31 εβδομάδες έγκυος: Ποια είναι τα σημεία και τα συμπτώματα;

Μπήκατε επίσημα στην τελευταία φάση της εγκυμοσύνης σας. Είσαι πιο έγκυος από ποτέ. Η μεγάλη κοιλιά σας θα ήταν τώρα τόσο μεγάλη που πιθανότατα δεν θα μπορείτε να δείτε τα πόδια σας. Θα παρατηρήσετε πώς ξεκινάει πολλές ενοχλήσεις την εβδομάδα της εγκυμοσύνης 31. Αυτή η δυσφορία προκύπτει από το μωρό που επεκτείνεται στη μήτρα και όταν το κάνει, ασκεί μεγάλη πίεση σε όλα σας τα όργανα γύρω του.

Εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση για τα συμπτώματα εγκυμοσύνης 31 εβδομάδων και όλα όσα σχετίζονται με αυτό.

«Ένα μωρό είναι κάτι που κουβαλάς μέσα σου για εννέα μήνες, στην αγκαλιά σου για τρία χρόνια και στην καρδιά σου μέχρι την ημέρα που θα πεθάνεις». – Mary Mason

Όποιος κάποτε σε κρατούσε ξύπνιο τα βράδια, τώρα ροχαλίζει μαζί σου. Αυτός που σε έκανε να νιώθεις ότι τα συναισθήματά σου ξεχειλίζουν τώρα μοιράζεται μια μπουκιά στο ταπεινό φαγητό σου και αναπνέει μέσα σου. Το έμβρυο που τώρα έχει μεγαλώσει και είναι δυνατό μέσα σας τριγυρίζει και σας ενημερώνει ότι είναι έτοιμο για τον κόσμο.

31 εβδομάδων έγκυος

Πίνακας Περιεχομένων:

 • Μήνας και Τρίμηνο || Συμπτώματα || Εμβρυϊκή ανάπτυξη || Baby Position ||
 • Δραστηριότητες || Δίαιτα || Άσκηση || Υπερηχογράφημα || Πώς να ξεπεράσετε το άγχος ||
 • Ιατρικές δοκιμές και σάρωση || Συμβουλές και προφυλάξεις || Λίστα ελέγχου ||

Τριάντα μία εβδομάδες έγκυος: Σε ποιο μήνα και τρίμηνο είστε?

Βρίσκεστε στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης σας και στο τρίτο τρίμηνο. Το βάρος του μωρού κατά την 31η εβδομάδα της εγκυμοσύνης είναι περίπου 3,3 κιλά. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος ενός εγκύου 31 εβδομάδων είναι περίπου το κεφάλι ενός κολοκυθιού. Είναι επίσης περίπου 16 ίντσες σε ύψος.

31 εβδομάδες έγκυος συμπτώματα:

Το σύνολο των 40 εβδομάδων που εξηγήθηκαν πριν χωριστεί περαιτέρω σε τρία στάδια. Το πρώτο τρίμηνο είναι όταν η μητέρα δεν έχει ακόμη συνηθίσει στις αλλαγές που συμβαίνουν γρήγορα στο σώμα της. Το επόμενο τρίμηνο αναφέρεται ως το χρυσό τρίμηνο όπου το μωρό και η μητέρα σχηματίζουν αρκετά καλή κατανόηση. Το τρίτο τρίμηνο, η 31η εβδομάδα που εξετάζεται σε αυτό, βλέπει ξανά τα προβλήματα.

Εδώ είναι τι συμβαίνει σε εσάς και το σώμα σας.

1. Πόνος στην πλάτη:

Αυτή τη στιγμή θα αισθανθείτε έναν έντονο πόνο που ρίχνει τη σπονδυλική σας στήλη ακριβώς στη μέση της νύχτας. Ξυπνάς με ένα τράνταγμα και ξαπλώνεις για ώρες προσπαθώντας να κάνεις τον πόνο να φύγει, αλλά όσο είσαι ανάσκελα δεν θα γίνει ποτέ. Αυτό συμβαίνει επειδή με το μωρό να μεγαλώνει μέσα του, ο χώρος που απαιτεί κλείνει σιγά σιγά πάνω του. Ως αποτέλεσμα, όταν ξαπλώνετε ανάσκελα, σπρώχνει για περισσότερο χώρο και τελικά σπρώχνει τη σπονδυλική στήλη σας πίσω για να χωρέσει και να του δημιουργήσει χώρο. Αποφύγετε αυτό με τον ύπνο στο πλάι. Για να ξεπεράσετε αυτήν την ανησυχία, προσπαθήστε να κάθεστε ίσια, καθώς αυτό περιορίζει την κίνηση του μωρού σας. Ωστόσο, μην το κάνετε αυτό συνεχώς, καθώς αυτό εμποδίζει τον χρόνο παιχνιδιού του μέσα στη μήτρα σας.

