Κορυφαίοι 15 λόγοι για την αύξηση του βάρους

Η παχυσαρκία είναι η πιο κοινή ασθένεια που έχει ταρακουνήσει τον κόσμο για να γίνει μια από τις πιο επιβλαβείς καταστάσεις που συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα. Οι λόγοι για την παχυσαρκία είναι αρκετοί, που κυμαίνονται από διατροφικές διαταραχές έως γενετικά ανεπτυγμένες συνήθειες διατροφής και πέψης. Οι λόγοι για την αύξηση του σωματικού βάρους στις γυναίκες συχνά υποδεικνύουν ανισορροπημένους εμμηνορροϊκούς κύκλους, κακή διατροφή, λίγη έως καθόλου σωματική δραστηριότητα κ.λπ. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την ξαφνική αύξηση βάρους είναι η εγκυμοσύνη. Το να επιστρέψετε στο προγεννητικό σας σώμα είναι εφικτό, αλλά έχει πολλές δυσκολίες και πειθαρχίες για να διατηρήσετε.

Λόγοι για αύξηση βάρους

Μια απότομη αύξηση του αριθμού των θερμίδων που καταναλώνονται μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία άνοδο της ζυγαριάς. Οι επιλογές του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή, ο ύπνος, η άσκηση έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο βάρος σας και μπορούν να επιλέξουν να συμβουλευτούν έστω και ένα λάθος βήμα ακολουθώντας ένα υγιές καθεστώς. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους αυξάνετε το βάρος που εξετάζονται σε αυτό το άρθρο.

Λόγοι αύξησης βάρους που θα σας κάνουν να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας – Top 15

Η παχυσαρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την εξέταση της υγείας του ατόμου. Οι πιθανοί λόγοι για γρήγορη αύξηση βάρους παρατίθενται παρακάτω, μαζί με λύσεις και προληπτικά μέτρα.

1. Έλλειψη ύπνου:

Έλλειψη ύπνου για αύξηση βάρους

 • Η έλλειψη ύπνου είναι ένας σημαντικός λόγος για ξαφνική αύξηση βάρους (1). Λειτουργεί με δύο τρόπους. Ο ύπνος αργά το βράδυ σας κάνει πιο επιρρεπείς στο σνακ και στην κατανάλωση θερμίδων.
 • Οι θερμίδες που καταναλώνονται κατά τις περίεργες ώρες της νύχτας γίνονται δύσκολο να αφομοιωθούν και η δυσπεψία μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους.
 • Μια άλλη επίδραση του λιγότερου ύπνου είναι οι ορμονικές ανισορροπίες που εμφανίζονται στο σώμα λόγω ανεπαρκούς ύπνου.

Λύση:

Η εξάσκηση στο μυαλό ή ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο εγκέφαλος παραμένει ήρεμος ακόμη και μετά από πλήρη λειτουργία κατά τις ώρες εργασίας. Ο διαλογισμός βοηθά το μυαλό να διοχετεύσει σκέψεις και συναισθήματα σε θετική ενέργεια, η οποία βοηθά να ηρεμήσει το σώμα. Η άσκηση Διαλογισμού για 15 λεπτά κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των διαταραγμένων προγραμμάτων ύπνου.

2. Άγχος:

Άγχος για αύξηση βάρους

 • Ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί τελειότητα και η φυλή αρουραίων των ανθρώπων συχνά τείνει να αυξάνει το άγχος.
 • Το άγχος είναι αντιπαραγωγικό για έναν υγιεινό τρόπο ζωής καθώς σας κάνει πιο επιρρεπείς σε τρωτά σημεία.
 • Άγχος σημαίνει να τρώτε άνετα τρόφιμα πλούσια σε θερμίδες, να τρώτε σνακ σε περίεργες ώρες και να καταναλώνετε ανθυγιεινά προϊόντα μόνο και μόνο επειδή έχουν καλή γεύση (2).
 • Το άγχος τρώει συχνά συμβαίνει με την ιδέα να παρηγορήσει το μυαλό, αλλά συνήθως καταλήγει να είναι ένας λόγος για αύξηση βάρους.

Λύση:

Ο έλεγχος της κατανάλωσης τροφής κατά τη διάρκεια του στρες είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά είναι καλύτερο από το να μειώσετε τις εξελίξεις σας στο μηδέν. Η αυτογνωσία και η ευαισθητοποίηση προχωρούν πολύ όταν αντιμετωπίζετε αύξηση βάρους που σχετίζεται με το άγχος.

