Πώς να διαλογιστείτε βαθιά – τεχνικές και μυστικά

Πώς να διαλογιστείτε βαθιά τεχνικές και μυστικά

Ο βαθύς διαλογισμός ασκείται αφού έχετε εξασκήσει τακτικά την κανονική διαμεσολάβηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι το επόμενο βήμα που ακολουθείται μετά από κανονικό διαλογισμό που συνήθως περιλαμβάνει διαλογισμό είναι πολύ χαμηλότερου προφίλ, για παράδειγμα, εστίαση σε ένα αντικείμενο, ήχο ή σκέψη για κάτι συγκεκριμένο. Mightσως έχετε ακούσει διαλογιστές που θέλουν να μεταφέρουν τον διαλογισμό τους σε ένα άλλο επίπεδο, εκεί που θέλουν να εμβαθύνουν τον διαλογισμό τους.

Πώς να διαλογιστείτε βαθιά:

Βήμα 1: Ένας σωστός βαθύς διαλογισμός απαιτεί τουλάχιστον 20 λεπτά, αλλά αρχικά συνιστάται να μην υπερβαίνετε τα 5 – 10 λεπτά. Το δωμάτιο όπου θα διαλογιστείτε πρέπει είτε να είναι σκοτεινό είτε να έχει χαμηλά φώτα που θα σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε. Πάρτε μια ευθεία πίσω καρέκλα από το δείπνο σας και κρατήστε ένα χρονόμετρο στο χέρι σας.

Βήμα 2: Αφού ρυθμίσετε το χρονόμετρό σας, καθίστε στην καρέκλα και κλείστε τα μάτια σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και τοποθετήστε τα χέρια σας στην αγκαλιά σας. Ενώ εκπνέετε αφήστε τους ώμους σας να πέσουν αργά και να χαλαρώσουν, κάντε το αυτό σχεδόν τρεις φορές. Μετά από αυτό πρέπει να επικεντρωθείτε σε ένα από τα χέρια σας, όποιο είναι πιο κυρίαρχο, και εδώ η εστίαση σημαίνει αίσθηση. Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αυτό είναι σημαντικό γιατί μπορεί να έχετε χαθεί στις σκέψεις σας ενώ κάνετε διαλογισμό όταν εστιάζετε στο χέρι σας και επιστρέφετε στην τρέχουσα κατάσταση αντί να εκτρέπεστε.

Βήμα 3: Επικεντρωθείτε στον αντίχειρα του κυρίαρχου χεριού σας. Εάν δεν μπορείτε να το νιώσετε, προσπαθήστε να το μετακινήσετε λίγο για να αποκτήσετε την ακριβή αίσθηση και συγκέντρωση. Μετά τον αντίχειρα μετατοπίστε τη συγκέντρωσή σας στο πρώτο δάχτυλο και στη συνέχεια στο δεύτερο. Μετά από αυτό, κάντε το ίδιο με το άλλο σας χέρι. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει με τα πόδια σας, αλλά τα χέρια είναι τέλεια για αρχή.

Βήμα 4: Αφού τελειώσετε με τα δάχτυλά σας, πρέπει να ξεκινήσετε με το μέτωπό σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να το κάνετε στην ίδια συνεδρία, αλλά μπορείτε σταδιακά να ανεβείτε στο επόμενο επίπεδο που θα περιλαμβάνει αυτό. Πρέπει να επικεντρωθείτε στο μέτωπό σας και αυτό μπορεί αρχικά να σας κάνει να δείτε ένα σκοτεινό δωμάτιο και αργότερα να αποκαλύψετε ένα φως. Πρέπει να κοιτάξετε μέσα από το μυαλό σας αντί να αγχωθείτε στα μάτια σας για να εστιάσετε ένα αντικείμενο.

Βήμα 5: Τώρα πρέπει να επιστρέψετε στο χέρι σας και να συγκεντρωθείτε τόσο στο χέρι όσο και στο μέτωπο. Ξεκινήσατε ξανά με τον αντίχειρά σας και με τη σειρά σας εστιάστε σε όλα τα δάχτυλα το ένα μετά το άλλο και συνεχίζετε να σκέφτεστε μέσα από το μυαλό σας τονίζοντας στο μέτωπό σας. Αφού νιώσετε όλα τα δάχτυλά σας στο ένα χέρι, μεταβείτε στο άλλο χέρι. Θα μπορούσατε επίσης να ενώσετε και τα δύο σας χέρια στην αγκαλιά σας, γεγονός που θα έκανε τον δεξί και τον αριστερό αντίχειρά σας να ακουμπούν μεταξύ τους. το πρώτο δάχτυλό σας θα αγγίξει το πρώτο σας αριστερό δάχτυλο και όλα τα άλλα με τον ίδιο τρόπο. Επικεντρωθείτε σε δύο δάχτυλα τη φορά και όχι όλα μαζί ταυτόχρονα.

Πώς θα ένιωθες?

Ενώ προσπαθείτε να διατηρήσετε μια ισορροπία στη συγκέντρωση και τον διαλογισμό σας, μπορεί να συναντήσετε μια στιγμή όπου θα χαθείτε στις σκέψεις σας. Μην ανησυχείτε καθώς σύντομα θα αρχίζατε να αγχώνεστε στο μέτωπο και απλά να κάνετε διαλογισμό. Είναι σαν μια συνεχής μάχη που θα συνεχιζόταν. Από την άλλη πλευρά, θα αισθανόσασταν επίσης πολύ ήρεμοι και ήσυχοι όταν το μυαλό σας θα είναι σιωπηλό και ελεύθερο.

Αποτελέσματα:

Είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε λιγότερο άγχος από αυτό που αισθανόσασταν πριν από 30 λεπτά. Το μυαλό σας θα έχει επίγνωση και θα αισθάνεστε χαλαροί. Ο βαθύς διαλογισμός μεταμορφώνει το εσωτερικό σας.