Gör ett tulpanarrangemang själv: så här ställer du in vårblommorna på påskbordet!

Ingen annan blomma skär en så fantastisk figur på påskbordet som tulpanen. Snyggt arrangerad i en vas, individuellt draperad på bordet eller bunden i en bukett: vårens predikant kan iscensättas på många sätt. Vi har redan visat dig olika idéer om hur du själv kan göra en vårdekoration med tulpaner. I dagens artikel kommer vi att förklara för dig hur du själv kan göra ett fjäderliknande tulpanarrangemang.

Gör ett tulpanarrangemang själv: Vad ska du tänka på när du köper vårblommor?

Ordna tulpaner i en presentask med blommigt skum

Sedan den fördes till Europa från Mellanöstern har tulpanen varit en av de mest populära vårblommorna. Det pryder inte bara trädgården och balkongen hemma, utan ser också bra ut som en snittblomma på påskbordet. Så att du verkligen kan njuta av ett arrangemang med tulpaner länge, bör du bara välja färska blommor. Du kan känna igen färska tulpaner på deras fasta stjälkar och blad. Det är bäst att köpa blommorna från en specialiserad blomsterbutik eller trädgårdscenter. Snittblommor från stormarknaden tenderar att vissna snabbare.

Om du redan har tulpaner i din egen trädgård, vänta tills blommorna får rätt färg. Gröna blommor är för omogna och kommer att vissna snabbare.

När du har tagit hem blommorna ska du klippa stjälkarna på tvären med en vass kniv. Detta säkerställer att kanalerna inte skadas och blommorna tillförs vatten.

Nästa steg är att göra blomsterarrangemanget. I artikeln ger vi dig flera idéer om hur du kan trolla fram en effektiv vårdekoration.

Om du redan har gjort blomsterarrangemanget, var ska du då skryta med det? Välj ett rum som inte är för varmt. Matsalen, som bara värms upp under måltiderna, har visat sig vara idealisk. Tulpanarrangemanget ska stå högst 18 grader Celsius över natten.

Gör ett tulpanarrangemang själv: Kål fungerar som en vas

Boka själv med tulpaner Instruktioner

Det finns en mängd olika tulpaner tillgängliga idag. De finns i alla regnbågens färger och i olika former. De enkla tidiga tulpanerna anses vara sanna klassiker, medan Crispa -tulpanerna kännetecknas av sin ovanliga form och färggradienter. I nästa arrangemang kombineras de enkla tidiga tulpanerna av sorten “Apricot Beauty” med Crispa -tulpaner av sorten “Lambada”. De två sorterna kommer väldigt bra överens och bildar en attraktiv ensemble. För att göra tulpanarrangemanget själv behöver du ett vitkålshuvud, en kniv och en grön blomstersvamp från blomsterbutiken.

Tulpaner i blomsterarrangemang Idéer för arrangemang för våren

Hur man gör blomsterarrangemanget: Skär först av en fingertjock skiva på kålens stjälksida, skär sedan in i stjälken med en kniv och ta bort den. Skär blommesvampen och lägg i den uthålade kålen. Skär sedan tulpanernas stjälkar diagonalt med en vass kniv och stick dem i svampen. Du kan vattna blommorna efter 2-3 dagar, men mycket sparsamt.

Gör arrangemang med tulpaner och godis själv

Ordna tulpaner i vas med pasta och godis

För nästa blomsterarrangemang behöver du en stor tekopp i klart glas eller en liten vas med bred hals, valfritt godis (marshmallow kaniner eller M&Fröken. Du behöver fortfarande en liten engångskopp och gröna tillbehör eller andra blommor du väljer. Självklart ska du inte glömma blommansvampen heller. Hur man gör blomsterdekorationerna i litet format: Placera först engångskoppen i den stora tekoppen. Fyll i området mellan båda behållarna med marshmallowkaninerna. Skär en blommig svamp och lägg den i engångskoppen. Sedan kan du förkorta och ordna blommorna därefter.

Ordna blomsterarrangemanget med tulpaner i en dekorativ fågelbur

Ordna blomsterarrangemanget med tulpaner i buren dekorativt

En färgstark dekoration för familjefesten i trädgården och ett fantastiskt blickfång i matsalen: Nästa blomsterarrangemang med tulpaner ger vintage stil till bordet. För denna DIY -idé behöver du en metallfågelbur med den övre delen som kan öppnas. Om så önskas kan du spraya detta med brons- eller kopparspray. Lägg sedan en liten kruka eller en plastkopp i mitten av buren i en neutral färg och fyll den med svampblandning. Kontrollera om blommansvampen är fuktig och om inte kan du hälla vatten över den. Stäng sedan fågelburen och börja peta de enskilda blommorna genom spaljén. Så du kan skapa ett omfattande arrangemang även med några blommor.

