός λόφος ύψους 2100 ποδιών στην Πούνα. Έχει 5 ναούς που βρίσκονται στην κορυφή. Είναι ο ναός Devdeveshwar, ο ναός Kartikeya, ο ναός Vishnu, ο ναός Vitthai και ο ναός Rama. Ο ναός έχει 103 σκαλιά για να ανέβει για να φτάσει στην κορυφή του λόφου από όπου οι πιστοί μπορούν να επισκεφθούν τους ναούς. Ο κύριος ναός είναι αφιερωμένος στην Devdeveshwara και είναι κατασκευασμένος από μαύρη πέτρα. Με το καταπράσινο τοπίο και το φρέσκο ​​περιβάλλον στο λόφο, οι ναοί Parvati είναι μια από τις πιο ελκυστικές τοποθεσίες στην πόλη Pune. Ο ναός είναι επίσης διάσημος ως ένα τεράστιο μέρος της κληρονομιάς της πόλης Πούνε, είναι άλλωστε η παλαιότερη δομή της πόλης που χρονολογείται από την περίοδο της δυναστείας Πεσβά..

 • Διεύθυνση: Parvati Paytha, Pune, Maharashtra 411009
 • Χρόνοι: 8 π.μ. έως 5 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Ρούχα με σεβασμό κατάλληλα για ναό
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι το Grant Road. 15 λεπτά ταξί από το σταθμό στον ναό.
 • Ιστοσελίδα Ναού: ΝΑ
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: 4 μ.μ. – 6 μ.μ. Το φεστιβάλ κλασικής μουσικής που πραγματοποιείται εδώ πρέπει να επισκεφθείτε.
 • Άλλα αξιοθέατα: Μουσείο Παρβάτι που περιέχει χειρόγραφα και συλλογές του κανόνα Πεσβάα. Τα σπήλαια Bhaja είναι κοντά στην πόλη Pune και ένα καλό μέρος για εξερεύνηση.

3. Ναός Chaturshringi:

chaturshringi Temple pune

Ο ναός Chaturshringi χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Maratha King, Shivaji και βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου στο δρόμο Senapati Bapat. Το Chaturshringi σημαίνει κυριολεκτικά ένα βουνό με τέσσερις κορυφές και ο ναός έχει ύψος 90 πόδια και πλάτος 125 πόδια. Θεωρείται σύμβολο πίστης και δύναμης. Για να φτάσει κανείς στο ναό, πρέπει να σκαρφαλώσει 100 σκαλιά. Η προεδρεύουσα θεότητα είναι το είδωλο της θεάς Chaturshringi και υπάρχουν άλλα είδωλα αφιερωμένα στη θεά Durga, τον Lord Ganesha και οκτώ μικροσκοπικά είδωλα της Asthavinayaka. Ο ναός δίνει μια πλατφόρμα για την προώθηση της πλούσιας τέχνης και πολιτισμού της Ινδίας. Προσκαλεί νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες της χώρας να αναδείξουν τα ταλέντα τους. Είναι θρησκευτική και πολιτιστική εμπιστοσύνη, ως εκ τούτου εφαρμόζονται προγράμματα sangeet, kirtan και vyakhan.

 • Διεύθυνση: Senapati Bapat Road, Near, Pune University Rd, Gokhalenagar, Pune, Maharashtra 411016
 • Χρόνοι: 7 π.μ. έως 9 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Ρούχα με σεβασμό κατάλληλα για ναό
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1 ώρα
 • Πώς να προσεγγίσετε: Βρίσκεται στην πόλη Πούνε και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι εύκολα διαθέσιμα από και προς τον ναό. Για να φτάσετε στην Πούνα μπορείτε να πάρετε μια πτήση/τρένο/να κατεβείτε. Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός (σιδηροδρομικός σταθμός Pune) απέχει 7 χιλιόμετρα από το ναό. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το αεροδρόμιο της Πούνε. Τα λεωφορεία μπορούν να μεταφερθούν από τις περισσότερες πόλεις της Μαχαράστρα ή μπορείτε να οδηγήσετε μόνοι σας στην Πούνε από τη Βομβάη (περίπου 150 χλμ./3 ώρες) κ.λπ..
 • Ιστοσελίδα Ναού: http://www.chattushringidevasthanpune.org/
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Κατά τη διάρκεια του Navratri (9ήμερο φεστιβάλ) και την 10η ημέρα (Dassara).
 • Άλλα αξιοθέατα: Μουσείο Ντάρσαν (5 χλμ. Από το ναό) και ναός σπηλαίων Παταλεσβάρ (2,4 χιλιόμετρα μακριά).

