5 διάσημες εκκλησίες στο Mysore με λεπτομέρειες (τι, πότε να επισκεφθείτε και άλλα!)

Υπάρχουν πολλές εκκλησίες στο Mysore. Ευρέως γνωστό ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» της Καρνατάκα, το Mysore είναι ένα μέρος που συνδυάζεται υπέροχα με τη λαμπρότητα της ιστορίας και με τη ζωντανή δόνηση των παραδόσεων και του πολιτισμού που αντανακλάται στη ζωή των κατοίκων του. Το Mysore Tourist Places προσφέρει μια ποικιλία από αξιοθέατα. Το Mysore City προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια για να δουν τη λαμπρότητα της Mysore City. Τα τουριστικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν τοποθεσίες, μνημεία, μουσεία, φρούρια, ναούς, τζαμιά, εκκλησίες και ζωολογικούς κήπους. Οι περισσότερες εκκλησίες του Mysore χρονολογούνται από αρκετές εκατοντάδες χρόνια, που χτίστηκαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά. Αν ψάχνετε ακόμα για τον τέλειο προορισμό για το Σαββατοκύριακο που έρχεται, αυτή η εικονική περιήγηση στα αγαπημένα εκκλησιαστικά μέρη του Mysore θα το κλείσει σε μία μόνο ανάγνωση.

Εκκλησίες στο Mysore

Ιστορικές και υπέροχες εκκλησίες στο Mysore:

1. Εκκλησία Αγίου Φιλομένα, Mysore:

Εκκλησία Αγίου Φιλομένα, Mysore

Η εκκλησία St Philomena Mysore χτίστηκε το 1956. Αυτός ο όμορφος καθεδρικός ναός είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της χώρας. Χτίστηκε σε γοτθικό στιλ με όμορφα βιτρό και ψηλούς πύργους. Το βράδυ, η φωτισμένη εκκλησία είναι ένα υπέροχο μέρος που δεν πρέπει να χάσετε. Ένα ανεκτίμητο άγαλμα ενός διάσημου Έλληνα αγίου σε έναν γερμανικό καθεδρικό ναό στην καρδιά της Ινδίας είναι το πώς ορισμένοι περιέγραψαν τον περίφημο καθεδρικό ναό της Αγίας Φιλομένης του Mysore. Εμπνευσμένη από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας της Γερμανίας, αυτή η αξιόλογη εκκλησία σε νεογοτθικό στιλ σχεδιάστηκε από τον αιδεσιμότατο Ρενέ Φέουγκε. Εδώ είναι λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το διάσημο χρονοδιάγραμμα της εκκλησίας Mysore.

Καλύτερες στιγμές:

 • Ημέρες της Εκκλησίας: Ανοιχτό όλες τις μέρες
 • Μαζικοί χρόνοι:  Οι ώρες μαζικής εκκλησίας της Αγίας Φιλομένης στο Mysore είναι-Δευτέρα-Σάββατο: 5.30 π.μ., 6.15 π.μ., 7 π.μ., 6 μ.μ. Ενώ τις Κυριακές η εκκλησία του Αγίου Φιλομένα Mysore είναι: 5 π.μ., 6 π.μ., 7 π.μ., 8 π.μ., 9 π.μ., 6 μ.μ..
 • Τοποθεσία: Lourdes Nagar, Ashoka Road, Lashkar Mohalla Mysuru, Karnataka 570001.
 • Πώς να φτάσετε: Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, 2 χλμ. Από το παλάτι Mysore και 3 χλμ. Από την κεντρική στάση λεωφορείου.
 • Εορταστικές εκδηλώσεις: Κάθε χρόνο, πραγματοποιείται ετήσιο γλέντι στις 11 Αυγούστου.
 • Άλλα αξιοθέατα κοντά στην Εκκλησία: Άγαλμα του Maharaja Chamarajendra Wodeyar, Hijama Mysore, Mysore Palace (Amba Vilas).

2. Καθεδρικός ναός βρέφους Ιησούς, Hinkal:

Καθεδρικός ναός βρέφους Ιησούς, Hinkal

Οι θρησκευτικοί χώροι προσφέρουν συχνά μια γεύση όχι μόνο των αρχαίων καλλιτεχνικών παραδόσεων που υπήρχαν στην περιοχή, αλλά και των τρόπων μέσα στους οποίους συγκεντρώθηκε η κοινότητα. Επόμενος σε αυτόν τον κατάλογο εκκλησιών στο Mysore είναι αυτός ο διάσημος Καθεδρικός Ναός Βρεφών Ιησού. Ένα από αυτά τα θεάματα είναι η Εκκλησία του Βρεφικού Ιησού στο Mysore, λόγω της ύπαρξής της, μέσω μιας πρωτοβουλίας του Επισκόπου της κοινότητας Syro-Malabar, Jacob Thoomkuzhy, μιας από τις πολλές σχέσεις που αναγνωρίζονται από την Καθολική Εκκλησία. Θα συνειδητοποιήσετε ότι η κεντρική αίθουσα έχει σχήμα οκταγώνου μόλις περπατήσετε μέσα στην εκκλησία.

