14 εβδομάδες έγκυος: εξελίξεις και συμπτώματα

Περάσατε από το πρώτο τρίμηνο! Αυτή την εβδομάδα θα δείτε πολλές αλλαγές που συμβαίνουν στο μωρό, περισσότερο από εσάς. Η 14η εβδομάδα εγκυμοσύνης είναι κρίσιμη για πολλούς λόγους. Μερικές από τις αλλαγές είναι ζωτικής σημασίας και ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα να βλέπουμε να σχηματίζεται ένας μικροσκοπικός άνθρωπος.

Εδώ είναι μια γρήγορη ματιά. Τα νεφρά του παιδιού σας έχουν πλέον πάρει σχήμα, αρκετά για να τσίσουν το οποίο κάνει με συνέπεια τώρα στο αμνιακό υγρό γύρω τους. Το μωρό σας επίσης θα έχει πάρει κάποιο βάρος, περίπου 1 ½ ίντσα και τα όργανά του θα έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν. Τα χέρια του θα είναι πλέον σε αναλογία με το υπόλοιπο σώμα. Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη του σώματός της.

δέκατη τέταρτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης

Πίνακας Περιεχομένων:

 • Τι να σκεφτείτε αυτήν την εβδομάδα || Μήνας και Τρίμηνο || Εμβρυϊκή ανάπτυξη ||
 • Σημεία και συμπτώματα || Διατροφή και Άσκηση || Ιατρικός έλεγχος και θεραπεία ||
 • Ιατρική δοκιμή και σάρωση || Πώς να ξεπεράσετε το άγχος || Θέση του μωρού σας ||
 • Συμβουλές και προφυλάξεις || Ποιοι είναι οι κίνδυνοι || Λίστα ελέγχου ||

Τι να σκεφτείτε για αυτήν την 14η εβδομάδα εγκυμοσύνης:

Τώρα είναι η στιγμή που τα τζιν σου δεν θα ταιριάζουν και θα πάρεις συγχαρητήρια από όλους γύρω σου. Το νέο σας στήθος που αλλάζει μπορεί να σας κάνει ακόμη περήφανους για τη μητρότητά σας τώρα. Σε αυτό το στάδιο θα νιώσετε πολλή θετικότητα γύρω σας. Είναι δύσκολο να πείτε τι θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα, αλλά πιθανότατα θα προβλέψετε και θα περιμένετε κάθε ραντεβού που έχει προγραμματιστεί αυτήν την εβδομάδα για να ακούσετε περισσότερα νέα για νέα εξέλιξη, καθώς το μωρό σας θα κάνει ένα άλμα αυτόν τον μήνα. Τα ονόματα μωρών θα σας απασχολήσουν επίσης και θα έχετε προτάσεις από παντού και από όλους.

Μήνας και τρίμηνο 14 εβδομάδων έγκυος κοιλιά:

Σε ποιον μήνα βρίσκεστε, στην 14η εβδομάδα σας; Είστε στο δεύτερο τρίμηνο, τρεις μήνες και μία εβδομάδα έγκυος. Συνήθως, είστε στην αρχή του δεύτερου τριμήνου σας.

Εμβρυϊκή ανάπτυξη στην εγκυμοσύνη σε 14 εβδομάδες έγκυος:

Η 14η εβδομάδα δείχνει σημαντική ανάπτυξη του εμβρύου σε αντίθεση με πριν. το μωρό σας έχει μεγαλώσει σημαντικά αυτή τη στιγμή. Μερικές από αυτές τις εξελίξεις δίνονται παρακάτω:

1. Ανάπτυξη:

Το μωρό τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει τη λειτουργία του σώματός του, καθώς το νευρολογικό του σύστημα αρχίζει να αναπτύσσεται τώρα. Σε αυτό το σημείο, η μητέρα δεν μπορεί να νιώσει το μωρό να κλωτσάει μέσα του, αλλά αυτό είναι σίγουρο ότι θα συμβεί σε 1-1 ½ εβδομάδες. Εάν πάτε για υπερηχογράφημα στην 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας, μπορεί να έρθετε εγκαίρως και να κάνετε θαύμα όπου το μωρό σας μπορεί να πιπιλίζει τον αντίχειρά του.

