Träterrass med flera våningar med pergola – idéer för utomhusområden

Bankirai terrass byggd i 2 plan

Vad tycker du om en Träterrass med pergola och inte bara byggt på en, utan på flera nivåer? Även om det är komplicerat är träterrassen en attraktiv och långsiktig investering för utomhusområdet. Vi presenterar Dream Deck for Family Homes- en intressant terrass i flera plan i Iowa. Husägarna har renoverat sitt rangliga 14 år gamla däck och gjort det till ett nytt bostadsutrymme. Du har drömt om ett utomhusområde där du kan chatta och njuta av solen.

Bygg en träterrass med en pergola

Trä uteplats trä trädgårdsmöbler eukalyptus

Träet skapar en varm och mysig atmosfär. Rött cederträ valdes till terrassgolvet eftersom dess varma färger och fina konsistens är perfekta för utomhusdesign. Användningen av ljust trä var mycket viktigt av estetiska och praktiska skäl: det ska vara mycket väderbeständigt. Grön ceder är också lätt flexibel. Den övre nivån på Träterrass med pergola var också utrustad med en grill, ett litet bord och stolar. Trädäcket, som är cirka 6 × 6 meter, stöds av gångvägar av kopparrör och har 2 pergolor, en på varje nivå, som definierar önskad integritetszon. Njut av den vackra höstbilden.

Träterrass med pergola och bekväma utemöbler

Träterrass med pergolor utemöbler

Husägarna valde trädgårdsmöbler som de i Monets trädgård i Giverny, Frankrike. Dessa är gjorda av eukalyptus, som är ännu mer hållbar än cederträ. Oansenliga tunnprofilräcken stör inte den underbara utsikten. Den mysiga sittgruppen var utsmyckad med färgglada växter. Snabbväxande klätterrankor slingrar sig runt pergolans trägitter och ger generös skugga. Till Träterrass med pergola en liten romantisk cykelväg leder.

Pittoresk utsikt över området

Pergola trädäck trädgårdsodling

de Träterrass med pergola erbjuder en pittoresk utsikt över landskapet från alla nivåer. Oansenliga tunnprofilräcken stör inte den underbara utsikten. Husägarna har gett sin innergård individualitet och karaktär. Om du blev inspirerad av din idé och nu vill bygga en liknande terrass, överväg följande tips:

-Först måste du vara tydlig med exakt hur mycket utrymme du har.

-Den lägre nivån kan också användas som förvaringsutrymme för trädgårdstillbehör.

Rutnät som stöd för vinrankor

Gitter pergola klätterväxter för att stödja bygga

-Plantera klättrande vinstockar så att du kan använda den för att skapa en privat zon på Träterrass med pergola bestämma.

-För mer komfort kan du också installera en öppen spis på lägre nivå.

-Lägg till tillräckligt med belysning – golvlampor eller trädgårdslyktor – om du planerar att använda ett område för att grilla eller äta.

– Det är viktigt att trappan också är väl upplyst..

Trädgårdsdesignidéer för trädäck

skiktad däck-vinrankor uteplats-trä

– Ju fler bänkar, sittgrupper och växter, desto bättre.

Resultatet är fantastiskt Träterrass med pergola- en elegant blandning av trädgårdselement, samt effektiv användning av tillgängligt utrymme.