25 μαγευτικά και τελευταία σχέδια Maang Tikka

Ο γάμος είναι μια νέα αρχή τόσο της νύφης όσο και του γαμπρού. Μια φυσική λάμψη εμφανίζεται αυτόματα στο πρόσωπο της νύφης με την ίδια τη σκέψη της τεράστιας αγάπης που θα έρθει στη νέα της ζωή. Η ινδική νύφη ειδικά και άλλες νύφες επίσης ντύνονται πολύ όμορφα. Το ντύσιμο μιας νύφης δεν τελειώνει με βαρύ ντύσιμο και μακιγιάζ, αλλά τα κοσμήματα παίζουν σημαντικό ρόλο. Το κορυφαίο στολίδι Maang tikka είναι ένα από τα αναπόσπαστα κοσμήματα που φορούν όλες οι νύφες. Και σήμερα φοριέται συνήθως και σε άλλες περιπτώσεις. Μια απλή ή φτιαγμένη αλυσίδα με ένα όμορφο καρφίτσα στο ένα άκρο και μια φουρκέτα στο άλλο άκρο είναι ο πιο απλός σχεδιασμός ενός maang tikka.

όλα τα είδη-τελευταίων-maang-tikkas

Το maang tikka φοριέται στο μπροστινό κεφάλι και ως επί το πλείστον φοριέται μόδα καλύπτοντας ολόκληρο το κεφάλι. το φυλλάδιο πέφτει στο κέντρο του μετώπου. Το κέντρο του μετώπου θεωρείται ο τόπος του «ajna» ενός από τα σημεία τσάκρα του ανθρώπινου σώματος. Το τσάκρα στο μέτωπο σημαίνει τη διατήρηση. Αυτό το σημείο στο μέτωπο έχει σημαντική επίδραση στο ανθρώπινο μυαλό. Οι γυναίκες φορούν tikka ή εφαρμόζουν sindoor στο κέντρο του μετώπου και δίνει σημασία στην παράδοση.

Διαφορετικοί τύποι σχεδίων Maang Tikka:

Διαλέξτε την καλύτερη επιλογή καθώς έχετε μια ποικιλία από μαγκ -τικ-

1. Simple Diamond Maang Tikka Design:

Απλό σχέδιο Diamond Maang Tikka

Το Maang tikka από μόνο του είναι φοβερό κόσμημα. Και όταν τοποθετηθεί στο μέτωπο ενισχύει την ομορφιά της νύφης. Ένα απλό αλλά εξαιρετικό σχέδιο που φοριέται σε κάθε μικρή περίσταση του tikka είναι μια απλή χρυσή αλυσίδα με ένα κρεμαστό κόσμημα στο μέτωπο φαίνεται φοβερό νηφάλιο σε κάθε ρούχο. Εδώ το κέντρο tikka έχει ένα ρουμπινί διαμάντι σε σχήμα φύλλου κομμένο και περιτριγυρισμένο από μικροσκοπικά λευκά διαμάντια.

2. Παραδοσιακό Rajasthani Maang Tikka:

Παραδοσιακό Rajasthani Maang Tikka

Το Rajasthani maang tikka σε απλή μορφή έχει μια κατασκευασμένη ή ακόμα και απλή αλυσίδα που είναι γαντζωμένη με μαλλιά στη μία πλευρά και η άλλη άκρη που βρίσκεται στο μέτωπο είναι προσαρτημένη σε ένα στρογγυλό κρεμαστό μενταγιόν που είναι γνωστό ως borlo/ borla. Το όνομα Borla προέρχεται από την τζιτζιφιά φρούτων, το σχήμα μοιάζει με τον καρπό. Η ομορφιά της φούντας tikka κάνει τη νύφη να φαίνεται κομψή και λαμπερή.

3. Kundan Bridal Maang Tikka:

Kundan Bridal Maang Tikka

Η τέχνη του Κούνταν είναι πολύ γνωστή στα ινδικά κοσμήματα. Το έργο του Κούνταν είναι μια νέα μορφή χειροτεχνίας κοσμημάτων όπου σε διαμάντια και μαργαριτάρια είναι ανάγλυφα στη μεταλλική επιφάνεια του στολιδιού κάνοντάς το να φαίνεται υπέροχο. Το maang tikka φαίνεται φοβερό όταν υπάρχει ένα άγγιγμα της δουλειάς του kundan. Το tikka εργασίας του Kundan ταιριάζει καλύτερα με την ενδυμασία του ινδικού saree και το ντύσιμο.

