34 εβδομάδες έγκυος – συμπτώματα, εξελίξεις και άλλα

Κάθε εβδομάδα που περνά, θα υπάρχει μια αύξηση του άγχους και της ευτυχίας να κρατάτε σύντομα τη μικρή δέσμη χαράς στα χέρια σας. Στην 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το μωρό σας έχει το μέγεθος ενός πεπόνι και είναι πλέον σχεδόν στο μήκος που θα έχει όταν γεννηθεί. Διαβάστε εδώ για να μάθετε διάφορες εξελίξεις στο μωρό αυτή την εβδομάδα και τα συμπτώματα όταν είναι 34 εβδομάδων έγκυος.

Μόνο μια γυναίκα μπορεί να γνωρίσει τις δυσκολίες μιας μητέρας όταν περάσει αυτή τη λεπτή γραμμή για να μπει στη μητρότητα. Από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οι αμέτρητες συμβουλές από τους ηλικιωμένους τριγύρω αρχίζουν να αντηχούν στα αυτιά σας. Οι φίλες που είναι ήδη μητέρες διηγούνται τις εμπειρίες τους και τώρα θα αρχίσουν να σας δίνουν τις συμβουλές τους.

34 Εβδομάδες Εγκυμοσύνης

Οι προηγούμενες εβδομάδες είναι δύσκολες με την αϋπνία να είναι φίλη σου. Η πρωινή αδιαθεσία κάθε πρωί θα ήταν πιο απογοητευτική. Αλλά με το πέρασμα του χρόνου, θα παρατηρήσετε την πόρτα προς τη μητρότητα ανοιχτή και ευρεία. Ολόκληρη η περίοδος των εννέα μηνών χωρίζεται σε εβδομαδιαία μορφή. Όπου 40 εβδομάδες θα συνοψίσουν τη διαδικασία της εγκυμοσύνης. Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για την 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, η οποία είναι σχεδόν το τέλος και τα καλύτερα μέρη για να ζήσετε.

Μήνες και τρίμηνα ενδείξεις για 34 εβδομάδες έγκυος:

Εάν έχετε εγκυμοσύνη 34 εβδομάδων, τότε βρίσκεστε στον 8ο μήνα και το 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας. Συγχαρητήρια! Έχετε μόνο ένα μήνα ακόμα για να μπορέσετε να κρατήσετε τη μικρή δέσμη χαράς στα χέρια σας.

Φυσικές και ψυχολογικές αλλαγές σε 34 εβδομάδες έγκυος κυρία:

Ακολουθούν οι διάφορες φυσικές και ψυχολογικές αλλαγές που θα βιώσει το σώμα σας τώρα που βρίσκεστε στην 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Τα συμπτώματα των 34 εβδομάδων εγκυμοσύνης έχουν ως εξής:

1. Φούσκωμα και αέρια:

Τώρα που προχωράτε στο τρίτο τρίμηνο, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε φούσκωμα, αέρια, άγχος και ένταση που απλώς θα επιδεινώσει την κατάσταση. Η βαθιά αναπνοή, η εισπνοή από τη μύτη και η εκπνοή από το στόμα για μερικά λεπτά κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει.

2. Θολή όραση:

Λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης, η όρασή σας μπορεί να φαίνεται θολή και υπάρχει επίσης μείωση της παραγωγής δακρύων, η οποία μπορεί να αφήσει τα μάτια στεγνά και ερεθισμένα.

3. Αυξημένη κολπική απαλλαγή:

Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, υπάρχει αύξηση των κολπικών εκκρίσεων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ορμόνες της εγκυμοσύνης (ιδίως τα οιστρογόνα) αυξάνουν τη ροή του αίματος στην περιοχή της πυέλου και διεγείρουν τους βλεννογόνους.

