Συμπτώματα ωορρηξίας και αιτίες

Η ωορρηξία είναι ο καθορισμός της μέγιστης περιόδου γονιμότητάς σας. Η ωορρηξία χρησιμοποιείται σε ό, τι αφορά γυναίκες που επιδιώκουν να αποκτήσουν παιδί με τον σύντροφό τους. Η ωορρηξία είναι η πιο γόνιμη περίοδος κατά την οποία το ωάριο βρίσκεται στο τοίχωμα της μήτρας περιμένοντας να γονιμοποιηθεί, είναι φυσιολογικό ότι αμέσως μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι περίοδοι σας. Το συγκεκριμένο φαινόμενο συμβαίνει μία φορά το μήνα και είναι η καλύτερη περίοδος για να μείνετε έγκυος. Ο λόγος για την αιτία της ωορρηξίας είναι έτσι ώστε μια γυναίκα να αποκτήσει ένα μωρό που είναι το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής. Ούτως ή άλλως αυτή είναι η πιο γόνιμη περίοδος για κάθε γυναίκα, ακόμα κι αν δεν θέλετε μωρό αυτή τη στιγμή απροστάτευτες σεξουαλικές συναντήσεις μπορεί να σας κάνουν να μείνετε έγκυος.

Συμπτώματα ωορρηξίας

Συμπτώματα ωορρηξίας και αιτία:

Αυτό το άρθρο σας ενημερώνει για τις κύριες αιτίες και συμπτώματα της ωορρηξίας που θα σας βοηθήσουν να μάθετε ποια είναι η κατάστασή σας όταν σας επιτεθεί αυτή η ωορρηξία.

Αιτίες ωορρηξίας:

Υπάρχουν πολύ λίγες αιτίες ωορρηξίας, οι περισσότερες από τις οποίες περιλαμβάνουν την περίοδο εγκυμοσύνης μιας γυναίκας και την τοποθέτηση του ωαρίου στο τοίχωμα της μήτρας. Αυτές οι αιτίες αναφέρονται παρακάτω για περαιτέρω εξήγηση:-

1. Εγκυμοσύνη:

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις αιτίες της ωορρηξίας. είναι η περίοδος αιχμής της γονιμότητας κάθε γυναίκας σε όλο τον κόσμο. Κάθε γυναίκα έχει μια ξεχωριστή μοναδική περίοδο γονιμότητας αν και θα συμβαίνει πάντα μία φορά το μήνα. Είναι η καλύτερη περίοδος που μια γυναίκα μπορεί να προσπαθήσει να αποκτήσει παιδί με τον σύντροφό της στη ζωή. Η εγκυμοσύνη είναι μεγάλη υπόθεση, οπότε προγραμματίστε εκ των προτέρων πριν πάρετε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση. Πρόκειται να φέρετε ένα εντελώς ξεχωριστό ζωντανό ον σε αυτόν τον κόσμο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πάντα για να φροντίσετε το μωρό σας.

2. Ενσωμάτωση του αυγού:

Μια άλλη αιτία ωορρηξίας είναι η ενσωμάτωση του ωαρίου στο τοίχωμα της μήτρας. Αυτό γονιμοποιεί το ωάριο σε κάποιο βαθμό και το καθιστά έτοιμο για περαιτέρω γονιμοποίηση. Η ενσωμάτωση του ωαρίου είναι ένα βασικό σημείο στην ωορρηξία καθώς το ωάριο θα γονιμοποιηθεί και στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε μωρό μετά από μερικές εβδομάδες. Η ωορρηξία είναι ένα θαύμα που συμβαίνει στη μήτρα μιας γυναίκας κάθε μήνα και είναι ο μόνος τρόπος για να σχηματιστεί ένα μωρό σε μια γυναίκα. Μετά από αυτό, οι περιόδους μιας γυναίκας αρχίζουν έτσι να αιμορραγούν από τη γονιμότητα στο εσωτερικό του βλεννογόνου της μήτρας. Μετά από αυτό, σε μια περίοδο 15 ημερών, είναι πολύ απίθανο μια γυναίκα να μείνει έγκυος επειδή χρειάζονται περίοδο 15 ημερών για να σχηματιστεί ένα άλλο ωάριο.

