9 διάσημα μουσεία στην Καλκούτα με εικόνες

Η πόλη της Καλκούτα στην πολιτεία της Δυτικής Βεγγάλης είναι γνωστή ως η Πόλη της Χαράς επειδή είναι ζωντανή πόλη και Πόλη των Παλατιών επειδή έχει αρχοντικά και κτίρια σε όλο τον κόσμο. Η πόλη είναι ευλογημένη με πολλά πάρκα, γέφυρες, τους υπέροχους κήπους της Εδέμ, ναούς, βιβλιοθήκες, αγάλματα και μνημεία, ακόμη και μουσεία.

Δημοφιλή και όμορφα μουσεία στην Καλκούτα με εικόνες:

Ακολουθεί μια λίστα με τα διάσημα μουσεία στην Καλκούτα της Ινδίας.

1. Ινδικό Μουσείο:

μουσεία στην Καλκούτα

Το ινδικό μουσείο ιδρύθηκε το 1814 και αυτό το καθιστά το παλαιότερο μουσείο στην Ινδία. Έχει έξι τμήματα αρχαιολογίας, τέχνης, ανθρωπολογίας, γεωλογίας, ζωολογίας και βοτανικής χωρισμένα σε 35 γκαλερί. Έχει σπάνιες συλλογές από αντίκες, στολίδια, σκελετούς, αιγυπτιακή μούμια, ομοίωμα ζώων και πολλά άλλα αντικείμενα.

2. Netaji Bhavan:

Η κατοικία του Netaji Subhash Chandra Bose έχει μετατραπεί σε αίθουσα μνήμης για αυτόν, που μας λέει τα πάντα για τη ζωή του και τον αγώνα του για ελευθερία. Το μουσείο δείχνει τα αντικείμενα που χρησιμοποίησε ο ίδιος. Έχει το τραπέζι του, το κρεβάτι του, τα ρούχα και τα παπούτσια του, τα στυλό με τα οποία έγραφε, την ενδυμασία που φορούσε στο «χακί» και λίγα όπλα και πυρομαχικά.

3. Μαρμάρινο Παλάτι:

Το Marble Palace είναι ένα αρχοντικό από μάρμαρα, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της πόλης, χτισμένο στα τέλη του 1800 ». Είναι ένα από αυτά τα αρχοντικά που έχουν διατηρηθεί καλά από την ίδρυσή του και φαίνεται πολύ κομψό. Είχε φτιαχτεί από έναν πλούσιο έμπορο που είχε την αγάπη του για την τέχνη και το σπίτι περιέχει γλυπτική της Δύσης, βικτοριανά έπιπλα, ζωγραφική από καλλιτέχνες στην Ινδία και την Ευρώπη. Εκτός από αυτό, έχει πολυελαίους, παλιά ρολόγια, καθρέφτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή κλπ.

4. Ακαδημία Καλών Τεχνών:

Ακαδημία Καλών Τεχνών στην παλαιότερη γκαλερί τέχνης της Ινδίας. Έχει πίνακες διαφόρων φημισμένων καλλιτεχνών από όλη την Ινδία σε ξεχωριστές γκαλερί. διαθέτει επίσης χώρο για εκθέσεις που γίνονται από σχολεία ή άλλα ιδρύματα. Η γκαλερί τέχνης συνδέεται με μια θεατρική σκηνή για τακτικά θέατρα που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους της Καλκούτας.

5. Βιομηχανικό και Τεχνολογικό Μουσείο Birla:

Το Βιομηχανικό και Τεχνολογικό Μουσείο Birla στο Gurusaday Dutt Road, διαχειρίζεται το Εθνικό Συμβούλιο Μουσείων Επιστήμης. Είναι το πρώτο επιστημονικό μουσείο που ιδρύθηκε στην Ινδία μέχρι το έτος 1954. Το κυριότερο σε αυτό είναι η πληροφόρηση των βιομηχανιών και των επιχειρήσεων των Birlas. Έχουν εικονογραφήσει τη βιοτεχνολογία, τη βιοεπιστήμη, τα μαθηματικά, την τηλεόραση, τις μεταφορές και έχουν τακτικές δραστηριότητες και προγράμματα που είναι ενημερωμένα για τα άτομα που συμμετέχουν.

6. Το μνημείο της Βικτώριας:

Το μνημείο Βικτώρια χτίστηκε προς τιμήν της βασίλισσας Βικτώρια από το ινδικό Υπουργείο Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της βρετανικής κυριαρχίας. Με το θάνατο της βασίλισσας, ο Λόρδος Curzon, είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να έχει ένα μνημείο που θα έχει ένα μνημείο με κήπο, εικόνες, αγάλματα και το οποίο θα δείχνει την ιστορία της Ινδίας μέσα από διάφορα αντικείμενα. Το μνημείο έχει επίσης μια βιβλιοθήκη στο εσωτερικό του. Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι το Ταζ Μαχάλ της Καλκούτας.

7. Μουσείο Αστυνομίας:

Το Μουσείο της Αστυνομίας είναι η Καλκούτα, αποθήκη εγγράφων, φωτογραφιών, όπλων και πυρομαχικών όπως όπλα, ξίφη, μαχαίρια, βόμβες έχουν εκτεθεί εκεί μαζί με την ιστορία της Αστυνομίας της Καλκούτας και ενδυμάτων. Έδειξαν πώς η Αστυνομία υποστήριζε τους γενικούς ανθρώπους από το παρελθόν έως σήμερα.

8. Μουσείο Ινδικής Τέχνης Asutosh:

Το Μουσείο Ινδικής Τέχνης Asutosh βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Καλκούτα. Πήρε το όνομά του από τον Sir Asutosh, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος του πανεπιστημίου. Το κύριο κίνητρο του μουσείου ήταν να συλλέξει δείγματα φάσεων στην ινδική τέχνη και να δώσει έμφαση στην τέχνη της Βεγγάλης.

9. Μουσείο Gurusaday:

Μουσείο Gurusaday στο Diamond Harbour που διαθέτει συλλογές λαϊκής τέχνης της Βεγγάλης, που περιέχει χειροτεχνίες, τερακότα, βελονιές από καντά, βελονιές λαϊκών παπλωμάτων κ.λπ. Ιδρύθηκε από τον Sir Gurusaday Dutt από τον οποίο πήρε και το όνομα.