2. Επικουρικά προβλήματα:

Τα συνήθη προβλήματα κατά τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης θα επανέλθουν τώρα. Η συχνή ούρηση επιστρέφει μαζί με ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου. Ποτέ άλλοτε δεν ξυπνήσατε στις τέσσερις το βράδυ για να σπεύσετε στο μπάνιο, αλλά τώρα μπορεί. Εκτός από αυτό, η δυσάρεστη όρεξή σας μπορεί να δώσει τη θέση της σε δυσπεψία ή καούρα που οφείλεται στην υπερπαραγωγή γυναικείων ορμονών που μπερδεύουν τις άλλες ορμόνες του σώματος. Ένας τρόπος για να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση είναι να περιορίσετε την πρόσληψη υγρών όπως καφέ, τσάι και ζαχαρούχα ποτά.

3. Μάσκα εγκυμοσύνης:

Ενώ μερικοί έχουν μια λάμψη γι ‘αυτούς κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, υπάρχουν μερικοί για τους οποίους αυτό το λαμπερό κασκόλ της εγκυμοσύνης μπορεί να μην είναι άψογο. Καταλήγουν να βιώνουν μια μάσκα εγκυμοσύνης που καλύπτει το πρόσωπό μας μαζί με άσχετα μέρη του σώματος. Η ακμή της πλάτης, οι ραγάδες είναι μόνο μια παρενέργεια των καφέ κηλίδων ή των φακίδων που αθλούνται τώρα στο πρόσωπό σας. Αυτό πρέπει επίσης να κατηγορηθεί για τις γυναικείες ορμόνες που θα υποχωρήσουν μόλις τελειώσουν οι 40 εβδομάδες. Η Aloe Vera είναι φίλη σας τώρα και την χρειάζεστε για μια ευνοϊκή εμπειρία με το δέρμα σας. Φυσικά, δεν λύνει τα σημάδια σας, αλλά σίγουρα λειτουργεί στον τρόπο μείωσής του.

4. Δύσπνοια:

Η δύσπνοια είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη του εμβρύου, η οποία ασκεί πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο και οδηγεί σε δυσκολία στην αναπνοή. Η επέκταση των πλευρών συμβαίνει επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και οι γιατροί συνιστούν να μην φοράτε στενά ρούχα καθώς ενδέχεται να συμπιέσουν τα πλευρά, οδηγώντας σε δύσπνοια.

5. Αδεξιότητα:

Ένα αίσθημα αδεξιότητας σέρνεται λόγω του υπερβολικού βάρους και του πόνου που προκαλείται κατά τη διάρκεια έντονων συσπάσεων. Οι γυναίκες αισθάνονται ατίθασες και μελέτες δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των γυναικών πέφτει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η προσθήκη στις ορμονικές αλλαγές επηρεάζει τους μυς της λεκάνης, ο οποίος είναι ο κύριος παράγοντας για την πτώση. Οίδημα στο πόδι προκαλεί μυρμήγκιασμα λόγω της πίεσης που ασκεί η κατακράτηση υγρών στα νεύρα.

31 εβδομάδες έγκυος εμβρυϊκή ανάπτυξη:

1. Αλλαγή στις κινήσεις:

Μέχρι μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το μωρό δεν έχει νόημα να ανταποδώσει, αλλά καθώς περνούν οι μέρες η αίσθηση του μωρού αρχίζει να μεγαλώνει. Αργά και σταθερά αναγνωρίζει το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Αναγνωρίζει τους παράγοντες που τον κρατούν ζωντανό και το σώμα του κυριαρχεί στην τέχνη των φυσιολογικών λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος. Όλα αυτά στοιβάζονται μέχρι το σημείο όπου μπορεί να δουλέψει μόνος του. Τώρα οι μύες του σταθεροποιούνται και μπορεί να τους κινήσει κατά βούληση. Τότε ξεκινούν οι κινήσεις. Το αρχικό στάδιο καταγράφει το μωρό να πέφτει, αλλά μέχρι την 31η εβδομάδα, οι κινήσεις αλλάζουν. Το μωρό τώρα ξεκινά κλωτσιές και γροθιές αφήνοντας τη μητέρα να καταλάβει ότι νιώθει στριμωγμένη στο μέρος.