4. Πονόλαιμος:

Η μετατόπιση της βαρύτητας από την πλάτη στην κοιλιά ασκεί αυξημένη πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης, προκαλώντας πολλές ενοχλήσεις. Υπάρχουν πολλές λύσεις για να αντιμετωπίσετε αυτόν τον πόνο, οπότε αν κάποιος δεν λειτουργεί, δοκιμάστε έναν άλλο. Μία από τις δοκιμασμένες λύσεις είναι να κάνετε συχνά διαλείμματα και να στέκεστε, να περπατάτε ή να τεντώνεστε. Το να κάθεστε σε μια μόνο θέση για πολλές ώρες μπορεί να βλάψει ακόμα περισσότερο την πλάτη σας.

5. Κράμπες στα πόδια:

Οι κράμπες στα πόδια είναι πιο συχνές τώρα και οι τρεις κύριοι ένοχοι για αυτό είναι το βάρος της εγκυμοσύνης, το πρήξιμο και η κόπωση.

6. Ραγάδες:

Εάν έχετε γενετική προδιάθεση για ραγάδες ή έχετε πιο δίκαιο δέρμα, τότε είναι πιο πιθανό να πάρετε τις ραγάδες. Ωστόσο, μπορούν να διατηρηθούν στο ελάχιστο, παίρνοντας βάρος αργά και σταθερά.

7. Οίδημα:

Καθώς αυξάνεται το μέγεθός σας, οι ιστοί του σώματός σας διατηρούν περισσότερο υγρό και μπορεί να εμφανίσετε πρήξιμο, ιδιαίτερα στα πόδια και τα δάχτυλά σας.

8. Δύσπνοια:

Καθώς η κοιλιά της εγκυμοσύνης αυξάνεται σε μέγεθος, οι πνεύμονές σας δεν έχουν χώρο για να επεκταθούν πλήρως και έτσι αισθάνεστε κουρασμένοι ακόμη και μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην τουαλέτα. Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό.

9. Ταχύτερα αναπτυσσόμενα μαλλιά:

Γνωρίζατε ότι τα μαλλιά σας θα αυξάνονταν γρηγορότερα και λαμπερά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά δεν ξέρατε ότι θα μεγαλώσουν ακόμη και σε ανεπιθύμητα μέρη όπως τα μάγουλα, το πηγούνι και η πλάτη. Παρόλο που η αποτρίχωση με κερί είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και επομένως είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε μια ευαίσθητη φόρμουλα.

10. Αϋπνία:

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο παράπονο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και καθώς προχωράτε στην εγκυμοσύνη σας, τα ταξίδια σας σε τουαλέτες και κράμπες στα πόδια θα αυξάνονται, αφήνοντας πολύ λίγο χώρο για να κλείσετε τα μάτια σας.

11. Διαρροή Πρωτόγαλα:

Καθώς πλησιάζετε κοντά στην ημερομηνία λήξης, το στήθος σας μπορεί να διαρρεύσει κιτρινωπό προ-γάλα που ονομάζεται πρωτόγαλα. Αυτό είναι το πρώτο ποτό του μωρού σας και δεν θα έχετε διαρροές περισσότερες από μερικές σταγόνες, αλλά αν αισθάνεστε άβολα, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια θηλασμού.

34 εβδομάδες έγκυο μέγεθος και βάρος μωρού:

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας είναι τόσο μεγάλο όσο ένα πεπόνι. Το μήκος του μωρού είναι 43-46 εκατοστά και το βάρος είναι περίπου 2,1 έως 2,3 κιλά. Το ύψος του μωρού σε αυτό το στάδιο είναι περίπου το ίδιο με αυτό κατά τη γέννηση. Εάν θέλετε να νιώσετε πώς θα ήταν το μωρό σας που γεννήθηκε τώρα, κρατήστε στην αγκαλιά σας μια τσάντα αλεύρι 5 κιλών. Αυτό ακριβώς θα ένιωθε το μωρό σας. Τώρα στοιβάζετε 3 τέτοιες τσάντες η μία πάνω στην άλλη, αυτό είναι το μήκος του μωρού σας που γεννήθηκε σε πλήρη περίοδο.