3. Εγκυμοσύνη:

Εγκυμοσύνη για αύξηση βάρους

 • Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για την υπερβολική αύξηση βάρους είναι η εγκυμοσύνη. Οι περισσότερες γυναίκες τείνουν να παίρνουν πολύ βάρος κατά τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης.
 • Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος θρέψης και φροντίδας για τη μέλλουσα μητέρα. Αυτό τείνει να αναδείξει την υπερβολική διατροφή της δίαιτας.
 • Οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται τροφή με θρεπτική αξία για να διασφαλίσουν την υγιή ευημερία του νεογέννητου.
 • Η απόρριψη του βάρους της εγκυμοσύνης είναι ένα εφικτό έργο μετά τη γέννηση του μωρού.

Λύση:

Η μεταγεννητική περίοδος για μια γυναίκα είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος και πρέπει να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή και επιμέλεια για την προστασία της μητέρας και του παιδιού. Μετά από μερικές εβδομάδες, μόλις το έγκυο σώμα αναρρώσει, οι γιατροί συστήνουν σωματική δραστηριότητα στις νέες μητέρες. Με σωστή προπόνηση γυμναστικής και διατροφική διατροφή, το περιττό βάρος που θα αποκτηθεί μπορεί να χαθεί σε ένα τονισμένο, κατάλληλο σώμα (3).

4. Εμμηνόρροια:

Εμμηνόρροια για αύξηση βάρους

 • Οι γυναίκες βιώνουν συγκεκριμένο φούσκωμα ή φλεγμονή κατά την προεμμηνορροϊκή περίοδο.
 • Ο εμμηνορροϊκός κύκλος ή ο χρόνος γύρω από αυτόν είναι ένας ακούσιος λόγος για την αύξηση του βάρους.
 • Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν φούσκωμα ή κατακράτηση υγρών κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου.

Λύση:

Το βάρος που αποκτάται κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου τείνει να εξαφανιστεί μετά το πέρας της περιόδου. Μόνο κατά την ευαίσθητη περίοδο του μήνα το σώμα δεν μπορεί να επεξεργαστεί κάποια υγρά. Ως εκ τούτου, διατηρούνται στο σώμα που προκαλεί την απροσδόκητη αύξηση βάρους.

5. Πρόχειρα/επεξεργασμένα τρόφιμα:

Άχρηστα/επεξεργασμένα τρόφιμα

 • Αναμφίβολα ένας από τους πιο απειλητικούς λόγους για την υπερβολική αύξηση βάρους είναι η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων.
 • Τα επεξεργασμένα ή ανεπιθύμητα τρόφιμα χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες φυτικών ελαίων και εξευγενισμένων προϊόντων που έχουν μηδενική θρεπτική αξία.
 • Οι πρώτες ύλες που προέρχονται είναι φθηνές και αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται για να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθιστώντας τα επιβλαβή για ανθρώπινη κατανάλωση.
 • Τα προϊόντα γίνονται συχνά πιο νόστιμα ή όμορφα με τη βοήθεια πρόσθετων.

Λύση:

Η αποφυγή εντελώς ανεπιθύμητων ή επεξεργασμένων τροφίμων είναι ένα σημαντικό βήμα προς την υγιεινή διατροφή. Οι θερμίδες συσσωρεύονται από την κατανάλωση σκουπιδιών ή τα επεξεργασμένα τρόφιμα χρειάζονται χρόνο για να χαλαρώσουν. Για να σταματήσετε το πρόχειρο φαγητό πρέπει πάντα να ακολουθείτε ένα κανονικό πρόγραμμα άσκησης για να διασφαλίσετε ότι τα επίπεδα χοληστερόλης είναι υπό έλεγχο και για να κάψετε λίπος.

6. Ζάχαρη/ σόδα:

Ζάχαρη/ Σόδα για αύξηση βάρους

 • Ένας από τους πιο θανατηφόρους λόγους για ταχεία αύξηση βάρους πρέπει να είναι η κατανάλωση αναψυκτικών και ζαχαρούχων ποτών.
 • Όλη η ζάχαρη που είναι εύκολα προσβάσιμη στις αγορές με τη μορφή ανθρακούχων ποτών ή χυμών φρούτων επεξεργάζεται και παρασκευάζεται από φθηνές πρώτες ύλες ποιότητας.
 • Η ζάχαρη είναι μια εξαιρετικά εθιστική ουσία και πρέπει να παρακολουθείτε το ποσοστό κατανάλωσης ζάχαρης.
 • Οι σόδες και οι χυμοί φρούτων είναι εξαιρετικά κακοί για την υγεία και μια από τις μεγαλύτερες αιτίες παχυσαρκίας.