2. Ανάπτυξη:

Το μωρό σας μεγαλώνει σε μέγεθος, το σώμα του μωρού σας μεγαλώνει γρηγορότερα από το κεφάλι του και τα χέρια του μεγαλώνουν με σημαντικό ρυθμό. Ο υπέρηχος σας θα σας δείξει πόσο πραγματικά έχει αναπτυχθεί το μωρό και πιθανότατα, ακόμη και πριν το καταλάβετε, το μωρό θα είναι πιο δυνατό και μεγαλύτερο. Αφού κάνετε υπερηχογράφημα, εσείς οι ίδιοι θα εκπλαγείτε από το πόσο μεγάλο έχει μεγαλώσει το μωρό σας σε μια τόσο μικρή περίοδο. Θα υπάρξει μια κίνηση μέσα και αυτό είναι ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε.

3. Λειτουργία νεφρών:

Αυτή την εβδομάδα, τα νεφρά αρχίζουν να λειτουργούν. Η πιο σημαντική αλλαγή αυτής της εβδομάδας είναι τα λειτουργικά νεφρά. Το μωρό τώρα ουρεί και αυτό θα πεταχτεί έξω από το σώμα από τη μητέρα όταν ουρήσει.

4. Δάκτυλα και δάχτυλα:

Τα δάχτυλα και τα δάχτυλα του μωρού αναπτύσσονται τώρα και αρχίζουν να κουνιούνται αργά. Τα δάχτυλα είναι πιο ανεπτυγμένα από τα δάχτυλα των ποδιών γιατί τα χέρια μεγαλώνουν γρηγορότερα από τα πόδια. Η ανάπτυξη των δακτύλων και των δακτύλων των ποδιών θεωρείται το σκαλοπάτι της ισχυρής υγείας του μωρού σας.

5. Καρδιά:

Η καρδιά του μωρού χτυπά για 60 έως 70 παλμούς το λεπτό. Αυτός είναι ο φυσιολογικός καρδιακός παλμός για όλους και δείχνει ότι το μωρό σας μεγαλώνει με καλή και ισχυρή ταχύτητα. Η καρδιά μπορεί επίσης να αντλήσει αίμα με πιο αποτελεσματική ταχύτητα επιτρέποντας στο μωρό σας να μετακινηθεί από την αδρανή κατάσταση σε μια πιο ενεργή κατάσταση.

6. Ανοσοποιητικό σύστημα:

Το ανοσοποιητικό σύστημα, η ραχοκοκαλιά ενός ισχυρού και υγιούς ατόμου, αναπτύσσεται τώρα. Ένα υγιές παιδί έχει ένα αυξανόμενο ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια για να καταπολεμήσει συγκεκριμένα βακτήρια που με κάποιο τρόπο θα παρεμποδίσουν την ανάπτυξή του.

14 εβδομάδες έγκυος: σημεία και συμπτώματα

Ακολουθεί μια λίστα με συμπτώματα εγκυμοσύνης 14 εβδομάδων που περνά μια μητέρα. Είναι συχνά φυσική και φυσιολογική.

1. Εμετός:

Ο εμετός αυτή την εβδομάδα είναι ένα σύμπτωμα ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού αναπτύσσεται. Αυτό συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό του σύστημα δεν εγκρίνει όλα όσα τρώει η μητέρα. Ο εμετός είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι το μωρό σας είναι υγιές. Παρόλο που η κατάσταση μπορεί να μην βελτιωθεί, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να σας διευκολύνουν. Μπορείτε να μείνετε ενυδατωμένοι και επίσης να πάρετε τσάι με τζίντζερ το πρωί, με μια κουταλιά μέλι. Πρόκειται για μια σημαντική φροντίδα εγκυμοσύνης 14 εβδομάδων.