2. Βοήθημα ακοής:

Το αυτί του μωρού λειτουργεί τώρα σε πλήρη μορφή, λαμβάνοντας θόρυβο και μετατρέποντάς το σε αίσθηση, καθώς οι παρορμήσεις του εγκεφάλου αρχίζουν να λειτουργούν με πλήρη ταχύτητα. Ένα ανθρώπινο αυτί μπορεί να αποκωδικοποιήσει έναν ήχο μόνο όταν συνεργάζονται όχι μόνο τα στοιχεία του αυτιού, αλλά και όταν η ώθηση που ακούγεται ή λαμβάνεται μπορεί να γίνει αντιληπτή και να αποκωδικοποιηθεί από τον εγκέφαλο. Μέχρι την 31η εβδομάδα, ο εγκέφαλος έχει ήδη αρχίσει να παίρνει ένα σωστό σχήμα και τώρα μπορεί να λάβει παρορμήσεις και να δουλέψει πάνω του. Αυτός είναι ο λόγος που η ακουστική ανίχνευση της φωνής και του περιβάλλοντός σας από το μωρό σας μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη για εσάς. Τώρα μπορεί να ακούσει τη φωνή σας, οποιαδήποτε συγκεκριμένη μουσική ή ιστορίες που διαβάζετε.

3. Διπλασιάστηκε:

Μέχρι τώρα το μωρό σας ζυγίζει καλά 3,5 κιλά και με την έκρηξή του να τελειώνει, τώρα μετράει έως και 18 ίντσες δίνουν ή παίρνουν. Το μισό από αυτό το βάρος ανήκει στα πλέον λιπαρά στρώματα που αναπτύσσονται κάτω από το δέρμα. Τα χέρια τώρα αρχίζουν να παίρνουν ένα παχουλό σχήμα μαζί με το έντερο και τους μηρούς. Το αμνιακό υγρό στο οποίο επιβίωσε το μωρό σας όλο αυτό το διάστημα τώρα αρχίζει να μειώνεται για να παρέχει περισσότερο χώρο στο αναπτυσσόμενο μωρό.

4. Ακούσιες ενέργειες:

Στην 31η εβδομάδα, οι αντανακλαστικές ενέργειες του μωρού έχουν πάρει ένα ευρύ φάσμα. Ο υπέρηχος τώρα δεν αποκαλύπτει μόνο την ικανότητα ακοής του δυνατά και καθαρά, αλλά οι γιατροί λένε ότι αν αναβοσβήνετε ένα έντονο φως στη μέση του αφαλού, το μωρό σας μπορεί να ανταποκριθεί είτε μετακινώντας το κεφάλι του μακριά είτε προς το φως. Μέχρι τώρα, εκείνοι οι μικρές πιπεριές έχουν συνηθίσει κάπως στην ευαισθησία του φωτός. Η άλλη αντανακλαστική δράση περιλαμβάνει τώρα το χασμουρητό, το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί αν είναι τυχερό, αν το πιάσει μια στιγμή στον υπέρηχο. Μπορεί ακόμη και να έχει την αγαπημένη του θέση ύπνου που μπορεί να είναι ξεκάθαρη αυτή την εβδομάδα. Αυτές οι λεπτές ενέργειες αυτήν την εβδομάδα θα προετοιμάσουν το μωρό σας για τον έξω κόσμο.

5. Αναπνεύστε:

Με τον καιρό οι πνεύμονες του μωρού αναπτύσσονται όλο και περισσότερο. Αυτό δεν συμβαίνει σε μια μέρα, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος, αλλά να είστε σίγουροι ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει έναν υγιή πνεύμονα που θα επεκτείνεται και θα συστέλλεται στα πλέον ερυθρά αιμοσφαίρια που παράγονται από τον ίδιο. Οι πνεύμονες ωριμάζουν αργά βοηθούν επίσης την τραχεία ή την αναπνοή να ανοίξει έτσι ώστε το μωρό να μην χρειάζεται πλέον από τον ομφάλιο λώρο της μητέρας να λαμβάνει οξυγόνο και να εκπνέει διοξείδιο του άνθρακα.

6. Καρδιά:

Η παροχή τροφής και οξυγόνου από τη μητέρα μέσω του πλακούντα κάνει τη δουλειά για να λειτουργήσει η καρδιά του εμβρύου. Μετά τη γέννηση, το έργο φροντίζεται από τους πνεύμονες του μωρού. Κατά την τρίτη εβδομάδα της ανάπτυξης του εμβρύου, η καρδιά αρχίζει να χτυπά και μέχρι την 30η εβδομάδα το μωρό είναι ήδη στο πυελικό έδαφος έτοιμο να έρθει στον κόσμο.