4. South Indian Bridal Maang Tikkas σε χρυσό:

Νότιος Ινδικός νυφικός Maang Tikkas σε χρυσό

Το σχέδιο της νότιας Ινδίας maang tikka συνδυάζεται με δύο κυκλικές καρφίτσες και στις δύο πλευρές του χτενίσματος. Το κύριο tikka έχει τρία σκέλη όμορφα κατασκευασμένα. Το ένα κολλημένο στο πίσω μέρος της τρίχας και τα υπόλοιπα δύο εκτείνονται προς τα δύο αυτιά. Οι κυκλικές καρφίτσες συμβολίζονται ως φεγγάρι και η άλλη ως ήλιος. Φοριέται ως ευλογίες του ήλιου και του φεγγαριού στη νύφη και τον γαμπρό.

5. Σχέδια Punjabi Maang Tikka:

Σχέδια Punjabi Maang Tikka

Τα maik tikk στυλ Punjabi είναι επίσης πολύ όμορφα. Τα τίκκα διαμορφώνονται κυρίως σε μεγάλα στρογγυλά σχήματα που καλύπτουν σχεδόν το μισό μέτωπο. Κανονικά νωρίτερα φορούσαν το πραγματικό σχέδιο tikka, αλλά οι εξελίξεις των νέων σχεδίων έφεραν ένα νέο σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα με το salvar kameez και το choli στους γάμους της Παντζάμπι. Η εμφάνιση του tikka δεν σας αφήνει χώρο για μπίντι στο μέτωπό σας. Αλλά το μόνο κομμάτι tikka από μόνο του εξυπηρετεί κάθε ανάγκη για στολίδι κεφαλής.

6. Σχέδια Heavy Bridal Gold Maang Tikka:

Βαριά νυφικά χρυσά σχέδια Maang Tikka

Οι νύφες φαίνονται υπέροχες όταν ντύνονται όμορφα με παραδοσιακά στολίδια. Το Maang tikka είναι απαραίτητο με μια νύφη. Ένα maang tikka με παχιά σκοινιά με διαμάντια ή πουά ή σχέδιο χρυσού είναι αγαπημένο σε όλους. Τα διαμάντια από ρουμπίνι που τοποθετούνται στα σχέδια του tikka ταιριάζουν καλά με το κόκκινο γαμήλιο σάρι της νύφης. Αν και οι νύφες διαφορετικών κρατών και χωρών έχουν τα δικά τους στολίδια στολισμού κεφαλιού. Υπάρχει τεράστια διαφορά στην εμφάνιση και τα σχέδια, ακόμη και την κατασκευή των κοσμημάτων κεφαλής όλων των κρατών και χωρών.

7. Maang Tikka με χορδές στο πλάι:

Maang Tikka με πλευρικές χορδές

Οι πλευρικές χορδές maang tikk είναι ένα νέο στυλ στο να φοράς το tikka. Το πλευρικό σκέλος maang tikka έχει έναν όμορφο κατασκευασμένο διάτρητο στο κέντρο του μετώπου και πολλαπλά σκέλη είναι δεμένα πίσω από τις δύο πλευρές εάν το αυτί. Δίνει πράγματι μια κομψή εμφάνιση. Η πακιστανική νύφη και ακόμη και οι αραβικές κυρίες έχουν ένα είδος jhumar στολίδι που φορούν στο πλάι του κεφαλιού που κρέμεται στο μέτωπο και το αυτί.

8. Single Strand Maang Tikkas Gold Design:

Single Strand Maang Tikkas Gold Design

Το μονόκλωνο tikka είναι το δεύτερο απλούστερο tikka των σχεδίων. Το tikka έχει σχεδιαστεί με ένα μπροσέρ κρεμασμένο στο μπροστινό μέρος και τα δύο μονόκλωνα κατευθύνονται προς τις δύο πλευρές του αυτιού. Τα νήματα είναι διακοσμημένα με πολλούς τρόπους τέχνης. Εδώ μπορείτε να δείτε το tikka να φτιάχνεται με σχέδιο πουά φτιαγμένο με δουλειά kundan. Ένα μονόκλωνο tikka επιλέγεται επίσης πολύ συχνά σε κράμα χρυσού. Η εμφάνιση του χρυσού tikka είναι επίσης πολύτιμη. Ο σχεδιασμός του tikka από χρυσό είναι πολύ μικρός και λεπτός στην εμφάνιση.