2. Διαταραχές ύπνου:

Η διαταραχή ύπνου είναι επίσης αρκετά συχνή. Τις περισσότερες φορές, είναι η κίνηση του μωρού που θα σας προκαλέσει δυσφορία. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης σας. Ένα σίγουρο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί είναι ο λήθαργος. Δεν υπάρχει τρόπος να το καταπολεμήσετε, αλλά το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε μια ελαφριά δουλειά, έτσι ώστε να πέσετε κουρασμένοι και να κοιμηθείτε τελικά.

3. Αύξηση βάρους:

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, θα πάρετε ένα σημαντικό ποσό βάρους, αλλά στην 14η εβδομάδα σας, θα κερδίσετε το πιο σημαντικό ποσό βάρους σε ολόκληρο το διάστημα της εγκυμοσύνης σας. Αυτό είναι αναπόφευκτο και το σώμα σας σίγουρα χρειάζεται όλες τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά. Είστε η μόνη πηγή διατροφής για το μωρό.

Η ανάπτυξη του μωρού την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης συμβαίνει λόγω του επιπλέον λίπους στο σώμα σας. αυτό παρέχει τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για το βρέφος καθώς το στομάχι αμινοξύ διεισδύει στο λίπος σας για να παρέχει διατροφή στο μωρό σας, επομένως, όσο περισσότερο λίπος τόσο πιο υγιές το μωρό. Η άσκηση είναι πάντα μια θεραπεία για να παρακολουθείτε το βάρος σας. Υπάρχει μια σειρά προπονήσεων μετά την εγκυμοσύνη. Είναι επίσης δυνατή η καλή διατροφή, που δεν προσθέτει βάρος. Αλλά, αυτή τη στιγμή, επικεντρωθείτε στη δίαιτα εγκυμοσύνης 14 εβδομάδων σαν τελετουργία.

4. Λαχτάρα για φαγητό:

Ο πόθος για φαγητό θα γίνει πιο δυνατός στην 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Ένας καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε το φαγητό θα ήταν να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Αυτό θα σας κρατήσει χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν σας αρέσει να τρώτε, απολαύστε μερικά υγιεινά σνακ όπως ξηρούς καρπούς και φρεσκοκομμένα φρούτα.

5. Ρινική συμφόρηση:

Η ρινική συμφόρηση μπορεί να είναι ενοχλητική. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια του γιατρού. Να έχετε πάντα μαντήλι ή χαρτομάντηλα. Η ρινική συμφόρηση μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε δύσπνοια και έτσι, φτερνίζεστε συχνά το φλέγμα. Βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν οδηγεί στον κόλπο. Εάν συμβεί, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

14 εβδομάδων έγκυος

Δραστηριότητες στη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης:

Εάν είστε εργαζόμενη μαμά, αυτή η εβδομάδα μπορεί να είναι η ίδια με την προηγούμενη. Δουλεύεις και γυρνάς σπίτι πιο κουρασμένος από το συνηθισμένο. Ένα άλλο πράγμα που μπορεί να σας προβληματίσει σε αυτό το στάδιο είναι το δικό σας

Δίαιτα και ασκήσεις εγκυμοσύνης 14 εβδομάδων:

Διατροφή:

1. Ανάγκη σιδήρου:

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας πρέπει να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο όπως ξηρά φρούτα, σπανάκι, πατάτες και σόγια για την ανάπτυξη του μωρού σας. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη του μωρού στην 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

2. Φολικό οξύ:

Το φολικό οξύ είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού. Για αυτό, τρώτε λαχανικά, μπανάνες, δημητριακά και φασόλια.

3. DHA:

Το DHA είναι το κύριο συστατικό που απαιτείται για την ανάπτυξη του μωρού. Τρώτε τρόφιμα όπως αυγά, ψάρι και κρέας.

4. Ασβέστιο:

Είναι ένα καλό θρεπτικό συστατικό για τα γερά οστά του βρέφους σας. Τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο όπως αμύγδαλα, γάλα, μπρόκολο κλπ.

