9 διάσημα μουσεία στο Δελχί με εικόνες

Το Δελχί είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας, η καρδιά όλων των Ινδιάνων. Η πόλη έχει μεγάλη ιστορία και αυτός είναι ο λόγος που οι τουρίστες γοητεύονται να γνωρίζουν το παρελθόν και την κληρονομιά που βλέπει η πόλη. Η γνώση αυτών προσφέρεται στους ανθρώπους μέσω των μουσείων. Ορισμένα μουσεία διαθέτουν ακόμη αίθουσες δραστηριοτήτων για να διδάξουν στα παιδιά και να τα αφήσουν να παίξουν. Εδώ είναι μια λίστα με τα διάσημα μουσεία στο Δελχί της Ινδίας.

Δημοφιλή και όμορφα μουσεία στο Δελχί:

Ας ρίξουμε μια ματιά στα κορυφαία μουσεία στο Δελχί.

1. Αρχαιολογικό Μουσείο:

Αρχαιολογικό Μουσείο στο Δελχί

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στο Δελχί βρίσκεται στο Κόκκινο Φρούριο. Το μουσείο έχει φυλάξει αντικείμενα από το 1000 π.Χ. και στη συνέχεια κατέβηκε από τη Μαουριάν στη δυναστεία των Μογκάλ. Αντικείμενα όπως πίνακες, αγγεία, καλλιγραφία, αντίκες, υφάσματα, όπλα και φορεσιές έχουν ανασκαφεί και αποθηκευτεί. Υπάρχει ένα τμήμα του μουσείου που απεικονίζει τον Πρώτο Πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

2. Εθνικό Μουσείο:

Εθνικό Μουσείο - Διάσημα Μουσεία στο Δελχί

Το Εθνικό Μουσείο του Δελχί βρίσκεται στο Janpath. Ιδρύθηκε το 1949, το οποίο καταγράφει πάνω από 2.00.000 τέχνες από την ιστορία έως τη σύγχρονη εποχή, καλύπτοντας 5.000 χρόνια από το παρελθόν και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα αντικείμενα προέρχονται από την Ινδία και ξένα, τα οποία καλύπτουν εξοπλισμό, τέχνες, κοσμήματα, πίνακες κ.λπ..

3. Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας:

Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται στην οδό Barakhamba. Προσφέρει στους τουρίστες να δουν τρεις ξεχωριστές γκαλερί βοτανικής, γεωλογίας και ζωολογίας με πολλά παραδείγματα συζήτησης της άγριας ζωής, των δασών, της γης, του αέρα, του νερού κλπ. Αυτό το μουσείο έχει γεμισμένα ζώα και πουλιά ως αντίγραφα.

4. Μουσείο Σιδηροδρόμων:

Μουσείο Σιδηροδρόμων

Το Rail Museum is Delhi βρίσκεται στο Chanakya. Τα μουσεία απεικονίζουν τη μεταμόρφωση και την ανάπτυξη των Ινδικών Σιδηροδρόμων τα τελευταία 130 χρόνια. Υπάρχουν μερικά μοναδικά τρένα που δημιουργήθηκαν, όπως η βασίλισσα νεράιδα, το τραπέζι φαγητού The Viceregal, το μονοπάτι Patiala Monorail Tramway που είναι μοναδικό στον κόσμο και ούτω καθεξής. Υπάρχουν τρένα παιχνιδιών για τους επισκέπτες, έτσι ώστε να μπορούν να κάνουν μια γρήγορη περιήγηση στο μουσείο.

5. Μουσείο Βιοτεχνίας:

Μουσείο Χειροτεχνίας Διάσημα Μουσεία στο Δελχί

Το Μουσείο Χειροτεχνίας βρίσκεται στο δρόμο Bhairon στο Δελχί. Το μουσείο είναι σαν μια όαση που έχει σπίτια από τερακότα, καλύβες από λάσπη με πίνακες στον τοίχο, αχυρένια στέγη, όλα αυτά μας ταξιδεύουν στη ζωή του χωριού και στον τρόπο που ζούσαν οι άνθρωποι νωρίτερα. Το μουσείο είναι γεμάτο χειροτεχνίες από όλη τη χώρα, ξυλόγλυπτα, συνηθισμένες παραδοσιακές τέχνες κ.λπ.

7. Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας:

Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας

Το Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται στο Palam που βρίσκεται στα εξωτερικά προάστια της πόλης. Διαθέτει μια συλλογή από αεροπλάνα και οπλοφόρα αντικείμενα που δείχνει την ιστορία της ινδικής αεροπορίας. Οι γκαλερί είναι επίσης γεμάτες με εικόνες που δείχνουν την ιστορία της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, στολές, όπλα κ.λπ. διαφορετικών περιόδων.

8. Διεθνές Μουσείο Κούκλας Shankar:

Διεθνές Μουσείο Κούκλας Shankar - Διάσημα Μουσεία στο Δελχί

Το Διεθνές Μουσείο Κούκλας Shankar βρίσκεται στο Bahadur Shah Zafar Marg. Ο Κ. Σανκάρ Πιλάι ήταν ένας πολιτικός σκιτσογράφος που είχε τη μεγαλύτερη συλλογή κούκλων, από όλο τον κόσμο. Είχε εμπνευστεί από μια κούκλα που είχε λάβει ως δώρο από τον Πρέσβη της Ουγγαρίας ως βραβείο στον Διεθνή Παιδικό Διαγωνισμό του. Από τότε οι ινδικές κούκλες ανταλλάσσονται με δώρα που λαμβάνονται από το εξωτερικό ή πωλούνται σε αυτές.

9. Sanskriti Kendra Terracotta and Metal Museum:

Μουσείο τερακότας και μεταλλικού μουσείου Sanskriti Kendra στο Δελχί

Το μουσείο Sanskriti Kendra που βρίσκεται στην οδό Gurgaon απεικονίζει την κανονική ζωή που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σε καθημερινή βάση. Έτσι ονομάζονται «Καθημερινές Τέχνες». Υπάρχει ένα στούντιο όπου εργάζονται καλλιτέχνες και φτιάχνουν τερακότα και μεταλλικές τέχνες για να απεικονίσουν τη ζωή.

10. Εθνικό Μουσείο Αστυνομίας:

Εθνικό Μουσείο Αστυνομίας

Το Εθνικό Μουσείο Αστυνομίας βρίσκεται στο Lodi Road. Το μουσείο κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται την αστυνομία, την εγκληματικότητα, τα εγκλήματα από τα παλιά χρόνια στη σύγχρονη εποχή και την εξέλιξη. Τα αντικείμενα που εκτίθενται έχουν ληφθεί από όλη τη χώρα και επίσης μερικά από μέρη του κόσμου.

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά από τα καλύτερα μουσεία στο Δελχί. Είσαι όπως? Παρακαλώ μοιραστείτε τη γνώμη σας.