9. Dauni Double Strand Maang Tikka για κορίτσια:

Dauni Double Strand Maang Tikka για κορίτσια

Το Dauni strand maang tikka έχει δύο σκέλη που υπερβαίνουν και προς τα δύο άκρα του αυτιού. Ο τρόπος της ένδυσης έχει μεγάλη σημασία. Μπορείτε να χαλαρώσετε ελαφρά και να κρεμάσετε το σκέλος και να το γαντζώσετε πίσω από το αυτί και τα δύο δεύτερα σκέλη αγκιστρωμένα στο πάνω κεφάλι στο χτένισμα. Δίνει όμορφη εμφάνιση και στο χτένισμα.

10. Τα σχέδια πολλαπλών αλυσίδων Maang Tikka:

Τα σχέδια πολλαπλών αλυσίδων Maang Tikka

Ένα tikka με πολλές αλυσίδες έρχεται σε διαφορετικά σχέδια. Μπορούμε να δούμε τόσο σε απλό σχεδιασμό με αλυσίδες, όσο και σε διαμάντια και μαργαριτάρια. Οι κλώνοι είναι στερεωμένοι από τη γραμμή του μετώπου μέχρι το πάνω κεφάλι στο χτένισμα. Ολόκληρο το χτένισμα είναι όμορφα διακοσμημένο με τα σκέλη tikka.

11. Κρυμμένο Maang Tikkas σε χρυσό:

Κρυμμένο Maang Tikkas σε χρυσό

Ένα κρυφό maang tikka σημαίνει ότι δεν υπάρχει αλυσίδα που είναι αγκιστρωμένη στο κέντρο του χτενίσματος ή αν υπάρχει αλυσίδα είναι κρυμμένη κάτω από το χτένισμα. Το φυλλάδιο φαίνεται μόνο στο κέντρο του μετώπου. Αυτός ο τρόπος στερέωσης του tikka φαίνεται αξιολάτρευτος και μοναδικός.

12. Maharashtrian Maang Tikka:

Maharashtrian Maang Tikka

Η νύφη Maharashtrian φοράει ένα tikka συνοδευόμενο από ένα παραδοσιακό κόσμημα που παραδοσιακά είναι γνωστό ως mundavalya. Το ίδιο φορούν και οι νύφες γκουτζαράτι darbar όπου το αποκαλούν moriyo. Τα νυφικά tikka Marathi είναι κυρίως σχεδιασμένα με μαργαριτάρια καθώς έχουν σημαντική εμφάνιση και νόημα με το σχέδιο κοσμήματος και τα χρώματα του.

13. Παραδοσιακό Maang Tikka με Χιτζάμπ για Μουσουλμάνες Νύφες:

Παραδοσιακό Maang Tikka με χιτζάμπ για μουσουλμάνες νύφες

Ένα τίκκα που φαίνεται από το χιτζάμπ μοιάζει να κόβει την ανάσα. Η ομορφιά των αραβικών κυριών σε παραδοσιακή εμφάνιση είναι φοβερή. Οι αραβικές νύφες φορούν μάγιαν τίκκα στο μέτωπό τους και καλύπτουν το κεφάλι με το χιτζάμπ. Το tikka επιλέγεται ως επί το πλείστον τεράστιο και καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το μέτωπο. Το αραβικό tikka είναι κυρίως κατασκευασμένο από καθαρό χρυσό, διακοσμημένο με πραγματικούς πολύτιμους λίθους.

14. Floral Designer Maang Tikka:

Floral Designer Maang Tikka

Εδώ είναι ένα όμορφο και φανταχτερό tikka που φοριέται κυρίως για τους διαγωνισμούς ομορφιάς. Το tikka είναι φτιαγμένο με λουλουδάτες λευκές χάντρες προσαρτημένες με τρόπο που κάνει ένα λουλουδάτο σχέδιο. Το μοντέλο ενισχύει την ευγενική εμφάνισή της με ένα λουλουδάτο tikka στη διακόσμηση του κεφαλιού της. Οι γάμοι στην παράκτια περιοχή λατρεύουν επίσης τη διακόσμηση της νύφης με λουλουδάτα κοσμήματα. Αυτός ο σχεδιασμός κοσμημάτων κεφαλής θα είναι ο καλύτερος για τη νύφη.

