5 αρχιτεκτονικές εκκλησίες στο Χιματσάλ Πραντές που δεν μπορείτε να προσφέρετε για να χάσετε

Οι εκκλησίες παρουσιάζουν ποικίλο ενδιαφέρον για πολλούς από εμάς. Για μερικούς από αυτούς, θα μπορούσε να είναι καθαρά ένας θρησκευτικός λόγος, ενώ για τους άλλους είναι απλή παρατήρηση της αρχιτεκτονικής και άλλοι το θεωρούν ως μια μέρα ξεκούρασης. Αλλά με τις πολλές διάσημες εκκλησίες στο Χιματσάλ Πραντές, η καθημερινότητα γίνεται λόγος προσευχής. Οι όμορφες μεγάλες δομές στέκονται ψηλά ανάμεσα στην όμορφη και εκπληκτική θέα στα βουνά, τα συνεχώς ρέοντα ποτάμια από κάτω και την ηρεμία που βγάζετε από την ατμόσφαιρα, σας ικανοποιεί από τον πυρήνα. Το Χιματσάλ Πραντές έχει μερικά από τα περίπλοκα Παρεκκλήσια στην Ινδία, όσον αφορά την αρχιτεκτονική τους.

Εκκλησίες στο Χιματσάλ Πραντές: Τι δεν πρέπει να χάσετε

Γνωρίστε πώς είναι να βρίσκεστε σε μερικές από τις δημοφιλείς λίστες εκκλησιών στο Χιματσάλ Πραντές.

1. Εκκλησία Χριστού:

Η Εκκλησία του Χριστού βρίσκεται στο Shimla και στέκεται ψηλά σε μια κορυφογραμμή. Είναι επίσης η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία στη Βόρεια Ινδία. Τοπικά αυτοκίνητα ή ταξί μπορούν να σας μεταφέρουν στην εκκλησία ή να κατεβείτε από το κλαμπ Shimla των ΗΠΑ. Ο μεγαλοπρεπής ναός είναι διάσημος για την αρχαιότητά του. Τα βιτρό στα παράθυρα της εκκλησίας αντιπροσωπεύουν την πίστη, την ανθρωπιά και την υπομονή. Κανένα ταξίδι στη Σίμλα δεν ολοκληρώνεται ποτέ χωρίς να επισκεφθείτε την εκκλησία και είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Η αρχιτεκτονική είναι εμπνευσμένη από το νεογοτθικό στυλ και το ρολόι στη δομή είναι δώρο.

2. Εκκλησία Χριστού Kasauli:

η εκκλησία του Χριστού στο Κασαούλι είναι ακόμα γνωστή για τη διατήρηση των στοιχείων που άφησαν οι Βρετανοί πριν από χρόνια. Οι γοτθικές καμάρες είναι σωστά αναλογίες και πλαισιώνονται στα ξύλα του ντεόνταρ. Η εκκλησία είναι ανοιχτή από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. τη νύχτα. Η όμορφη δομή και η γραφική ομορφιά που περιβάλλει την εκκλησία είναι μια απόλαυση για να παρακολουθήσετε και να θαυμάσετε. Η ομορφιά του φαίνεται προφανώς όταν ο πρώτος ήλιος των ημερών εισέρχεται στο κτίριο μέσα από τους ζωγραφισμένους καθρέφτες της εκκλησίας. Οι λεκέδες που βρίσκονται στην εκκλησία είναι εισαγόμενες από την Αγγλία κατά τη στιγμή της κατασκευής. Αν ψάχνετε για κάποια συγκίνηση, εδώ είναι κάτι που θα σας ενδιαφέρει. Υπάρχει ένα νεκροταφείο με τάφους που περιβάλλουν την εκκλησία και χρονολογείται από το 1850. Σκεφτείτε σοβαρά αυτήν την εκκλησία!

3. Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, Νταραμσάλα:

Το St. John’s βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα από την πόλη και βρίσκεται στο δάσος μεταξύ του Mcleod Ganj και του Forsyth Ganj. Η εκκλησία διαθέτει μνημείο αφιερωμένο στον τότε αντιπρόεδρο της Ινδίας, λόρδο Έλγιν. Κηδεύτηκε εδώ το 1863. Το σημαντικότερο αξιοθέατο εδώ είναι το Βελγικό βιτρό, δωρεά της Λαίδης Έλγιν. Το αεροδρόμιο Gaggal και ο σιδηροδρομικός σταθμός Pathankot είναι οι πιο κοντινές διαδρομές για να φτάσετε στην εκκλησία. Είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Βυθιστείτε στην ηρεμία του περιβάλλοντος χώρου και των δέντρων.

4. Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Dalhousie:

αυτή η Εκκλησία είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ιστορική της σημασία. Κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας, και ιδρύθηκε από τους ιεραπόστολους των Προτεσταντών. Το βρετανικό στιλ από ξύλο και τούβλα είναι εμφανές στην αρχιτεκτονική και το όμορφο περιβάλλον έχει έναν ρόλο να προσθέσει στην ομορφιά. Οι κυριακάτικες λειτουργίες στην εκκλησία προσελκύουν μεγάλο αριθμό τουριστών και είναι η παλαιότερη στην περιοχή. Η εκκλησία βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τη στάση των λεωφορείων του Dalhousie. Ακόμα και το λερωμένο γυαλί της εκκλησίας προσθέτουν μια ιδιαίτερη γοητεία στην Εκκλησία. Η εκκλησία είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. κάθε μέρα.

5. Εκκλησία του Αγίου Πατρικίου:

Η εκκλησία του Αγίου Πατρικίου βρίσκεται στο Baloon στο καντάρι Dalhousie και απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από την κεντρική στάση λεωφορείου. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται δωρεάν Κυριακάτικη λειτουργία και η όμορφη τοποθεσία της εκκλησίας προσθέτει στη γοητεία της δομής. Η εκκλησία χτίστηκε με τη συνεισφορά των αξιωματικών και του βρετανικού στρατού. Η εκκλησία είναι μεγάλη και μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 300 άτομα στην κεντρική αίθουσα του τόπου. Απλώς χάστε τον εαυτό σας στις προσευχές και τα γύρω μέρη.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε τις εκκλησίες?

Ακολουθούν ορισμένοι άγνωστοι κανόνες ενώ επισκέπτεστε τις εκκλησίες εδώ.

  • Ακολουθείτε πάντα τον ενδυματολογικό κώδικα που έχει ορίσει η τοπική εκκλησία. Έχουν την τάση να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους ενδυματολογικούς κώδικες και άλλα συγκεκριμένα θέματα πολιτισμού. Έτσι, θα συμβάλλετε στην ιερότητα του τόπου.
  • Αυστηρό όχι στα σκουπίδια. Η διατήρηση των χώρων είναι ένας άλλος κανόνας που δεν λέγεται.
  • Ορισμένες εκκλησίες δεν επιτρέπουν τη φωτογραφία και στην καλύτερη περίπτωση είναι να τις τηρούμε. Μερικοί από αυτούς διατηρούν επίσης σιωπή στην αίθουσα και περιμένουν να κάνετε το ίδιο και εσείς.

Εξάλλου, να είσαι Ρωμαίος όταν βρίσκεσαι στη Ρώμη!

Όλοι σίγουρα λατρεύουμε ένα ταξίδι. Αλλά η πραγματική χαρά έρχεται όταν επιλέγετε το σωστό μέρος. Αν σκοπεύετε για ένα πλήρες προσκυνηματικό ταξίδι, επιλέξτε τους λόφους πάνω από την πόλη και ζήστε μια αλλαγή που αλλάζει την ψυχή. Προσευχηθείτε ανάμεσα στους λόφους και πάρτε σπίτι ενέργεια, θετικότητα και καλοσύνη. Οι σειρές σίγουρα έχουν πολλά να προσφέρουν και από τις πολλές, η ειρήνη είναι η πρώτη!