Συμπτώματα και αιτίες καρκίνου των ωοθηκών

Ωοθήκη συνήθως σημαίνει το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα, ένα αναπόσπαστο μέρος ή το βασικό μέρος που σχηματίζει το όργανο αναπαραγωγής της γυναίκας. Η πρώτη οδηγία που ακολουθεί η ωοθήκη είναι η αποθήκευση ωαρίων στις σάλπιγγες, δηλαδή η απλωμένη φανέλα των λεπτών διαδρόμων που ξεκινούν από την κεφαλή των ωοθηκών και καταλήγουν στην αποθήκη των αυγών. Αυτός ο απλωμένος σύνδεσμος είναι γνωστός ως σάλπιγγες που υπάρχουν σε κάθε πλευρά των δύο ωοθηκών.

Οι ωοθήκες με τη σειρά τους υπάρχουν και στις δύο πλευρές της μήτρας μας και έτσι ξεκινά η εργασία. Μόλις συμπληρωθεί η κατάλληλη ηλικία, οι ωοθήκες αφήνουν ένα ένα τα ωάρια που είτε γονιμοποιούνται είτε διαλύονται με τη μορφή εμμηνόρροιας. Η άλλη λειτουργία των ωοθηκών περιλαμβάνει την έκκριση ορμονικών υγρών και άλλων ορμονών. Ωστόσο, αυτό είναι ένα πολύ εύθραυστο θέμα, παρόλο που οι ωοθήκες δέχονται μεγάλη πίεση στις απαιτούμενες ώρες.

Συμπτώματα και αιτίες καρκίνου των ωοθηκών

Η αμερικανική κοινωνία για τον καρκίνο απαρίθμησε τον καρκίνο αυτών των ωοθηκών ως την 8η πιο κοινή πάθηση γυναικείου καρκίνου. Αυτή είναι απλώς η αμερικανική ρουτίνα που κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο πιο πρωτοπόρο στον αγώνα του καρκίνου των ωοθηκών με μια δημοσκόπηση που υποδηλώνει ότι η κατάσταση είναι η πέμπτη πιο κοινή μεταξύ των γυναικών.

Τα καρκινικά κύτταρα είναι ανώμαλος σχηματισμός κυττάρων τα οποία είναι ακανόνιστα και παράλογα. Αυτά τα ανώμαλα κύτταρα πολλαπλασιάζονται στη φύση με περίπου σοβαρό ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο από τα κανονικά κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα είναι ανώριμα σε αντίθεση με τα κανονικά κύτταρα δεν πεθαίνουν ή μαραίνονται. Παραμένουν για όσο το δυνατόν περισσότερο και με τον αριθμό τους να συνωστίζονται τα κανονικά κύτταρα χάνουν το χώρο τους.

Τα καρκινικά κύτταρα σε οποιοδήποτε μέρος των ωοθηκών ονομάζονται καρκίνος των ωοθηκών. Μερικές φορές αυτά τα κύτταρα συγκεντρώνονται και σχηματίζουν σβώλους σαν δομές που ονομάζονται όγκοι. Οι όγκοι έχουν συνήθως τρεις κοινούς τύπους. Το Επιθήλιο είναι η επιφανειακή επένδυση των ωοθηκών όπου τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να συσσωρευτούν για να σχηματίσουν έναν όγκο.

Οι όγκοι των βλαστικών κυττάρων είναι καρκινικά κύτταρα που κάποτε προορίζονταν να σχηματίσουν ωάρια. Τα στρωματικά κύτταρα είναι υπεύθυνα για την έκκριση της ορμόνης και ο καρκίνος εδώ είναι επίσης δυνατός με βάση αυτό το κύτταρο. Μερικές φορές μέρος ή ένα κύτταρο απομακρύνεται από τον μητρικό όγκο και προσγειώνεται κάπου κοντά προκαλώντας την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων εκεί. Συχνά τα αιμοφόρα αγγεία ή τα υγρά του σώματος ή του σώματος το μεταφέρουν σε άλλο μέρος του σώματος και έτσι οι όγκοι εξαπλώνονται και επεκτείνονται.

Συμπτώματα και αιτίες καρκίνου των ωοθηκών:

Αυτό το άρθρο σας λέει ποια είναι τα κύρια αίτια και συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών που θα σας βοηθήσουν να μάθετε ποια είναι η κατάστασή σας όταν σας επιτεθεί αυτός ο καρκίνος.