Το μωρό και η κοιλιά μοιάζουν σε 34 εβδομάδες εγκυμοσύνης:

 • Κατά την 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, το μωρό έχει αναπτυχθεί πλήρως. Έχει σχεδόν μήκος γέννησης.
 • Η κορυφή της μήτρας μπορεί να γίνει αισθητή τώρα περίπου στα 51/2 ίντσες πάνω από τον αφαλό
 • Το σώμα του μωρού έχει αρχίσει να γεμίζει το λίπος κάτω από το δέρμα
 • Το κεντρικό νευρικό σύστημα του μωρού συνεχίζει να ωριμάζει και οι πνεύμονες είναι πλέον καλά ανεπτυγμένοι.
 • Αν και είναι σκόπιμο να μεταφέρετε το μωρό σας μέχρι την 38η ή την 40η εβδομάδα, το μωρό έχει πολλές πιθανότητες επιβίωσης στον έξω κόσμο σε αυτό το στάδιο.

34 Εβδομάδα Εγκυμοσύνη Θέση Μωρού – Εμβρυϊκή και Φυσική:

Τα παρακάτω είναι τα διάφορα στάδια ανάπτυξης του εμβρύου στις 34 εβδομάδες που μπορείτε να παρατηρήσετε:

 • Πύκνωση του δέρματος: Η κηρώδης επίστρωση στο δέρμα αρχίζει να πυκνώνει αυτή την εβδομάδα πριν αρχίσει να αποβάλλεται από την επόμενη εβδομάδα.
 • Poking Through: Μέχρι αυτή τη στιγμή, μπορεί να μπορείτε να δείτε τα μέρη του σώματος, όπως η γροθιά και τα πόδια να βγάζουν από την κοιλιά.
 • Πρόγραμμα ύπνου: Το μωρό κλείνει τώρα τα μάτια του όταν κοιμάται και τα ανοίγει όταν είναι ξύπνιο. Αυτό θα τον βοηθήσει να αναπτύξει ένα πρόγραμμα ύπνου.
 • Διαφορές φύλου: Εάν το μωρό είναι αρσενικό, τότε οι όρχεις του θα φτάσουν από την κοιλιά στο όσχεο
 • Μικρά νύχια και νύχια: Αυτή τη στιγμή, τα μικροσκοπικά νύχια και νύχια του μωρού φτάνουν στην άκρη του δακτύλου και ετοιμάζονται για το πρώτο τους μανικιούρ μετά τον τοκετό.
 • Πλήρως λειτουργικοί πνεύμονες: Οι πνεύμονες αυτή τη στιγμή είναι πλήρως έτοιμοι για να μπορέσουν να επιβιώσουν στον έξω κόσμο. Μπορούν όχι μόνο να λαμβάνουν και να φιλτράρουν τον αέρα από έξω, αλλά και το υλικό μεταξύ των δύο σάκων του πνεύμονα έχει αναπτυχθεί πλήρως που θα αποφύγει την τριβή και θα επιτρέψει την επιβίωση μόλις βρεθούν έξω από το σώμα
 • Ανάπτυξη Οστών: Μέχρι τότε, το 90% των οστών έχει αναπτυχθεί και έχει στηθεί. Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ μαλακά και εύθραυστα, τα οποία θα βοηθήσουν το μωρό να σπρώξει έξω από τον κόλπο. Μόλις το μωρό είναι έξω, αυτά τα οστά θα ενισχυθούν αυτόματα.
 • Αναποδογυρισμένη θέση: Μέχρι αυτή τη στιγμή, το μωρό βρίσκεται ήδη σε ανάποδη θέση με το πρόσωπο προς τη μήτρα και τα πόδια προς την κοιλιά. Σύντομα το κεφάλι θα σταθεροποιηθεί στον τράχηλο της μήτρας και θα αντιμετωπίσετε μια φωτεινότητα που θα δείξει ότι τώρα είναι η ώρα για το μωρό να αποχαιρετήσει τη μήτρα.
 • Αφαλός: Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αφαλός που μπήκε από μέσα έσκασε προς τα έξω. Αν και αυτό είναι φυσιολογικό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Mightσως χρειαστεί να το καλύψετε καθώς η συνεχής τριβή με το φόρεμα θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό σε ένα ήδη ευαίσθητο μέρος.