3. Ορμόνες:

Οι ορμόνες σε μια γυναίκα είναι βασικός παράγοντας στον προσδιορισμό της περιόδου ωορρηξίας τους. Οι ορμόνες που κυκλοφορούν από τον εγκέφαλο λένε στο σώμα και τα βασικά όργανα σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για την ωορρηξία ή με άλλα λόγια η κατάλληλη περίοδος για την απόκτηση ενός μωρού. Οι ορμόνες παίζουν βασικό ρόλο στη λειτουργία ολόκληρου του σώματός μας και επίσης παίζουν βασικό ρόλο στην ωορρηξία σας.

Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για την αιτία της ωορρηξίας, αν και είναι λίγοι σε αριθμό, εξακολουθούν να κρατούν ένα ισχυρό χέρι στην πρόκληση αυτής της περιόδου ωορρηξίας.

4. Διαταραχές της εμμήνου ρύσεως:

Θέλετε να μάθετε για την αιτία της ωορρηξίας; Η εμμηνορροϊκή ωορρηξία είναι μία από τις κύριες αιτίες ωορρηξίας. Εάν μια γυναίκα αντιμετωπίζει διαταραχές της εμμήνου ρύσεως, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποφέρει επίσης από τα διαφορετικά συμπτώματα της ωορρηξίας. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα αναδυόμενα ζητήματα αυτές τις μέρες στο πλαίσιο της υγειονομικής περίθαλψης των γυναικών και σίγουρα δεν πρέπει να αγνοηθεί. Μεταξύ όλων των αιτιών της ωορρηξίας, αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά.

5. Follicular Phase:

Όταν μια γυναίκα περνάει ή περνάει από την ωοθυλακική φάση, τότε είναι πολύ φυσικό να βιώνει τα συμπτώματα της ωορρηξίας. Μεταξύ όλων των αιτιών ωορρηξίας που συζητήθηκαν σε αυτό το άρθρο, αυτή μπορεί να είναι η πιο προβλέψιμη. Σχεδόν όλοι είναι θύματα αυτής της αιτίας και μπορεί να συμβεί σχεδόν σε κάθε γυναίκα. Ο ωοθυλακικός κύκλος μπορεί να ειπωθεί ότι είναι οι λίγες ημέρες που περιβάλλουν την ωορρηξία. Σημαίνει το πιο γόνιμο στάδιο.

6. Αδύναμος Υποθάλαμος:

Η διαδικασία της ωορρηξίας ελέγχεται βασικά από τον υποθάλαμο του εγκεφάλου. Αυτή είναι μια από τις κύριες αιτίες ωορρηξίας. Εάν μια γυναίκα έχει ασθενή αλληλεπίδραση υποθάλαμου, τότε μπορεί εύκολα να προκαλέσει την εμφάνιση ωορρηξίας. Κάθε γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα ωορρηξίας εάν έχει υποθάλαμο που δυσλειτουργεί.

7. Κακά κύτταρα ωοθηκών:

Έχετε βρώμικα κύτταρα των ωοθηκών (ελαττωματικά κύτταρα των ωοθηκών); Στη συνέχεια, μπορεί να αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα της ωορρηξίας. Αυτή είναι μια από τις πιο πιθανές αιτίες ωορρηξίας. Στις 10, σχεδόν 8 γυναίκες κατηγορούν τα κύτταρα των ωοθηκών τους για το ζήτημα της ωορρηξίας.

8. Επίπεδα οιστρογόνων:

Κατά τη διάρκεια της ωοθυλακικής φάσης, το επίπεδο των οιστρογόνων μειώνεται σημαντικά. Αυτό μπορεί να είναι μία από τις πολλές αιτίες ωορρηξίας. Λόγω μιας τέτοιας μείωσης των επιπέδων των οιστρογόνων, υπάρχει μια βιασύνη στα επίπεδα της ορμόνης LH. Υπάρχει επίσης μια ξαφνική βιασύνη στην ορμόνη διέγερσης των ωοθυλακίων ή FSH, η οποία μπορεί να είναι μία από τις πολυάριθμες αιτίες ωορρηξίας.

