Τεχνικές και οφέλη διαλογισμού Osho

Ο Osho έχει θεσπίσει τεχνικές διαλογισμού τις οποίες συμβουλεύει όλους όσους αναζητούν διαλογισμό να ακολουθήσουν και να περάσουν για να πάρουν τα επιθυμητά τους αποτελέσματα. Τους ζητά να δοκιμάσουν διαφορετικές μεθόδους και να συνεχίσουν να παίζουν με τις μεθόδους. Παίξτε μια μέθοδο για τουλάχιστον 3 ημέρες και στη συνέχεια θα αισθανθούν μια συγκεκριμένη ποσότητα συγγένειας και βελτίωσης της υγείας. Μόλις συνηθίσετε μια μέθοδο που σας ταιριάζει καλύτερα με το σώμα και το μυαλό σας, θα πρέπει να τηρήσετε για τουλάχιστον 3 μήνες.

osho διαλογισμός

Δυναμική Διαμεσολάβηση του Osho:

Ο δυναμικός διαλογισμός του Osho είναι η πιο δημοφιλής τεχνική μεταξύ όλων των άλλων τεχνικών. Αυτή η τεχνική σας βοηθά να έχετε μια ατομική εμπειρία και έτσι θα πρέπει να παραμείνετε αδιάφοροι για τους ανθρώπους γύρω σας. Είναι ένας διαλογισμός που χρειάζεται τη συγκέντρωση και τη συνείδησή σας για να είστε σε εγρήγορση και επίγνωση. Δεν μπορείς να απομακρυνθείς με τις σκέψεις.

Ακολουθούν οδηγίες βήμα προς βήμα για τις τεχνικές και τα οφέλη του διαλογισμού Osho για εσάς:

Στάδιο 1:

Αναπνεύστε γρήγορα από τη μύτη σας και επικεντρωθείτε στην εκπνοή. Η αναπνοή πρέπει να μετακινηθεί στους πνεύμονές σας και το στήθος σας θα διευρυνθεί καθώς εισπνέετε. Μην κρατάτε το σώμα σας σφιχτό. βεβαιωθείτε ότι ο λαιμός και οι ώμοι σας είναι χαλαροί. Συνεχίστε να αναπνέετε βαθιά μέχρι να γίνει χαοτική και αφήστε την ενέργεια να κινήσει το σώμα σας. Κινείς τα χέρια σου για να ανεβάσεις την ενέργεια. Η ενέργεια θα συνεχίσει να αυξάνεται και δεν πρέπει να επιβραδύνετε. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί για 10 λεπτά.

Στάδιο 2:

Ακούστε το σώμα σας, αφήστε το να εκφραστεί και να εκραγεί. Αφήστε το να πάρει τον πλήρη έλεγχο και αφήστε τα πράγματα που πιθανώς ενοχλούν το μυαλό. Συμπεριφερθείτε λίγο διαφορετικά, τραγουδήστε, ουρλιάξτε, γελάστε, φωνάξτε, πηδήξτε, χορέψτε, αφήστε τις κινήσεις να κυριαρχήσουν και απλώς κάντε αυτό που σας αρέσει. Κρατήστε το σώμα σας σε κίνηση και μην αφήνετε το μυαλό να σας εμποδίζει. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί για 10 λεπτά επίσης.

Στάδιο 3:

Σηκώστε τα χέρια σας διατηρώντας τον λαιμό και τους ώμους σας χαλαρούς και μην αφήνετε τους αγκώνες να κλειδώσουν. Με σηκωμένα χέρια πηδήξτε πάνω και κάτω και φωνάξτε «Χου … Χου … Χου!» Φωνάξτε βαθιά από το στομάχι και προσγειωθείτε στα πόδια σας με ένα χτύπημα. Αφήστε αυτόν τον σφυρηλατημένο ήχο να πάει βαθιά στο κέντρο του σεξ. Αφήστε τον εαυτό σας να εξαντληθεί για 10 λεπτά, για άλλη μια φορά.

Στάδιο 4:

Σταματήστε τον εαυτό σας σε όποια θέση και αν φτάσετε. Μην κανονίζετε το σώμα σας καθώς ακόμη και ένας βήχας μπορεί να διαλύσει τη ροή της ενέργειας και όλη η προσπάθειά σας θα πάει μάταιη. Παρακολουθήστε ό, τι συμβαίνει στο σώμα και το μυαλό σας. Διατηρήστε την ηρεμία σας για 15 λεπτά με αυτόν τον τρόπο.

Στάδιο 5:

Για τα επόμενα 15 λεπτά χορέψτε με λίγη μουσική, εκφραστείτε και νιώστε ζωντανά. Θα έχετε θετική σκέψη την ημέρα.

Οφέλη:

  1. Νιώθεις μια εσωτερική γαλήνη και σιωπή. Η προσοχή και η εστίαση είναι ισχυρότερη και είστε πιο ήρεμος άνθρωπος από πριν.
  2. Σας επιτρέπει να ξεφύγετε από τον εθισμό όπως όταν παίρνετε σταδιακά τον διαλογισμό. θα παρατηρήσετε ότι εθίζεστε κι εσείς. Θα θέλετε να αφήσετε το κάπνισμα, το ποτό και άλλες κακές συνήθειες.
  3. Οι προτεραιότητές σας αλλάζουν και αναζητάτε την ειρήνη περισσότερο από την γήινη κτήση. Η ζωή έχει γίνει τόσο ανταγωνιστική που το άγχος για να κερδίσεις χρήματα, να γίνεις επιτυχημένος, να αναλάβεις ευθύνες έχει γίνει περισσότερο βάρος. Μετά από διαλογισμό για μερικές εβδομάδες, θα δείτε τα πράγματα να γίνονται πιο ομαλά και ευκολότερα στο χειρισμό.
  4. Είμαστε λιγότερο αγχωμένοι και μένουμε μακριά από πράγματα που τείνουν να μας κάνουν δυστυχισμένους.
  5. Καθώς το σώμα μας χρειάζεται μια ισορροπία μεταξύ καλής τροφής και άσκησης για να διατηρείται καθαρό και υγιές, ακόμη και το μυαλό μας χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα καθαρισμού. Μια αίσθηση αιωνιότητας, ένα άγγιγμα πνευματικότητας που λαμβάνεται μέσω του τακτικού διαλογισμού.
  6. Παραμένετε θετικοί και κάνετε τους ανθρώπους γύρω σας να απορροφήσουν επίσης τις θετικές δονήσεις.