Δίαιτα εγκυμοσύνης και ασκήσεις κατά τη διάρκεια 34 εβδομάδων Έγκυος:

Γυμνάσια Όταν 34 Εβδομάδες Εγκυος:

Ακολουθούν οι ασκήσεις που πρέπει να κάνετε τακτικά τώρα που πλησιάζετε στον τοκετό σας

 • Άσκηση Κέγκελ: Αυτή η άσκηση ενισχύει τους μυς του πυελικού εδάφους. Αυτή η άσκηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πάρετε αιμορροΐδες και διαρροή ούρων.
 • Πυελική κλίση: Η πυελική κλίση είναι μια άσκηση που ενισχύει τους μυς του στομάχου. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την ευελιξία σας για τη γέννηση, αλλά σας βοηθά επίσης να ανακουφίσετε τον πόνο στην πλάτη σας.
 • Tailor Sitting: Αυτή η άσκηση ενισχύει τους μυς της πλάτης και του μηρού σας και κάνει την λεκάνη πιο εύκαμπτη για ευκολότερο τοκετό.
 • Βήματα για να κάνετε το Tailor Sitting:
 • Καθίστε στο πάτωμα με την πλάτη σας όρθια.
 • Ενώ λυγίζετε τα γόνατά σας στο πλάι, φέρτε τα πέλματα μαζί και τραβήξτε τα προς τα μέσα προς τη βουβωνική χώρα.
 • Σπρώξτε τα γόνατα προς το πάτωμα μέχρι να αισθανθείτε το τέντωμα στο εσωτερικό των μηρών σας

Διατροφή 34 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

Τώρα που πλησιάζετε γρήγορα προς την Ημέρα της D, η τήρηση των υγιεινών συνηθειών (στις οποίες θα έπρεπε να έχετε κολλήσει καθ ‘όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης) είναι εξίσου σημαντική κατά το στάδιο του θηλασμού. Τα παρακάτω είναι μερικά θρεπτικά συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους:

 • Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D υποστηρίζει την υγιή ανάπτυξη των οστών στο μωρό. Η συνέχιση της λήψης συμπληρώματος βιταμίνης D ακόμη και μετά την εγκυμοσύνη θα διασφαλίσει ότι το μωρό σας και εσείς παίρνετε τα συνιστώμενα 10mcg κάθε μέρα.
 • LCP (πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας) ιδιαίτερα DHA (που ονομάζεται ωμέγα-3 λιπαρά οξέα)-Βοηθούν στη νευρική ανάπτυξη του μωρού. Μπορείτε να πάρετε μια επιπλέον δόση DHA συμπεριλαμβάνοντας μία ή δύο μερίδες λιπαρού ψαριού στην εβδομαδιαία διατροφή σας.
 • Σίδερο: Αυτό υποστηρίζει τη γνωστική ανάπτυξη του μωρού τώρα και ακόμη και μετά τη γέννηση. Είναι ένα βασικό συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου μέσω του σώματος. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο περιλαμβάνουν πράσινα φυλλώδη λαχανικά, λιπαρά ψάρια, κρέας και πράσινα λαχανικά.

Ιατρικές εξετάσεις και σαρώσεις κατά τη διάρκεια 34 εβδομάδων έγκυου:

Τα παρακάτω είναι τα διάφορα τεστ που γίνονται όταν επισκέπτεστε τον ειδικό υγείας σας κατά τη διάρκεια 34 εβδομάδων εγκυμοσύνης.

