15 κοινά σημεία και συμπτώματα στρες

Υπάρχουν διάφορες ψυχολογικές, σωματικές και συναισθηματικές διαταραχές που έχουν πλέον συνδεθεί με μεγάλο άγχος. Αυτές περιλαμβάνουν άγχος, κατάθλιψη, καρδιακές προσβολές, υπέρταση, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος που περιλαμβάνουν σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, που γίνονται όλο και πιο ευαίσθητες σε διάφορες λοιμώξεις, καθώς και μια σειρά από ιογενείς διαταραχές που συνδέονται με τον κοινό βήχα, γρίπη και κρυολόγημα και γαστρεντερίτιδα στον έρπη και το AIDS και ακόμη και ορισμένους τύπους καρκίνων, καθώς και γενικές αυτοάνοσες ασθένειες, για παράδειγμα ρευματοειδή αρθρίτιδα, Αλτσχάιμερ και σκλήρυνση κατά πλάκας.

Κοινά σημεία και συμπτώματα στρες

Εκτός από όλες αυτές τις διαταραχές, το στρες έχει αποδειχθεί ότι έχει άμεσες επιδράσεις στο δέρμα, με εστίες όπως εξανθήματα, ατοπική δερματίτιδα, κνίδωση, γαστρεντερικό σύστημα όπως πεπτικό έλκος, ΓΟΠΝ, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και ακόμη και ελκώδη κολίτιδα. Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει και να προσθέσει αϋπνία καθώς και ορισμένες εκφυλιστικές νευρολογικές διαταραχές όπως η γεροντική άνοια Alzheimer και η νόσος του Parkinson. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να μιλήσουμε για οποιαδήποτε ασθένεια στην οποία το άγχος της καθημερινής ζωής δεν παίζει επιβαρυντικό ρόλο, ή ακόμη και για οποιοδήποτε μέρος του ανθρώπινου σώματος που δεν επηρεάζεται από κατάθλιψη. Αυτό το άρθρο παραθέτει τα διάφορα συμπτώματα και τις αιτίες του στρες.

Αν κάποιος δει «επιδράσεις στρες στο διάγραμμα άγχους του σώματος», μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει μέρος του ανθρώπινου σώματος που να μην ανατρέπεται από το άγχος. Αυτός ο κατάλογος προφανώς θα αυξηθεί καθώς εκτεταμένες επιδράσεις του άγχους ερευνώνται και καταγράφονται όλο και περισσότερο από τους επιστήμονες στις μέρες μας.

Κοινά σημεία και συμπτώματα στρες:

Παρακάτω δίνονται τα συμπτώματα και τα σημάδια που θα σας πουν ότι σας επηρεάζει το άγχος:

Το άγχος προκαλεί

1. Πονοκέφαλοι, προβλήματα στα δόντια, διαταραχές λόγου:

Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί συχνούς πονοκεφάλους, πόνο ή σφίξιμο της γνάθου. Είναι γνωστό ότι η κατάθλιψη προκαλεί τρίξιμο ή τρίξιμο των δοντιών. Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί τραυλισμό ή τραυλισμό

2. Μυϊκή δυσλειτουργία:

Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί τρόμο, ακόμη και τρόμο στα χείλη και τα χέρια. Είναι γνωστό ότι προκαλεί μυϊκούς σπασμούς, πόνο στον αυχένα, ακόμη και πόνο στην πλάτη. Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί ζάλη, ελαφριά ζάλη και λιποθυμία. Είναι γνωστό ότι προκαλεί βουητό, κουδούνισμα και «σκάσιμο ήχων στα αυτιά

3. Δερματικά προβλήματα:

Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί συχνή εφίδρωση και κοκκίνισμα. Είναι γνωστό ότι προκαλεί κρύο ή πικρά χέρια και πόδια. Είναι γνωστό ότι προκαλεί εξανθήματα, σπυράκια, κνησμό, ακμή, κνίδωση και «εξογκώματα χήνας». Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί ανεξήγητες και συχνές εστίες «αλλεργίας»