4. Ναός Bhuleshwar:

bhuleshwar Temple pune

Αυτός είναι επίσης ένας από τους πιο διάσημους ναούς κοντά στην εργασία. Ο ναός Bhuleshwar χτίστηκε τον 13ο αιώνα κατά την εποχή των Pandavas. Είναι ένας αρχαίος ναός που περιβάλλεται από πυκνό δάσος και έτσι η σημασία του ονόματός του. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον ιερό ναό του Λόρδου Σίβα και έχει πέντε Λίνγκαμ Σίβα αφιερωμένα σε αυτόν μέσα στο ιερό του ναού. Καθώς τα λινγκάμ της Σίβα παραμένουν κρυμμένα σε μια τάφρο, μπορούν να φανούν μόνο στο φως. Υπάρχουν επίσης άλλα είδωλα αφιερωμένα στη Θεά Λακσμί, τον Λόρδο Βισνού και τον Λόρδο Μαχάδεφ. Το μοναδικό πράγμα σε αυτόν τον ναό είναι η αρχιτεκτονική του. Είναι ένα είδος ισλαμικού στυλ εξωτερικά με την εξωτερική εμφάνιση που μοιάζει με τζαμί. Λέγεται ότι ο ναός κατασκευάστηκε με αυτόν τον τρόπο για να τον προστατεύσει από εισβολές και λεηλασίες. Το μνημείο ωστόσο είναι απολύτως εκπληκτικό με όμορφα σκαλίσματα που κοσμούν τους τοίχους.

 • Διεύθυνση: Bhuleshwar Road, Malshiras, Maharashtra 412104
 • Χρόνοι: 5 π.μ. – 12 μ.μ. και 4 μ.μ. – 8 μ.μ.
 • Ενδυματολογικός κώδικας: τακτοποιημένο και λιτό ντύσιμο πιο κατάλληλο
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 3 ώρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: Ο ναός απέχει 3 χιλιόμετρα από ένα χωριό που ονομάζεται Malshiras Village. Μπορείτε να πάρετε απευθείας λεωφορείο από την Πούνε σε αυτό το χωριό και στη συνέχεια να νοικιάσετε τζιπ στον ναό από το χωριό. Ο ναός απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την Πούνα και αν οδηγείτε μόνοι σας, πάρτε έναν έμπειρο οδηγό, καθώς οι δρόμοι μπορεί να είναι λίγο απότομοι.
 • Ιστοσελίδα Ναού: N/A
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Ο χρόνος Shivratri είναι ο πιο διάσημος εδώ
 • Άλλα αξιοθέατα: Το Narayanbet, το οποίο φιλοξενεί πολλά εξωτικά αποδημητικά πουλιά και έναν παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης, βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μακριά.

5. Ναός Dagaduseth Halwai Ganapati:

ganpati in pune

Ο ναός Dagaduseth Halwai Ganapati είναι ένας πολύ δημοφιλής ινδουιστικός ναός στη Μαχαράστρα και τον επισκέπτονται χιλιάδες πιστοί κάθε χρόνο. Η προεδρεύουσα θεότητα του ναού, το είδωλο του Λόρδου Γκανέσα είναι 7,5 πόδια ύψος και 4 πόδια πλάτος και ο ναός λέγεται ότι είναι άνω των 100 ετών. Ο ναός διαθέτει καταπιστευματικό ταμείο που ονομάζεται The Halwai Ganapati Trust, το οποίο συνεχίζει φιλανθρωπικό έργο. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Ganeshotsav, από απλούς ανθρώπους έως διασημότητες, όλοι επισκέπτονται τον ναό.

 • Διεύθυνση: Ganpati Bhavan, 250, Budhwar Peth, Pune, Maharashtra 411002
 • Χρόνοι: 6 π.μ. έως 11 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Κανένας κωδικός ένδυσης ως τέτοιος, άνετη και σεμνή ενδυμασία δεν θα λειτουργούσε.
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 30 λεπτά – 1 ώρα
 • Πώς να προσεγγίσετε: Απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το σιδηροδρομικό σταθμό Pune και 11 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσετε στον ναό μόλις στην Πούνα. Μπορείτε να πάρετε ένα τρένο 3-4 ωρών για την Πούνε ή μια πτήση 45 λεπτών από τη Βομβάη. Η Πούνα είναι επίσης καλά συνδεδεμένη οδικά με άλλες πόλεις της Μαχαράστρα.
 • Ιστοσελίδα Ναού: http://www.dagdushethganpati.com/
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Το Ganeshotsav που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο είναι μια γιορτή 10 ημερών όταν ο ναός ζωντανεύει με κάθε μεγαλοπρέπεια και εμφάνιση. Λέγεται επίσης ότι ο κύριος υπουργός επισκέπτεται το ναό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
 • Άλλα αξιοθέατα: Φιλοξενούν ένα διεθνώς αναγνωρισμένο φεστιβάλ μουσικής κάθε χρόνο για να γιορτάσουν την επέτειο του ναού. Κάθε μέρα διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες Ινδικοί καλλιτέχνες μουσικής καλούνται να εμφανιστούν και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