 • Πίεση αίματος
 • Μέτρηση της κοιλιάς για να ελέγξετε την ανάπτυξη του μωρού
 • Έλεγχος της υγείας σας και αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να αντιμετωπίζετε
 • Έλεγχος των καρδιακών παλμών και των κινήσεων του μωρού
 • Έλεγχος ούρων εάν έχετε ουρολοίμωξη ή αυξημένη αρτηριακή πίεση
 • Κολπική μπατονέτα για τον έλεγχο της πιθανότητας στρεπτόκοκκου ομάδας Β
 • Εάν η ομάδα αίματός σας είναι Rh Αρνητική, τότε μπορεί να σας χορηγηθεί δεύτερη δόση ένεσης αντι-D ανοσοσφαιρίνης σε αυτό το στάδιο
 • Αξιολόγηση της παρουσίασης και του σταθμού
 • Δεν απαιτείται υπερηχογράφημα εγκυμοσύνης 34 εβδομάδων. Ωστόσο, μπορεί να γίνει μια εξειδικευμένη τρισδιάστατη ή τετραδιάστατη σάρωση για την αξιολόγηση ορισμένων καταστάσεων, όπως σχισμή χείλους ή καρδιακά προβλήματα.

Συμβουλές και προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια 34 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

Ακολουθούν οι προφυλάξεις εγκυμοσύνης 34 εβδομάδων που πρέπει να τηρείτε:

 • Itρθε η ώρα τώρα που πρέπει να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα μακρινά ταξίδια και τις πτήσεις με το αυτοκίνητο
 • Εάν πρέπει να ταξιδέψετε, προσπαθήστε να τεντώσετε τα πόδια σας και να περπατήσετε τουλάχιστον μία φορά σε 1-2 ώρες.
 • Αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα που μπορείτε να ταξιδέψετε, αφού οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν θα σας επιτρέψουν να επιβιβαστείτε στην πτήση.
 • Αποφύγετε το μη καθαρό πόσιμο νερό, το μη παστεριωμένο γάλα και το ακατάλληλα μαγειρεμένο κρέας ή βλαστάρια.
 • Αποφύγετε τον ύπνο ανάσκελα, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στη μήτρα και το έμβρυο.

Συμβουλές για αυτήν την εβδομάδα:

 • Αγοράστε το κάθισμα του αυτοκινήτου σας και εγκαταστήστε το. Το 85% των γονέων το κάνουν λάθος με την πρώτη κίνηση. Ελέγξτε το από έναν τεχνικό για να αποφύγετε ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής.
 • Τα μάτια σας μπορεί να αισθάνονται ξηρά και ερεθισμένα. Κρατήστε τις οφθαλμικές σταγόνες σας εύχρηστες
 • Νιώθετε κατάθλιψη; Σχεδόν το 10-15% των εγκύων κυριών υποφέρουν από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ορισμένα αντικαταθλιπτικά είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Συζητήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης για το ίδιο.
 • Εάν σας έχει απομείνει ακόμη η ενέργεια, τότε αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να βάλετε τις τελευταίες πινελιές στο νηπιαγωγείο σας. Μόλις λήξει η ημερομηνία λήξης, θα θέλατε να πάτε για ψώνια ή να κάνετε πράγματα περισσότερο από όσο χρειάζεται?

Κίνδυνοι κατά τη διάρκεια 34 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

Ακολουθούν οι διάφοροι κίνδυνοι που μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία κατά την 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης

 • Ο διαβήτης κύησης μπορεί να προκαλέσει ανησυχία
 • Η προεκλαμψία είναι μια σοβαρή κατάσταση και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στη μητέρα και το μωρό. Γενικά, οι γυναίκες ηλικίας 35 ετών και άνω με την πρώτη τους εγκυμοσύνη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αυτής της κατάστασης
 • Ο πρόωρος τοκετός είναι και πάλι μια σοβαρή κατάσταση και τα βρέφη που γεννιούνται πρόωρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας, ιδιαίτερα πνευμονικών προβλημάτων καθώς δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένα.
 • Η πρόωρη ρήξη των μεμβρανών συμβαίνει σε αυτό το στάδιο και προκαλεί ανησυχία καθώς θα οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό
 • Το placenta previa αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγίας πριν και κατά τη διάρκεια του τοκετού
 • Αποκόλληση πλακούντα – Αυτή είναι μια σπάνια κατάσταση όπου ο πλακούντας διαχωρίζεται από τη μήτρα πριν από τον τοκετό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εμβρυϊκό θάνατο και να οδηγήσει σε σοβαρό σοκ στη μητέρα.

Λίστα ελέγχου κατά τη διάρκεια 34 εβδομάδων έγκυου:

 • Μέχρι αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα σημάδια της εργασίας.
 • Αποκτήστε τον εαυτό σας μια λίστα εβδομάδων για την ανάπτυξη και τις αλλαγές για να διασφαλίσετε την ευημερία και τη σωστή ανάπτυξη τόσο του μωρού σας όσο και εσάς κατά τη διάρκεια των 9 μηνών.
 • Αναθεωρήστε το σχέδιο γέννησής σας με τη μαία σας ή τον γιατρό σας.
 • Παρακολουθήστε μαθήματα για βρεφική ΚΑΡΠΑ, βρεφική φροντίδα ή θηλασμό. Μόλις έρθει το μωρό, θα υπάρχει λίγος χρόνος για να πάρει αυτά τα μαθήματα και μπορεί να αισθάνεστε χαμένοι ή ανήσυχοι.

34 εβδομάδες έγκυος με δίδυμα:

Εάν η εγκυμοσύνη σας βρίσκεται στην 34η εβδομάδα και εάν κουβαλάτε δίδυμα, μπορεί να αισθάνεστε λίγο μυρμηγκιά. Αυτά μπορεί να είναι τα σημάδια ότι τα μωρά έρχονται σύντομα. Για μια δίδυμη μαμά, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε τελικά καθώς η μέση εγκυμοσύνη με πολλαπλάσια κυμαίνεται μεταξύ 35 και 37 εβδομάδων.

Ανίχνευση φύλου:

Παρόλο που η διαδικασία ανίχνευσης φύλου μπορεί να αποκαλυφθεί αρκετές εβδομάδες νωρίτερα έως την 34η εβδομάδα, το φύλο του μωρού θα ήταν τέλεια διαμορφωμένο και ώριμο και έτοιμο. Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, το όσχεο θα ήταν τέλεια σχηματισμένο με τους όρχεις πλήρως κατεβασμένους και έτοιμους για λειτουργία. Τα γεννητικά όργανα σχηματίζονται πλήρως. Δεν χρειάζεται πλέον το κορδόνι που συνδέει τη μητέρα του για να ανακουφιστεί. Για τα κορίτσια, τα μεγάλα χείλη, αυτή στην κορυφή μόλις τελείωσε με την τελειοποίηση του εαυτού της. Η ωοθήκη του μικρού σας θα ήταν τώρα εκπληκτικά ήδη ο ιδιοκτήτης επτά δισεκατομμυρίων πρωτόγονων ωαρίων. Ωστόσο, ο αριθμός μειώνεται σε δύο, που είναι ο κανονικός αριθμός αυγών.

Λειτουργία πνεύμονα:

Σε όλο το μωρό σας εισέπνεε λίγο από το αμνιακό υγρό που το περιβάλλει και προσπαθούσε να τελειοποιήσει τις πνευμονικές του λειτουργίες. Πολλές φορές έχει συμβεί το μωρό να έχει πρόωρο τοκετό, κάτι που αυτή την εβδομάδα είναι αρκετά πιθανό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πνεύμονες του μωρού λειτουργούν μέχρι τώρα. Δεν μπορεί μόνο να λαμβάνει και να φιλτράρει τον αέρα. η ουσία ανάμεσα στους δύο σάκους των πνευμόνων που κρατά τους πνεύμονες από την τριβή έχει επίσης αναπτυχθεί έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζει ποτέ κίνδυνο μόλις βρεθεί έξω.