4. Ασθένειες ενώ είστε σε άγχος:

Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί ξηροστομία και προβλήματα στην κατάποση. Είναι γνωστό ότι προκαλεί συχνά κρυολογήματα, γρίπη, λοιμώξεις και πληγές έρπητα

5. Προβλήματα στομάχου:

Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί καούρα, δυσπεψία, πόνο στο στομάχι και ναυτία. Είναι γνωστό ότι προκαλεί υπερβολικό ρέψιμο, φούσκωμα και μετεωρισμό. Είναι γνωστό ότι προκαλεί δυσκοιλιότητα, χαλαρή κίνηση, διάρροια και απώλεια ελέγχου.

6. Δυσκολία στην αναπνοή:

Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί δυσκολία στην αναπνοή, άσθμα και συχνούς αναστεναγμούς. Είναι γνωστό ότι προκαλεί ξαφνικές κρίσεις πανικού και άγχους που είναι απειλητικές για τη ζωή. Είναι γνωστό ότι προκαλεί πόνο στο στήθος, γρήγορο σφυγμό και αίσθημα παλμών

7. Σωματική δυσφορία:

Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί ούρηση σε σύντομα διαστήματα. Είναι γνωστό ότι προκαλεί μειωμένη σεξουαλική λίμπιντο ή επιθυμία

8. ologicalυχολογική αναταραχή:

Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί υπερβολικό άγχος, ενοχές, ανησυχία και νευρικότητα. Είναι γνωστό ότι προκαλεί αυξημένο θυμό, εχθρότητα και απογοήτευση. Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί κατάθλιψη και συχνές εναλλαγές της διάθεσης. Είναι γνωστό ότι προκαλεί αυξημένη καθώς και μειωμένη όρεξη. Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί αϋπνία, ενοχλητικά όνειρα και εφιάλτες. Είναι γνωστό ότι προκαλεί δυσκολία στη συγκέντρωση. Είναι γνωστό ότι προκαλεί προβλήματα μάθησης. Το άγχος είναι γνωστό ότι προκαλεί λήθη και αποδιοργάνωση. Είναι γνωστό ότι προκαλεί δυσκολία στο σχηματισμό σκέψεων.

9. Χαμηλή ενέργεια:

Η έλλειψη ενέργειας είναι ένα από τα βασικά συμπτώματα του στρες. Πρέπει να γνωρίζετε ότι είστε αγχωμένοι όταν σας λείπει ενέργεια σχεδόν σε οτιδήποτε κάνετε. Έχετε τεμπελιάσει με την πάροδο του χρόνου και δεν θέλετε να κάνετε τίποτα απολύτως. Αυτό είναι ένα από τα πιο ορατά σημεία άγχους που παρατηρούνται σχεδόν σε κανέναν. Εάν ξοδεύετε περισσότερο από αρκετή ενέργεια για κάτι, δεν θα μπορείτε να αφοσιωθείτε σε κάποια άλλη δουλειά με τον ίδιο τρόπο. Άλλωστε, όλοι είμαστε μόνο άνθρωποι.

10. Γρήγορος καρδιακός παλμός:

Αυτό είναι ένα από τα πιο ορατά συμπτώματα άγχους. Ένας γρήγορος καρδιακός παλμός δεν σας κάνει καλό, μην τον αγνοείτε. Όταν είστε στρεσαρισμένοι, το μυαλό σας βρίσκεται πάντα σε συνεχή πίεση και αφού όλα τα όργανά μας είναι συνδεδεμένα, ο σύνδεσμος σύνδεσης κάτω από το δέρμα μας που συνδέει το άνω τμήμα του κεφαλιού με το μεσαίο τμήμα του σώματος περνά τη σταθερή πίεση του αίματος την καρδιά που οδηγεί περαιτέρω σε γρήγορους παλμούς της καρδιάς.