Λύση:

Η απομάκρυνση της επεξεργασμένης ζάχαρης από τη διατροφή και η αντικατάστασή της με φυσικά σάκχαρα, όπως μέλι ή ζάχαρη, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξαλείψετε τη θανατηφόρα ουσία από την καθημερινή σας διατροφή..

7. Επιθετικό μάρκετινγκ:

Τσιπς και ποτά για αύξηση βάρους

 • Οι περισσότερες επιχειρήσεις στα μέσα ενημέρωσης που δεν προσέχουν την υγεία των καταναλωτών τους έχουν τολμηρές και θρασύς πρακτικές μάρκετινγκ.
 • Αυτά τα εργαλεία μάρκετινγκ γίνονται ένας λόγος για να μετατραπεί το κοινό σε δυνητικούς πελάτες, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζουν επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τσιπς και αναψυκτικά.
 • Η σχέση αυτών των προϊόντων με την ευτυχία ή την αίσθηση της περιπέτειας είναι ένα από τα πιο κοινά παραδείγματα επιθετικού μάρκετινγκ.
 • Υπό το φως αυτών των παραδειγμάτων, η λανθασμένη εμπορία μεταποιημένων και επιβλαβών προϊόντων είναι ένας άλλος πιθανός λόγος για αύξηση βάρους.

Λύση:

Το να έχουμε υπόψη μας τις πρακτικές αγοράς ειδών παντοπωλείου και τροφίμων μας βοηθά να αγοράζουμε μόνο ό, τι χρειαζόμαστε. Η ανάγνωση των αυτοκόλλητων ετικετών σε προϊόντα που περιέχουν τον πλήρη κατάλογο των συστατικών θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποτρέψετε τον εαυτό σας από το να βάλετε ένα προϊόν στο καλάθι σας.

8. Γενετική:

Γενετική για αύξηση βάρους

 • Σίγουρα, η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό της παχυσαρκίας ενός ατόμου.
 • Οι παχύσαρκοι γονείς τείνουν να έχουν παχύσαρκα παιδιά ως αποτέλεσμα γενετικής ρύθμισης.
 • Δεν είναι προκαθορισμένο, ούτε η θεωρία είναι πλήρης απόδειξη, αλλά η πλειονότητα των περιπτώσεων θεωρεί ότι η γενετική είναι η αιτία της αύξησης του βάρους (4).

Λύση:

Δεν υπάρχει πραγματική λύση για να καθορίσετε το γενετικό σας ίχνος εκτός από την άσκηση κάθε μέρα. Ακολουθήστε μια υγιεινή ρουτίνα για να διασφαλίσετε ότι οι επόμενες γενιές σας έχουν κάτι καλύτερο να αντιμετωπίσουν.

9. Φαρμακευτική αγωγή:

Φάρμακα για την αύξηση του σωματικού βάρους

 • Πολλά φαρμακευτικά φάρμακα έχουν συνδεθεί ως ο λόγος για την αύξηση του βάρους.
 • Φάρμακα όπως τα αντικαταθλιπτικά έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν το βάρος.
 • Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τον διαβήτη μπορούν επίσης να συνδεθούν με την αύξηση του σωματικού βάρους.

Λύση:

Με την άδεια του γιατρού σας, η μετάβαση σε εναλλακτικές ιατρικές πηγές που είναι πιο φυσικές θα σας βοηθήσει με την περιττή αύξηση βάρους που έρχεται με την κατανάλωση φαρμάκων. Συνιστάται να αλλάξετε το φάρμακο μόνο με την άδεια του γιατρού σας.

10. Ορμονικές αλλαγές:

Ορμονικές αλλαγές για αύξηση βάρους

 • Συνήθως μεταξύ των ηλικιών 45-50, οι γυναίκες βιώνουν μια περίοδο που ονομάζεται εμμηνόπαυση όπου περνούν αρκετές ορμονικές αλλαγές.
 • Αυτές οι ορμονικές αλλαγές οδηγούν σε γρήγορη αύξηση βάρους. Οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν πτώση του μεταβολισμού, αυξάνοντας το βάρος των θηλυκών

Λύση:

Το να συμβουλευτείτε έναν γυναικολόγο για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία της εμμηνόπαυσης χωρίς να βάλετε βάρος είναι η καλύτερη λύση. Η αυτοδιάγνωση και τα αυτο συνταγογραφούμενα φάρμακα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό και δεν πρέπει ποτέ να ακολουθούνται. Πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε έναν γιατρό ενώ αναζητάτε απαντήσεις σχετικά με το βάρος.