Οστική ανάπτυξη:

Παρόλο που σχεδόν το 90 % του σχηματισμού του σώματος έχει ρυθμιστεί, τα οστά του μωρού είναι ακόμα αδύναμα και εύθραυστα. Αυτό είναι απλώς δημιούργημα του Θεού, όπου αυτά τα μαλακά, εύθραυστα κόκαλα θα βοηθούσαν το μωρό να βγει έξω από τον κόλπο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κρανίο είναι ακόμα αρκετά δυνατό και ανθεκτικό και σε κανονικό σχήμα, αλλά τα οστά που το συνδέουν με το λαιμό ή τη σπονδυλική στήλη δεν έχουν ακόμη τελειοποιηθεί. Μετά τη γέννηση, αυτά τα οστά θα τελειοποιούν, οπότε δεν υπάρχει καμία ανησυχία.

Μωρό λίπος:

Κατά τα αρχικά στάδια, το έμβρυο θα μοιάζει με σκελετική δομή με λεπτό μυϊκό στρώμα, ενώ τα εσωτερικά όργανα εξακολουθούν να σχηματίζονται και να τελειοποιούνται. Με την πάροδο του χρόνου, μόλις τα όργανα τελειοποιηθούν και εγκατασταθούν και λειτουργούν, θα παρατηρήσετε ότι το μωρό σας χτυπάει και παίρνει μερικά κιλά παραπάνω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης σας, το μικρό σας θα ζύγιζε κάπου περίπου μισό κιλό με λιπαρά στρώματα που γεμίζουν τους μηρούς και τα παχουλά μάγουλά του.

Τοποθετημένο στο μέρος:

Μέχρι τώρα, το μωρό σας είναι εντελώς ανάποδο με το κεφάλι τοποθετημένο κοντά στον τράχηλό σας και τα πόδια ψηλά στο στομάχι, σπρώχνοντας και κλωτσώντας σας ενημερώνοντας ότι το μωρό είναι έτοιμο για το ταξίδι του. Πολλές περιπτώσεις έχουν παρατηρήσει ότι το μωρό βγήκε έξω αυτή την εβδομάδα, αλλά για όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα, το μωρό σας είναι σε θέση να ετοιμαστεί. Η ανάποδη θέση δεν τον βλάπτει. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά άνετα τοποθετημένος στη μήτρα σας σε σχήμα αχλαδιού.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να χωριστεί σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο, το δεύτερο και το τρίτο, που είναι η 34η εβδομάδα που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Με τις όμορφες εξελίξεις στο μωρό σας, και η μητέρα περνά πολλές αλλαγές.

Αλλαγή κουμπιού κοιλιάς:

Μέχρι τώρα θα παρατηρούσατε μια τυπική αλλαγή στον αφαλό σας. Αυτό που κάποτε ήταν μέσα σαν κρατήρας τώρα εξέχει και μοιάζει με ένα μικρό βολβό. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο σενάριο εγκυμοσύνης, παρόλο που δεν το αντιμετωπίζουν όλοι. Όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, χρησιμοποιήστε μια ταινία ή ένα έμπλαστρο για να καλύψετε το μέρος, καθώς αυτή τη στιγμή, μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητο και η συνεχής τριβή με το φόρεμά σας το κάνει χειρότερο.

Λόγω της τεράστιας πίεσης των επερχόμενων εκδηλώσεων, συχνά ξεκινά η παράνοια. Όντας μητέρα και πλησιάζουμε, η τελευταία μέρα μπορεί να είναι τόσο τρομακτική όσο και συναρπαστική. Επιπλέον, υπάρχει η πρόσθετη πίεση των μωρών σας. Όλες ανακατεμένες, αυτές οι καταστάσεις μπορεί να δώσουν τη θέση τους να μειωθούν ή να αυξηθούν τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Μην ασχολείστε με την ιατρική, καθώς αυτά τα σκληρά φάρμακα έχουν επιδράσεις στο παιδί μέσα σας. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας σχετικά.

