Συμπτώματα και αιτίες υψηλής χοληστερόλης

Η χοληστερόλη είναι ένα οργανικό μόριο και ένας τύπος στεροειδούς που είναι γνωστός ως στερόλη. Η χοληστερόλη είναι η βασική στερόλη που συντίθεται από τα ζώα. Είναι ένα βασικό δομικό συστατικό της μεμβράνης των ζωικών κυττάρων και απαιτείται για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της ρευστότητας. Είναι ένα συστατικό με βάση το έλαιο που βρίσκεται στο σώμα και ως εκ τούτου δεν είναι διαλυτό στο αίμα, το οποίο είναι γνωστό ότι έχει βάση το νερό. Οι φορείς που ονομάζονται λιποπρωτεΐνες στο αίμα μας βοηθούν στη μεταφορά της χοληστερόλης στο σώμα μας. Οι κύριες λειτουργίες της χοληστερόλης στο σώμα μας είναι:

  • Η χοληστερόλη βοηθά στη δημιουργία χωνευτικών χολικών οξέων στο στομάχι και τα έντερα
  • Βοηθά στην παραγωγή και απορρόφηση της βιταμίνης D
  • Διευκολύνει το σώμα στην παραγωγή ορισμένων ορμονών
  • Η χοληστερόλη είναι το κύριο συστατικό στη δομή του τοιχώματος ενός κυττάρου.

Η χοληστερόλη βοηθά επίσης στην ενδοκυτταρική μεταφορά, τη νευρική αγωγή και την ενδοκυττάρωση. Είναι επίσης απαραίτητο για την απελευθέρωση και τη ρύθμιση ορμονών όπως η κορτιζόλη και η αλδοστερόνη. Ειδικές έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι η χοληστερόλη είναι ένα μερικό αντιοξειδωτικό. Η χοληστερόλη οξειδώνεται από το ήπαρ για να σχηματίσει μια ποικιλία χολής, που βοηθούν την πέψη.

συμπτώματα χοληστερόλης & amp; αιτίες

Η χοληστερόλη είναι εξαιρετικά σημαντική για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας αλλά μόνο αν καταναλώνεται στις σωστές ποσότητες. Η υπέρβαση ή η υπέρβαση των ορίων κατανάλωσης μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ασθένειες και επιπλοκές στο σώμα.

Η κατάσταση της ύπαρξης υψηλού ποσοστού χοληστερόλης στο σώμα σας είναι γνωστή ως Υπερχοληστερολαιμία ή δυσλιπιδαιμία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος πίσω από στεφανιαίες παθήσεις και καρδιακές επιπλοκές. Το υψηλό επίπεδο ή η παρουσία της LDL στο σώμα σας οδηγεί στη συσσώρευσή της σε αρτηρίες και άλλα περάσματα, ενώ η HDL την μεταφέρει στο ήπαρ για να απορριφθεί και να περάσει έξω από το σώμα. Ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης χοληστερόλης στις αρτηρίες, αναπτύσσουμε μια κατάσταση ή μάλλον μια επιπλοκή που ονομάζεται Αθηροσκλήρωση. Σε αυτήν την επιπλοκή, λαμβάνει χώρα σχηματισμός πλάκας, εμποδίζοντας τη φυσιολογική ροή του αίματος μέσα και έξω από την καρδιά και δημιουργώντας τεράστια πίεση.

Συμπτώματα και αιτίες υψηλής χοληστερόλης:

Αυτό το άρθρο σας καθοδηγεί σχετικά με τις κύριες αιτίες και συμπτώματα χοληστερόλης και υψηλής χοληστερόλης που θα σας βοηθήσουν να μάθετε ποιο είναι το επίπεδο χοληστερόλης σας.

Αιτίες της υψηλής χοληστερόλης:

Οι λόγοι ή οι αιτίες για την υπερχοληστερολαιμία ή την υψηλή χοληστερόλη είναι,

1. Υψηλές πηγές χοληστερόλης:

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και τα λιπαρά Trans είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι σε αυτή την περίπτωση. Τρόφιμα όπως ψημένα προϊόντα, σοκολάτες, λιπαρά τρόφιμα, κρέας ειδικά κόκκινο κρέας, τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα και γκι και τυρί είναι εξαιρετικά υψηλά σε χοληστερόλη.