Θέση μωρού:

Μια θέση εγκύου μωρού 31 εβδομάδων βρίσκεται κάπου στη μέση μιας εκρηκτικής ανάπτυξης. Θα αρχίσει επίσης να συσσωρεύει λίπος κάτω από το δέρμα. Το μωρό είναι επίσης πολύ ενεργό τώρα, κάτι που είναι καλό σημάδι. Το μωρό είναι κάθετο με το κεφάλι κάτω και τα πόδια προς τα πάνω προς το στήθος σας.

Δραστηριότητες 31ης εβδομάδας:

Κατά τη διάρκεια της 31ης εβδομάδας δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση όλων των δραστηριοτήτων όπως αυτό που έγινε κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου που προκαλεί περισσότερο άγχος στους μυς και επηρεάζει το κέντρο βάρους των γυναικών, κάτι που θα οδηγήσει σε ανισόρροπη στάση και πίεση στο νωτιαίο μυελό.

Δίαιτα και ασκήσεις κατά τη διάρκεια 31 εβδομάδων έγκυου:

31 εβδομάδες έγκυος δίαιτα:

 • Εάν είστε χορτοφάγος, το τόφου και η σόγια θα σας βοηθήσουν στη διατήρηση του επιπέδου πρωτεΐνης σας. Από την άλλη πλευρά, εάν είστε μη χορτοφάγος, η συνηθισμένη περιεκτικότητα σε άπαχο κρέας πρέπει να είναι μια χαρά.
 • Για την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος στο παιδί σας, μην ξεχνάτε τα συμπληρώματα σιδήρου και το φολικό οξύ στη διατροφή σας. Το σπανάκι και οι μπανάνες πρέπει να είναι η καυτή επιλογή σας.
 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει επίσης να υπάρχουν στη σκηνή. Δεν μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα ασβεστίου ως υποκατάστατο των φυσικών προϊόντων διατροφής.
 • Η ισορροπημένη διατροφή σας πρέπει επίσης να περιλαμβάνει απαραίτητα λαχανικά. Το λάχανο, η κολοκύθα, οι ντομάτες και τα φασόλια είναι οι προσωπικές μας επιλογές.
 • Τα φρούτα μπορούν να είναι μια εξαιρετική πηγή πρωινού και ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και τη διατροφή σας. Μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως εφόδιο για σνακ.

Άσκηση εγκυμοσύνης 31 εβδομάδων:

 • Η αναπνοή asana συνιστάται ιδιαίτερα. που βοηθά στην απομάκρυνση του αεραγωγού και τον καθαρισμό των πνευμόνων.
 • Για μια τέλεια κατάληψη εγκυμοσύνης. το πόδι χωριστά γωνιακό στο ύψος του ώμου και τα χέρια σηκωμένα προς τα έξω και παράλληλα με το πάτωμα και χαμηλώστε αργά προς τα κάτω σε στάση οκλαδόν με τακούνια στο έδαφος και το γόνατο δεν πρέπει να προεξέχουν μπροστά από το πόδι και με την πλάτη ίσια. Αναπνεύστε ενώ σηκώνεστε και εκπνέετε ενώ κατεβαίνετε σε στάση οκλαδόν.
 • Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά σε αυτό το στάδιο με το χτύπημα του μωρού πάνω σας, ο ύπνος στη συνηθισμένη σας θέση θα είναι δύσκολος και περισσότερο σαν μια άσκηση που πρέπει να κατακτήσετε.
 • Για την 31η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος άσκησης που δεν χρειάζεται καμία συσκευή
 • Μπορείτε να κάνετε αερόβια στο νερό για να μειώσετε την πίεση στα πόδια.

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο 31stWeek:

Δεν συνιστάται σεξ ή επαφή κατά το τελευταίο τρίμηνο. Ο έλεγχος του συναισθηματικού παράγοντα είναι το κλειδί για τον φυσιολογικό τοκετό και μειώνει τις πιθανότητες για κάθε είδους μόλυνση.

Υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης 31 εβδομάδων:

Αυτή την εβδομάδα, όταν πάτε για υπερηχογράφημα, θα παρατηρήσετε πώς φαίνεται το μωρό, σχεδόν έτοιμο να βγει. Είναι τέλειο με όλα τα σωστά όργανα. Θα μπορείτε να δείτε καθαρά τα άκρα και να παρακολουθείτε την κίνηση. Οι κινήσεις του μωρού μιας εγκυμοσύνης 31 εβδομάδων θα περιλαμβάνουν συχνά τακτικά κλωτσιές.

