13 εβδομάδες έγκυος- συμπτώματα και ανάπτυξη μωρού/εμβρύου

Η πρόοδος του μωρού σας και η εγκυμοσύνη καθορίζονται από το μέγεθος και την ανάπτυξη του μωρού σας. Το μωρό σας έχει το μέγεθος ενός λεμονιού και αυτό σημαίνει ότι έχετε ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο σας τρίμηνο. Όλα τα συμπτώματα και η ασθένεια που πιθανότατα θα είχατε μέχρι την 12η εβδομάδα, δεν θα υπάρχουν πια. Στην εγκυμοσύνη 13 εβδομάδων το μωρό σας θα αρχίσει επίσης να αναπτύσσει τις φωνητικές χορδές, τα δόντια και τα δακτυλικά του αποτυπώματα!

Τι συμβαίνει με το σώμα και την κοιλιά σας; Εδώ είναι μια ματιά σε όλα όσα θα σας συμβούν αυτήν την εβδομάδα.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης 13 εβδομάδων

Πίνακας Περιεχομένων:

 • Μήνες και τρίμηνο || Τι να σκεφτείτε || Σημεία και συμπτώματα ||
 • Εμβρυϊκή ανάπτυξη || Δραστηριότητες || Δίαιτα || Ασκήσεις ||
 • Πώς να ξεπεράσετε το άγχος || Ιατρικές Θεραπείες || Συμβουλές και προφυλάξεις ||
 • Δοκιμές και σάρωση || Κίνδυνοι || Λίστες ελέγχου || Έγκυος με Δίδυμα ||

Η 13η εβδομάδα έγκυος είναι πόσοι μήνες και τι τρίμηνο είναι?

Η 13η εβδομάδα εγκυμοσύνης σημαίνει ότι είστε στον τελευταίο μήνα του πρώτου τριμήνου. Το μέγεθος ενός εγκύου 13 εβδομάδων είναι συνήθως ένα λεμόνι. Το μωρό έχει τώρα μήκος περίπου 2,9 ίντσες και βάρος 0,81 ουγκιές. Συμπτώματα όπως κόπωση, μεταβολές της διάθεσης και ασθένεια θα είχαν εξαφανιστεί, αν όχι εντελώς. Η πιθανότητα αποβολής είναι επίσης σχετικά μικρότερη κατά τη 13η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Αυτή την εβδομάδα, θα νιώσετε πολύ πιο χαλαροί και καλύτερα με ό, τι νέο σας συμβαίνει.

Αυτή την εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε πιο ενεργητικοί. Θυμηθείτε ότι η κούρασή σας δεν έχει φύγει εντελώς και θα επιστρέψει, απολαμβάνοντας έτσι την υψηλή ενέργεια όσο μπορείτε.

Τι να σκεφτείτε αυτήν την εβδομάδα:

Τώρα θα πρέπει να προγραμματίσετε τους ελέγχους σας. Επίσης, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην άφθονη ξεκούραση. Finallyσως τελικά να αισθάνεστε λίγο καλά, με όλη τη συχνή κόπωση, έμετο, τα συμπτώματα εγκυμοσύνης 13 εβδομάδων έχουν φύγει. Ξεκινήστε να παίρνετε διαλογισμό ή ελαφριά γιόγκα αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Έγκυος 13 εβδομάδων: σημεία και συμπτώματα

Μερικά από τα συμπτώματα στις 13 εβδομάδες της εγκυμοσύνης είναι τα ακόλουθα. Η λίστα μας περιλαμβάνει τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές αλλαγές.

1. Αλλαγές στο στήθος:

Το στήθος σας θα υποστεί συνεχώς πολλές αλλαγές. Το στήθος σας θα έχει μικρά εξογκώματα γύρω από την αρέολα. Αυτά τα εξογκώματα είναι γνωστά ως «φυματίωση του Μοντγκόμερι» και αποτελούν φυσιολογική αλλαγή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συνεχίστε να φοράτε ένα χαλαρό σουτιέν μέχρι να νιώσετε άνετα και να φύγει ο πόνος. Εάν οι σβώλοι πονάνε, μια κομπρέσα πάγου θα βοηθήσει να θεραπεύσει τον πόνο.

