15 συμπτώματα κατάθλιψης σε άνδρες και γυναίκες

Τι είναι η κατάθλιψη:

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική διαταραχή που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν στις μέρες μας μόνο και μόνο λόγω των αυξανόμενων πιέσεων στη ζωή και των υψηλών απαιτήσεων στην εργασία και το επαγγελματικό μέτωπο. Υπάρχουν πολλές αιτίες που αφορούν την κατάθλιψη ξεκινώντας από εξωτερικούς παράγοντες όπως απώλεια εργασίας, αποχωρήσεις και πολλά άλλα, καθώς και εσωτερικούς παράγοντες όπως ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, καπνίζοντας και αλκοόλ, καθώς και επιδράσεις ορισμένων φαρμάκων στο σώμα.

Συμπτώματα κατάθλιψης σε άνδρες και γυναίκες

Με απλά λόγια, η κατάθλιψη δεν είναι παρά μια ακραία μορφή θλίψης όπου ένα άτομο αποκόπτεται από την κοινωνία καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις αισθάνεται ακόμη και αυτοκτονικό. Ωστόσο, προτού προχωρήσετε στη θεραπεία και τα φάρμακα για την κατάθλιψη, είναι σημαντικό να επιβεβαιώσετε την ακρότητα του ίδιου.

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της κατάθλιψης που αναφέρονται παρακάτω θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε τα επίπεδα κατάθλιψης με τέλειο τρόπο. Ελέγξτε τα για να αυξήσετε τις γνώσεις σε αυτό το μέτωπο.

Συμπτώματα κατάθλιψης

Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα της κατάθλιψης σε άνδρες και γυναίκες:

1. Αρνητικά συναισθήματα:

Ένα άτομο που έχει μπει στη φάση της κατάθλιψης συνήθως έχει πολλά αρνητικά συναισθήματα που σχετίζονται με αυτά. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα έρχονται με τη μορφή απελπισίας, δυστυχίας και απογοήτευσης. Αισθάνονται ότι τίποτα δεν θα βελτιωθεί τώρα και δεν υπάρχει τρόπος να βελτιωθούν οι τρέχουσες καταστάσεις.

2. Έλλειψη συγκέντρωσης:

Η αδυναμία συγκέντρωσης και εστίασης και η έλλειψη ικανότητας λήψης αποφάσεων είναι ένα από τα σημάδια της κατάθλιψης των ανθρώπων. Περιλαμβάνει επίσης την απώλεια μνήμης και την αδυναμία να θυμηθούμε πράγματα. Είναι ένα από τα συμπτώματα της κατάθλιψης σε πρώιμα στάδια.

3. Απώλεια ενδιαφέροντος:

Απώλεια Ενδιαφέροντος

Ένα καταθλιπτικό άτομο δεν δείχνει ενδιαφέρον για καθημερινές δραστηριότητες ούτε για χόμπι ή ψυχαγωγική εργασία. Δεν έχουν καν κανένα ενδιαφέρον να βγουν έξω από το σπίτι ή κάτι τόσο ελκυστικό όσο το σεξ. Τα συναισθήματα της χαράς και της ευχαρίστησης δεν τους κάνουν καμία διαφορά. Είναι και πάλι ένα από τα κυρίαρχα σημάδια κατάθλιψης.

4. Απώλεια όρεξης:

Στην περίπτωση της κατάθλιψης, οι άνθρωποι τείνουν επίσης να χάνουν την όρεξή τους και τα επίπεδα πείνας τους. Δεν αισθάνονται καθόλου πεινασμένοι ή δεν το αισθάνονται σε αρκετά χαμηλό επίπεδο. Αυτό οδηγεί σε καλή απώλεια βάρους. Είναι ένα σύμπτωμα που σχετίζεται άμεσα με την κατάθλιψη. Μερικοί άνθρωποι από την άλλη τείνουν να τρώνε υπερβολικά και έτσι οδηγούν σε προβλήματα όπως το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία. αυτό είναι φυσικό σύμπτωμα κατάθλιψης.