9. Ωχρινική φάση:

Αυτή είναι η φάση που η ισχύς του ωοθυλακίου πρόκειται να τελειώσει και κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, το ωοθυλάκιο διπλώνεται προς τα μέσα από μόνο του. Μπορεί να είναι μία από τις πιο πιθανές αιτίες ωορρηξίας.

10. Άλλη αιτία:

Αυτή η αιτία σχετίζεται με σχεδόν κάθε ασθένεια. Υπάρχουν ακόμη ορισμένες ασθένειες και σωματικές διαταραχές (ειδικά στη γυναίκα) όπως η ωορρηξία, για τις οποίες οι γιατροί γνωρίζουν πολύ λιγότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ασθενείς δεν μπορούν καν να εντοπίσουν την αιτία τέτοιων φυσικών δυσλειτουργιών. Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για την αιτία της ωορρηξίας, αν και είναι λίγοι σε αριθμό, εξακολουθούν να κρατούν ένα ισχυρό χέρι στην πρόκληση αυτής της περιόδου ωορρηξίας. Υπάρχουν αρκετά συμπτώματα ωορρηξίας που παίζουν ένα ισχυρό χέρι για να καταλάβετε πότε αυτή η περίοδος αναλαμβάνει το σώμα σας. Εάν έχετε τα ίδια συμπτώματα σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάθε μήνα, τότε είναι πολύ πιθανό ότι αυτή η περίοδος είναι η τέλεια περίοδος για την ωορρηξία σας.

Συμπτώματα ωορρηξίας:

Υπάρχουν αρκετά συμπτώματα ωορρηξίας που παίζουν ένα ισχυρό χέρι για να καταλάβετε πότε αυτή η περίοδος αναλαμβάνει το σώμα σας. Εάν έχετε τα ίδια σημεία και συμπτώματα σε ένα συγκεκριμένο σημείο κάθε μήνα, τότε είναι πολύ πιθανό ότι αυτή η περίοδος είναι η τέλεια περίοδος για την ωορρηξία σας. Με άλλα λόγια, αυτά τα συμπτώματα σας βοηθούν να καταλάβετε πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να μείνετε έγκυος, τα σημεία και τα συμπτώματα της ωορρηξίας είναι:-

1. Συνοχή τραχηλικής βλέννας:

Η αυχενική βλέννα σας είναι ένα ισχυρό σημάδι ωορρηξίας. Όταν δεν έχετε ωορρηξία θα παρατηρήσετε ότι η βλέννα του τραχήλου της μήτρας είναι κρεμώδης, άσπρη εντελώς, αλλά κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας η τραχηλική βλέννα κολλάει και τεντώνεται για περίπου μια ίντσα στα δάχτυλά σας. Υπάρχει επίσης αυξημένη ποσότητα βλέννας κατά την περίοδο της ωορρηξίας, δίνοντάς σας έτσι μια πολύτιμη προειδοποίηση ότι αυτή είναι η περίοδος αιχμής για να μείνετε έγκυος.

2. Αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία:

Ένας άλλος τρόπος καθορισμού της περιόδου ωορρηξίας σας είναι να καθορίσετε ποια ώρα του μήνα αισθάνεστε πιο σεξουαλικά ενεργός. Η περίοδος του μήνα που αισθάνεστε πιο επιθυμητή για τον σύντροφό σας είναι η καλύτερη στιγμή για να μείνετε έγκυος καθώς αυτή είναι η περίοδος ωορρηξίας σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες του σώματος είναι ισχυρές σε αυτό το σημείο που σας ωθούν να μείνετε έγκυος. Αυτή η ιδέα μπορεί να είναι χωρίς άγχος, αλλά δεν είναι πάντα ακριβής, επομένως κοιτάξτε και άλλα συμπτώματα, επίσης, πριν πραγματοποιήσετε τα σχέδιά σας.