2. Πόνος στους συνδέσμους:

Ο πόνος στους στρογγυλούς συνδέσμους μπορεί να μοιάζει με οξύ πόνο ή κράμπες ή μερικές φορές ακόμη και με έναν θαμπό πόνο. Θα αντιμετωπίσετε στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς. Ένας τρόπος για να αποφύγετε τον πόνο στους στρογγυλούς συνδέσμους είναι να μην μετακινήσετε τις θέσεις σας πολύ γρήγορα. Η φαρμακευτική αγωγή δεν συνιστάται καθώς μπορεί να επηρεάσει την αλληλεπίδραση φαρμάκων.

3. Ουλίτιδα κατά την εγκυμοσύνη:

Δεδομένου ότι το σώμα σας έχει διπλασιάσει την κυκλοφορία του αίματος τώρα, τα πρησμένα και ευαίσθητα ούλα μπορεί να είναι μια συνηθισμένη εμπειρία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί επίσης να μαλακώσει τα ούλα και να προκαλέσει μικρό ερεθισμό ενώ βάζετε νήματα ή βουρτσίζετε τα δόντια σας. Για να ξεπεράσετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε τώρα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να περιορίσετε την ταχύτητα με την οποία βουρτσίζετε. Αυτό θα αποφύγει τις απρόσεκτες περικοπές. Αφού διαφορετικά, όχι μόνο αυτές οι περικοπές θα οδηγήσουν σε μόλυνση, αλλά τα βακτήρια που σχηματίζονται μπορεί επίσης να πέσουν με το φαγητό σας στο στομάχι σας.

4. Αύξηση βάρους:

Η αύξηση βάρους είναι πολύ φυσιολογική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μέχρι την 13η εβδομάδα, θα πρέπει να στοχεύετε να κερδίσετε 25 έως 30 κιλά και αυτό είναι το προτεινόμενο κέρδος βάρους. Μεταβείτε σε υγιεινά τρόφιμα για να ξεπεράσετε την υπερβολική αύξηση βάρους, ωστόσο, η άσκηση θα προσθέσει περισσότερα οφέλη στη λίστα σας.

5. Δύσπνοια

Η δύσπνοια συμβαίνει καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Στο πρώτο τρίμηνο, το υψηλό επίπεδο προγεστερόνης μπορεί να κάνει την αναπνοή σας πραγματικά δύσκολη καθώς το σώμα προσαρμόζεται στις νέες ορμόνες. Αυτό είναι συνηθισμένο. Ένας τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να δώσετε στους πνεύμονές σας πολύ χώρο για αναπνοή. Καθίστε ίσια και κοιμηθείτε σε υψηλά επίπεδα, έτσι ώστε να μπορεί να επεκτείνει το χώρο στην κοιλιακή σας περιοχή.

13 εβδομάδες κύησης

Εμβρυϊκή ανάπτυξη του μωρού:

 • Το μωρό σας είναι τώρα 3 ίντσες μακρύ και το βάρος του είναι περίπου 0,8 ουγκιές και μοιάζει με ένα μικροσκοπικό ανθρώπινο μωρό. Το κεφάλι σε αυτό το σημείο θα είναι μεγάλο και το υπόλοιπο σώμα θα προλάβει τον χρόνο.
 • Μέχρι τις 13 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, τα πόδια και τα χέρια του μικρού μωρού σας μεγαλώνουν. Ο μυϊκός έλεγχος του μωρού σας βελτιώνεται επίσης. Παρόλο που το μωρό σας έχει πολύ μικρό έλεγχο επί των μυών του τώρα, πιθανότατα να πετάει, να κλωτσάει και να χτυπάει μέχρι τώρα.
 • Τα δάχτυλα των ποδιών του είναι τώρα ξεχωριστά και έχουν περίπου το ίδιο μήκος. Οι αστράγαλοι του μωρού θα είχαν επίσης πάρει σχήμα και θα ήταν ώριμοι.
 • Θα παρατηρήσετε ότι το επίπεδο αμνιακού υγρού θα είχε αυξηθεί μέχρι τώρα και αυτό σημαίνει ότι το μωρό έχει τώρα πολύ χώρο για να μετακινηθεί μέσα. Η στάθμη αυξάνεται έως και 25 ml. Αυτό το αμνιακό υγρό θα αυξηθεί αυτές τις εβδομάδες της εγκυμοσύνης, αλλά στη συνέχεια τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας, το υγρό θα μειωθεί σταδιακά.
 • Σε αυτό το σημείο, θα μπορείτε επίσης να δείτε τα οστά του μωρού, παρόλο που το δέρμα έχει αναπτυχθεί. Το δέρμα θα είναι διαφανές, δίνοντάς σας έτσι μια θέα. Αυτή είναι επίσης η εβδομάδα, όπου το μωρό θα πάρει μερικά κιλά και θα κάνει τα οστά του/της πιο δυνατά.
 • Αυτή η περίοδος θα συνδέσει το αριστερό και το δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο του μωρού. Δεδομένου ότι κάθε ημισφαίριο ελέγχει την αντίθετη πλευρά του σώματος, με την ανάπτυξη του εγκεφάλου, το μωρό σας θα αρχίσει να έχει περισσότερο έλεγχο στο σώμα του. Οι κινητικές ίνες που υπάρχουν στον εγκέφαλό του θα αναπτυχθούν πρώτα, ακολουθούμενες από τα αισθητήρια νεύρα. Ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου δέκα εβδομάδες για να αναπτυχθεί πλήρως.

Δραστηριότητες 13ης εβδομάδας:

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αποβολή σε αυτό το σημείο. Έχετε περάσει αυτό το στάδιο και ως εκ τούτου μπορείτε να χαλαρώσετε και να μην έχετε ένταση. Προγραμματίστε την επόμενη επίσκεψή σας στο νοσοκομείο. Μπορείτε επίσης να σκεφτείτε ασκήσεις.

13 εβδομάδες έγκυος κοιλιά:

Αυτή τη στιγμή, η μήτρα σας είναι μεγάλη και αναπτύσσεται να μεγαλώνει από τη λεκάνη σας. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσετε επίσημα να δείχνετε έγκυος! Υποτίθεται επίσης ότι θα βάλετε λίγο βάρος αυτήν την εβδομάδα και επομένως είναι απαραίτητο να το ελέγξετε και να το ακολουθήσετε.

Θέση μωρού:

Τώρα μπορείτε να νιώσετε το μωρό σας και το μωρό σας θα είναι αγκαλιασμένο μέσα στη μήτρα, με τα πόδια του να αγγίζουν το πρόσωπό του.

Διατροφή και άσκηση για την 13η εβδομάδα:

Η διατροφή και η άσκηση συμβαδίζουν πάντα, είτε είστε έγκυος είτε όχι. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί σε αυτό που τρώτε. Θυμηθείτε να τρώτε χωρίς ενοχές, καθώς χρειάζεστε πολύ διατροφή αυτή τη στιγμή. Η άσκηση θα σας κρατήσει σε φόρμα και θα σας βοηθήσει επίσης να χαλαρώσετε τους μυς.

Διατροφή:

1. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά:

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά όπως μπανάνες, πορτοκάλια, μήλα, μπρόκολο, σπανάκι και φασόλια μαζί με λίγο ρύζι και κορν φλέικς στη διατροφή σας.