Πρόσληψη ασβεστίου:

Αυτή είναι η στιγμή που το μωρό σας τελειοποιεί τα κόκαλά του, και ως εκ τούτου ως μητέρα, θα πάρει μαζί σας, οπότε προσέξτε τη διατροφή σας. Συχνά ο γιατρός συμβουλεύει αυτή τη στιγμή να τηρείτε τις προσλήψεις ασβεστίου, καθώς αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για το μωρό σας να έχει κάποια δύναμη οστού μέσα του.

Συσπάσεις:

Με τις μέρες να πλησιάζουν, οι συσπάσεις του Braxton Hick γίνονται όλο και πιο σοβαρές και εκπληκτικά πλέον ταιριάζει, η αίσθηση μιας πραγματικής συστολής μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερη σε ένταση. Η συχνότητα αυτών των συσπάσεων φαίνεται να αυξάνεται με κάθε μέρα επίσης. Αυτές οι συσπάσεις είναι σε πραγματικές, ψεύτικες συσπάσεις που σας επιτρέπουν να γνωρίζετε ότι το σώμα σας προετοιμάζεται για τα επερχόμενα γεγονότα.

Καθώς ο χρόνος παράδοσης πλησιάζει γρήγορα, θα βιώνετε ανάμεικτα συναισθήματα άγχους και ευτυχίας. Η εγκυμοσύνη των 34 εβδομάδων είναι ένα πολύ κρίσιμο σημείο αναφοράς, καθώς αυτή τη στιγμή, το μωρό έχει σχεδόν αναπτυχθεί και μπορεί να επιβιώσει στον έξω κόσμο ακόμη και αν γεννηθεί πρόωρα. Ωστόσο, είναι ό, τι καλύτερο για το μωρό να τεκνοποιηθεί πλήρως, ώστε να είναι σε θέση να επιβιώσει στον έξω κόσμο μόνο του..

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Ε1: Είναι ασφαλές το ταξίδι για έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια 34 εβδομάδων εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης θα πρέπει να αποφεύγονται οι μακρινές μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Εάν πρέπει να ταξιδέψετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα πόδια σας τεντωμένα και περπατάτε λίγο κάθε δύο ώρες, καθώς το να κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία θέση μπορεί να είναι προβληματικό. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν θα σας επιτρέψουν να ταξιδέψετε μετά από αυτήν την εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Ε2: Ποια είναι η θέση ύπνου για 34 εβδομάδες, έγκυες γυναίκες?

Απάντηση: Ο ύπνος στο πλάι, ειδικά στην αριστερή πλευρά, είναι η καλύτερη θέση ύπνου κατά τη διάρκεια των 34 εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Ο ύπνος ανάσκελα δεν συνιστάται σε αυτό το στάδιο λόγω του αυξημένου κινδύνου θνησιγενών γεννήσεων.

Ε3: Πότε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό κατά τη διάρκεια 34 εβδομάδων εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Κατά το τρίτο τρίμηνο, πρέπει να επισκέπτεστε το γιατρό κάθε εναλλακτική εβδομάδα από 28-36 εβδομάδες και κάθε εβδομάδα από την 36η εβδομάδα και μετά. Ωστόσο, εάν έχετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα, τότε σας συμβουλεύουμε να δείτε αμέσως το γιατρό σας:

 • Αιμορραγία
 • Σοβαρή ναυτία και έμετος
 • Το επίπεδο δραστηριότητας του μωρού μειώνεται σημαντικά
 • Συσπάσεις
 • Σπάσιμο σακούλας νερού
 • Επίμονος έντονος πονοκέφαλος, κοιλιακός πόνος, οπτική διαταραχή
 • Συμπτώματα γρίπης