11. PCOD:

Διαταραχή Πολυκυστικών Ωοθηκών για αύξηση βάρους

 • Η διαταραχή/σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται όταν υπάρχει διαταραχή στα επίπεδα ορμονών των γυναικών.
 • Οι γυναίκες τείνουν να αναπτύσσουν μικρότερες κύστεις κοντά στις ωοθήκες τους, γεγονός που οδηγεί σε τρομερή ισορροπία στα επίπεδα των ορμονών με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους.
 • Υπάρχουν πολλά άλλα συμπτώματα του PCOD, αλλά η αύξηση βάρους είναι η πιο σημαντική.

Λύση:

Η συμβουλευτική γυναικολόγου για σωστή θεραπεία για αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια του PCOD είναι η καλύτερη λύση.

12. Καρδιακή ανεπάρκεια:

Συγκοπή

 • Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται, η γρήγορη αύξηση βάρους για μερικές εβδομάδες μπορεί να είναι σημάδι καρδιακής ανεπάρκειας.
 • Με την καρδιά να λειτουργεί σε χαμηλά επίπεδα, η κατακράτηση υγρών γίνεται κοινή στο σώμα και το σώμα αρχίζει να αυξάνει το βάρος.
 • Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πρήξιμο του στομάχου, των αστραγάλων και των ποδιών.

Λύση:

Συμβουλευτείτε αμέσως έναν καρδιολόγο και εξετάστε τη λειτουργία της καρδιάς. Η αυτοδιάγνωση ή η αυτοθεραπεία φαρμακευτικής αγωγής θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα σε τόσο ευαίσθητες καταστάσεις και η επαγγελματική ιατρική βοήθεια θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

13. Σταματήστε το κάπνισμα:

Σταμάτα το κάπνισμα

 • Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία και τον τρόπο ζωής σας.
 • Το κάπνισμα προκαλεί απώλεια όρεξης και οδηγεί σε αρκετές σωματικές δυσλειτουργίες και πεπτικές διαταραχές κατά τη διάρκεια του σώματος.
 • Πολλοί άνθρωποι διαπίστωσαν ότι πήραν βάρος μετά τη διακοπή του καπνίσματος.
 • Τελικά, το αυξημένο βάρος χάνεται και το σώμα είναι πιο υγιές και ικανό.

Λύση:

Το κάπνισμα είναι επικίνδυνο για την υγεία και μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρες ασθένειες μαζί με γαστρεντερικά προβλήματα που σχετίζονται με το βάρος και τη μάζα του σώματος.

14. Νεφρός:

Νεφρικά προβλήματα για αύξηση βάρους

 • Ένας από τους λόγους για αύξηση βάρους στο στομάχι περιλαμβάνει προβλήματα στα νεφρά.
 • Εάν ο νεφρός δεν λειτουργεί σωστά, τα υγρά διατηρούνται στο σώμα, κάνοντάς σας να πάρετε βάρος.
 • Τα προβλήματα στα νεφρά μπορεί να προκαλέσουν πρήξιμο γύρω από το στομάχι και τα πόδια.
 • Ο Νεφρός αδυνατεί να διώξει τις τοξίνες και τα απόβλητα από τα συστήματα με αποτέλεσμα την αποσύνθεση των ουσιών στο σώμα και την αύξηση του βάρους (5).

Λύση:

Εάν παρατηρήσετε γρήγορη αύξηση βάρους στο σώμα, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας για διαβούλευση. Τα προβλήματα στα νεφρά μπορεί να γίνουν σοβαρά και είναι σημαντικό να θυμάστε να τρώτε υγιεινά.

15. Εθισμός:

Εθισμός για αύξηση βάρους

 • Ο εθισμός σε τρόφιμα ή άλλες ουσίες μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση, υπερφαγία, ανθυγιεινή διατροφή, κλπ.
 • Οι λόγοι για την αύξηση του βάρους γύρω από το στομάχι περιλαμβάνουν την έμφαση στους εθισμούς.
 • Ουσίες όπως το αλκοόλ, η κοκαΐνη, η κάνναβη προκαλούν εθιστικές ουσίες που συχνά οδηγούν σε αλόγιστο σνακ και υπερφαγία.
 • Μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό διατροφικών διαταραχών.

Λύση:

Το να αναγνωρίσετε τις εξαρτήσεις σας και να εργαστείτε για να τους μάθετε είναι το πρώτο μέρος της λύσης. Η θεραπεία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διοχετεύσετε τις συνήθειές σας σε κάτι παραγωγικό.