2. Ακατέργαστα προϊόντα:

Περισσότερα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται στα ακατέργαστα προϊόντα που χάνονται όταν βράζονται. Ο ειδικός σας μπορεί επίσης να σας συστήσει βιταμίνες για να ελέγξετε τη διατροφή σας. Προσπαθήστε λοιπόν να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας τρώγοντας ωμά φρούτα και λαχανικά.

3. Πρόσληψη νερού:

Θυμηθείτε να μείνετε ενυδατωμένοι καθ ‘όλη τη διάρκεια. Το σώμα σας χρειάζεται τώρα νερό για αυξημένο και ενισχυμένο μεταβολισμό. Επιπλέον, θα φροντίσει να τρώτε λιγότερο σκουπίδια σε περίεργες στιγμές, καθώς μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Βιταμίνη C:

Τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι και τα πορτοκάλια περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C. Θυμηθείτε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Θα διευκολύνει το σώμα σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Το γκρέιπφρουτ είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C.

5. Κρέατα:

Θα πρέπει να προτιμήσετε το άπαχο κρέας καθώς περιέχει πρωτεΐνες που μπορεί να χρειαστείτε σε αυτό το σημείο. Βοηθά επίσης στην αύξηση του μεταβολισμού και του ρυθμού ενέργειας. Αποφύγετε τα θαλασσινά και το χοιρινό γιατί μπορούν να βλάψουν το μωρό.

Γυμνάσια:

Για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές και σε φόρμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να εξασκήσετε κάποια άσκηση που εστιάζει κυρίως στους κοιλιακούς σας και επιτρέπει καλύτερη στάση του σώματος. Ακολουθεί μια λίστα με μερικές ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε:

1. Επέκταση κοιλιάς:

Ακουμπήστε την πλάτη σας στον τοίχο και διπλώστε τα πόδια σας. Κρατήστε τα χέρια σας στις πτυχώσεις του γόνατός σας. Ενώ φέρνετε την κοιλιά σας πιο κοντά στο σώμα σας εισπνεύστε και κρατήστε την αναπνοή σας για 5 δευτερόλεπτα παρά εκπνεύστε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για 5 γύρους.

2. Κατάληψη:

Το Squat βοηθά στην καλύτερη στάση σας και δίνει χώρο για επέκταση στην περιοχή της πυέλου. Το να κάνετε υψηλή κατάληψη θα είναι σωστό στην περίπτωσή σας καθώς υπάρχουν διάφορες μέθοδοι καταλήψεων.

3. ingπνος:

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για μια ιδανική θέση ύπνου. Είναι απαραίτητο γιατί δεν είναι μόνο μια μορφή άσκησης, αλλά και ένας τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του μωρού.

4. Περπάτημα:

Το περπάτημα θεωρείται η πιο αξιόπιστη άσκηση κατά τους μήνες της εγκυμοσύνης. Επιτρέπει στο σώμα να είναι ενεργό όλη την ώρα και επίσης να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας.

5. Ρυθμίστε το στομάχι:

Εισπνεύστε από τη μύτη σας και κρατήστε την αναπνοή σας. Προσπαθήστε να ρυθμίσετε τη βαρύτητα του κέντρου, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο για εσάς να εργαστείτε για τους επόμενους δύο μήνες που έρχονται και το αυξανόμενο χτύπημα του μωρού.

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε 13ωρη εβδομάδα:

Το σεξ αυτή την εβδομάδα είναι ασφαλές. Το μωρό σας διατηρείται καλά στον αμνιακό σάκο του. Στην πραγματικότητα, οι οργασμοί μπορούν να ενεργοποιήσουν τις ορμόνες σας και να διατηρήσουν τα πράγματα στη μήτρα σας καλά. Ωστόσο, οι δύσκολες θέσεις πρέπει να αποφεύγονται, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορεί να σας κρατήσουν σε αντίθετη περίπτωση.

