Κορυφαία 9 τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε και προκαλούν ακμή στα κορίτσια

Η ακμή είναι η πιο συνηθισμένη από όλες τις δερματικές διαταραχές, για να μην αναφέρουμε τις πιο απεχθή. Θέλω να πω ποιος θέλει το δέρμα του να χαλάσει με άσχημες προεξοχές που αφήνουν πίσω τους εξίσου άσχημες ενδείξεις; Τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι αποδίδουν το ανεπιθύμητο σκάσιμο από αυτά τα κακά τσιράκια σε αιτίες όπως η εφηβεία, οι ορμονικές αλλαγές, η εγκυμοσύνη, η τραχιά και ανθυγιεινή φροντίδα του δέρματος.

Τροφές προς αποφυγή που προκαλούν ακμή στα κορίτσια

Ωστόσο, μία από τις σημαντικότερες από αυτές τις αιτίες είναι το φαγητό. Αυτό που τρώτε όχι μόνο βοηθά στη ρύθμιση όλων των άλλων συστημάτων του σώματός σας, αλλά και φροντίζει το δέρμα σας. Εδώ είναι 9 είδη τροφίμων που πρέπει να αποφύγετε εάν θέλετε να αποφύγετε την ακμή.

Τα καλύτερα τρόφιμα που προκαλούν ακμή:

Ας δούμε ποια τρόφιμα προκαλούν ακμή στο πρόσωπο που βοηθά στην αποφυγή τους.

1. Γαλακτοκομικά τρόφιμα που προκαλούν ακμή:

Ποια τρόφιμα προκαλούν γαλακτοκομικά προϊόντα ακμής

Μία από τις κύριες αιτίες της ακμής είναι η υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων. Ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα από μόνα τους είναι εξαιρετικά υγιεινά και δεν έχουν καμία σχέση με την ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις, οι συνδυασμοί με τους οποίους τα καταναλώνουμε αλλάζουν πολύ τις σωματικές μας λειτουργίες. Για παράδειγμα γιαούρτι. Είναι γλυκό γιαούρτι που προκαλεί ξαφνικές επεκτάσεις στην ανάπτυξη και εξάπλωση της ακμής. Επίσης, τα προϊόντα με βάση τον ορό γάλακτος οδηγούν σε αύξηση του επιπέδου ινσουλίνης.

2. Τροφές σοκολάτας που προκαλούν ακμή:

Ποια τρόφιμα προκαλούν σπυράκια Chocolate Bar Wweet Desseret Sugar Food

Τώρα δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η σοκολάτα προκαλεί ακμή. Ενώ πολλοί ορκίζονται σε αυτή τη δήλωση, πολλοί την διαψεύδουν επίσης με σθένος. Όντας κυρίως ένα προϊόν με βάση τη ζάχαρη, οι σοκολάτες οδηγούν σε αύξηση των επιπέδων ζάχαρης. Αυτό υποτίθεται ότι προκαλεί ακμή.

3. Φαστ φουντ που προκαλούν ακμή:

Φαστ φουντ που προκαλούν ακμή

Το γρήγορο φαγητό έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Είναι ανθυγιεινά, λιπαρά και βλάπτουν το σώμα σας με μυριάδες τρόπους. Ωστόσο, είναι εύκολα διαθέσιμα και κάνουν ένα υπέροχο νόστιμο γεύμα. Ωστόσο, τα υψηλά επίπεδα υδατανθράκων και η χαμηλή θρεπτική τους αξία προκαλούν ποικίλα προβλήματα αμαρτίας, η ακμή είναι ένα από αυτά. Αυτά είναι τα τρόφιμα που προκαλούν την ακμή.