Μια κοιλιά εγκύου 31 εβδομάδων είναι μια κοιλιά που διευρύνεται συνεχώς. Το δέρμα θα τεντωθεί περαιτέρω και θα παρατηρήσετε ότι δημιουργούνται και οι ραγάδες. Θυμηθείτε να φοράτε μόνο άνετα ρούχα εγκυμοσύνης και φαρδιά παντελόνια.

Πώς να ξεπεράσετε το στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 • Απολαύστε τη νέα σας φάση που σύντομα θα φτάσει. Απολαύστε με τους γύρω ανθρώπους και κάντε το περιβάλλον πιο θετικό.
 • Μείωση του φόρτου εργασίας και των ωρών εργασίας.
 • Να είστε ειλικρινείς για τον εαυτό σας προς τον σύντροφό σας. Η μητρότητα είναι σωστή και για τους δυο σας. Μην αγχώνεστε και υπερφορτώνεστε μη μοιράζοντας τίποτα.

Ιατρικές εξετάσεις και σάρωση ενώ είστε 31 εβδομάδες έγκυος:

Ο μηνιαίος έλεγχος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανίχνευση χρωμοσωμικών ανωμαλιών κατά τα πρώτα στάδια καθώς και στο τελευταίο τρίμηνο με τη βοήθεια σάρωσης και ελέγχου αίματος και τυχόν γενετικές ανωμαλίες μπορούν να διαγνωστούν σε αυτό το στάδιο με τη βοήθεια υπερηχογραφίας ή σάρωσης που σχετίζεται με ιστό με μαγνητική τομογραφία.

 •  Πόνος– Ακεταμινοφαίνη. Μην επιδοθείτε σε ιβουπροφαίνη και ναπροξένη.
 • Αλλεργία– Αντιισταμινικά και Λοραταδίνη. Αποφύγετε τη χρήση ψευδοεφεδρίνης και αποσυμφορητικών όπως η φαινυλεφρίνη.
 •  Βήχας– Δεξτρομεθορφάνη.
 •  Δυσκοιλιότητα- Μεταμουσιλ. Αποφύγετε το ορυκτέλαιο.
 •  Καούρα- Αντιόξινα.

Συμβουλές και προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια 31 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

 1. Η περιποίηση του εαυτού σας μπορεί να είναι μια καλή ιδέα σε αυτό το στάδιο, καθώς πρέπει να νιώσετε καλύτερα και να ανεβάσετε τη διάθεσή σας.
 2. Η εργασία πλέξης ή η ζωγραφική βοηθά στο να μειωθεί το επίπεδο στρες
 3. Ζυγίστε την υγεία σας και τους κινδύνους σας και αποφασίστε τι είναι καλύτερο για εσάς. Μην αφήνετε τους άλλους να συσσωρεύουν τις αποφάσεις τους πάνω σας και να σας δουλεύουν.
 4. Πηγαίνετε για τακτικούς ελέγχους για να αποφύγετε το άγχος σχετικά με την κατάσταση της υγείας του μωρού. Αυτό όχι μόνο είναι απαραίτητο αλλά σταματά να καταστρέφει την υγεία σας όταν ανησυχείτε για την όλη κατάσταση. Οι πόνοι της εγκυμοσύνης 31 εβδομάδων είναι συχνές. Μάθετε πότε πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας.

ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:

 • Ξεκινήστε να ψωνίζετε ρούχα για το μωρό σας και πάρτε του/της μερικά πολύχρωμα παιχνίδια για να κάνετε το δωμάτιό σας πιο ζωντανό.
 • Αγοράστε μερικά ρούχα εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένων φαρδιά παντελόνια και άνετες μπρασερί.
 • Φτιάξτε μια λίστα με πράγματα που πρέπει να συνεχίσετε την ημέρα της εργασίας σας.

Η χαλάρωση με τη γιόγκα και τα θετικά συναισθήματα θα είναι ένας καλός σωτήρας αυτή την εβδομάδα. Θα τα πάτε καλά με την εγκυμοσύνη σας, με τον τρόπο που είχατε μέχρι τώρα. Νιώστε όσο το δυνατόν πιο άνετα. Οι πόνοι της εγκυμοσύνης 31 εβδομάδων δεν πρέπει να ανησυχούν, μόνο αν γίνει έντονος, πρέπει να σας νοιάζει.