Πώς να ξεπεράσετε το στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Το δεύτερο τρίμηνο είναι εδώ και το ίδιο και τα οικονομικά ζητήματα που χρειάζονται προσοχή. Να τους προσέχεις αμέσως, να είσαι ελεύθερος από τους επόμενους μήνες άγχους.
 • Πρέπει να αρχίσετε να εξασκείτε τις καλύτερες μορφές τεχνικών ηρεμίας. αυτό μπορεί να είναι μια αγαπημένη ταινία ή μια συναυλία. Οτιδήποτε σε χαλαρώνει. Βγείτε μια μέρα της εβδομάδας για να απαλλαγείτε από το άγχος.
 • Πρέπει να έχετε δημιουργήσει μια ομάδα υποστήριξης μέχρι τώρα. Ακολουθήστε τις συμβουλές τους, αλλά μην το αφήσετε να σας αγχώσει και αναλάβετε τη σαφή κρίση σας.
 • Η γιόγκα και η άσκηση είναι ο φίλος σας σε αυτό το στάδιο. Αυτά θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το άγχος καλά.
 • Μιλήστε με τη μαία σας ή ελέγξτε και κλείστε ένα αν σκοπεύετε να γεννήσετε στο σπίτι.

Δεκατρείς εβδομάδες έγκυες ιατρικές θεραπείες και έλεγχος:

Οι ιατρικές σας εξετάσεις θα γίνουν τώρα για να διαπιστωθεί εάν το μωρό σας είναι σε φόρμα και έχει παραμορφώσεις. Συνήθως, οι εξετάσεις αίματος προτιμώνται για το ίδιο. Συχνά, μπορεί να υπάρξει μικρή ενόχληση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ορισμένα φάρμακα συνιστώνται από τους περισσότερους κατά τη διάρκεια αυτών των 9 μηνών.

Μερικά από αυτά τα φάρμακα είναι:

1. Πυρετός- παρακεταμόλη ή Acyclovir. Η συμβουλή του γιατρού σας θα ήταν μια έξυπνη κίνηση.

2. Καούρα– Αντιόξινα.

3. Δυσκοιλιότητα- Αποφύγετε τα καθαρτικά και το ορυκτέλαιο. Μπορείτε να πάρετε φάρμακα όπως το Metamucil.

4. Βήχας- Δεξτρομεθορφάνη.

Συμβουλές και προφυλάξεις σε 13 εβδομάδες ανάπτυξης εγκύου μωρού:

 1. Κρατήστε πολλές επιλογές στοιβασμένες στο ψυγείο σας και προσπαθήστε να μειώσετε την πρόσληψη όλων όσων βάζετε στα χέρια σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να γλιτώσετε από το να πάρετε κάποια κιλά.
 2. Μην χάσετε τις ανάγκες του σώματός σας. Αφεθείτε σε μια σωστή διατροφή που περιλαμβάνει λαχανικά και πρωτεΐνες στις φυσικές της πηγές. Απομακρυνθείτε από τα συμπληρώματα όσο το δυνατόν περισσότερο.
 3. Το αντηλιακό είναι καλό τώρα. Όταν βγαίνετε οπουδήποτε, εφαρμόστε αντηλιακό. Αυτό θα προστατεύσει το μωρό σας από τις βλαβερές ακτίνες UV και θα προστατεύσει επίσης το δέρμα σας.
 4. Να είστε προσεκτικοί στα φάρμακά σας. Τώρα που το μωρό αναπτύσσεται, οτιδήποτε δεν έχει συνταγογραφηθεί από το γιατρό μπορεί να είναι επιβλαβές.
 5. Πίνετε περισσότερο νερό και κοιμηθείτε περισσότερο από το συνηθισμένο, για να δώσετε στο σώμα σας το υπόλοιπο που χρειάζεται, γιατί σύντομα, δεν θα πάρετε πολλά από το τελευταίο.