Καλύτερες στιγμές:

 • Ημέρες της Εκκλησίας: Ανοιχτό όλες τις μέρες
 • Μαζικοί χρόνοι: Δευτέρα έως Τετάρτη: 6.45 π.μ., Πέμπτη έως Σάββατο: 6 μ.μ., Κυριακή: 8 π.μ., 11 π.μ.
 • Τοποθεσία: Vijayanagar 4η Στάδιο, Hinkal, Mysuru, Karnataka 570017
 • Πώς να προσεγγίσετε: Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι διαθέσιμες για να φτάσετε εδώ
 • Εορταστικές εκδηλώσεις: Η ετήσια γιορτή γιορτάζεται από 6-14 Ιανουαρίου
 • Άλλα αξιοθέατα κοντά στην εκκλησία: Ναός Yoga Narasimha, Ναός Καλάμα.

3. Εκκλησία και ιερό του Αγίου Αντωνίου, Dornahalli:

Εκκλησία και ιερό του Αγίου Αντωνίου, Dornahalli

Εδώ είναι το επόμενο υπέροχο στη λίστα εκκλησιών Mysore. Ο ναός του Αγίου Αντωνίου Η προέλευση του Dornahalli μπορεί να εντοπιστεί στην ανακάλυψη του αγάλματος του Αγίου Αντωνίου ύψους 13 και μισού ποδιού κοντά στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Λέγεται ότι ο Άγιος Αντώνιος της Πάντοβας, γνωστός ως ο Θαυματουργός, πραγματοποίησε θαυμαστά επιτεύγματα θεραπείας και ευημερίας. Οι χώροι του Αγίου Αντωνίου στο Ντόρναχαλλι είναι γεμάτοι με όμορφα αξιοθέατα τόσο για τον ένθερμο πιστό όσο και για τον περίεργο ταξιδιώτη. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν το Παρεκκλήσι της Αιώνιας Λατρείας, ένα στάβλο που προσφέρει, μεταξύ άλλων, βραχιόλια, κομπολόι, Αγίασμα, αλυσίδες κλειδιών και όλη την γκάμα ζώων και πτηνών που εκτρέφει ο κλήρος.

Καλύτερες στιγμές:

 • Ημέρες της Εκκλησίας: Ανοιχτό όλες τις μέρες
 • Μαζικοί χρόνοι: Κυριακές -6.30 π.μ., 10 π.μ., 12 μ.μ., καθημερινές -6.30 π.μ., Τρίτη -6.30 π.μ., 11 π.μ..
 • Τοποθεσία: Dornahalli Post, K. R. Nagar Taluk, Mysore District – 571 602
 • Πώς να φτάσετε: Δεν υπάρχουν απευθείας λεωφορεία προς αυτό το μέρος, ακριβώς 165 χιλιόμετρα από την περιοχή στάσης δορυφορικών λεωφορείων του δρόμου Mysore, ώστε να μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο.
 • Εορταστικές εκδηλώσεις: Η ετήσια γιορτή γιορτάζεται στις 13 Ιουνίου
 • Άλλα αξιοθέατα κοντά στην εκκλησία: Ναός Anjaneya Devaru.

4. Καθεδρικός Ναός Αγίου Βαρθολομαίου, Οδός Nilgiri:

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βαρθολομαίου, Οδός Nilgiri

Η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου στο Mysore είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της Mysore και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τη χριστιανική εκκλησία των Ευρωπαίων αξιωματικών υπό την υπηρεσία του Mysore Maharaja και του Βρετανού κατοίκου του Mysore. Ο Krishnaraja Wadiyar III (1799-1868) έδωσε τη γη για την εκκλησία και συνέχισε να τον προστατεύουν οι διαδοχικοί ηγεμόνες Wadiyar του Mysore. Η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου φημίζεται για τον όμορφο μαρμάρινο βωμό της. Εκτός από την παλαιότερη εκκλησία του Mysore, ο καθεδρικός ναός είναι επίσης διάσημος για τους ανθρώπους που τον επισκέφτηκαν, συμπεριλαμβανομένου του 19ου αιώνα που βασίλευε ο γενικός κυβερνήτης της Ινδίας, ο Λόρδος William Bentinck, ο βασιλιάς George V, ο Edward EIII και η Lady Wellington.