6. Ναός Neelkantheswar:

nilkantheshwar Temple pune

Τι θα λέγατε να βιώσετε τη μυθολογία και το θείο παράλληλα με την ομορφιά της φύσης; Ο ναός Neelkantheswar που βρίσκεται κοντά στην Pune είναι ένα από αυτά τα λιγότερο γνωστά μέρη. Ένας από τους πιο ήρεμους ναούς γύρω από την εργασία, είναι αφιερωμένος στον Λόρδο Σίβα και βρίσκεται σε ένα λόφο 900 μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Ο τόπος γίνεται σταδιακά μια δημοφιλής απόδραση το Σαββατοκύριακο για τους ντόπιους της Μαχαράστρα. Ωστόσο, ο ναός απαιτεί περίπου μία ώρα απότομης ανάβασης στην κορυφή του λόφου για να φτάσει στον ναό. Τα βράδια, μπορεί κανείς να ζήσει επίσης ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα. Η τοποθεσία του ναού καθιστά το περιβάλλον απολύτως μυστικιστικό. Η εκπληκτική θέα στο βουνό και τα νερά του φράγματος khadakwasla που διασχίζει τις κοιλάδες θα σας αφήσει με μια αίσθηση θεϊκής ηρεμίας.

 • Διεύθυνση: Road Number 1, Kondhur, Maharashtra 412107, Ινδία
 • Χρόνοι: 5:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. και 4:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: μέτρια ενδυμασία θα λειτουργούσε. Πρέπει να ανέβεις λίγο οπότε φορέστε άνετα παπούτσια.
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 1-2 ρες
 • Πώς να προσεγγίσετε: Απέχει 55χλμ. Από την Πούνα και είναι προσβάσιμο με ταξί/λεωφορείο.
 • Ιστοσελίδα Ναού: N/A
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Το Shivratri είναι γεμάτο από πιστούς πιστούς και θεωρείται πολύ ευοίωνο εδώ.
 • Άλλα αξιοθέατα: Το φράγμα Panshet απέχει 5 χιλιόμετρα.

7. Ναός σπηλαίων Pataleshwar:

σπηλιές pataleshwar

Ο ναός του σπηλαίου Pataleshwar είναι ένας ναός λαξευμένος σε βράχο που σκαλίσθηκε κατά την περίοδο της Rashtrakuta τον 8ο αιώνα. Είναι φτιαγμένο από βράχο βασάλτη και είναι αφιερωμένο στον Λόρδο Shiva με τη μορφή ενός Shiva lingam. Η είσοδος του ναού έχει επίσης μαντάπα Nandi. Ο ναός από την κυβέρνηση έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο μνημείο της πόλης. Άλλα αγάλματα των θεών Rama, Laxman, Ganesh και των θεών Lakshmi και Sita είναι παρόντα. Η κατασκευή του ναού ήταν εμπνευσμένη από τα σπήλαια Ελεφάντα. Ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ πλήρως, επομένως δεν υπάρχει επίσης κατάλληλη είσοδος.

 • Διεύθυνση: Jangali Maharaj Road, Revenue Colony, Shivajinagar, Pune, Maharashtra, 411005, Ινδία
 • Χρόνοι: 8:30 π.μ. – 5:30 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Συντηρητικά ρούχα πρότειναν
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 30 λεπτά – 1 ώρα
 • Πώς να προσεγγίσετε: Απέχει 3χλμ. Από το σιδηροδρομικό σταθμό Pune και είναι προσβάσιμο με ταξί/λεωφορείο.
 • Ιστοσελίδα Ναού: N/A
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Tripuri Pournima όταν το σπήλαιο φωτίζεται με λαμπτήρες λαδιού σε χιλιάδες.
 • Άλλα αξιοθέατα: Τζανγκλί Μαχαράτζ Μαντίρ

8. Ναός Moreshwar Ganapati:

Moreshwar Ganapathi

Ο ναός Moreshwar Ganapati βρίσκεται στην περιοχή Morgaon της Pune και είναι ένας ινδουιστικός ναός αφιερωμένος στον Λόρδο Ganesha. Ο ναός σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος οκτώ ναών Asthavinayaka στην πολιτεία Μαχαράστρα. Πιστεύεται ότι ο Άγιος Γκανάπατι Μόρια Γκοσάβι έχει συνδεθεί με τον ναό, ενώ η αρχική ημερομηνία κατασκευής παραμένει άγνωστη. Το ανώτατο όριο είναι κατασκευασμένο από μια μοναδική πέτρα και ο ναός περιλαμβάνει επίσης 23 είδωλα διαφορετικών μορφών λόρδου Ganesha. Το Ganesh Jayanti και το Ganesh Chaturthi είναι τα πιο σημαντικά φεστιβάλ αυτού του ναού.

 • Διεύθυνση: Morgaon, Maharashtra 412304
 • Χρόνοι: 5 π.μ. έως 10 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: η συντηρητική ενδυμασία θα ήταν ιδανική
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 30 λεπτά – 1 ώρα
 • Πώς να προσεγγίσετε: Απέχει 79 χιλιόμετρα από την Πούνε και τα λεωφορεία S. T. μπορούν να σας μεταφέρουν εκεί από την αποθήκη λεωφορείων στην Πούνα. Ο πλησιέστερος σταθμός είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός Jejuri (17χλμ.). Μπορείτε να πάρετε ένα τρένο 3-4 ωρών για την Πούνε ή μια πτήση 45 λεπτών από τη Βομβάη. Η Πούνα είναι επίσης καλά συνδεδεμένη οδικά με άλλες πόλεις της Μαχαράστρα.
 • Ιστοσελίδα Ναού: N/A
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Ganesh Chaturthi και Vijayadasami
 • Άλλα αξιοθέατα: Ναός Rokdoba Hanuman

9. Ναός Narayani Dham:

narayani dham

Ο ναός Shri Narayani Dham που βρίσκεται στο Katraj στην Pune δημιουργήθηκε το έτος 1983. Ο ναός φιλοξενεί διάφορα είδωλα θεοτήτων όπως ο Λόρδος Hanuman, ο Shri Shyam Baba Jot, ο Shiva Linga, ο Lord Ganesha κ.ο.κ. Η κυρίαρχη θεότητα του ναού είναι η Θεά Ναραγιάνι. Ο ναός εκτελεί διάφορες τελετουργίες και λειτουργίες σε καθημερινή βάση. Αυτό που είναι μάλλον υπέροχο είναι ότι ο ναός πραγματοποιεί επίσης διάφορες άλλες δραστηριότητες για να βοηθήσει την κοινωνία γενικότερα. Αυτές περιλαμβάνουν δωρεάν ιατρικούς ελέγχους, κατασκηνώσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, γκαουσάλα, ασκήσεις γέλιου για το μυαλό και το σώμα κλπ.

 • Διεύθυνση: Pune-Satara Road, Narayani Nagar, Behind Katraj Milk Dairy, Katraj, Pune, Maharashtra 411046
 • Χρόνοι: 6:30 π.μ. – 1 μ.μ. και 4 μ.μ. – 10 μ.μ
 • Ενδυματολογικός κώδικας: Κανένας κωδικός ένδυσης ως τέτοιος, άνετη και σεμνή ενδυμασία δεν θα λειτουργούσε.
 • Περίπου Διάρκεια επίσκεψης: 30 λεπτά – 1 ώρα
 • Πώς να προσεγγίσετε: Απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το σιδηροδρομικό σταθμό Lonavala.
 • Ιστοσελίδα Ναού: http://narayanidham.org/
 • Καλύτερη ώρα για επίσκεψη: Ganesh Chaturthi και Diwali
 • Άλλα αξιοθέατα: Ο ναός ISKCON NVCC απέχει 0,7χλμ.

Έτσι τώρα γνωρίζετε ότι η Πούνε δεν είναι μόνο διασκέδαση και παιχνίδια. Και όχι μόνο σχετικά με τα jargons και τα MNC που σχετίζονται με την τεχνολογία. Ξεκινήστε το ταξίδι σας αναζητώντας το θεϊκό από αυτήν την πόλη του Μαχαράστρια που προσφέρει ένα μείγμα παλιού και νέου, τοπικού και παγκόσμιου και ιστορικού και μοντέρνου! Εξερευνήστε τόσο τους ναούς στην εργασία όσο και τους ναούς κοντά στην εργασία ανακαλύπτοντας και χορταίνοντας τις δικές σας θρησκευτικές ατζέντες. Γράψτε μοιραστείτε τις εμπειρίες σας καθώς δεν αγαπάμε τίποτα περισσότερο από το να ακούμε απαντήσεις από τους αναγνώστες μας. Τα σχόλιά σας μας βοηθούν μόνο να σας βοηθήσουμε καλύτερα, οπότε συνεχίστε να χαρίζετε την αγάπη και το κέφι στα χαρούμενα ταξίδια που έρχονται!