2. Γονίδια:

Οι γενετικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στο επίπεδο χοληστερόλης του σώματός σας. Είναι κληρονομικές καταστάσεις και συχνά κυριαρχούν στην παρούσα υγεία μας. Διάφορες άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με τη χοληστερόλη περνούν συχνά από γενιά σε γενιά. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα ήταν η Συνδυασμένη Υπερλιπιδαιμία.

3. Τρώγοντας κορεσμένα λιπαρά:

Τρώτε μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών; Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους κύριους λόγους πίσω από προβλήματα υψηλής χοληστερόλης. Έτσι, τώρα που μάθατε για μια από τις σημαντικότερες αιτίες υψηλής χοληστερόλης, μειώστε τις ποσότητες πρόσληψης κορεσμένου λίπους. Μεταξύ των περισσοτέρων περιπτώσεων υψηλής χοληστερόλης, έχει διαπιστωθεί ότι οι περισσότερες εξ αυτών οφείλονται σε προβλήματα κορεσμένων λιπαρών. Αυτή είναι μια από τις πιο πιθανές αιτίες υψηλής χοληστερόλης.

4. Κακή διατροφή:

Εάν ένα άτομο δεν διατηρεί σωστή διατροφή και απλώς τρώει γρήγορο φαγητό και πρόχειρο φαγητό, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποφέρει από προβλήματα χοληστερόλης. Μια από τις κύριες αιτίες των προβλημάτων υψηλής χοληστερόλης είναι η διατήρηση κακής διατροφής. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό σας καλές ποσότητες κακής χοληστερόλης και ταυτόχρονα υπάρχουν ορισμένα εκχυλίσματα φρούτων που μπορούν να δράσουν ενάντια σε αυτές τις κακές χοληστερόλες και να τις μειώσουν και να κάνουν το σώμα σας υγιές από μέσα. Η κακή διατροφή είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο σώμα σας και επίσης να εμποδίσουν τις φυσικές σας καταστάσεις.

5. Επεξεργασμένα τρόφιμα:

Οι άνθρωποι που τρώνε επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν πολλές πιθανότητες να δουν τα σημάδια της υψηλής χοληστερόλης σε αυτά. Αυτή είναι μια από τις κύριες αιτίες της υψηλής χοληστερόλης. Ένα άτομο θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα κακής χοληστερόλης εάν τρώει συσκευασμένα τρόφιμα που πρέπει να τηγανιστούν ή να μαγειρευτούν όταν τα φέρετε στο σπίτι. Αυτά αποθηκεύονται βασικά για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα παρέχουν στο σώμα σας τη σωστή ποσότητα πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών.

6. Βάρος:

το βάρος σας μπορεί να είναι μια από τις πιο λογικές αιτίες υψηλής χοληστερόλης. Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από προβλήματα υψηλής χοληστερόλης είχαν δραματικά προβλήματα αύξησης βάρους στο παρελθόν. Εάν είστε πάνω από 100 κιλά, τότε έχετε τεράστιες πιθανότητες να πάσχετε από προβλήματα υψηλής χοληστερόλης.

7. Επίπεδο δραστηριότητας:

Μια από τις κύριες αιτίες πίσω από προβλήματα υψηλής χοληστερόλης μπορεί να είναι το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Εάν είστε τεμπέλης και δεν θέλετε να ιδρώσετε, τότε έχετε μεγάλες πιθανότητες να επηρεαστείτε από τα προβλήματα υψηλής χοληστερόλης. Κάποιος πρέπει να παραμείνει ενεργός όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτός είναι πιθανώς ο μόνος τρόπος για να προσαρμοστείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα (ηλικία). Απλώς μην κοιμάστε όλη την ημέρα. Σήκω και κάνε δουλειά.

8. Φύλο:

Πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό, αλλά το φύλο είναι καθοριστικός παράγοντας όταν πρόκειται για υψηλή χοληστερόλη. Στους άνδρες η χοληστερόλη υποχωρεί γενικά μετά την ηλικία των 50 ετών. Στις γυναίκες, το επίπεδο της χοληστερόλης παραμένει ίδιο μέχρι να σταματήσει η έμμηνος ρύση (εμμηνόπαυση). Μετά από αυτό, τα επίπεδα αυξάνονται (γενικά). Το ίδιο και στους άντρες.