15. Pearl Maang Tikkas:

Περλ Μάανγκ Τίκκας

Τις νύχτες του Σάραντ Πούναμ, η Ινδική νύχτα της πανσέληνου, όταν οι περισσότερες κυρίες νηστεύουν για τους συζύγους τους. Φορούν μια στολή σε καθαρό λευκό χρώμα. Ένα μαργαριτάρι με λευκές χάντρες tikka με πολλαπλά σκέλη και ένα λευκό μοτίβο broche σε σχήμα φύλλου ή αλλιώς φαίνεται υπέροχο στη νύφη. Τα μαργαριτάρια θεωρούνται σύμβολο καθαρότητας. Η λευκότητα των μαργαριταριών θεωρείται καθαρή και πολύτιμη.

16. Head Band Σχέδια Maang Tikka για στρογγυλό πρόσωπο:

Head Band Maang Tikka Σχέδια για στρογγυλό πρόσωπο

Το head band είναι μια μορφή διακόσμησης κεφαλής παρόμοια με ένα tikka. Η διαφορά σε μια κεφαλή είναι ότι είναι διακοσμημένο κόσμημα κατασκευασμένο από υλικό μυρμηγκιού ή μέταλλο και είναι πλήρως δεμένο στο κεφάλι. Μπροστά και πίσω και τα δύο. Τα κορίτσια φορούν την κεφαλή για να δώσουν μια εξαιρετική εμφάνιση. Χρησιμοποιείται κυρίως σε βόλτες ή πάρτι μόδας.

17. Tiara Maang Tikka:

Tiara Maang Tikka

Ένα tiara tikka είναι επίσης ένα από τα κοσμήματα της μόδας που φοριούνται σε κάθε στολή για να διακοσμήσουν το κεφάλι και το χτένισμα. Ο μοναδικός σχεδιασμός είναι σπινθηριστικός και καλύπτει σχεδόν το μέτωπο και το μισό στυλ μαλλιών. Τα taira tikkas κατασκευάζονται από άλλα μέταλλα εκτός από το χρυσό. Θα δείτε κυρίως σε χάλκινο μπρούτζο ή χάντρες.

18. Rabari Maang Tikka σε ασημί:

Rabari Maang Tikka σε ασημί

Το Ραμπάρι είναι φυλετική κοινότητα του Ρατζαστάνι. Τα στολίδια των ανθρώπων είναι πολύ βαριά και σε καθαρό βαρύ ασήμι. Εδώ είναι ένα απλό σχέδιο maang tikka που φορούσαν οι κυρίες rabari τις κανονικές μέρες. Αργυρή αλυσίδα. Υπάρχουν κρεμασμένα μπιχλιμπίδια μεταξύ της αλυσίδας και σχέδιο μπορλά στο μέτωπο. Υπάρχουν δύο πλευρικά κρεμαστά jhumar στις πλευρές του μετώπου. Είναι μια πολύ παλιά παράδοση και αρχαίο στολίδι στις λύγες.

19. Kashmiri Silver and Gold Maang Tikka Design:

Κασμίρι Ασημί και χρυσό Σχέδιο Maang Tikka

Ένα παραδοσιακό κορίτσι από το Κασμίρ θα το δείτε σε ένα όμορφο στολίδι με κεφάλι, γνωστό ως κανα-πόρτα. Άτα-χο και Ντέτζι-χορ. Οι κοινώς νύφες του Κασμίρι φορούν. Η φθορά του κεφαλιού είναι φτιαγμένη από ασήμι και χρυσό μερικές φορές και γεμάτη με πολύτιμους λίθους. η φθορά της κεφαλής έχει ημικυκλικό σχήμα και φοριέται στο μέτωπο καλύπτοντας σχεδόν το μισό της.

20. Βουλγαρικό Head Tikka Design:

Βουλγαρικό Head Tikka Design

Οι Βουλγάρες αγαπούν πολύ τα στολίδια. Τα κοσμήματα κεφαλής είναι επίσης πολύ καλλιτεχνικά στη Βουλγαρία. Συνήθως τα στολίδια κεφαλής είναι νομίσματα σε σχήμα και κατασκευασμένα από κράμα ασημιού. Η βουλγαρική παραδοσιακή ένδυση είναι πολύ φυσική και υπέροχη εμφάνιση.

21. Κορίτσι στο Ομάν φορώντας παραδοσιακό Tikka:

Κορίτσι στο Ομάν φορώντας παραδοσιακό Tikka

Τα κορίτσια του Ομάν έχουν μια όμορφη ενδυμασία. Τα παραδοσιακά maang tikka που φορούν κορίτσια της Ομάν είναι ειδικά σχεδιασμένα. Το tikka φοριέται λίγο στο πάνω μέρος της φθοράς του κεφαλιού. Το tikka κατασκευάζεται σε τρία ή τέσσερα κυκλικά σχέδια. Και το κέντρο του tikka έχει ένα άλλο προσαρτημένο μοτίβο σε σχήμα φύλλου. Ολόκληρο το κόσμημα είναι κατασκευασμένο από κράμα ασημιού και κατασκευασμένο με συμβολικά σχέδια και στολισμένο με πολύτιμους λίθους.