11. Τριχόπτωση κατά τη διάρκεια του στρες:

Σχεδόν όλοι το γνωρίζουν αυτό. Τα συμπτώματα του στρες έχουν μόλις πάρει μια φυσική τροπή και τώρα συζητάμε για τα φυσικά συμπτώματα του στρες. Η τριχόπτωση είναι μία από τις πιο ορατές βλαβερές συνέπειες του υπερβολικού στρες στις γυναίκες. Έτσι, όταν χάνετε μαλλιά πέρα ​​από το μπαρ, πρέπει να καταλάβετε ότι υποφέρετε από έντονο στρες και αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές για εσάς. Το άγχος έχει πολλές κακές επιπτώσεις και αυτό είναι ένα από αυτά.

12. Σπασμός των βλεφάρων:

Βιώσατε ποτέ σπασμούς στα βλέφαρα; Θα έπρεπε. Είναι πραγματικά συνηθισμένο. Όταν όμως συμβαίνει πάρα πολύ, δεν είναι καλό σημάδι. Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σας είναι και το σώμα είναι υπό στρες και αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά σωματικά συμπτώματα στρες. Όταν μια τέτοια αναταραχή χτυπά τα μάτια σας, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κλείσετε τα μάτια σας, να πάρετε βαθιές αναπνοές και να χαλαρώσετε. Σίγουρα θα μειώσει το σφίξιμο των ματιών και θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα. Σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, τα τεχνητά δάκρυα έχουν την ικανότητα να απελευθερώνουν τους σπασμούς.

13. Εξανθήματα:

Τα εξανθήματα είναι ένα συνηθισμένο θέαμα κατά τη διάρκεια του στρες. Είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα άγχους. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πολλά εξανθήματα σε μεγάλο αριθμό που προκαλούν περαιτέρω ερεθισμό. Τα εξανθήματα και οι λοιμώξεις του δέρματος (που συζητήθηκαν προηγουμένως) προκαλούνται βασικά από σταφυλόκοκκο. Εάν η ασυλία σας δεν είναι το σωστό σημείο, τότε το δέρμα σας θα γίνει ευαίσθητο και αυτό θα οδηγήσει σε πολλές δυσλειτουργίες στο δέρμα σας. Τα απαλά μαλακτικά μπορούν να θεραπεύσουν αυτά τα εξανθήματα και να αφαιρέσουν τον ερεθισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχει διαπιστωθεί ότι αυτά τα εξανθήματα δεν είναι το μόνο πράγμα, κάτι που συνοδεύεται από γρίπη ή πυρετό μαζί με τυχαία ρίγη και εφίδρωση.

14. Αϋπνία:

Όλοι γνωρίζουμε για αυτό. Κάθε φορά που είστε αγχωμένοι αρχίζετε να λείπετε τον ύπνο και δεν είναι καλό για εσάς. Δεν σε βοηθάει ούτως ή άλλως, μάλλον σε κάνει πιο αδύναμο και ζεσταίνει το κεφάλι σου και σε κάνει γκρινιάρη.

15. Εμμηνορροϊκά προβλήματα:

Οι γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα ενώ είναι αγχωμένες. Δεν είναι καθόλου καλό για το γυναικείο σώμα. Η εμμηνόρροια είναι η σειρά αλλαγών που περνά το γυναικείο σώμα καθ ‘όλη τη διάρκεια του μήνα. Υπάρχουν ορμονικές αλλαγές, τότε υπάρχει ωορρηξία, κλπ. Εάν υπάρχει διακοπή αυτής της διαδικασίας, μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά επιβλαβές για τις γυναίκες. Ως εκ τούτου, πρέπει να απαλλαγούν από το άγχος το συντομότερο δυνατό.

Το άγχος είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα αυτές τις μέρες. Μερικά βασικά συμπτώματα στρες έχουν συζητηθεί παραπάνω τα οποία μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα σας εάν δεν απαλλαγείτε από τα προβλήματα άγχους σας εγκαίρως. Μπορεί να υπάρχουν άλλα συμπτώματα από τον άνθρωπο εκτός από αυτά, αλλά αυτά είναι τα πιο κοινά.