Ο καρκίνος των ωοθηκών προκαλεί:

Συνήθως υπάρχουν ορισμένοι λόγοι ή αιτίες καρκίνου των ωοθηκών που πυροδοτούν τα καρκινικά κύτταρα:

1. Ηλικία:

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι γνωστό ότι επηρεάζει κυρίως τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, δηλαδή, ίσως και μετά τα 50 τους χρόνια. Αυτή είναι μια συνηθισμένη στιγμή για τις γυναίκες σε εκείνη την ηλικία να πέσουν θύματα του καρκίνου των ωοθηκών, παρόλο που υπάρχουν ακόμα πιθανότητες οι νεότερες κυρίες να πέσουν θύματα αυτού.

2. Κληρονομικότητα:

Συνήθως οι καρκίνοι που σχετίζονται με θηλυκά όργανα, όπως ο καρκίνος του μαστού ή των ωοθηκών εξαρτώνται επίσης από το προηγούμενο οικογενειακό ιστορικό σας. Εάν κάποιος, οποιοσδήποτε μπορεί να το συσχετίσει, ή η συγγένειά σας έχει προηγουμένως υποφέρει από καρκίνο των ωοθηκών, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να πέσετε θύματα και αυτού. Υπάρχει επίσης συχνά περίπτωση ελαττωματικών γονιδίων, δηλαδή εάν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας, από τη μία πλευρά της οικογένειας έχουν αναπτύξει καρκίνο των ωοθηκών μετά την ηλικία των 50 ετών, υπάρχουν συχνά πιθανότητες να έχετε περάσει το ελαττωματικό γονίδιο τους για να είναι συγκεκριμένο θα ήταν το BRCA1 και το BRCA2.

3. HRT – Θεραπεία υποκατάστασης ορμονών:

Το HRT σχετίζεται άμεσα με τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα άτομα που εμπλέκονται σε ορμονική υποκατάσταση έχουν ελαφρώς υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών από τη φυσιολογική γυναικεία μάζα. Αυτό καθώς παρατείνει αυξάνει τον κίνδυνο αργά. Ωστόσο, μετά από ένα χρονικό διάστημα, εάν η θεραπεία διακοπεί, ο κίνδυνος μειώνεται στο επίπεδο της φυσιολογικής γυναικείας μάζας.

4. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης:

Παρόλο που τα στοιχήματα είναι χαμηλά και οι πιθανότητες είναι καλές, έως και 5% των γυναικών μπορεί να αναπτύξουν κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών κατά την αναπαραγωγική ηλικία τους, ο οποίος σχετίζεται κυρίως με τα γεννητικά κύτταρα των ωοθηκών. Αυτά τα κύτταρα συνήθως μεταμορφώνονται αργότερα ή παράγουν ωάριο για τη γυναίκα και αν γίνουν καρκινικά αυτά τα κύτταρα γίνονται ανώμαλα. Ωστόσο, αυτό είναι πάρα πολύ θεραπεύσιμο, παρόλο που ακολουθούνται οι ίδιες μετρήσεις για τη θεραπεία του καρκίνου- χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία.

5. Κατά τη διάρκεια της γονιμότητας:

Κάθε φορά που ένα αυγό απελευθερώνεται από την ωοθήκη για να ταξιδέψει μέσα από τους σωλήνες, η επάνω επένδυση των ωοθηκών σπάει για να αφήσει το ωάριο έξω. Αυτό το σπασμένο μέρος τώρα καταστρέφει την επένδυση των ωοθηκών και συχνά χρειάζεται λίγος χρόνος για να επιστρέψει στο φυσιολογικό. Κατά τη διάρκεια αυτού, το επιφανειακό στρώμα του κυττάρου μπορεί να αρχίσει να αντιδρά άσχημα προκαλώντας τον σχηματισμό των καρκινικών κυττάρων.

6. Επιθηλιακοί όγκοι:

Αυτοί οι τύποι όγκων μπορεί εύκολα να προκαλέσουν την εμφάνιση καρκίνου των ωοθηκών. Υπάρχουν λεπτά στρώματα ιστών έξω από τις ωοθήκες. Αυτός ο τύπος όγκου λαμβάνει χώρα γενικά σε αυτές τις ωοθήκες και μπορεί να βλάψει περαιτέρω την κατάσταση της υγείας σας προκαλώντας την ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών. Σύμφωνα με μελέτες, περισσότερο από το 90% των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών, κατηγορούν αυτήν την αιτία. Σύμφωνα με ιατρική έρευνα που διεξήχθη με θέμα τον καρκίνο των ωοθηκών, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου των ωοθηκών οφείλονται σε τέτοιους όγκους. Αυτό μπορεί να ειπωθεί ότι πρόκειται για μία από τις πιο πιθανές αιτίες καρκίνου των ωοθηκών.