5. Προβλήματα αυτοεκτίμησης:

Το να επικρίνεις και να κατηγορείς τον εαυτό σου για διάφορες καταστάσεις και συναισθήματα ενοχής είναι ένα άλλο σημάδι που αποδεικνύει την εμφάνιση κατάθλιψης σε ένα άτομο. Είναι σχεδόν ταραγμένοι με τον εαυτό τους όλη την ώρα για όλα τα λάθη που έχουν κάνει.

6. Προβλήματα στον ύπνο:

Η αϋπνία ή ο υπερβολικός ύπνος είναι και τα δύο άκρα των συνηθειών ύπνου και οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να αντιμετωπιστεί κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης. Το τελευταίο είναι γνωστό ως υπερυπνία. Αυτά είναι τα κύρια συμπτώματα της κατάθλιψης.

7. απερισκεψία:

Η απερίσκεπτη συμπεριφορά είναι ένα από τα συμπτώματα που παρατηρούνται σε πολλούς ανθρώπους που βιώνουν κατάθλιψη. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή κακοποίησης, τζόγου, επικίνδυνων σπορ καθώς και απερίσκεπτης οδήγησης. Αυτές οι συνήθειες είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

8. Κατάθλιψη Αυτοκτονικές τάσεις:

Πολλοί άνθρωποι με κλινική ή ακραία μορφή κατάθλιψης έχουν τάσεις αυτοκτονίας και κάνουν πολλές προσπάθειες να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι υποφέρουν από κατάθλιψη.

9. Πονοκέφαλοι:

Πονοκέφαλοι

Επίμονοι και συχνοί πονοκέφαλοι βιώνουν συχνά όλοι οι άνθρωποι που έχουν κατάθλιψη και ως εκ τούτου είναι ένα από τα σήματα της κρίσης κατάθλιψης.

10. Θυμός και ερεθισμός:

Η διέγερση, ο εκνευρισμός θυμός χωρίς κανέναν λόγο και η βία είναι μερικές από τις πτυχές που μπορούν να συνδεθούν άμεσα με άτομα που βρίσκονται σε κατάθλιψη. Η σύντομη εγκράτεια μπορεί επίσης να συμπεριληφθεί σε αυτόν τον κατάλογο συμπτωμάτων κατάθλιψης.

11. Απελπισία:

Κουρασμένος Ασιάτης με πόνο στα μάτια κρατώντας γυαλιά στο χέρι

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα κατάθλιψης. Οι άνθρωποι αισθάνονται απελπισμένοι ή ανήμποροι όταν είναι σε κατάθλιψη. Υποτιμούν τον εαυτό τους και ενδιαφέρονται για ένα πράγμα για πολύ καιρό που οδηγεί σε υπερβολική σκέψη. Συνιστάται να κάνετε διαλογισμό για αρκετό καιρό για να μειώσετε αυτό το σύμπτωμα. Μαζί με το αίσθημα του απελπισμού, μπορεί κανείς να αισθάνεται και ανήμπορος. Μπορεί να αισθάνεστε ότι πέφτετε για κάτι και δεν υπάρχει ελπίδα ότι δεν θα μπορέσετε να το ξεπεράσετε και το αίσθημα της ανικανότητας έρχεται, όταν νομίζετε ότι δεν υπάρχει κανείς ή δεν θα υπάρχει κάποιος που να σας σώσει Το Αυτά είναι μερικά από τα χειρότερα στάδια που μπορεί να περάσει το πίτουρο μας. Το να μιλάτε με τους άλλους για τα προβλήματά σας ή να κοινωνικοποιείτε λίγο σίγουρα θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

12. Έλλειψη ύπνου:

Κουρασμένος μαθητής που κοιμάται πάνω από σχολικά βιβλία

Θέλετε να μάθετε για τα συμπτώματα της κατάθλιψης; Η έλλειψη αρκετού ύπνου είναι ένα από τα πιο ζωντανά συμπτώματα κατάθλιψης. Θα ξέρετε ότι πάσχετε από κατάθλιψη όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε σωστά τη νύχτα. Το μυαλό σας είναι πάντα ενεργό και σκέφτεται πάντα κάτι, πιθανώς κακό που δεν θα συμβεί. Μαζί με την απώλεια της όρεξης που έχει ήδη συζητηθεί προηγουμένως, έχει διαπιστωθεί ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρή κατάθλιψη που μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για εσάς σε ένα περαιτέρω στάδιο και επομένως δεν πρέπει να αγνοηθεί. Μάλλον, θα πρέπει να εξασκήσετε τις κατάλληλες θεραπείες για να μπορέσετε να βγείτε από αυτό το στάδιο.

