Fällbara servetter på påsk: den här bordsdekorationen ger något visst!

Vikservetter Påsk enkla instruktioner för kaniner, fjärilar och co

För att öka glädjen i påskbrunchen tillsammans, lita på en glad bordsdekoration med pastellfärger och vårmotiv. Vi saknade dem totalt på vintern. Medan de ljusa färgerna och mönstren ensamma får ditt bord att lysa, kan du gå ett steg längre i år: med konstigt vikta servetter. Att fälla servetter är inte svårt – det har vi redan visat dig. Ytterligare en video om ämnet “Folding Napkins” kommer att följa idag, men den här gången presenterar vi kreativa idéer för påsk. Du kan dekorera ditt bankettbord med påskkaniner, fjärilar, morötter och vårblommor!

Fällbara servetter på påsk: påskhare

Servetter fäller påskharen snabbt och enkelt

Påskkaninservetterna kan se komplicerade ut, men de är faktiskt väldigt enkla att göra. I bara några steg visar vi dig hur du viker dina egna påskkaniner för att göra dina bordsdekorationer ännu mer intressanta. Färgvalet är ditt! Du kan använda monokroma eller mönstrade servetter och anpassa dem till det valda färgkonceptet.

Vik påskharen instruktioner steg för steg, enkelt och snabbt

Servetter fäller kaninöron till påsk

Fällbara servetter på påsk: fjäril

Servetter vikas för påskfjäril festliga bordsdekorationer

De effektiva fjärilarna skapar ett ovanligt utseende på tallriken och skapar genast ett glatt humör! Det hela ser ännu mer förtrollande ut med vackra blommor! Använd vanliga eller sparsamt mönstrade pappersservetter så att fjärilens form verkligen kan komma till sin rätt.

Fällbara servetter till påsk Instruktioner för en fjäril

Hur man viker en fjäril ur en pappersservett Instruktioner

Fällbara servetter för påskfjärilsinstruktioner

Vik påskkorgen eller påskkorgen

Servetter fäller påskkorgar till påsk

I den vikta påskkorgen kan du dela ut påskägg, chokladkaniner eller godis till var och en av dina gäster. Om korgen är fylld med påskgräs ser det ut som ett litet bo. För att vika en påskkorg kan du använda lotusblommans vikningsteknik. Sedan måste du helt enkelt bestämma om du vill sätta ihop korgen med eller utan handtag.

Vik påskkorgar ur en färgglad pappersservett Instruktioner

Påskkorgar från pappersservett vik enkla instruktioner

Påskkanin med morrhår

Fällbara servetter till påsk Instruktioner för stående kanin med morrhår

Letar du efter servettfällningstekniker för en bordsdekoration med en wow -faktor? Här är en annan bra idé för att stå vikta servetter. Det är enkelt och inte tidskrävande. För att göra tvåfärgade kaninöron bör du lägga två olika färgade servetter inuti varandra. En enkel rulle som är insvept med en tråd fungerar som grund. Detta representerar harens morrhår.

Påskkaniner gör morrhår av pappersservetter

tvåfärgade kaninöron vikas ur en vit och en lila servett

Vik pappersservetten till en ring och knyt den med jutekabel

Vik kaninöron ur två pappersservetter Instruktioner

Bestickficka “morot”

Påskbordsdekorationer Vik morötter ur pappersservetter

Om du vill integrera besticken i din dekoration kan du vika den här enkla bestickpåsen till påsk. Du behöver vanliga orange och gröna pappersservetter. En spetsig påse viks ur den orangea servetten. Sedan läggs besticken och den gröna servetten i påsen. Enkelt och effektivt!

Fällbar triangulär väska från en servett Instruktioner

Vik servetten i en morot och använd den som bestickficka

Påskhare med ägg

Gör bordsdekorationer till påsk själv påskharen med ägg

Ett påskägg får kaninöron! Hur gör du denna söta bordsdekoration? Servetten viks först till ett smalt band. Den ska vara cirka 3-4 tum bred. Sedan läggs bandet runt ägget och öronen knyts med ett presentband. Slutligen kan barn rita ett ansikte på ägget med en penna.

Pappersservetter fäller enkla bildinstruktioner

Påskharen med äggbordsdekoration gör det själv instruktioner

Blombukett

Bordsdekoration till påsk, vacker servettbukett med blommor

De nästa vikningsinstruktionerna är snabba och enkla att genomföra och en extraordinär blickfång för alla festligheter. Istället för bestick kan du lägga vackra pappersblommor i denna spetsiga bestickpåse!

Servetter vik bukett blommor triangulär väska möjligen också bestick väska

Vik ut påskharen ur en servett

Vik tygservetten till en kanin och lägg i ett glas

Tygservetter ser mer elegant ut än pappersservetter och skapar en riktigt festlig atmosfär. Här kommer vi att visa dig hur du viker en kanin ur en tygservett. För att servettfiguren ska stå stabil placeras den i ett glas.

Vik tygservetten i kaninöron och lägg i ett glas

Stor lotusblomma (modulär origami)

Stor lotusblomma från flera servetter perfekt för festbuffébord

På påsk kan det bli mer lekfullt! Denna lotusblomma är inte bara idealisk som ett blickfång på bordet, utan är också mycket användbart. För figuren består av 40 vikta servetter! Det är en utmärkt idé när du är värd för en fest för flera personer eller vill servera snacks på ett buffébord. Denna vikningsteknik är känd som modulär origami. Först måste de många enskilda modulerna vikas. De sätts sedan ihop för att bilda en komplex 3D -modell.

modulär origami lotusblomma grön bas vikningsinstruktioner

Binda ihop servetter kroppslig origami

modulärt origami -element i lotusblommans vikningsinstruktioner

Stor lotusblomma som blickfång på instruktionerna på påskbordet

Liten påskgåva fylld med godis

Gör en liten påskgåva fylld med godis själv

På påsk kan alla med en söt tand se fram emot chokladkaniner och ägggodis. Anpassa din lilla present genom att slå in godsakerna i en servett! Och vad skulle vara bättre till påsk än att vika den i form av en kanin? Dessa enkla instruktioner visar hur du packar presentpåsarna.

Liten present till barn i påsk från vikbara pappersservettinstruktioner