9. Ηλικία:

Η ηλικία είναι μια από τις αιτίες υψηλής χοληστερόλης. Κάποιος μπορεί να αρρωστήσει λόγω των συμπτωμάτων της υψηλής χοληστερόλης μετά την ηλικία των 20 ετών. Όπως και μετά τα 20, τα επίπεδα χοληστερόλης αυξάνονται γενικά και αυτό είναι το ίδιο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

10. Γενική υγεία:

Η γενική υγεία έχει σημασία όταν πρόκειται για χοληστερόλη. Ένα άτομο θα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα υψηλής χοληστερόλης εάν δεν είναι σωστά ενεργά και υγιή. Ένα υγιές σώμα θα αποδειχθεί αυτόματα ότι βοηθά στη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης. Αυτή είναι μια από τις κύριες αιτίες χοληστερόλης.

Συμπτώματα της υψηλής χοληστερόλης:

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημάδια ή συμπτώματα υψηλής και υψηλής χοληστερόλης. Η υψηλή χοληστερόλη δεν έχει καμία σωματική ή ψυχολογική υπόδειξη. Αν και σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές μελέτες, η ύπαρξη κοιλιάς ή πονγκ σε κατσαρόλα έχει συσχετιστεί με υψηλό επίπεδο χοληστερόλης. Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να παρακολουθείτε αυτό το επίπεδο είναι να πηγαίνετε για τακτικές εξετάσεις και προσυμπτωματικούς ελέγχους. Εάν δεν το κάνετε, θα σκοτώνατε τον εαυτό σας με καρδιακή προσβολή ή στεφανιαία νόσο.

1. Καρδιακή προσβολή:

Εάν ένα άτομο πάσχει από προβλήματα υψηλής χοληστερόλης, τότε (ή αυτή) έχει μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσει κάποια καρδιακά προβλήματα. Η καρδιακή προσβολή είναι ένα από τα πιο πιθανά συμπτώματα προβλημάτων χοληστερόλης. Γενικά, αυτά τα συμπτώματα είναι πιο συνηθισμένα σε ηλικιωμένους. Αυτό μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα πιο εμφανή συμπτώματα χοληστερόλης σε άτομα που ανήκουν στην κατηγορία των ηλικιωμένων.

2. Εγκεφαλικό επεισόδιο:

Αυτό είναι επίσης σημαντικό μεταξύ όλων των συμπτωμάτων χοληστερόλης. Μεταξύ όλων των συμπτωμάτων χοληστερόλης, αυτό είναι αυτό που παρατηρείται περισσότερο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμία φυγή από αυτό το σύμπτωμα και σχεδόν κάθε άτομο με προβλήματα χοληστερόλης αντιμετωπίζει αυτό το σύμπτωμα. Μπορεί να ειπωθεί ως τυπικό σύμπτωμα χοληστερόλης. Γενικά, αυτά τα εγκεφαλικά επεισόδια προκαλούνται από τον αποκλεισμό των αρτηριών στον εγκέφαλο.

3. Πόνος στο στήθος:

Ο υπερβολικός πόνος στο στήθος είναι συχνά σύμπτωμα υψηλής χοληστερόλης. Ένα άτομο θα αντιμετωπίσει έντονο πόνο στο στήθος ή στηθάγχη εάν υποφέρει από προβλήματα χοληστερόλης. Θα υπάρξουν στιγμές που ο πόνος θα είναι αφόρητος. Εάν ο πόνος γίνει δυσανεκτικός, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Μερικοί άνθρωποι αγνοούν αυτό το σύμπτωμα και αυτό αποδεικνύεται κακό μόνο για αυτούς.

4. Πόνος στην πλάτη:

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της χοληστερόλης. Εάν το επίπεδο χοληστερόλης σας είναι πέραν του ορίου, τότε ο πόνος στην πλάτη σας περιμένει στη συνέχεια. Η χοληστερόλη οδηγεί σε σοβαρούς πόνους στην πλάτη που θα μοιάζουν με τραυματισμούς στην πλάτη. Τα άτομα με τέτοια προβλήματα χοληστερόλης θα πρέπει αυτόματα να περάσουν από μια σειρά άλλων προβλημάτων πόνου στις αρθρώσεις που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Ο πόνος γενικά, δεν θέλει να φύγει από το σώμα. Μπορεί να ειπωθεί ότι ένας τέτοιος πόνος στην πλάτη τρέφεται με το σώμα και κάνει ένα άτομο εξαιρετικά άρρωστο από τον πυρήνα.