22. Ασημένιο αραβικό Maang Tikka:

Ασημένιο αραβικό Maang Tikka

Η αραβική φθορά κεφαλιού είναι επίσης ένα όμορφο είδος τίκκα που καλύπτει σχεδόν το κεφάλι και το μέτωπο της κυρίας. Η φοβερή εμφάνιση της φθοράς του κεφαλιού είναι μαγευτική. Η φθορά της κεφαλής γίνεται με αλυσίδες που κρέμονται κρεμαστά νομίσματα. Άλλες μακριές αλυσίδες βοηθούν στην κάλυψη των τμημάτων του αυτιού και της πίσω κεφαλής. Τα κοσμήματα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από κράματα αργύρου ή χρυσού. Μερικές φορές άλλα μέταλλα όπως ο χαλκός και ο μπρούτζος χρησιμοποιούνται επίσης για τη φθορά της κεφαλής.

23. Kutch Silver Maang Tikka:

Kutch Silver Maang Tikka

Τα κοσμήματα kutch έχουν κάνει μια διαφορετική θέση στην κατασκευή κοσμημάτων. Η ενδυμασία και η εμπιστοσύνη στις γυναίκες kutchi φαίνονται ακόμη και από τα κοσμήματά τους. Εκτός από το δαχτυλίδι στη μύτη, το tikka είναι επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα που φορούν οι γυναίκες kutchi. Αυτοί οι τύποι maang tikka είναι κατασκευασμένοι από κράμα αργύρου, βάρους σχεδόν μισού κιλού. Ο σχεδιασμός είναι κατασκευασμένος με χοντρές σκαλισμένες αλυσίδες και μοτίβα σταγόνας. Το να φοράς στολίδια βαριάς βάρους στην καθημερινή ρουτίνα δεν είναι ένα κομμάτι κέικ. Αλλά η εμφάνιση του kutchi tikka είναι πραγματικά φοβερή.

24. Θιβετιανό επικεφαλής αξεσουάρ Tikka:

Αξεσουάρ Θιβετιανής κεφαλής Tikka

Ένα Θιβετιανό κορίτσι φοράει κοσμήματα περίπου 10 έως 15 κιλά. Το στολίδι κεφαλής του θιβετιανού κοσμήματος κεφαλής είναι κατασκευασμένο από τιρκουάζ κοράλλι και κεχριμπάρι. Η παραδοσιακή εμφάνιση της φθοράς στο κεφάλι καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το κεφάλι της κυρίας που φαίνεται πολύ καλλιτεχνική.

25. Μοναδικά μαύρα μαλλιά με χάντρες Tikka:

Μοναδικό μαύρο μαλλί με χάντρες Tikka

Ένα πολύ μοντέρνο ντύσιμο στο κεφάλι, το οποίο μοιάζει με το tikka, φοριέται από κυρίες σε ειδικά πάρτι και τελετές. Εδώ ένα όμορφο κεφάλι tikka φτιαγμένο με μαύρες χάντρες με κορδόνι με μεταλλικό σύρμα. Η εμφάνιση είναι πολύ εθνοτική και τολμηρή. Τα κορίτσια μπορούν να φορέσουν τέτοια tikka σε μακριές φούστες με ένα φαρδύ μπλουζάκι. Τα φαρδιά παντελόνια και τα κουρτά ταιριάζουν επίσης καλύτερα με τέτοια κοσμήματα.

Υπάρχουν πολλά περίπλοκα και εντυπωσιακά σχέδια σε κοσμήματα maang tikka και κεφαλής. Οι νύφες επέλεξαν την επιλογή των maang tikkas σύμφωνα με το ντύσιμο και τη στάση τους. Νύφη με τολμηρή φύση αγαπούν να φορούν μεγάλη δήλωση. Θα ήθελαν πολύ να φορέσουν ένα μεγάλο σχέδιο από maang tikkas που μπορεί να καλύψει και ολόκληρο το χτένισμα. Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου tikka είναι κομψό. Ενώ πολλά κορίτσια με ντροπαλή φύση σίγουρα θα λατρέψουν να φορούν ένα απλό αλλά εντυπωσιακό σχέδιο tikka στο μέτωπό τους που μαγεύει την ομορφιά της νύφης.