Πώς να θεραπεύσετε τη σοβαρή πιτυρίδα!

Πώς μπορείτε να θεραπεύσετε τη σοβαρή πιτυρίδα; Η πιτυρίδα είναι μια εξαιρετικά συνηθισμένη διαδικασία ή δερματική πάθηση με την οποία σχεδόν όλοι οι άνθρωποι υποφέρουν μία φορά στη ζωή τους παρά την ηλικία, διαφορετικά την εθνικότητα. Αυτό είναι ένα επώδυνο, καθώς και ενοχλητικό πρόβλημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα ξηρό, φραγκό τριχωτό της κεφαλής, ξεφλουδίζοντας τις νιφάδες. Δεν ενοχλεί αμέσως το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και τα αυτιά, τα φρύδια, τις πλευρές της μύτης, τα γένια και λιγότερο συχνά το κεντρικό τμήμα του στήθους.

Πώς να θεραπεύσετε τη σοβαρή πιτυρίδα

Η σοβαρή πιτυρίδα προκαλείται συνήθως από ένα περίσσευμα ενός μύκητα που απαντάται φυσικά στο τριχωτό της κεφαλής του ανθρώπου. Υπάρχουν φαρμακευτικά σαμπουάν πιτυρίδας διαθέσιμα για τη θεραπεία αυτού. Στα μωρά είναι γνωστό ως «κάλυμμα λίκνου», ενώ στα εφηβικά χρόνια περιγράφεται ως «druff» εν συντομία. Πιο ανώτερες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν έντονο κνησμό, ασταμάτητο ξύσιμο και κάψιμο.

Θεραπεία στο σπίτι για σοβαρή πιτυρίδα:-

Ακολουθεί μια λίστα με 9 αποτελεσματικές θεραπείες για σοβαρά προβλήματα πιτυρίδας.

1. Σαμπουάν κατά της πιτυρίδας:

Είναι πολύ σημαντικό για το σαμπουάν των μαλλιών σας με αυτά τα προϊόντα μία φορά την ημέρα περιμένοντας τα συμπτώματα να είναι κάτω από τον έλεγχο συν μετά δύο διαφορετικά 3 φορές την εβδομάδα. Επομένως, αυτό το σαμπουάν πρέπει να περιλαμβάνει πίσσα άνθρακα, θειούχο σελήνιο, σαλικυλικό οξύ, κετοκοναζόλη, πυριθειόνη ψευδαργύρου κ.λπ..

2. Αποφύγετε το άγχος:

Για να θεραπεύσετε την πιτυρίδα των μαλλιών σας, είναι απαραίτητο να μείνετε μακριά από το άγχος καθώς και τις ανησυχητικές καταστάσεις. Πρέπει να γνωρίζετε ότι το άγχος είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση πιτυρίδας. Προσπαθήστε να εξαλείψετε το άγχος σας, διαφορετικά μειώστε το άγχος σας με εξαιρετικά υγιείς, αποτελεσματικούς τρόπους.

3. Υγιεινή διατροφή:

Τρώτε μια υγιεινή διατροφή. Ό, τι και αν τοποθετήσετε στο σώμα σας έχει σύγκρουση με αυτό που ανταποκρίνεται το σώμα σας. Ένα πλεόνασμα επιβλαβών τροφίμων όπως γρήγορο φαγητό, ζαχαρούχα τρόφιμα κ.λπ. θα επηρεάσει συχνά προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής, το δέρμα ή τα μαλλιά.

4. Αλάτι:

Το αλάτι παίζει αποτελεσματικό ρόλο για την πιτυρίδα, είναι ένα φυσικό απολεπιστικό γιατί αφαιρεί επιπλέον έλαια καθώς και νεκρές νιφάδες δέρματος. Πάρτε 3 Επιτραπέζια Κουτάλια αλάτι και τρίψτε απαλά το αλάτι στο τριχωτό της κεφαλής σας, ενώ είναι στεγνό κατά τα άλλα κάπως υγρό για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, σαμπουάν αμέσως και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα: Αλάτι για την πιτυρίδα

5. Σπόροι τριχώματος:

Μουλιάστε μερικούς σπόρους τριγύρου για όλη τη νύχτα στη διαφήμιση το επόμενο πρωί το αλέθουν για να κάνουν μια λεπτή πάστα. Αλείψτε αυτήν την πάστα σε όλο το κεφάλι και στη συνέχεια αφήστε την για περίπου ½ ώρα. Στη συνέχεια πλύνετε με σαμπουάν. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.

6. Ξεπλύνετε τον ιδρώτα:

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ιδρώτας μπορεί να ενοχλήσει το τριχωτό της κεφαλής. Όταν ιδρώνετε, κάντε ντους όσο και σαμπουάν το συντομότερο δυνατό. Ο ιδρώτας επιταχύνει το ξεφλούδισμα των κυττάρων του δέρματος και ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής.

7. Μηλόξυδο:

Το ξίδι που έρχεται είναι πολλών τύπων, όπως ήπια όξινο, ενώ τα σαμπουάν είναι ισχυρά αλκαλικά σε pH. Η λιπαρότητα του ξιδιού μπορεί να βοηθήσει να σκοτώσει τα βακτήρια καθώς και την ανάπτυξη μυκήτων στο τριχωτό της κεφαλής σας, επιπλέον, για να καθαρίσει κάθε συσσώρευση από τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Ανακατέψτε το μηλόξυδο σε αναλογία 1: 3 μέσω νερού. γιατί είναι το μεγαλύτερο μέρος του μείγματος. Συνδέστε το ξύδι με το τριχωτό της κεφαλής στην αρχή του ντους συν το ξέπλυμα στο τέλος. Επαναλάβετε αυτήν τη θεραπεία περιμένοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα.

8. Κολοκύθα φιδιού:

Ο χυμός κολοκύθας φιδιού παίζει σημαντικό ρόλο στην αποφυγή και τη θεραπεία της πιτυρίδας. Επομένως, πρέπει να τρίψετε το χυμό στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας. Αυτή η συνηθισμένη θεραπεία για την πιτυρίδα μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκο ​​χυμό τεύτλων για να μεγαλώσει την αξία του.

9. Λάδι από δέντρο τσαγιού:

Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο ότι το έλαιο δέντρων τσαγιού είναι ένα φυσικό αντιμυκητιασικό καθώς και ένα καλό αντισηπτικό. Έτσι, συνδυάστε 5-10 σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού στο σαμπουάν σας και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας ως συνήθως. Σαμπουάν τα μαλλιά σας, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι δέντρου τσαγιού που επιθυμείτε σε 1 κούπα ζεστό νερό, αλλιώς χυμό Αλόης Βέρα, απλώστε στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το να καθίσει για λίγο λεπτό. Χτυπήστε την επιπλέον υγρασία, αλλά αποφύγετε το πλύσιμο.

σοβαρή πιτυρίδα