5. Βιταμίνη C:

Ακούσατε για κολλαγόνο; Είναι η ουσία που βοηθά στην τάση του χόνδρου του μωρού σας. Επισκευάζει τους ιστούς του μικρού σας. Τα φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν μάνγκο, πορτοκάλια, μπρόκολο, πιπεριές, φράουλες και παπάγια.

Ασκηση:

1. Κάτω σκυλί:

Για υποστήριξη στους μυς των μηρών σας, αυτή η άσκηση αναρωτιέται. Τεντώστε τα πόδια σας και λυγίστε στα τέσσερα. Αυτή η θέση πρέπει να διατηρηθεί για λίγο. Επαναλάβετε 5 γύρους.

2. Θέση τσαγκάρη:

Καλή για ευελιξία στην περιοχή της πυέλου, αυτή η άσκηση βοηθά στη δημιουργία ενός τεντώματος στην κάτω κοιλιά σας, διευκολύνοντας τον τοκετό.

3. Περπάτημα:

Όταν νιώθετε τεμπέλης για άλλες ασκήσεις, το περπάτημα οπουδήποτε γύρω σας βοηθά. Προβλήματα όπως η αρτηριακή πίεση και η δυσκοιλιότητα μπορούν να ξεπεραστούν με το περπάτημα.

4. Ασκήσεις Kegal:

Αυτή η άσκηση είναι σημαντική αφού βοηθά στο τέντωμα των μυών του πυελικού εδάφους. Επαναλάβετε την άσκηση όποτε έχετε χρόνο.

5. Γιόγκα:

Τα οφέλη της γιόγκα δεν χρειάζεται να τονιστούν. Γνωρίζετε ήδη πώς επιτρέπει την ειρήνη στο αγχωμένο μυαλό σας. Επίσης ενισχύει τη δύναμη αντοχής.

Σεξ κατά τη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης:

Ακόμα και αυτήν την εβδομάδα, το σεξ είναι εντάξει. Αν και όσον αφορά εσάς, η μύτη σας και η λαχτάρα για φαγητό μαζί με τη ναυτία μπορεί να μην σας κάνουν να ανταποκριθείτε στο έργο. Επιλέξτε εύκολες θέσεις και είστε έτοιμοι. Λίγη οικειότητα θα μπορούσε να σας πάρει πολύ δρόμο.

Ιατρικός έλεγχος και θεραπεία:

Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις εξετάσεις για την επιπλέον διαβεβαίωση που χρειάζεστε. Θυμηθείτε να μιλήσετε για ναυτία, καούρα, δυσκοιλιότητα και πόνο. Ωστόσο, μερικά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που είναι γνωστό ότι βοηθούν στα συμπτώματα είναι:

 • Βήχας- Δεξτρομεθορφάνη.
 • Πόνος- Ακεταμινοφαίνη. Μην επιδοθείτε σε Ibuprofen και Naproxen.
 • Δυσκοιλιότητα- Μεταμουσίλ. Αποφύγετε το ορυκτέλαιο.
 • Αλλεργία- Αντιισταμινικά και Λοραταδίνη. Αποφύγετε τη χρήση ψευδοεφεδρίνης και αποσυμφορητικών όπως η φαινυλεφρίνη.
 • Καούρα- Αντιόξινα.

Ιατρική εξέταση και σάρωση ενώ είστε 14 εβδομάδες έγκυος:

Η φροντίδα εγκυμοσύνης 14 εβδομάδων είναι ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να ακολουθήσετε. Όταν περάσετε από τη σάρωση, ο γιατρός σας είναι πιθανό να παρατηρήσει τα ακόλουθα.

