Βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ μελών της οικογένειας

Πέντε δάχτυλα στην ίδια παλάμη δεν είναι τα ίδια, οπότε θυμηθείτε ότι το ίδιο θα συνέβαινε με τα μέλη της οικογένειας που ζούσαν κάτω από μια στέγη. Η μαμά και ο μπαμπάς θα μπορούσαν να ζουν μαζί για είκοσι πέντε χρόνια, αλλά εξακολουθούν να είναι άτομα. Θα ήσασταν διαφορετικοί σε σκέψεις, πράξεις και λόγια από τα αδέλφια σας και τις επιθυμίες τους. Διαφορά ηλικίας, χάσμα γενεών και ατομικισμός, κάθε πτυχή πρέπει να γίνεται σεβαστή και να τιμάται. Οι μάχες ξεσπούν μέσα στα μέλη της οικογένειας ξανά και ξανά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το τέλος μιας γενεαλογίας είναι στο στάδιο της προετοιμασίας. Μερικές φορές το μόνο που έχετε να κάνετε είναι?

Βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ μελών της οικογένειας

 • Καθίστε.
 • ΜΙΛΑ ρε.
 • Παρατηρώ.
 • Ξανανάβω.
 • Σεβασμός.
 • Τιμή.
 • Εμπιστοσύνη.
 • Αγάπη.
 • Χαμόγελο.
 • Αγκαλιάζω.

Μιλήστε το:

Αντί να πλένετε τα βρώμικα σεντόνια δημόσια, είναι καλύτερο να καθίσετε με την οικογένεια και να μιλήσετε. Μην βιάζεστε, μην γκρινιάζετε και μην γκρινιάζετε, απλά μιλήστε με μια ειρηνική στάση και βεβαιωθείτε ότι επιτρέπετε και στους άλλους να εκφράσουν τη γνώμη τους, χωρίς διακοπές και από τα δύο άκρα.

Όταν κάποιος μιλάει, ακούστε τον και αφήστε τον να ολοκληρώσει. Μην κρίνετε και μην είστε αυστηροί κατά την επίλυση ζητημάτων ή όταν πρέπει να αναζητήσετε λύσεις. Εάν υπήρχαν ζητήματα στο παρελθόν για τα οποία δεν υπήρξε ποτέ λύση, αφήστε τα. Maybeσως η μάθηση για όλη την οικογένεια έγινε και το σκάψιμο πτωμάτων από έναν τάφο δεν θα ήταν σοφό.

Βάλτε μια οικογένεια να συγκεντρωθεί και πριν το κρασί κυλήσει, καθίστε και θυμηθείτε ο ένας τον άλλον τις μέρες του παρελθόντος. Οι ευτυχισμένες μέρες που πέρασαν σίγουρα φέρνουν πίσω χαμόγελα και πολλά χαμόγελα κάνουν κάποιον να ξεχάσει και να συγχωρήσει τις πιο σοβαρές πράξεις που έγιναν τότε.

Διατηρήστε επαφή με τα μέλη της οικογένειας, ανεξάρτητα από το πού στον κόσμο είστε, ειδικά με τους γονείς. Έχουν αντέξει στο χρόνο, σε μεγάλωσαν και σε έκαναν εξαιρετικό ενήλικα. Σίγουρα χρωστάτε τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα στο Skype, το Whats App ή τους στέλνετε μηνύματα κειμένου, μάθετε για την υγεία τους, τι έκαναν κατά τη διάρκεια της ημέρας ή πώς αισθάνονται. Θα τους έδειχνε ότι εξακολουθείτε να νοιάζεστε.

Έχετε μια ξαφνική συγκέντρωση μεσημεριανού γεύματος ή ένα δείπνο μόνο για την οικογένεια. Κάντε το ξεχωριστό, βάλτε στο τραπέζι το αγαπημένο πιάτο όλων ή ίσως καλέστε τους όλους στο potluck. Ενώ χαζεύατε τα καλύτερα τρόφιμα γύρω σας, ακούγατε ιστορίες για τις μέρες που πέρασαν, γελάστε τις. Πειράξτε και τραβήξτε τα πόδια του άλλου χωρίς να περάσετε τα όρια, διασκεδάστε και αποτυπώστε αυτές τις στιγμές στην κάμερα. Δημιουργήστε ένα βίντεο βίντεο. κοινοποιήστε το αν επιτρέπεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε οικογενειακές διακοπές. Ρωτήστε τους γονείς σας, τους θείους και τις θείες σας, τα ξαδέλφια και τα αδέλφια σας και πάρτε και τα κατοικίδια σας. Απολαύστε διακοπές στην παραλία ή ένα ταξίδι στους λόφους, κάντε ένα πνευματικό ταξίδι ή απλά χαλαρώστε σε ένα αγροτικό σπίτι. Όσο περισσότερο αφιερώνετε χρόνο ο ένας στον άλλο, τόσο περισσότερο θα σας εκτιμούσαν και θα κάνατε το ίδιο για εκείνους που παίρνουν χρόνο για να έρθουν και να είναι μαζί.

Είναι όμως όλο αυτό; Υπάρχουν επίσης ορισμένοι αποδεδειγμένοι τρόποι βελτίωσης της οικογενειακής επικοινωνίας. Ρίξτε μια ματιά στους πέντε τρόπους και δραστηριότητες για τη βελτίωση της οικογενειακής επικοινωνίας.