Αυτό το άρθρο προσπαθεί να ρίξει φως σε διάφορους λόγους για την αύξηση του βάρους. Ορισμένες ιδέες είναι σκόπιμες ενώ άλλες όχι, αλλά όλοι οι λόγοι αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την ευημερία και την υγεία του ατόμου και πρέπει να ληφθούν αμέσως υπόψη.

Εάν αυτή η εμπειρία ανάγνωσης ήταν αρκετά εμπλουτισμένη, γράψτε μας τι σας άρεσε ή δεν σας άρεσε στο άρθρο. Μοιραστείτε το με τους φίλους σας για να δημιουργήσετε ευαισθητοποίηση σχετικά με την αύξηση βάρους και τα μέτρα που πρέπει να λάβετε για να το αποτρέψετε.

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις:

Q1. Ποιος είναι ο λόγος αύξησης του βάρους?

Απάντηση: Υπάρχουν συνήθως πολλοί λόγοι για την αύξηση του σωματικού βάρους, αλλά μερικοί από τους συνηθισμένους είναι η έλλειψη άσκησης, οι ακατάλληλες διατροφικές συνήθειες και η γενετική ρύθμιση.

Q2. Τι είναι ένα υγιές βάρος?

Απάντηση: Ένα υγιές βάρος είναι εκεί που αισθάνεστε πιο άνετα. Ένα υγιές βάρος οδηγεί σε μια πιο γεμάτη ζωή, εμπλουτισμένη με ενέργεια και ενθουσιασμό. Μπορείτε να υπολογίσετε το βάρος σας με ΔΜΣ. Το υγιές βάρος ενός ατόμου δεν είναι ποτέ το ίδιο με ένα άλλο άτομο. Ένα υγιές βάρος βασίζεται σε πολλούς παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, το ύψος, οι συνθήκες εγκυμοσύνης κλπ.

Q3. Γιατί να χάσω βάρος?

Απάντηση: Εάν διαπιστώσετε μέσω υπολογισμών ΔΜΣ ότι ανατρέπετε πάνω από την άκρη και είστε υπέρβαροι, πρέπει να σκεφτείτε να χάσετε βάρος. Ένα υγιές βάρος ωφελεί τη ζωή σας με πολλούς τρόπους. Οδηγεί σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και κάνει την εμπειρία πιο ευχάριστη. Σε υγιές βάρος, μπορείτε να είστε εξαιρετικά ενεργητικοί και γεμάτοι ζωή. Το υπερβολικό βάρος σας κάνει ευάλωτους σε πολλές ψυχικές διαταραχές όπως κατάθλιψη κλπ.

Q4. Ποια είναι τα συμπτώματα της ακούσιας αύξησης βάρους?

Απάντηση: Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κατακράτηση υγρών, αυξημένη όρεξη και πρήξιμο στο σώμα σας. Αυτά τα συμπτώματα αν διαρκέσουν περισσότερο από μία ημέρα μπορεί να είναι συμπτώματα που σχετίζονται με πιο σοβαρά ζητήματα όπως καρδιακά προβλήματα και νεφρική ανεπάρκεια.

Q5. Μπορεί η αύξηση βάρους να επηρεάσει την ποιότητα ζωής?

Απάντηση: Η αύξηση βάρους μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικές διαταραχές όπως άγχος και κατάθλιψη. Εκτός από ψυχολογικούς κινδύνους, η ακούσια αύξηση βάρους μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολές της διάθεσης, προβλήματα θυμού και άλλες σωματικές ελλείψεις, όπως κόπωση και μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

Q6. Πόσο δύσκολο είναι να συνέλθεις από την παχυσαρκία?

Απάντηση: Η ανάρρωση από την παχυσαρκία συνεπάγεται τη διάσπαση αρκετών αντιλήψεων σχετικά με την απώλεια βάρους. Είναι μια αυστηρή διαδικασία που χρειάζεται αφοσίωση, αποφασιστικότητα και πειθαρχία. Ακόμα και μετά την επιτυχία της απώλειας βάρους, η διατήρηση της επιρροής είναι ένα έργο.

Q7. Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες για να χάσετε βάρος?

Απάντηση: Η θεραπεία που πρέπει να αναζητήσετε εξαρτάται από τον λόγο αύξησης του βάρους σας. Εάν ο λόγος είναι τόσο συνηθισμένος όσο η υπερβολική κατανάλωση φαγητού, οι καθαρές διατροφικές συνήθειες και η σωστή άσκηση μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Αν όμως η αύξηση βάρους έχει προέλθει από ψυχικές διαταραχές, συνιστάται ένας θεραπευτής.