Ιατρικές εξετάσεις και σάρωση κατά τη διάρκεια 13 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

Ένας υπέρηχος εγκυμοσύνης 13 εβδομάδων σημαίνει ότι ο γιατρός μπορεί να διακρίνει το φύλο του μωρού. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να διαμορφωθεί λόγω των μικροσκοπικών τμημάτων του μωρού και έτσι οι γιατροί περιμένουν έως τις 18 έως 22 εβδομάδες.

Τα οστά αρχίζουν να αναπτύσσονται στα χέρια και τα πόδια. Το έντερο του μωρού θα αρχίσει επίσης να παρουσιάζει κάποιες αλλαγές. Ο πλακούντας μεγαλώνει. Οι φωνητικές χορδές αρχίζουν να αναπτύσσονται. Μια σάρωση εγκύου 13 εβδομάδων είναι απαραίτητη για να διαπιστωθεί εάν το μωρό είναι υγιές και πώς είναι η μητέρα του.

Τι κινδύνους μπορείτε να περιμένετε σε 13 εβδομάδες έγκυος μητέρα και παιδί?

Η κόπωση είναι ένα συνηθισμένο πράγμα που βιώνετε στον 13ο μήνα σας. Η αποβολή τη 13η εβδομάδα ή και πριν είναι αρκετά συχνή.

Ενώ δεν υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι, η δυσκοιλιότητα και η πρωινή αδιαθεσία είναι ένας κοινώς θεωρούμενος κίνδυνος. Καούρα και δυσπεψία παρατηρούνται επίσης μεταξύ των μελλοντικών μητέρων. Οι λαχτάρες για φαγητό και οι αποστροφές γίνονται ακόμη πιο δυνατές από ποτέ.

Λίστες ελέγχου κατά τη διάρκεια της 13ης εβδομάδας εγκυμοσύνης:

Εδώ είναι μια γρήγορη λίστα που πρέπει να κρατάτε χρήσιμη.

 1.  Εάν έχετε άλλο παιδί, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να το προετοιμάζετε για το παιδί.
 2.  Κάνετε αλλαγές στην εγκυμοσύνη σας.
 3. Καλό θα είναι να ενημερώσετε το αφεντικό σας για αυτό, έτσι ώστε η λήψη μητρότητας να είναι εύκολη.
 4. Αρχίστε να σκέφτεστε τη φροντίδα των παιδιών
 5.  Προσέξτε τη διατροφή σας. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και παραμένετε φορτισμένοι όλη την ημέρα.

13 εβδομάδες έγκυος με δίδυμα:

Μια σάρωση εγκυμοσύνης 13 εβδομάδων μπορεί να αποκαλύψει εάν έχετε δίδυμα. Είναι επίσης γνωστό πριν.

 •  Φροντίστε να πίνετε ένα γαλόνι νερό κάθε μέρα.
 •  Προετοιμαστείτε για την κούραση που μπορεί να αντιμετωπίσετε.
 •  Κάντε αλλαγές στη διατροφή σας και συμπεριλάβετε πολλά τρόφιμα που προσφέρουν ενέργεια.
 • Μπορεί επίσης να αρχίσετε να αναπτύσσετε πόνο στην πλάτη.

Μιλήστε με έναν καλό γιατρό για να τακτοποιήσετε τις θεραπείες σας. Σίγουρα θα είναι βολικά.

Η εγκυμοσύνη είναι σίγουρα μια καλή στιγμή. Με όλη την αγάπη και την προσοχή, υπάρχει επίσης μια πρόσθετη χαρά για τον ερχομό των μωρών σας σε άλλους 7 μήνες. Προετοιμαστείτε για αυτό. Κρατήστε τον εαυτό σας θετικά και προσπαθήστε να μείνετε χωρίς άγχος. Λίγη μουσική σίγουρα βοηθάει. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο και φορέστε φαρδιά ρούχα. Απολαύστε το ταξίδι σας μέχρι να έρθει το επόμενο.