3. Βασική θερμοκρασία σώματος:

Η βασική θερμοκρασία του σώματος είναι ίσως η πιο ανόητη μέθοδος για τον προσδιορισμό της περιόδου ωορρηξίας σας. Η βασική θερμοκρασία του σώματός σας είναι η θερμοκρασία του σώματος σας σε κατάσταση ηρεμίας, επομένως κατά τη διάρκεια της περιόδου ωορρηξίας η βασική θερμοκρασία του σώματός σας θα αυξηθεί κατά ένα δέκατο στο βαθμό, δίνοντάς σας έτσι άφθονη εικόνα για το γεγονός ότι αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να μείνετε έγκυος. Ελέγξτε τη θερμοκρασία ανάπαυσης του σώματός σας κάθε εβδομάδα για να έχετε το αποτέλεσμα που χρειάζεστε. Κάντε αυτό για ένα μήνα και θα λάβετε την απάντησή σας για όλους τους μήνες μαζί.

4. Τρυφερότητα στο στήθος:

Μερικές γυναίκες βιώνουν έναν συγκεκριμένο τύπο ευαισθησίας στο στήθος κατά την περίοδο της ωορρηξίας τους, επειδή οι ορμόνες σπεύδουν σε όλο τους το σώμα, προετοιμάζοντάς τις για μια θετική εγκυμοσύνη. Δεν το έχουν όλες οι γυναίκες, αν και δεν είναι ένας ανόητος τρόπος προσδιορισμού της ωορρηξίας, αλλά για τις γυναίκες που έχουν αυτό το σύμπτωμα, είναι ένα σίγουρο σημάδι ωορρηξίας. Η ευαισθησία στο στήθος είναι ο τρόπος με τον οποίο το στήθος σας αρχίζει να ετοιμάζεται για ένα μωρό. Αυτό συμβαίνει επειδή ένα μωρό χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα από το γάλα της μητέρας του για να παραμείνει γερό. Το μητρικό γάλα είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και αυτό βοηθά στη διατροφή του μωρού σας. Το στήθος αποτελεί βασικό σημείο στον προσδιορισμό της ωορρηξίας για πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται ενεργά σήμερα ως δοκιμή ωορρηξίας.

5. Πυελικός Πόνος:

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, ο πυελικός πόνος είναι ένα από τα πιο πιθανά αποτελέσματα. Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτό το σύμπτωμα και μπορεί να ειπωθεί ως ένα από τα πιο ορατά και πιο σημαντικά συμπτώματα ωορρηξίας. Εάν μια γυναίκα αντιμετωπίζει αυτό το συγκεκριμένο σύμπτωμα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποφέρει επίσης από κάποια άλλα σοβαρά προβλήματα.

Ο πόνος γενικά προέρχεται από την πλευρά της λεκάνης και το πρώτο και κύριο σύμπτωμα είναι οι κράμπες. Εάν μια γυναίκα ασχολείται ήδη με τέτοια θέματα, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποχωρήσει με άλλα και πιο επιβλαβή συμπτώματα ωορρηξίας. Μαζί με τέτοιους πόνους, υπάρχει μια απρόβλεπτη αλλαγή στη θερμοκρασία του σώματος επίσης.

Αυτό το σύμπτωμα γενικά διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Μερικοί μπορεί να αντιμετωπίζουν ελαφρύ πόνο και άλλοι μπορεί να αντιμετωπίζουν έντονο πόνο.

6. Κοιλιακό φούσκωμα:

Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο εμφανή συμπτώματα ωορρηξίας. Μια γυναίκα θα αντιμετωπίσει κοιλιακό άλγος όταν περνά τη φάση της ωορρηξίας. Κατά την ωορρηξία, μπορεί να υπάρχουν πιθανότητες μια γυναίκα να αντιμετωπίσει κάποιους έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Γυναίκες σχεδόν όλων των ηλικιών αντιμετωπίζουν αυτό το σύμπτωμα και μπορεί να ειπωθεί ως ένα από τα πιο κοινά μεταξύ των ηλικιωμένων γυναικών, ιδιαίτερα.