Καλύτερες στιγμές:

 • Ημέρες της Εκκλησίας: Όλες οι μέρες ανοιχτές
 • Μαζικοί χρόνοι: Κυριακές- 8 π.μ.
 • Τοποθεσία: Bangalore Nilgiri Road, Lashkar Mohalla, Mandi Mohalla, Mysuru, Karnataka 570001
 • Πώς να προσεγγίσετε: Από οποιοδήποτε μέρος του Mysore, η εκκλησία του Αγίου Βαρθολομαίου είναι εύκολα προσβάσιμη με ενοικιαζόμενα ταξί και rickshaws αυτοκινήτων.
 • Εορταστικές εκδηλώσεις: Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με μεγάλο ενθουσιασμό
 • Άλλα αξιοθέατα κοντά στην εκκλησία: Ζωολογικός κήπος Mysore, παλάτι Mysore.

5. CSI Wesley Cathedral, Doora:

εκκλησίες στο mysore

Τα μέλη της Ιεραποστολικής Εταιρείας Wesleyan έχτισαν αυτόν τον καθεδρικό ναό ηλικίας 148 ετών. Ο ιερέας John Hachian, ο οποίος έφτασε στην Ινδία το 1821 σκοπεύοντας να διαδώσει τον Χριστιανισμό, είναι ο υπεύθυνος για την έναρξη της κατασκευής του. Ο καθεδρικός ναός του Wesley είναι ένα οικείο αλλά συναρπαστικό θέαμα, που ενσωματώνει όλα τα βασικά στοιχεία μιας εκκλησίας, συμπεριλαμβανομένου του πανύψηλου καμπαναριού με καμπαναριές, καμάρες χασμουρητού και αχυρένιες στέγες. Οι λόφοι και τα λιβάδια γύρω από αυτό το καθιστούν ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Mysore. Εδώ είναι αυτές οι μεγάλες φωτογραφίες της εκκλησίας του Mysore.

Καλύτερες στιγμές:

 • Ημέρες της Εκκλησίας: Ανοιχτό όλες τις μέρες.
 • Μαζικοί χρόνοι: 7 π.μ. κάθε μέρα
 • Τοποθεσία: 34/A, Bangalore Nilgiri Road, Doora, Mysuru, Karnataka- 570001
 • Πώς να φτάσετε: Διατίθενται εγκαταστάσεις δημόσιων συγκοινωνιών, είναι κοντά στον τερματικό σταθμό λεωφορείων KSRTC.
 • Εορταστικές εκδηλώσεις: Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με μεγάλη χαρά εδώ.
 • Άλλα αξιοθέατα κοντά στην εκκλησία: Εκκλησία Saint Philomena Mysore, Mysore Zoo, Melody World Wax Museum.

Υπάρχουν μερικές κορυφαίες εκκλησίες της Mysore σε αυτό το άρθρο, αλλά υπάρχουν και άλλες που πρέπει να επισκεφθούν και οι άνθρωποι. Πιστεύετε ότι υπάρχουν άλλες εκκλησίες που πρέπει να επισκέπτονται οι άνθρωποι; Τι λέτε για τα τζαμιά ή τους ναούς; Στην ενότητα σχολίων, μη διστάσετε να προσθέσετε έναν καθεδρικό ναό ή τζαμί της επιλογής σας για να μας πείτε πώς και ποια διάσημη εκκλησία της Mysore σας άρεσε περισσότερο.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Από πού είναι η Αγία Φιλομένη?

Απάντηση: Το St. Philomena ανήκει στο νησί της Κέρκυρας, Ελλάδα.

Q2. Τι είναι ιδιαίτερο για το Mysore?

Απάντηση: Το Mysore φημίζεται για τα ψώνια του: Γλυκά, σανταλόξυλο, μετάξι κλπ. Το όνομα Mysore φέρνει στο μυαλό κάποιου την εικόνα ενός βασιλικού ιδρύματος. Ένας από τους διάσημους τουριστικούς προορισμούς στη Νότια Ινδία, το Mysore είναι γνωστό για τη βασιλική κληρονομιά και τα όμορφα κτίρια και τα μνημεία του.

Q3. Ποια είναι η καλύτερη ώρα για επίσκεψη στο Mysore?

Απάντηση: Το Mysore έχει σίγουρα τροπικό κλίμα, αλλά ο μουσώνας και ο χειμώνας είναι οι καλύτερες εποχές της πόλης για επίσκεψη. Οι μήνες των μουσώνων-χειμώνων (Ιούλιος-Φεβρουάριος) έχουν ευχάριστο καιρό ως ανάπαυλα από την έντονη ζέστη του καλοκαιριού. Με αυτούς τους μήνες, η ομορφιά της πόλης είναι μαγευτική. Το καλοκαίρι είναι λιγότερο κατάλληλο για αξιοθέατα και ταξίδια.