Αιτίες και συμπτώματα του τυφοειδούς πυρετού

Τυφοειδής πυρετός! Θέλετε να μάθετε αναλυτικά για τον τυφοειδή πυρετό; Εάν ναι, τότε διαβάστε προσεκτικά αυτό το άρθρο για να μάθετε τις αιτίες και τα συμπτώματα. Ο τυφοειδής επίσης αναγνωρίζεται ως τυφοειδής πυρετός αλλιώς ο εντερικός πυρετός είναι ρίζα μόλυνσης από τα βακτήρια Salmonella typhi. Τα βακτήρια τοποθετούνται στο νερό ή στα τρόφιμα από έναν ανθρώπινο φορέα καθώς και στη συνέχεια επεκτείνονται σε άλλα άτομα στην περιοχή.

Αιτίες και συμπτώματα του τυφοειδούς πυρετού

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ινδία, η Αίγυπτος και το Πακιστάν, αναγνωρίζονται επίσης ως περιοχές υψηλού κινδύνου για την αύξηση αυτής της ασθένειας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τυφοειδής πυρετός επηρεάζει περισσότερους από 21 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, περίπου 200.000 άνθρωποι πεθαίνουν από την ασθένεια.

Αιτίες και συμπτώματα του τυφοειδούς πυρετού:

Αυτός ο οδηγός θα σας πει ποια είναι τα συμπτώματα και οι αιτίες του τυφοειδούς πυρετού που είναι χρήσιμες για αυτήν τη διαταραχή υγείας.

Αιτίες του τυφοειδούς πυρετού:

Παρακάτω αναφέρουμε τις κύριες αιτίες για τον τυφοειδή πυρετό.

1. Όπως αναγνωρίζετε ότι ο τυφοειδής πυρετός προκαλείται από βακτήρια Salmonellae typhi. Ο τυφοειδής πυρετός περιορίζεται όταν πίνετε αλλιώς τρώγοντας τα βακτήρια σε βρώμικα τρόφιμα αλλιώς νερό. Είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον τυφοειδή πυρετό.

2.  Ο πληθυσμός με οξεία ασθένεια μπορεί να μολύνει το νερό γύρω από τα κόπρανα, που είναι γεμάτο από αυξημένη προσοχή των βακτηρίων.

3. Η μόλυνση της παροχής νερού μπορεί, με τη σειρά, να χαλάσει το φαγητό. Τα βακτήρια μπορούν να συνεχίσουν για εβδομάδες σε νερό, αλλιώς αποξηραμένα λύματα.

4. Μετακινούνται στα έντερά σας, συν μετά στο αίμα σας. Τα βακτήρια πηγαίνουν από την αρχή έως το τέλος του αίματος στους λεμφαδένες σας, τη χοληδόχο κύστη, τη σπλήνα, το συκώτι, καθώς και άλλη διαίρεση του σώματος.

5. Τόσο οι άρρωστοι όσο και οι μεταφορείς ρίχνουν Salmonella typhi στα κόπρανά τους. Εάν το νερό της αποχέτευσης διαρρεύσει στο πόσιμο νερό, διαφορετικά τα τρόφιμα που καταναλώνονται στη συνέχεια, ο κίνδυνος περιορισμού της ασθένειας είναι μεγάλος.

6. Αυτή η ασθένεια είναι συνηθισμένη σε περιοχές όπου δεν ακολουθείται καλή τεχνική πλυσίματος χεριών. Αυτό είναι πολύ απλό αλλά ένα από τα κύρια αίτια του τυφοειδούς πυρετού.

7. Έλεγχος διατροφής:

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγχετε τη διατροφή σας, ενώ επιλέγετε να μείνετε μακριά από τον τύφο. Εδώ με δίαιτα φυσικά θα συμπεριλάβαμε την πρώτη επιλογή να είναι υγιεινά τρόφιμα. Τα μπαγιάτικα τρόφιμα, ακόμη και αν είναι μόλις δύο ημερών, μπορούν να αποτελέσουν τόπο αναπαραγωγής για αυτά τα βακτήρια. Ωστόσο, εδώ, όταν μιλάμε για δίαιτα, αναφερόμαστε συνήθως σε δύο ειδικές- την ικανότητα να τρώμε θαλασσινά και να είμαστε πολύ βιολογικοί στη διατροφική μας προσέγγιση. Τα βιολογικά λαχανικά παρασκευάζονται συχνά και καλλιεργούνται χρησιμοποιώντας περιττώματα ως κοπριά. Χωρίς κατάλληλο πλύσιμο ή μαγείρεμα, η κατανάλωσή τους μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο. το ίδιο ισχύει και για πιατέλες με θαλασσινά που συχνά εκτίθενται στην τεράστια ανικανότητα του θαλασσινού νερού, κάτι που δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση.

8. Σεξουαλικές ορμές:

Παρόλο που οι χρόνοι ιδιωτικής οικειότητας δεν είναι πραγματικά καλά μετρημένοι και ακολουθούνται από κανόνες και κανόνες, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί που πρέπει να ενθαρρυνθούν για να διατηρήσετε τον εαυτό σας υγιή και σε φόρμα. Η απόλαυση της στοματικής απόλαυσης κατά τη διάρκεια μιας πράξης οικειότητας με ένα άτομο που φέρει τα βακτήρια μέσα του, σε μια πρόσφατη μελέτη έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αυξανόμενη αιτία τυφοειδούς πυρετού. Πρόκειται για διάδοση επαφής όπου ο μεταφορέας μπορεί να αγνοεί την κατάστασή του και μέσω επαφής και το υγιές άτομο μπορεί να κολλήσει τα βακτήρια.