7. Υγρό αίσθημα:

Η ωορρηξία μπορεί επίσης να οριστεί ως υψηλή γονιμότητα. Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, το αυχενικό υγρό γίνεται πιο λεπτό μέρα με τη μέρα. Όταν πλησιάζει το τελικό στάδιο της ωορρηξίας, αυτό το υγρό γίνεται εξαιρετικά λεπτό και αυτό είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της ωορρηξίας. Μια γυναίκα θα είναι σε θέση να διαπιστώσει μέσω αυτού ότι είτε βιώνει ωορρηξία είτε όχι, καθώς μπορεί να αισθανθεί ότι το υγρό γίνεται πιο λεπτό. Το σώμα θα λειτουργήσει διαφορετικά. Όταν μια γυναίκα είναι γόνιμη, ο κόλπος της θα αισθάνεται πιο υγρός (λιπαίνεται). Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη σεξουαλική επαφή και αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους πίσω από την υψηλή σεξουαλική επιθυμία που βιώνει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Ωστόσο, το υγρό θα είναι κάπως διαφορετικό από το υγρό διέγερσης που παράγει η γυναίκα. Λόγω αυτού του παράγοντα, μια γυναίκα θα νιώθει πιο υγρή σχεδόν 24/7. Δεν θα είναι μόνο κατά τη διάρκεια της επαφής.

8. Ναυτία:

Η ήπια ναυτία συνδέεται συχνά με την ωορρηξία. Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτό το σύμπτωμα και είναι μια πραγματική ενόχληση για μερικούς ανθρώπους.

9. Εντοπισμός:

Μεταξύ όλων των συμπτωμάτων ωορρηξίας, η κηλίδωση μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα πιο κοινά. Οι γυναίκες συχνά παρατηρούν προβλήματα κηλίδωσης στη μέση της φάσης της ωορρηξίας. Αυτό μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά θέματα της σύγχρονης εποχής. Πολλές φορές, οι γυναίκες υποθέτουν ότι οι κηλίδες μπορεί να εμφανίζονται λόγω του αίματος που απομένει μετά την έμμηνο ρύση. Εάν συμβαίνει συχνά, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η γυναίκα να έχει ωορρηξία. Αυτό το σύμπτωμα είναι επίσης κοινό όταν το αυγό σκάει.

10. Γεγονότα για τον τράχηλο:

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, ο τράχηλος θα είναι ψηλός, μαλακός και ανοιχτός. Αυτό είναι ένα από τα πολυάριθμα συμπτώματα ωορρηξίας. Αυτό συμβαίνει γενικά μετά τις κανονικές περιόδους. Ο τράχηλος κάποιου θα αισθάνεται επίσης μαλακός και ατημέλητος. Καθώς η φάση της ωορρηξίας πλησιάζει, ο τράχηλος γίνεται πιο μαλακός και ανεβαίνει. Ο τράχηλος θα είναι πιο ανοιχτός. Μπορείτε να καταλάβετε την κατάσταση του τραχήλου της μήτρας ελέγχοντας με τα καθαρά χέρια σας και βάζοντας το ένα πόδι ψηλά (ή στάση οκλαδόν). Θα πρέπει να φτάσετε μέσα στον κόλπο σας και θα υπάρχει ένα εξόγκωμα με άνοιγμα. Μια γυναίκα θα το καταλάβει βάζοντας το χέρι της γύρω από αυτό. Θα είναι εύκολο να μάθετε για την κατάσταση του τραχήλου όταν πλησιάσει το τελικό στάδιο της ωορρηξίας.

11. Άλλα συμπτώματα:

Υπάρχουν ακόμα πολλά συμπτώματα ωορρηξίας τα οποία δεν μπορούν να ανιχνευθούν εύκολα. Αυτά τα συμπτώματα βασικά είτε δεν εντοπίζονται λόγω της πολύπλοκης φύσης τους είτε λόγω της έλλειψης γνώσης σχετικά με αυτήν την κατάσταση στις γυναίκες.