Συμβουλές και μυστικά ιρανικής ομορφιάς

Ιρανικές συμβουλές ομορφιάς και μυστικά

Παρόλο που οι περισσότερες μουσουλμάνες πρέπει να περνούν όλο τους το χρόνο δημόσια, καλυμμένες με μπούρκες από την κορυφή ως τα νύχια, εξακολουθούν να έχουν αρκετές συμβουλές για να διατηρήσουν την ομορφιά τους. Οι μουσουλμάνοι είναι γνωστοί για το λείο δέρμα του ελεφαντόδοντου, τα όμορφα μάτια και τα σκούρα μαλλιά τους. Τώρα, παρόλο που τα μπούρκα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου τους, αφήνει τα μάτια τους ανοιχτά και οι μουσουλμάνες, όπως οι γυναίκες σε όλα τα άλλα μέρη του πλανήτη, δεν μπορούν παρά να χρησιμοποιήσουν το μακιγιάζ για να βεβαιωθούν ότι φαίνονται τέλεια και κάτω από αυτό το μπούρκα. ! Εδώ είναι ένα άρθρο που συνοψίζει όλες τις καλύτερες ιρανικές συμβουλές ομορφιάς που έχουν οι Ιρανές γυναίκες.

Μακιγιάζ ματιών:

Μακιγιάζ ματιών

Το μακιγιάζ των ματιών είναι το πιο κρίσιμο για αυτές τις Ιρανές γυναίκες. Εφαρμόζουν ένα αστάρι στο καπάκι τους, ακολουθούμενο από μια μαύρη υγρή επένδυση, την οποία γενικά εκτείνονται πέρα ​​από τα άκρα των καπακιών τους και την κουλουριάζουν στο τέλος για να της δώσουν ένα δραματικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούν ματ φινίρισμα σκιά ματιών στα επάνω καπάκια και μερικές φορές χρυσά ή ασημί. Οι επενδύσεις Kohl για το κάτω καπάκι χρησιμοποιούνται επίσης από αυτές. Οι μάσκαρα για να κάνουν τις βλεφαρίδες πιο εμφανείς είναι ένα άλλο must. Μερικές γυναίκες χρησιμοποιούν ακόμη και ψεύτικες βλεφαρίδες για να το πετύχουν αυτό. Τέλος, μια σκιά ματιών σε πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα χρησιμοποιείται ακριβώς κάτω από το φρύδι για να γίνει καλύτερη αψίδα.

Κλωστή μαλλιών:

Κλωστή μαλλιών

Οι Ιρανές γυναίκες έχουν μια μοναδική τεχνική αφαίρεσης ανεπιθύμητων μαλλιών από το πρόσωπό τους. Οι αισθητικοί χρησιμοποιούν νήμα ραψίματος που κινείται σε μια εξειδικευμένη κίνηση η οποία τραβάει την τρίχα από το θυλάκιο της. Το χρησιμοποιούν για να αφαιρέσουν ανεπιθύμητα μουστάκια που μπορεί να μεγαλώσουν καθώς και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητων τριχών στο πρόσωπο. Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία, καλύτερη από τη λεύκανση και λιγότερο επώδυνη από την αποτρίχωση. Ωστόσο, ο αισθητικός σας πρέπει να γνωρίζει αυτήν τη μέθοδο για να μπορείτε να την απολαύσετε. Μερικές φορές το σπείρωμα μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα και κνησμό. Μπορεί ακόμη και να μολυνθεί αν δεν γίνει από επαγγελματία.

Nose Jobs:

Οι δουλειές στη μύτη είναι εξαιρετικά συχνές στο Ιράν. Εκεί είναι περισσότερο μια κατάσταση κατάστασης παρά μια μόδα. Οι γυναίκες κάνουν συχνά εγχειρήσεις στη μύτη ακόμη και όταν δεν τις απαιτούν μόνο για να δείξουν ότι μπορούν να τις αντέξουν οικονομικά.

Φρύδια που βγάζουν:

Φρύδι Μαζεύοντας

Το σπάσιμο ή το ξεμάτιασμα των φρυδιών είναι επίσης ένα κανονικό μέρος του καθεστώτος ομορφιάς των γυναικών του Ιράν. Βουρτσίζουν ακόμη και τα φρύδια τους με μια οδοντόβουρτσα κάθε μέρα!

Henna Dye:

Henna Dye

Οι Ιρανές γυναίκες δεν χρησιμοποιούν επώνυμες βαφές για να χρωματίζουν τα μαλλιά τους. Φτιάχνουν τις δικές τους βαφές με το φυτό χέννα. Ο χυμός λεμονιού που προστίθεται σε μερικά θρυμματισμένα φύλλα χέννας κάνει τη δουλειά. Απλά πρέπει να εφαρμόσετε την πάστα στα μαλλιά σας και να την αφήσετε για μερικές ώρες. Όταν το ξεπλένετε, θα έχετε ένα όμορφο χάλκινο καφέ χρώμα στα μαλλιά σας. Στις μέρες μας υπάρχουν ακόμη και ξανθές, μαύρες, καφέ και κόκκινες χρωστικές χέννας! Εάν προτιμάτε η βαφή μαλλιών σας να είναι επαγγελματική, τότε μπορείτε να ζητήσετε από τον στυλίστα σας να φτιάξει τη βαφή χέννας για εσάς.

Αρωματικά έλαια σώματος:

Αρωματικά λάδια σώματος

Το κλειδί για το ιρανικό απαλό λαμπερό δέρμα είναι η προστασία τους από τη σκόνη και τη βρωμιά, κάτω από τα μπούρκα και επίσης η εκτεταμένη χρήση λιπαρών σώματος. Ενώ η πρώτη δεν θα είναι ελκυστική για καμία γυναίκα, η δεύτερη είναι κάτι που όλοι μπορούν να δοκιμάσουν. Η αποτελεσματική χρήση των λιπαρών σώματος σας βοηθά να παγιδεύσετε την υγρασία στο δέρμα σας, διατηρώντας το ελαστικό και λείο.

Φυσικές θεραπείες:

Οι γυναίκες στο Ιράν συμμετέχουν επίσης στις φυσικές θεραπείες! Προσθέτουν αποξηραμένα ροδοπέταλα στο νερό του μπάνιου τους. Βράζουν ακόμη και κατσαρόλες με νερό με αποξηραμένο ροδοπέταλο και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτό το ροδόνερο για να πλύνουν τα μαλλιά τους. Οι άνθρωποι της Μέσης Ανατολής είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιούν το μπαστούνι miswak για την υγιεινή. Οι γυναίκες το χρησιμοποιούν συχνά για να δώσουν στα χείλη τους ένα πορτοκαλί χρώμα. Το ραβδί αντιδρά με μια ανθρώπινη σούβλα για να δημιουργήσει αυτό το χρώμα.