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Υπάρχουν Άλλοι Ναοί Ashta vinayaka εντός/γύρω από την πόλη Pune?

Ναί. Αυτός ο ναός κοντά στο Junnar είναι εκεί που πρέπει να κατευθυνθείτε εάν είστε πιστοί του λόρδου Ganesh και στην πόλη Pune. Η Girijatmaja στις σπηλιές του Λενιαδρίου θεωρείται ο 6ος ναός Ashta vinayaka που πρέπει να επισκεφθείτε ενώ προσκυνείτε στην περιοδεία του λόρδου Ganesha.

2. Για τους The Junkies της Περιπέτειας, το What Place in/Around Pune City είναι το καλύτερο τόσο για μια περιπετειώδη μέρα όσο και για να επισκεφθείτε έναν σεβαστό τόπο λατρείας?

Θεωρείτε τον εαυτό σας αναζητητή περιπέτειας; Lookάχνετε για αυτή τη βιασύνη αδρεναλίνης ενώ βρίσκεστε στο προσκύνημά σας και αναζητάτε το θεϊκό; Ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για πεζοπορία σε ανθρώπους σαν εσάς στεγάζει επίσης έναν πολύ σεβαστό ναό και απέχει μόλις 30 χιλιόμετρα από την Πούνα. Ναι, ο ναός Kanifnath βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου πολύ κοντά στην πόλη και είναι η τέλεια τοποθεσία για ένα γραφικό ταξίδι στα βουνά που κυμαίνεται με μέτρια δυσκολία. Αυτός ο σπηλαιώδης ναός στο δρόμο Saswad είναι αφιερωμένος στον Άγιο Κάνιφναθ. Στην πραγματικότητα πρέπει να σέρνετε για να μπείτε μέσα στο ναό, μέσα από ένα παράθυρο 9 ιντσών. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσετε πνευματικοί, θυμηθείτε αυτό το μοναδικό μέρος που θα σας προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων – περιπετειώδη διασκέδαση και μια πνευματικά εμπλουτιστική εμπειρία. Προγραμματίστε την περιπετειώδη μέρα σας την επόμενη φορά, ενώ διατηρείτε την περιέργειά σας για το θεϊκό.

3. Πού μπορούν να πάνε όσοι ακολουθούν τον Τζαινισμό για να κάνουν τις προσευχές τους στην πόλη Πούνε?

Ο Τζαϊνισμός ήταν ένα σημαντικό μέρος της Μαχαράστρα από την αρχαιότητα. Η πρώτη και παλαιότερη επιγραφή του Μαχαράστρια είναι αυτή που είναι μια επιγραφή του Τζάιν σε μια σπηλιά του Παλέ χωριού κοντά στην πόλη Πούνε (χρονολογείται από τον 2ο αιώνα π.Χ.). Έτσι, ο Τζαϊνισμός είναι σε μεγάλο βαθμό μέρος της πολιτείας και της πόλης της Πούνας. Ο πιο δημοφιλής μεταξύ όλων των ναών Jain στην Pune είναι ο ναός Katraj Jain Aagam Mandir. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι δημοφιλές ακόμη και έξω από την πόλη και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τόπους για προσκυνήματα Jain της χώρας. Τι είναι το ιδιαίτερο; Στεγάζει τα είδωλα όλων των 24 Tirthankars. Μεταξύ άλλων ναών Jain στην πόλη, οι Munisuvrat Nath Jain Mandir και Digambar Jain Mandir Kharadi είναι επίσης δημοφιλείς στους ντόπιους πιστούς των Jain. Τα είδωλα είναι όμορφα και εμπνέουν. Ο ναός Shree Shatrunjay Bhaktamar Jain είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να επισκεφθείτε τους Jains όταν βρίσκεστε στην Πούνα. Ακόμη και αλλιώς αυτός ο ευρύχωρος ναός απορροφά μια ήρεμη και γαλήνια ατμόσφαιρα – ιδανική για να ταλαιπωρήσει το κουρασμένο μυαλό και την ψυχή σας.