13. Κούραση:

Κουρασμένος επιχειρηματίας που κάθεται στο τραπέζι με φορητό υπολογιστή στο γραφείο. Εστίαση στο φορητό υπολογιστή

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα κατάθλιψης στις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να σκέφτονται άσχημα πράγματα και να νιώθουν πιο κουρασμένες όταν είναι σε κατάθλιψη. Δεδομένου ότι οι γυναίκες έχουν μια κοινή συνήθεια κατάθλιψης, είναι προφανές ότι θα εκτεθούν ευκολότερα στα συμπτώματα της κατάθλιψης. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μειώσετε την κατάθλιψη είναι να την εκφράσετε. Ενημερώστε τους στενούς φίλους και τους αγαπημένους σας για αυτά που σκέφτεστε και πείτε τους για τα άσχημα όνειρα και τους εφιάλτες που βιώνετε. Συνιστάται, οι γυναίκες να μην αγνοούν αυτά τα συμπτώματα κατάθλιψης, καθώς ενδέχεται να οδηγήσουν σε κίνδυνο για τη ζωή τους. Ο εκνευρισμός και τα προβλήματα με την ψυχραιμία είναι μόνο η αρχή.

14. Απρόσμενοι πόνοι:

Επιχειρηματίας που έχει πόνο στην πλάτη στο γραφείο

Όλα τα ανθρώπινα όντα διοικούνται από ένα ζωντανό αντικείμενο που ονομάζεται ωμέγα, αυτό είναι το μυαλό μας. Ο νους ελέγχει το σώμα και όταν η κατάθλιψη χτυπά το μυαλό, μπλοκάρει το κανάλι που διαχειρίζεται τα συναισθήματά μας. Μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα σχεδόν κάθε φορά. Αυτός είναι ο λόγος που βιώνουμε ορισμένους απροσδόκητους πόνους και πόνους στο σώμα μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι περνάμε μια κατάσταση κατάθλιψης. Σύμφωνα με μελέτες, έχει διαπιστωθεί ότι οι ακατάλληλες ευκαιρίες εργασίας, η μη λήψη επαρκούς πίστωσης για τα δημιουργικά έργα μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

15. Αγνοώντας τους ανθρώπους:

Καταθλιπτικό άτομο που ουρλιάζει σε γκρι φόντο

Όταν είστε σε κατάθλιψη, αρχίζετε να αποφεύγετε τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας. Σταματάτε να τους νοιάζεστε και να παίρνετε στα σοβαρά τις συμβουλές τους. Το νιώθετε αυτό, όλοι σε αυτόν τον κόσμο είναι εναντίον σας και δεν ξέρετε πώς να σταματήσετε αυτή τη συναισθηματική δυσλειτουργία. Είναι καιρός να συνειδητοποιήσετε ότι περνάτε μια κατάσταση κατάθλιψης. Δεν μπορεί κανείς να είναι πιο προσβλητικός και απερίσκεπτος από την εποχή που είναι σε μεγάλη κατάθλιψη.

Αυτά ήταν μερικά από τα πιο κοινά και κύρια συμπτώματα κατάθλιψης που παρατηρούνται συχνά στους ανθρώπους. Η έξοδος από αυτήν την κατάσταση κατάθλιψης είναι υποχρεωτική, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο επιβλαβή γεγονότα. Δεν μπορεί κανείς απλά να αγνοήσει τέτοια συμπτώματα. Η εύρεση μιας θεραπείας και η εφαρμογή αυτού είναι απαραίτητη.