7. Όγκοι βλαστικών κυττάρων:

Μεταξύ όλων των όγκων, οι όγκοι των γεννητικών κυττάρων είναι οι πιο επιβλαβείς. Κάποιος μπορεί να μολυνθεί από τους όγκους των γεννητικών κυττάρων και μπορεί να βλάψει ολόκληρη τη φυσική σας κατάσταση επίσης. Αυτοί οι όγκοι λαμβάνουν χώρα στα αυγά που παράγουν κύτταρα και εμφανίζονται κυρίως σε νεότερες γυναίκες. Είναι πραγματικά επιβλαβές και μπορεί επίσης να έχει πολλά σοβαρά αποτελέσματα. Εάν είστε έφηβος και κορίτσι, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι η ιδανική αιτία πίσω από την εμφάνιση καρκίνου των ωοθηκών σε εσάς. Για αυτό, θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να συμβουλευτείτε τους γιατρούς εάν δείτε ή αντιμετωπίσετε κάποιο από τα σημεία και συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών σε εσάς. Αυτή είναι μια από τις πιο πιθανές αιτίες καρκίνου των ωοθηκών.

8. Στρομαλικοί όγκοι:

Έχετε ακούσει για στρωματικούς όγκους; Αυτοί οι όγκοι ξεκινούν από τους ιστούς των ωοθηκών και μπορούν να ισχυριστούν ως μία από τις πιο πιθανές αιτίες πίσω από τον καρκίνο των ωοθηκών. Οι γυναίκες που έχουν δει τα σημάδια του καρκίνου των ωοθηκών σε αυτές μπορούν να κατηγορήσουν τα συγκεκριμένα αίτια, καθώς είναι τα πιο κοινά. Υπάρχουν ορισμένοι ιστό των ωοθηκών, που περιέχουν τη συγκεκριμένη ορμόνη που παράγει αυτά τα κύτταρα. Γενικά οι γυναίκες διαγιγνώσκονται με τέτοια εξαντλημένα κύτταρα σε πολύ μικρή ηλικία και υπάρχει μια καλή πιθανότητα να σταματήσει η εξάπλωση αυτού του καρκίνου. Σύμφωνα με ερευνητικές περιπτώσεις, έχει φανεί ότι στους 10, περισσότερο από το 6% του καρκίνου των ωοθηκών οφείλεται σε στρωματικούς όγκους.

9. Ενδομητρίωση:

Η ενδομητρίωση είναι συχνά ένας λόγος πίσω από τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών. Στην ενδομητρίωση, τα κύτταρα που περιβάλλουν τη μήτρα εξαπλώνονται και αναπτύσσονται κάπου αλλού στο σώμα. Αυτό διαταράσσει τις συνήθεις λειτουργίες του σώματος και κάνει μια γυναίκα εξαιρετικά άρρωστη. Πραγματικά δεν υπάρχει θεραπεία για τη συγκεκριμένη αιτία καθώς αυτά τα κύτταρα δεν αφήνουν ποτέ το σώμα ούτε βλάπτονται. Αυτή είναι μια από τις πιο πιθανές αιτίες καρκίνου των ωοθηκών.

10. Άλλες αιτίες:

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι μια γυναίκα που έχει αποκτήσει το μικρόβιο του καρκίνου των ωοθηκών, δεν κληρονομήθηκε. Μάλλον, το απέκτησε κατά τη διάρκεια της ζωής της. Ωστόσο, όταν γίνει μητέρα θα εξαπλώσει το ίδιο μικρόβιο καρκίνου των ωοθηκών ή τη γενετική αναπηρία στο παιδί της και αυτός ο κύκλος θα συνεχιστεί.

Συμπτώματα καρκίνου των ωοθηκών:

Συχνά υπάρχουν σημεία και συμπτώματα που δείχνουν την έναρξη του καρκίνου των ωοθηκών:

1. Πόνος στην κοιλιά:

Με τα προφανή καρκινικά κύτταρα να συνωστίζονται στην περιοχή των ωοθηκών υπάρχει πάντα ένας έντονος πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης κυρίως στις πλευρικές πυελικές περιοχές και την περιοχή της κοιλιάς. Συχνά αυτό μπορεί να περιορίζεται σε μία πλευρά υπαγορεύοντας μόνο το γεγονός ότι μόνο ένα μέρος του, πιθανώς η μία πλευρά έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. άλλες φορές αυτό μπορεί να είναι ίσο και από τις δύο πλευρές.

2. Υπερβολική απαλλαγή:

Δεδομένου ότι τα κύτταρα που παράγουν ορμόνες στην ωοθήκη ή τα κύτταρα που παράγουν ωάριο, τα φύτρα και τα στρωματικά είναι συγκεκριμένα, τώρα λειτουργούν αφύσικα λόγω του σχηματισμού καρκινικών κυττάρων, κάποιος θα βιώσει αφύσικη αιμορραγία ή έκκριση ορμονικών υγρών και κολπικών εκκρίσεων που συνήθως δεν είναι φυσιολογικό για σένα. αυτό συνήθως έρχεται σε υπερβολική μορφή.