4. Τροφές από ντομάτες που προκαλούν ακμή:

Ντομάτες Τροφές που προκαλούν σπυράκια

Οι ντομάτες είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C και άλλων οξέων. Πολλές σπιτικές θεραπείες προτείνουν την εφαρμογή πολτού ντομάτας στο δέρμα σας για να γίνει λείο και χωρίς ατέλειες. Ωστόσο, όταν καταναλώνονται από το στόμα, οι ντομάτες προκαλούν αύξηση της ακμής. Κυρίως επειδή προκαλεί αύξηση της περιεκτικότητας σε οξύ του σώματος.

5. Τρόφιμα Salsa που προκαλούν ακμή:

Τι τρόφιμα προκαλεί σπυράκια στο πρόσωπο Salsa

Αν αγαπάτε το μεξικάνικο φαγητό και έτσι, τρώτε σάλσα σχεδόν καθημερινά, θα πρέπει να υποστείτε μια σοβαρή αλλαγή στον τρόπο ζωής σας για να μειώσετε την ακμή σας. Η σάλσα, αν και πεντανόστιμη στο στόμα, προκαλεί εύκολη έξαρση της πάντα ακμής. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή η σάλσα είναι ένα πιάτο με βάση την ντομάτα και η ντομάτα όπως αναφέρθηκε παραπάνω είναι μία από τις κύριες αιτίες ακμής.

6. Προϊόντα γλουτένης όπως το ψωμί σίτου:

Ποιες τροφές μπορεί να προκαλέσουν ακμή breadωμί σίτου

Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο σιτάρι και αυτό προκαλεί συχνά την ακμή τους. Αλλά ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφεύγονται τα ψωμιά σίτου για να αποφευχθεί η ακμή είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε γλουτένη.

7. Ντόνατς και τροφές που προκαλούν ακμή:

Donuts and Bangels Foods Αιτίες της ακμής

Οι ντόνατς και ο κουλούρας έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έτσι, παρόλο που έχουν νόστιμη γεύση, φαίνονται δελεαστικά και κάνουν εύκολο, απολαυστικό πρωινό – μακροπρόθεσμα προκαλούν μεγάλη βλάβη στο δέρμα σας. Η επιλογή λοιπόν είναι δική σας. Θέλετε να τονώσετε τους γευστικούς σας κάλυκες ή να διατηρήσετε το δέρμα σας αψεγάδιαστο?

8. Τρόφιμα Straw Berries που προκαλούν ακμή:

Φράουλες Τροφές που προκαλούν ακμή

Με μεγάλη δυσαρέσκεια σας ενημερώνω ότι οι φράουλες, οι καλύτερες από όλα τα μούρα, προκαλούν πράγματι μεγάλες εκρήξεις ακμής. Το να είναι όξινο φρούτο ζεσταίνει το εσωτερικό σου – μια αλλαγή που αποκαλύπτεται βλάπτοντας το τέλειο δέρμα σου. Δεν χρειάζεται ωστόσο, να εγκαταλείψετε εντελώς τις φράουλες. Απλά καταναλώστε τα σε ελεγχόμενες ποσότητες και συμπληρώστε τα με άλλα φρούτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

9. Τρόφιμα από πορτοκάλια που προκαλούν ακμή:

Το πορτοκαλί φαγητό μπορεί να προκαλέσει ακμή

Όπως και οι φράουλες, έτσι και τα πορτοκάλια είναι όξινα και πλούσια σε βιταμίνη C. Όπως και τα άλλα φρούτα που αναφέρονται σε αυτήν τη λίστα, έτσι και τα πορτοκάλια έχουν πολλά να τους προτείνουν. Είναι υγιή και σημαντικά για το σώμα σας.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε, ορισμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν ακμή ή σπυράκια, ωστόσο, αν αγαπάτε υπερβολικά αυτά τα τρόφιμα και αντιμετωπίζετε συχνά δερματικά προβλήματα, ίσως θελήσετε να μειώσετε την πρόσληψή του. Το πολύ από οτιδήποτε είναι κακό. Το ίδιο ισχύει και για τις παραπάνω τροφές!