9. Έλλειψη υγιεινής:

Η υγιεινή παίζει σημαντικό ρόλο σε ασθένειες όπως ο ίκτερος, η διάρροια και ο τύφος. συνήθως αυτά είναι ιικά μικρόβια που διεισδύουν στο αμυντικό σας σύστημα και το καθιστά ασταθές για τα αντισώματα σας να αντισταθούν. Ως εκ τούτου, οι αιτίες του τυφοειδούς πυρετού μπορούν να κατηγορηθούν για το μπαγιάτικο νερό, το μπαγιάτικο φαγητό, την ανθυγιεινή κατάσταση διαβίωσης, τα υγρά δωμάτια χωρίς ηλιακό φως και πολλά άλλα.

10. Χαμηλή ασυλία:

Η ασυλία του σώματός σας είναι βασικά το αμυντικό σύστημα του σώματος που προστατεύει το σύστημα σας και το φροντίζει πλήρως. Είναι αυτή η ασπίδα που κρατά το σώμα σας ασφαλές από τα εποχιακά βακτήρια, τα τυφοειδή βακτήρια είναι ένα από αυτά. Εάν έχετε αδύναμο σύστημα ανοσίας για το σώμα σας, οι πιθανότητες είναι ότι θα προσβληθείτε από τυφοειδή πυρετό πιο εύκολα από κάποιον με ισχυρή ανοσία.

Συμπτώματα Τυφοειδούς Πυρετού:

Παρακάτω αναφέρουμε τα κύρια σημεία και συμπτώματα του τυφοειδούς πυρετού.

1.  Σε μια περίπτωση το βακτήριο καταποθεί, πολλαπλασιάζεται γρήγορα περιτριγυρισμένο από το στομάχι, τη χοληδόχο κύστη ή το συκώτι και, τέλος, εισέρχεται στα συμπτώματα της πηγής της ροής του αίματος.

 2. Το μοναδικό χαρακτηριστικό σύμπτωμα του τυφοειδούς είναι ο «πυρετός της σκάλας». Με αυτόν τον τρόπο που ο πυρετός κυμαίνεται μεταξύ πολύ υψηλών συν χαμηλών θερμοκρασιών για μικρό χρονικό διάστημα, αναποδογυρίστε την κορυφή στους 1030F – 1040F.

3. Σε ασθενείς χωρίς επιπλοκές, η κατάσταση καταρρέει σε περίπου 3 έως 4 εβδομάδες μετά την έναρξή της. Όσον αφορά το 10% των ανθρώπων, η κατάσταση υποτροπιάζει μετά από 1 εβδομάδα ανάρρωσης.

4.  Η απόφραξη του θώρακα αναπτύσσεται σε πολλούς ανθρώπους, καθώς και κοιλιακό άλγος και δυσφορία είναι συχνές. Ο πυρετός γίνεται σταθερός. Η βελτίωση συμβαίνει την τρίτη και τέταρτη εβδομάδα σε εκείνους χωρίς επιπλοκές.

5.  Περίπου το 10% των ανθρώπων έχουν υποτροπιάζοντα συμπτώματα αφού αισθάνονται καλύτερα για μία έως δύο εβδομάδες. Επιστρέψτε στην πραγματικότητα πολύ συνηθισμένο σε άτομα που θεραπεύονται με αντιβιοτικά.

6. Τα πρόωρα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, γενική κακή αίσθηση, καθώς και κοιλιακό άλγος. Αυξημένος πυρετός (103 ° F ή 39,5 ° C) αλλιώς υψηλότερος συν σοβαρή διάρροια συμβαίνουν καθώς η ασθένεια επιδεινώνεται.

7. Πολλοί άνθρωποι με τυφοειδή πυρετό δημιουργούν ένα εξάνθημα που ονομάζεται «κηλίδες τριαντάφυλλου», που είναι μικρές κόκκινες κηλίδες στην κοιλιά και το στήθος.

8. Η περίοδος επώασης είναι συχνά 1-2 εβδομάδες, συν η διάρκεια της νόσου είναι περίπου 3-4 εβδομάδες.

9. Τα συμπτώματα του τυφοειδούς πυρετού είναι κακή πείνα, γενικευμένοι πόνοι, πονοκέφαλοι, συν πόνοι, λήθαργος και πυρετός.

10. Κακή όρεξη, διάρροια, εξανθήματα (επίπεδες, ροδαλές κηλίδες), έμετος, εντερικές διατρήσεις ή εσωτερική αιμορραγία, δυσκοιλιότητα, γενική κόπωση, καθώς και απώλεια όρεξης.

11. Κοιλιακή ευαισθησία, διακυμάνσιμη διάθεση, ψευδαισθήσεις, αργή, νωθρή, λήθαργη αίσθηση, σύγχυση, αιματηρά κόπρανα, διέγερση και ρίγη.

12. Υπάρχουν επίσης άλλα συμπτώματα που παρατηρούνται στον τυφοειδή πυρετό για παράδειγμα αδυναμία, ρινορραγία, παραλήρημα, σοβαρή κόπωση, δυσκολία στην προσοχή (έλλειψη προσοχής) και σοβαρή κόπωση.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα συμπτώματα καθώς και οι αιτίες του τυφοειδούς πυρετού και αν εντοπίσετε αυτά τα συμπτώματα τότε πηγαίνετε αμέσως στο γιατρό και φροντίστε σωστά τον εαυτό σας!