Πώς να θεραπεύσετε τη χρόνια πιτυρίδα;

Πιτυρίδα! Δεν είναι ενοχλητικό; Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από το πρόβλημα της πιτυρίδας; Πολλοί άνθρωποι νιώθουν άβολα από λευκές νιφάδες στα μαλλιά τους, αλλιώς βροχή στους ώμους τους. Η πιτυρίδα είναι μία από τις περισσότερες κοινές παθήσεις που αναστατώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Δεν είναι παρά η ακραία απολέπιση των νεκρών κυττάρων του τριχώματος του τριχωτού της κεφαλής. Αυτή είναι μια επίμονη κατάσταση που συχνά καθιστά σταθερή την υπέρβαση χωρίς μια αξιόπιστη, μακροχρόνια προσπάθεια.

Πώς να θεραπεύσετε τη χρόνια πιτυρίδα

Τύποι πιτυρίδας:

1. Ξηρή πιτυρίδα: οι νιφάδες εμφανίζονται ασημί και λευκές

2. Υγρή πιτυρίδα: οι νιφάδες εμφανίζουν απαλό κιτρινωπό χρώμα από απίθανη μυρωδιά.

Σημείο πιτυρίδας:

Η πιτυρίδα δεν είναι ασθένεια, αλλά ένα σύμπτωμα. Ορισμένα συμπτώματα είναι τα ακόλουθα.

  •  Πτώση της φολιδωτής ουσίας.
  •  Υπερβολική και προφανής απολέπιση του δέρματος.
  •  Λευκές ή γκρι ζυγαριές,
  •  Κνησμός και λιπαρό δέρμα,
  •  Απογοήτευση ή ερυθρότητα του υποκείμενου δέρματος.

Αιτία χρόνιας πιτυρίδας:

Η ακριβής πηγή πιτυρίδας που αναγνωρίζεται επίσης ως scurf ή Pityriasis simplex capillitii είναι άγνωστη. Από την άλλη πλευρά, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν προκαλείται από στερημένη υγιεινή.

Η χρόνια πιτυρίδα είναι μια μεταδοτική μορφή που προκαλείται από ασθένεια του τριχωτού της κεφαλής ή γρήγορη ωρίμανση των κυττάρων ή επιπλέον παραγωγή σμήγματος. Μπορεί επίσης να είναι συνέπεια μιας πιο σκληρής κατάστασης παρόμοιας με τη δερματίτιδα. Η πιτυρίδα καταλήγει σε έντονο κνησμό, καθώς επίσης οδηγεί στην ακμή στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Οι καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισης της χρόνιας πιτυρίδας:

Υπάρχουν αρκετές θεραπείες στο σπίτι και η επίμονη χρήση αυτών βοηθά στη θεραπεία αυτής της χρόνιας πιτυρίδας. Είναι οι εξής:

♦ Θεραπείες:

  •  Καταναλώστε 1.000 mg συμπλήρωμα ελαίου μαύρης σταφίδας κάθε μέρα. Διατηρεί γ-λινολενικό οξύ που υποστηρίζει ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής καθώς και καλή αύξηση των μαλλιών.
  •  Καθαρίζετε τα μαλλιά σας τακτικά, και χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που περιέχει θειούχο σελήνιο, διαφορετικά το σαλικυλικό οξύ περιμένει την απολέπιση της πιτυρίδας.
  •  Ενισχύστε την τακτική κατανάλωση βιταμίνης Α μαζί με τις βιταμίνες Β. Αποκτήστε τα σε μορφή tablet. Διαφορετικά, αυξήστε την πρόσληψή σας λογικά σε όλη τη διατροφή σας.

Αρχικά διορθωτικά μέτρα για τη χρόνια πιτυρίδα:

1. Φλούδα λεμονιού:

Αυτό είναι πολύ χρήσιμο εάν χρησιμοποιείται σε τακτική βάση. Σε αυτό υπάρχει η χρήση πλυσίματος λεμονιού. Πρώτα απ ‘όλα πρέπει να πάρετε 3 ή 4 λεμόνια, να σιγοβράσετε τις φλούδες τους σε βραστό νερό εκτός από το επόμενο κρύο του διαλύματος. Αλείψτε το στις κλειδαριές σας και παρατηρήστε τη διαφορά σε μια εβδομάδα.

2. Τζίντζερ και παντζάρια:

Πρέπει να τα συντρίψετε για να συνθέσετε μια πάστα, να αλείψετε το ίδιο στο τριχωτό της κεφαλής σας κάθε βράδυ και στη συνέχεια να το πλύνετε με σαμπουάν ανώτερης ποιότητας το επόμενο πρωί. Μπορείτε να αισθανθείτε ανόμοια καθώς η χρόνια πιτυρίδα θα είναι μια αποτύπωση του παρελθόντος.

3. Τζελ Αλόης Βέρα:

Περιλαμβάνει δροσιστικό αποτέλεσμα μαζί με αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που διασφαλίζουν ότι η χρόνια πιτυρίδα θεραπεύεται σε μια στιγμή. Βάλτε τζελ Aloe Vera στο τριχωτό της κεφαλής σας για περίπου hour ώρα και στη συνέχεια πλύνετε με ένα απαλό σαμπουάν.

4. Επικόλληση Neem:

Βράστε τα φύλλα Neem και κάντε μια πάστα μετά από αυτό εφαρμόστε εύκολα στις τρίχες σας για περίπου 1 ώρα. Πλύνετε με νερό. Η λειτουργία της πάστας όχι μόνο αποφεύγει την επαναφορά της χρόνιας πιτυρίδας, αλλά επίσης εγγυάται ότι τα μαλλιά σας θα γίνουν γυαλιστερά και κομψά.

5. Reetha:

Είναι ένας απίστευτος παράγοντας που θεραπεύει τη χρόνια πιτυρίδα και πιο εμφανώς, αποτρέπει την πιτυρίδα από την επιστροφή. Εφαρμόστε σαπούνι reetha αλλιώς δημιουργήστε μια πάστα από σκόνη reetha και βάλτε την στις τρέσες σας για να αποκτήσετε υγρά μαλλιά χωρίς πιτυρίδα.

6. Γιαούρτι και μαύρη πιπεριά:

Αυτή είναι μια δράση κατά της πιτυρίδας. Το γιαούρτι μειώνει τη δύναμη της κλιμάκωσης. Ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη μαύρου πιπεριού σε ένα φλιτζάνι τυρόπηγμα συν το συνδυάστε προσεκτικά. Στη συνέχεια, σκουπίστε αυτόν τον συνδυασμό σε πιτυρίδα υπερβολικό τριχωτό της κεφαλής και μετά από μία ώρα, καθαρίστε το με ένα απαλό σαμπουάν.