5. Ακραία κόπωση:

Η κόπωση είναι επίσης σημαντική μεταξύ όλων των συμπτωμάτων χοληστερόλης. Ένα άτομο που υποφέρει από αρκετά καλά προβλήματα κόπωσης θα αντιμετωπίσει σοβαρούς πόνους στο λαιμό και την πλάτη επίσης (ήδη συζητήθηκε). Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα κόπωσης και αυτό έχει θεωρηθεί ως ένα από τα κύρια ενοχλήματα και συμπτώματα χοληστερόλης.

6. Shortness of Breath:

Ένα άτομο θα αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα αναπνοής όταν περνάει από τη φάση των προβλημάτων χοληστερόλης. Δεν θα μπορεί κανείς να μιλήσει για πολύ καιρό με μια ανάσα. Αυτό θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα δυσκολίες στην ομιλία. Ένα άτομο που αντιμετωπίζει δυσκολίες στην ομιλία μπορεί να κατηγορήσει τα επίπεδα χοληστερόλης του.

7. Πόνος στον αυχένα και σοβαροί πονοκέφαλοι:

Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα πονοκεφάλου, τότε υπάρχει πιθανότητα να υποφέρετε από υψηλή χοληστερόλη. Αυτό είναι ένα από τα πιο εμφανή συμπτώματα χοληστερόλης και οι άνθρωποι υποφέρουν περισσότερο από αυτό.

8. Πόνοι στα χέρια:

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα μεταξύ όλων των πιθανών συμπτωμάτων χοληστερόλης είναι ο πόνος στα χέρια. Γενικά, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα σφίξιμο στα χέρια και αυτό συμβαίνει γενικά λόγω των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης (σύμφωνα με τους γιατρούς).

9. Δυσπεψία:

Οι άνθρωποι που πάσχουν από χοληστερόλη θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα δυσπεψίας. Τα προβλήματα στο στομάχι είναι αρκετά συνηθισμένα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και το σύμπτωμα της δυσπεψίας δεν πρέπει να σας εκπλήξει.

10. Άγχος:

τελευταίο αλλά όχι το λιγότερο σημαντικό, ένα άλλο κοινό σημείο μεταξύ όλων των συμπτωμάτων χοληστερόλης είναι το άγχος.

Ποια είναι η θεραπεία για την υψηλή χοληστερόλη:

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για το πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη χοληστερόλη υπό έλεγχο. Τα δύο μεγαλύτερα βήματα που μπορείτε να κάνετε και τα οποία θα σας βοηθήσουν δραστικά-

  • Η διατροφή σας (τι τρώτε)
  • Ο τρόπος ζωής σας (τι κάνετε)

Δεν υπάρχει φάρμακο από μόνο του που θα σας βοηθήσει να κάψετε και να εξαντλήσετε όλη την αποθηκευμένη χοληστερόλη. Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι η άσκηση. Αυτή είναι η απαραίτητη αλλαγή στον τρόπο ζωής σας. Πρέπει να ασκείστε για να διατηρήσετε τον έλεγχο της χοληστερόλης και τα σχετικά προβλήματα μακριά. Η τακτική άσκηση θα βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολικού σας ρυθμού και θα βοηθήσει στην καύση υπερβολικών θερμίδων και χοληστερόλης. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, έτσι ώστε να μην υπάρχει υπερβολική πίεση στους μυς της καρδιάς σας.

Συμβουλές πρόληψης για την αποφυγή της υψηλής χοληστερόλης:

Τρώτε τρόφιμα φιλικά προς την καρδιά που περιέχουν χαμηλά επίπεδα λιπαρών και σακχάρων. Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων, λαχανικών και μικρών ποσοτήτων πρωτεΐνης είναι μια καλή λίστα προτάσεων για αρχή. Περιλαμβάνουν επίσης δημητριακά ολικής αλέσεως και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Αποφύγετε το κάπνισμα και κρατήστε ένα μπαρ για το πόσο αλκοόλ παίρνετε.

Το επίπεδο χοληστερόλης είναι απλώς ένας δείκτης για το πόσο ανθυγιεινό είναι το εσωτερικό σας και πόσο γρήγορα μπορεί να προχωρήσει μια επικίνδυνη καρδιακή προσβολή προς εσάς. Είναι καλύτερο να το διατηρείτε υπό έλεγχο και να μάθετε να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να ζήσετε περισσότερο. Η μελέτη Framingham Heart, ακόμη και σήμερα, βοηθά στην κατανόηση και τον προσδιορισμό της κατάστασης της καρδιάς σας και την επίδραση της χοληστερόλης σε αυτήν και είναι ενεργός συνεισφέρων στην ανάλυση των πιθανοτήτων καρδιαγγειακών παθήσεων.