Τεχνικές Χριστιανικού Διαλογισμού

Ο διαλογισμός είναι μια πρακτική που βοηθά να ηρεμήσει το μυαλό του και να επιτύχει πλήρη γαλήνη. Με τη βοήθεια του διαλογισμού μπορείτε να καθαρίσετε το μυαλό σας από όλες τις ανησυχίες του για λίγο και να του δώσετε την επανεκκίνηση που απαιτεί απεγνωσμένα. Είναι ένα είδος διαδικασίας καθαρισμού που σχετίζεται στενά με την προσευχή. Οι τρεις βασικές αρχές του διαλογισμού είναι η απλότητα, η σιωπή και η ηρεμία. Όπως πολλές άλλες θρησκείες, ο διαλογισμός έχει εμφανιστεί πολλές φορές και σε χριστιανικές τελετουργίες. Ωστόσο, αυτές οι πρακτικές έχουν ξεθωριάσει αργά από τις μνήμες των ιερέων σήμερα.

Τεχνικές Χριστιανικού Διαλογισμού:

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, η πρακτική του χριστιανικού διαλογισμού έχει ανακαλυφθεί ξανά. Ο John Main ήταν ο κύριος δάσκαλος αυτής της πρακτικής. Μετά το θάνατό του, η κληρονομιά του συνεχίστηκε από την Παγκόσμια Κοινότητα για τον Χριστιανικό Διαλογισμό, η οποία ιδρύθηκε το 1991.

χριστιανικός-διαλογισμός

Οι χριστιανοί μοναχοί και μοναχές έχουν ασκήσει διαλογισμό, οδηγώντας την απλή ζωή της λιτότητας και ακολουθώντας όλες τις αρχές του. Η παράδοση της χρήσης του διαλογισμού για την εφαρμογή των ριζοσπαστικών και ευαγγελίων του Ιησού μεταφέρθηκε στη γενιά μας από τους χριστιανούς μοναχούς, πατέρες της ερήμου και μητέρες. Ο John Main, ο κύριος αναζωπυρωτής αυτής της παράδοσης δίδαξε από τις γραφές και τις διδασκαλίες αυτών των μοναχών.

Το κλειδί για τον διαλογισμό είναι η απλότητα και η ηρεμία. Το περιβάλλον σας πρέπει να είναι ήρεμο και ειρηνικό. Καθίστε, με την πλάτη ίσια και τα μάτια κλειστά. Εάν θέλετε, μπορείτε να παίξετε απαλή μουσική στο παρασκήνιο. Στη συνέχεια, πρέπει να ψάλλετε μια μάντρα ή λέξη, κατά προτίμηση τη λέξη της χριστιανικής προσευχής – μαρανάθα.

Καθώς τραγουδάτε τη λέξη, προσπαθήστε να ξεχάσετε τον υπόλοιπο κόσμο. Επικεντρωθείτε μόνο στη λέξη και αφήστε την να κυλήσει στο σώμα σας. Νιώστε όλες τις συλλαβές του καθώς το λέτε ξανά και ξανά μέχρι κάθε σκέψη, καλή ή κακή, να έχει εγκαταλείψει το μυαλό σας. Και με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχετε τη σιωπή, τη σιωπή και την απλότητα που είναι τα τρία βασικά S του διαλογισμού.

Η πρακτική αυτού του είδους διαλογισμού καθημερινά θα σας βοηθήσει να γίνετε καλύτερος άνθρωπος και να χειριστείτε καλύτερα τα προβλήματά σας. Όταν ασκείστε το πρωί θα σας κάνει να νιώσετε πιο αναζωογονημένοι και πιο θετικοί για το υπόλοιπο της ημέρας σας. Στη συνέχεια, διαλογιστείτε ξανά τη νύχτα και θα σας επιτρέψει να απολαύσετε τον πιο γαλήνιο και ήρεμο ύπνο που θα σας επιτρέψει να ξυπνήσετε νιώθοντας ακόμα πιο ανανεωμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, λίγα λεπτά καθημερινής αφιέρωσης στον διαλογισμό θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε καλύτερα το σώμα και την ψυχή σας και έτσι θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα της ζωής σας με πιο δυνατό μυαλό.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς σχετίζεται ο διαλογισμός με την πίστη ή τη θρησκεία; Όταν το σκέφτεστε πραγματικά, αυτό είναι ένα από εκείνα τα ερωτήματα των οποίων οι απαντήσεις μας κοιτούν στα μούτρα.

Ο διαλογισμός απαιτεί εστίαση και αφοσίωση. Ανοίγει κοινά σημεία μεταξύ όλων των ειδών των πολιτισμών και της πίστης. Μας βοηθάει να αφαιρέσουμε την προσοχή μας, κάτι που κηρύττει κάθε θρησκεία, ιδιαίτερα ο Χριστιανισμός. Συγκεντρώνει επίσης τις κοινότητες. Η Παγκόσμια Κοινότητα για τον Χριστιανικό Διαλογισμό είναι το καλύτερο παράδειγμα για αυτό.

Ο διαλογισμός είτε χριστιανικός είτε κάποιας άλλης μορφής βοηθά να συγκεντρωθούν άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς και υπόβαθρα. Ο διαλογισμός σας βοηθά να συνδέσετε το μυαλό σας με την καρδιά σας. Αλλάζει τον τρόπο που ζείτε, τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο.

Έτσι, το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε εδώ είναι ότι ο John Main ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που μας έφερε πίσω αυτή την ιερή και υπέροχη παράδοση. Οι διδασκαλίες του επέτρεψαν σε πολλούς ανθρώπους να αρχίσουν να ανακαλύπτουν ξανά τη ζωή τους. Ενέπνευσε τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ψυχική τους κατάσταση και βοήθησε ακόμη και να φέρει κοντά τις κοινότητες! Ο Τζον Μάιν είναι έτσι, ένας πραγματικός ήρωας στον σημερινό κόσμο και ο χριστιανικός διαλογισμός είναι το κίνημα με το οποίο βελτίωσε τον κόσμο.