3. Beer Gut:

Το έντερο της μπύρας είναι το ίδιο με το έντερο της εγκυμοσύνης όπου το ωοθηκικό τμήμα του στομάχου διογκώνεται ή μάλλον φουσκώνει λίγο περισσότερο από το αρχικό. Σε περίπτωση καρκίνου των ωοθηκών, αυτό είναι ένα ισχυρό σημάδι όταν η κάτω κοιλιά φουσκώνει.

4. Συχνές βόλτες στο μπάνιο:

Μια γυναίκα θα πρέπει να δουλέψει τα πόδια της εάν πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών. Γιατί; Λοιπόν, ένα από τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών είναι η συχνή ανάγκη για ούρηση. Κάποιος θα παραμένει πάντα σε κατάσταση επείγουσας ούρησης και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για μια κυρία ή μια ενήλικη γυναίκα καθώς δεν μπορεί να βρει τουαλέτα οπουδήποτε κι αν πάει. Μεταξύ όλων των συμπτωμάτων του καρκίνου των ωοθηκών, αυτό είναι το πιο ενοχλητικό.

5. Πυελικός Πόνος:

Μια γυναίκα θα βιώσει έντονη δυσφορία στην περιοχή της πυέλου. Αυτό οφείλεται γενικά στους διαφορετικούς λόγους στρες που αποδεικνύεται ότι είναι η αιτία σοβαρής ενόχλησης στην περιοχή της πυέλου. Το σύμπτωμα είναι αρκετά κοινό και μπορεί να συμβεί σε γυναίκες σχεδόν όλων των ηλικιών.

6. Πόνος στην πλάτη:

Ο πόνος στη μέση και τη μέση είναι αρκετά κοινά συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών. Οι γυναίκες με προβλήματα στην πλάτη θα γνωρίζουν τι συζητείται εδώ.

7. Κούραση:

Όταν εισβάλουμε από καρκινικά μικρόβια, τα οποία μολύνουν περαιτέρω τα κύτταρά μας, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να αισθανθούμε κόπωση αρκετά συχνά και εύκολα. Οι γυναίκες με αδύναμη κατάσταση των οστών θα βιώσουν κάποιους έντονους πόνους και στα οστά τους.

8. Δεν μπορώ να φάω πολύ φαγητό ταυτόχρονα:

Ένα άτομο που πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών, γενικά παίρνει το σύμπτωμα της αίσθησης όταν τρώει νερό. Τα τρόφιμα πρέπει να παρέχονται στο σώμα μας σε επαρκείς ποσότητες. Εάν υπάρχει ακατάλληλη παροχή τροφής στο σώμα μας, τότε μπορεί να εμφανιστεί μια σειρά ασθενειών. Αυτό είναι ένα από τα πιο πιθανά συμπτώματα καρκίνου των ωοθηκών. Πολλοί άνθρωποι (γυναίκες) έχουν περάσει από αυτό και εάν δείτε σημάδι καρκίνου των ωοθηκών σε εσάς, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν ειδικό που ασχολείται με όλα αυτά τα θέματα.

9. Ξαφνική απώλεια βάρους:

Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής. Εάν μια γυναίκα πάσχει από καρκίνο των ωοθηκών, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσει το επόμενο βάρος. Η απώλεια βάρους είναι ένα από τα πιο εμφανή συμπτώματα καρκίνου των ωοθηκών. Το σώμα μας πρέπει να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο βάρος και αν μια γυναίκα συνεχίζει να χάνει βάρος χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, τότε αυτό μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επιβλαβές για αυτήν. Τέτοιες απώλειες βάρους παρατηρούνται κυρίως σε νέες γυναίκες.

10. Αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου:

Ένα άλλο από τα πιο κοινά συμπτώματα καρκίνου των ωοθηκών είναι οι αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου. Μια γυναίκα θα βιώσει μερικές εκπληκτικές αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου, τις οποίες δεν θα γνωρίζει από την αρχή. Μεταξύ όλων των συμπτωμάτων καρκίνου των ωοθηκών που συζητούνται εδώ, αυτό είναι το πιο απρόβλεπτο. Σχεδόν ο καθένας μπορεί να είναι θύμα του. Εάν ένα άτομο διατηρεί μια υγιεινή διατροφή και δεν αναφέρεται συχνά σε φάρμακα, μπορεί επίσης να είναι θύμα ενοχλήσεων του εντέρου, όπως δυσκοιλιότητα και άλλα προβλήματα στο στομάχι. Δεν υπάρχει τρέξιμο από αυτό και αυτά γενικά διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.