 1. Το μωρό σας έχει πλέον το μέγεθος της γροθιάς σας. Το μέγεθος του μωρού της εγκυμοσύνης 14 εβδομάδων συγκρίνεται με αυτό της κλειστής γροθιάς σας ή ενός πορτοκαλιού αφαλού.
 2. Το μωρό σας στέκεται όρθιο. Αυτό σημαίνει ότι ο λαιμός του μακραίνει, βοηθώντας το κεφάλι να είναι πιο όρθιο.
 3. Οι τρίχες αρχίζουν να μεγαλώνουν και τα φρύδια παίρνουν επίσης το μερίδιό τους από τα μαλλιά. Ωστόσο, μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να καθοριστεί το χρώμα των μαλλιών.
 4. Η οροφή του στόματος του αρχίζει να αναπτύσσεται και αρχίζουν κάποιες πεπτικές δραστηριότητες. στα έντερα.

Πώς να ξεπεράσετε το στρες στη 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης:

 • Αναβάλλετε κάθε μία από τις δραστηριότητες που απομακρύνονται από την ενέργειά σας για τα καλά. Αυτό μπορεί να είναι σαν μια ανοιχτή πρόσκληση για συντριπτικό άγχος.
 • Καθίστε με τον σύντροφό σας και ξεκινήστε με τη διαμόρφωση ενός γονικού σχεδίου. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για όλα- από την απόφαση του ονόματος του παιδιού σας μέχρι τον τρόπο που θέλετε να γεννήσετε.
 • Οι προτεραιότητες πρέπει να επανεξεταστούν και να αναλυθούν εγκαίρως. Δώστε αρκετό χρόνο στον εαυτό σας ολομόναχο, έτσι ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς πού κατευθύνεστε, αποφεύγοντας έτσι το άγχος.
 • Μην αφήνετε την τεχνολογία να σας κυριεύει. Ναι, το διαδίκτυο είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για διαδικτυακά φόρουμ. Ωστόσο, να θυμάστε ότι κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Μην αφήσετε τίποτα να σας αγχώσει.
 • Το να κοιμάσαι είναι καλή ιδέα. Τώρα που το μωρό σας έχει τη δική του ρουτίνα ύπνου, μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς να το διαχειριστείτε, αλλά μην το αφήσετε να σας κρατήσει ενήμερους. Κάντε υπνάκους.

Ποια είναι η θέση του μωρού σας τώρα?

Η εμβρυϊκή ανάπτυξη της εγκυμοσύνης 14 εβδομάδων θα δείξει ότι το μωρό σας μοιάζει περισσότερο με έναν μικρό άνθρωπο. Τα μάτια κινούνται στη θέση του και τα αυτιά έχουν πάρει τη θέση του, στο πλάι του προσώπου. Το μωρό θα εμφανιστεί ελαφρώς περισσότερο επειδή τα οστά του λαιμού αρχίζουν να ισιώνουν. Το στόμα του μωρού αρχίζει επίσης να ανοίγει και να κλείνει. Τώρα μπορεί να κάνει τέλεια τις κινήσεις αναρρόφησης και κατάποσης. Καθώς ο λαιμός ισιώνει, οι φωνητικές χορδές, ο λάρυγγας και η αναπνευστική οδό καθίστανται στη θέση του.

Μέγεθος 14 εβδομάδων έγκυου μωρού:

Το μωρό σας τώρα έχει το μέγεθος ενός πορτοκαλιού αφαλού. Αυτό σημαίνει ότι είναι περίπου το μέγεθος ενός ροδάκινου. Η ανάπτυξη του μωρού σας από εδώ θα είναι εκπληκτική. Το μωρό θα ζυγίζει 1,5 ουγκιές και 3,4 ίντσες σε βάρος. Το μωρό μεγαλώνει με σούπερ ταχύτητα από εδώ και στο εξής.

14 εβδομάδες έγκυος κοιλιά:

Το μέγεθος της κοιλιάς θα διαφέρει από τη μια μητέρα στην άλλη. Αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Η μήτρα σας τώρα επεκτείνεται για να χωρέσει το μεγάλο μωρό και επομένως μπορεί να αισθανθείτε φαγούρα και πόνο στην κοιλιά σας. Αυτό συμβαίνει μόνο επειδή το δέρμα σας τεντώνεται.