Δημιουργήστε καταστάσεις για να μιλήσετε: Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα έδαφος για επικοινωνία ή απλή συζήτηση για διάφορα πράγματα του κόσμου. Προωθήστε έναν υγιή χώρο για να μιλάτε για ενδιαφέροντα πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας. Το πιο σημαντικό, μιλήστε με τα παιδιά σας. Πάρτε μια απλή συζήτηση μαζί τους και αφήστε τους να μιλήσουν. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό ακόμη και στο σύντομο δρόμο επιστροφής από το σχολείο.

Σχεδιάστε πικνίκ: Επιλέξτε ένα ωραίο μέρος γεμάτο διασκέδαση. Τα πικνίκ είναι καλές δραστηριότητες για να ξεκινήσετε. Λάβετε μέρος σε παιχνίδια με νερό ή θεματικά πάρκα. Συζητήστε για τα γεύματα και ρωτήστε τους για την ημέρα. Η ακρόαση είναι πάντα ένας τρόπος για να αποδείξετε ότι είναι σημαντικοί σε μια συνομιλία. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα γεύμα να μαζευτείτε. Προγραμματίστε κάτι σαν μια καλή τύχη, που θα σας αφήσει να δεθείτε και να γελάσετε ο ένας στον άλλο. Είναι εντάξει να προγραμματίζετε ραντεβού. Οι απασχολημένοι άνθρωποι τείνουν να έχουν ραντεβού για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας.

Στυλ ομιλίας: Βεβαιωθείτε ότι είναι άτυπο. Το στυλ ομιλίας σας έχει πολύ ρόλο να διαδραματίσει στα θέματα που επιλέγετε. Αν ψάχνετε να προωθήσετε την επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας, θα ήταν ιδανικό να χρησιμοποιήσετε άτυπη γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσετε τον άλλον πιο άνετα και ακόμη και οι εσωστρεφείς στην οικογένεια θα ανοίξουν.

Ο κανόνας 80:20: Ο κανόνας είναι απλός. Ακούστε περισσότερο και μιλήστε λιγότερο. Άκου προσεκτικά. Αφήστε τους άλλους να μιλήσουν. Αν γνωρίζουν ότι τους ακούνε, θα έχουν πάντα το κίνητρο να μιλήσουν και θα ανοίξουν περισσότερο. Η αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας επιτυγχάνεται ακούγοντας περισσότερο τον άλλον.

Οργάνωση εκδηλώσεων: Οργανώστε εκδηλώσεις κάθε μήνα για κάθε περίσταση. Δραστηριότητες όπως η οργάνωση θα έχουν περισσότερους ανθρώπους να μιλούν και να δηλώνουν. Οι δεσμοί θα είναι πιο δυνατοί και όταν οι άνθρωποι φτάσουν στην εκδήλωση, έχετε δημιουργήσει ένα καλό έδαφος για πολλούς να αλληλεπιδρούν.

Η οικογενειακή επικοινωνία είναι μια ακραία ανάγκη στις αυξανόμενες πολυάσχολες μέρες της ζωής μας. Το πολυάσχολο πρόγραμμά μας και η μονότονη επαγγελματική μας ζωή, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο κατανόησης των δικών μας παιδιών. Όταν λαμβάνουν λιγότερη προσοχή και φροντίδα, το μεγαλύτερο μέρος της πολύτιμης παιδικής ηλικίας τους χάνεται. Πηγαίνετε ραντεβού με τα παιδιά σας και αφήστε τα να ανοιχτούν σε εσάς. Δώστε τους λίγο από τον χρόνο σας και κάντε τους να νιώσουν ξεχωριστά. Η σημασία της επικοινωνίας στην οικογένεια διασφαλίζει ότι έχετε έναν υγιή δεσμό και η έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο και σε άλλες δραστηριότητες.

Η οικογένεια έρχεται πρώτη:

Στις μέρες της καταιγίδας, αν η οικογένεια στέκεται η μία δίπλα στην άλλη, θα στέκεται δίπλα σε κάθε ανάγκη που αντιμετωπίζει. Η οικογένεια είναι σημαντικό να τιμάται και να σέβεται, τα χρήματα μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Τιμήστε τους στενούς, που σας αγαπούν και νοιάζονται για εσάς, είναι τα πραγματικά σας διαμάντια, τα περιουσιακά σας στοιχεία. Αφεθείτε σε κουβέντες τώρα και μετά. δώστε σε κάποιον στο σπίτι έναν ώμο να κλάψει. Ενημερώστε τους ότι είστε εκεί, γιατί ο χρόνος που πέρασε δεν θα επέστρεφε.

Λένε ότι το αίμα είναι παχύτερο από το νερό. Αυτό φαίνεται να ισχύει για πολλούς από εμάς εκεί έξω. Πιστέψτε στην αποτελεσματική και υγιή επικοινωνία. Αυτό είναι απαραίτητο τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική ανάπτυξη του παιδιού σας και των μελών της οικογένειάς σας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από τον χρόνο, που θα μπορούσες να κάνεις δώρο σε οποιονδήποτε. Δοκιμάστε το σήμερα και δείτε την αλλαγή που θα κάνετε.

 • «Η οικογένεια δεν είναι σημαντικό πράγμα. It’s Every thing – michael j.fox “
 • “Δεν είναι πόσο μεγάλο είναι το σπίτι, είναι πόσο χαρούμενο είναι το σπίτι. “

Λένε ότι το αίμα είναι παχύτερο από το νερό, προχωρήστε και αποδείξτε το σωστό!!