Πώς να ξεπεράσετε την απώλεια ενός καλύτερου φίλου

Όλοι έχουμε φίλους, μερικοί είναι πολύ πολύ κοντά μας, άλλοι είναι απλά φίλοι και οι άλλοι φιλικοί γνωστοί. Φανταστείτε τους καλύτερους να μας εγκαταλείψουν και να φύγουν, θα μας σπάσει την καρδιά και θα μας ενοχλήσει, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, μερικές φορές χάνουμε τους καλύτερους φίλους μας, για λόγους που δεν μπορούν να εξηγηθούν. Είναι ακριβώς εκείνη τη στιγμή που χρειαζόμαστε άλλους αγαπημένους για να μας παρηγορήσουν και να μας ηρεμήσουν, έτσι ώστε ο πόνος και ο πόνος να φύγουν. Είναι σημαντικό να πείτε αντίο σε άτομα που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά σας ή ίσως να μην ανταποδώσετε όσο εσείς σε αυτούς. Η μεταφορά αρνητικών ανθρώπων γύρω σας θα βλάψει μόνο τη φήμη σας και οι άλλοι θα χάσουν την εμπιστοσύνη σας επίσης. Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι ο αποχαιρετισμός είναι το πιο δύσκολο πράγμα που πρέπει να κάνετε, ειδικά όταν αυτό που ονομάζετε BFF είναι αυτό που πρέπει να αφήσετε να φύγει. Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικά καλύτερα βήματα για το πώς να ξεπεράσετε την απώλεια ενός καλύτερου φίλου.

Πώς να ξεπεράσετε την απώλεια ενός καλύτερου φίλου

Δείτε τη Μεγάλη Εικόνα:

Μακροπρόθεσμα θα κοιτούσατε πίσω αυτή τη στιγμή και θα γελούσατε, γιατί τα πράγματα στην πραγματικότητα θα πήγαιναν για το καλύτερο. Όταν ρίχνεις την πετσέτα και κόβεις όλους τους δεσμούς, υπάρχουν χαλαροί κόμβοι που θα έβγαιναν αλλού, ίσως φέρνοντας καλύτερους ανθρώπους, παρέα με την οποία τόσο λαχταρούσες να είσαι και να μάθεις. Ναι, δεν είναι εύκολο να αποχαιρετήσεις αυτόν που πέρασες τα περισσότερα από τα αναπτυσσόμενα χρόνια σου και πρέπει να το αναγνωρίσεις. Εδώ είναι πώς?

1. Κατανοήστε ότι υπάρχουν ζητήματα με τον αγαπημένο σας που δεν μπορούν να λυθούν. Θα μπορούσατε να γράψετε λέξεις για να μειώσετε το βάρος και τον πόνο, αλλά βεβαιωθείτε ότι το κάνετε με απόλυτη ειλικρίνεια και χωρίς προκατάληψη. Σχεδιάστε μια λίστα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για να γνωρίζετε τα καλά και τα κακά και, στη συνέχεια, κοιτάξτε τα κακά και πείτε στον εαυτό σας ότι δεν το χρειάζεστε πια. Θα ήταν βλαβερό, γιατί τα πλεονεκτήματα μπορεί να υπερτερούν των μειονεκτημάτων, αλλά τελικά αυτό είναι το πρώτο βήμα που θα σας πάρει μπροστά. Μπορεί να υπήρχαν μοτίβα που το επαναλάμβαναν συνεχώς, γι ‘αυτό αποφασίσατε να τα τερματίσετε όλα. Κάνοντας μια προσπάθεια να το διορθώσουμε δεν θα ωφελήσει τώρα, πολύ νερό έχει πετάξει κάτω από τη γέφυρα.

2. Η σταδιακή αύξηση της απόστασης, μερικές φορές ούτε καν της φυσικής, είναι ένδειξη ότι πρέπει να προχωρήσετε. Μια τέτοια πράξη θα σας κρατούσε ασφαλή από ανθυγιεινά πρότυπα συμπεριφοράς, αφού οι περισσότεροι που έχουν πληγωθεί κοιτάζουν τη μέθη για μια απάντηση, κάτι που δεν είναι το σωστό.

Πώς να ξεπεράσετε την απώλεια ενός καλύτερου φίλου

3. Εάν παρατηρήσετε ότι ο κουμπάρος σας σας αναγκάζει να έχετε ρομαντική διάθεση μαζί του, μιλήστε το και αν τα πράγματα εξακολουθούν να μην αλλάζουν, τότε πρέπει να αποχαιρετήσετε. Είναι επώδυνο να χωρίζεις για τέτοια θέματα, αλλά είσαι ειλικρινής και γλιτώνεις και τους δύο από τους πόνους που θα ακολουθούσαν, μόνο αν τα πράγματα δεν λειτουργούσαν. Το να είσαι φίλος είναι άλλο πράγμα, το να είσαι εραστές είναι άλλο. τα δύο δεν πρέπει και δεν θα γελάνε ποτέ.

Μην θρηνείς:

Είναι δύσκολο για λίγες μέρες από τότε που ο χωρισμός θα ήταν σοκ για τους δυο σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθεστε και βυθίζεστε στην αυτολύπηση. Πηγαίνετε εκεί έξω και κοινωνικοποιηθείτε, συναντήστε ανθρώπους και εγγραφείτε σε ένα κλαμπ αν χρειαστεί, αλλά κρατήστε τον εαυτό σας απασχολημένο. Δεν χρειάζεται να θυμώνεις μαζί σου γιατί πέρασες μια τέτοια δοκιμασία, γιατί η ζωή μας δίνει μαθήματα με πολλούς τρόπους.

Πώς να ξεπεράσετε την απώλεια ενός καλύτερου φίλου

Οι άνθρωποι είναι άτομα και το καλό, το κακό και το άσχημο συμβαίνει λόγω καταστάσεων και όχι επειδή είναι ο χαρακτήρας κάποιου. Μην χάνετε το χρόνο σας κλαίγοντας για κάποιον που δεν μπορούσε να σας σεβαστεί και να σας εκτιμήσει ή σας χειραγωγούσε, γιατί οι αληθινοί φίλοι δεν θα το έκαναν αυτό.