Συμβουλές και προφυλάξεις: Φροντίδα εγκυμοσύνης 14 εβδομάδων

 1. Φοράτε πάντα άνετα ρούχα που ταιριάζουν τώρα που το χτύπημα του μωρού σας έχει αρχίσει να μεγαλώνει. Αποφύγετε τα ελαστικά.
 2. Όταν ταξιδεύετε, αποφύγετε τους ανώμαλους δρόμους, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο μωρό σας.
 3. Πρέπει να διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο ανά πάσα στιγμή. Εάν το υγρό σας κάνει να φουσκώνετε, δοκιμάστε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.
 4. Συνεχίστε να ασκείστε και αυτήν την εβδομάδα για να αποφύγετε μια ξαφνική αύξηση βάρους, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ραγάδες.
 5. Ανακοινώστε την εγκυμοσύνη σας στο χώρο εργασίας, καθώς αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε παραχωρήσεις. Παιρνω την ευκαιρια.

Ποιοι Είναι Οι Κίνδυνοι?

 • Ο κύριος κίνδυνος έρχεται μόνο εάν θέλετε να αποβάλλετε. Μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να κάνετε άμβλωση τώρα και αυτό μπορεί επίσης να βλάψει το σώμα σας και την υγεία του.
 • Μπορεί να αντιμετωπίσετε διαρροή θηλών. Περιστασιακά μπορεί να παρατηρήσετε κίτρινους λεκέδες στο σουτιέν σας. Δεν υπάρχει τίποτα για πανικό ή ανησυχία, καθώς αυτό είναι μόνο το πρώτο σας γάλα.
 • Οι σεξουαλικές ορμές αυξάνονται. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή της πυέλου.
 • Μπορεί επίσης να εμφανίσετε έντονους πόνους στο στομάχι και στις δύο πλευρές του στομάχου σας. Αυτά είναι γνωστά ως πόνοι στους στρογγυλούς συνδέσμους. Αυτό συμβαίνει λόγω του τεντώματος του στομάχου σας, για να φιλοξενήσει το μωρό σας.

14 εβδομάδες έγκυος: Λίστα ελέγχου

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να διατηρήσετε.

 1. Είναι καιρός να πείτε στην οικογένεια και τους φίλους σας για τα καλά νέα σας!
 2. Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να φωτογραφίζετε το μωρό σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να παρακολουθείτε και να κατανοείτε την ανάπτυξη της κοιλιάς.
 3.  Χρησιμοποιήστε αυτήν την ενέργεια που έχετε για να κάνετε άλλα πράγματα, όπως κηπουρική ή περπάτημα.
 4.  Ορίστε μια ιδανική δίαιτα εγκυμοσύνης 14 εβδομάδων για εσάς.

Η 14η εβδομάδα εγκυμοσύνης με δίδυμα σημαίνει ότι πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πόσο τρώτε. Οι πιθανότητες είναι ότι θα χάσετε την ενέργειά σας πολύ γρήγορα. Πιείτε ένα γαλόνι νερό κάθε μέρα, για αρχή. Προμηθευτείτε τον εαυτό σας με πολλούς ξηρούς καρπούς και κεχρί για να σας κρατά ενεργητικούς κάθε μέρα. Κάποια σωματική δραστηριότητα θα σας βοηθήσει επίσης να προχωρήσετε. Θυμηθείτε να πάρετε έναν καλό πίνακα διατροφής που έχει φτιάξει ο γιατρός σας και μια συνιστώμενη σωματική δραστηριότητα.

Η 14η εβδομάδα είναι εδώ! Διανύσατε με επιτυχία το πρώτο σας τρίμηνο. Ξεκινήστε να διαβάζετε βιβλία για την εγκυμοσύνη και ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει. Θυμηθείτε να είστε πάντα με την πιο υγιή πλευρά και να περιβάλλετε τον εαυτό σας με πολλή θετικότητα. Συνέχισε. Το ταξίδι σίγουρα θα μείνει αξέχαστο.