Blomsterarrangemang med tulpaner och påskägg

Gör ditt eget tulpanarrangemang i en påskkorg med viol och påskägg

Skapa en underbar visning av blommor i en påskkorg. I nästa arrangemang kombineras påskliljor, iris och tulpaner. Påskägg ger den festliga ensemblen pricken över i: et. Du behöver följande material:

  • hårdkokta och färgade påskägg
  • Frigolit ägg
  • Klistermärken med påskkaniner
  • Pastellfärger och en platt pensel
  • grön trådtråd och sekatörer
  • en korg av korg, pilkvistar eller rotting
  • Konstgräs eller mossa
  • Vårblommor efter eget val (påskliljor, iris och tulpaner passar bra ihop)
  • en blommig svamp från blomsterbutiken

Hantverksinstruktioner: Måla först frigolitäggen och dekorera dem med klistermärkena. Skär sedan flera 15 cm långa bitar av nåltråd med sekatörerna och stick ena änden av varje trådbit i ett frigolit -ägg. Klä påskkorgen med plastfolie och lägg en svamp på golvet. Ordna sedan vårblommorna och drapera konstgräs eller mossa runt dem. Sätt slutligen hårdkokta och målade påskägg mellan blommorna och lägg frigolitäggen inuti.

Blomsterarrangemang med tulpaner i en skål

Hur man gör blomsterarrangemang med tulpaner själv

Vill du göra ett magnifikt blomsterarrangemang med tulpaner själv, men tyvärr har du inte en lämplig vas? Sedan kan du använda en skål. Ett trick kan hjälpa dig att få arrangemanget i den form du vill ha. Lägg en bit blommig skum eller fyll skålen med vatten. Använd tejpen för att fästa remsor horisontellt och vertikalt ovanpå varandra så att ett rutnät skapas på öppningen. Förkorta blommorna och låt fantasin springa vilt när du ordnar dem.

Gör vårdekorationer med tulpaner

Gör ditt eget blomsterarrangemang med tulpaner och påskägg

Du har redan gjort en charmig vårdekoration med tulpaner själv, men det finns flera blommor kvar? Då är nästa hantverksidé precis rätt för dig. Du behöver flera lerkrukor av terrakotta med en diameter på ca 6 cm, ett te, servett eller sorteringslåda, mossa, hårdkokta påskägg, en svamp och blommorna. Placera först lerkrukorna i trälådans fack och fyll i luckorna med mossa. Lägg en bit blommig svamp i var och en av flera lerkrukor och täck den med mossa. Förkorta blomstammarna och lägg en blomma i varje lerkruka. Lämna tre eller fyra krukor tomma och visa färgglada påskägg där.

Ordna blomsterarrangemanget med tulpaner i en växtlåda

Gör egna tulpanarrangemang i en trälåda, ordna vårblommor på påskbordet

Om du vill ha en naturlig ensemble kan du välja ett blomsterarrangemang med tulpaner och påskliljor i en vinlåda för enskilda flaskor eller i en planteringslåda. Lägg flera bitar av blommig svamp i lådan och ordna blommorna så nära varandra som möjligt. Kombinera olika typer av tulpaner, till exempel Darwin med dubbla tidiga tulpaner eller Fosteriana tulpaner med doftande Triumph tulpaner.

Gör ditt eget tulpanarrangemang: vårblommor i boet

Gör vårdekorationer med tulpanarrangemang i korgen själv

Nästa arrangemang bevisar också att tulpaner är perfekta för att dekorera påskbordet. Snyggt iscensatt i en pilkrans, gör en färgstark dekoration av extraklassen. Så här gör du tulpanarrangemanget själv: Lägg en korgkrans på bordet och täck den med plastfilm som du fäster vid pilkransen med tejp.

Ordna tulpaner i en handväska

Tulpaner i pluggmassa i rottingkorgen vid ytterdörren

Ring på våren med en stilren vårdekoration på ytterdörren! Lägg flera bitar av en svamp i en flätad handväska och ordna tulpanerna med tillbehör gjorda av eukalyptusgrenar.

Vårdekoration med tulpaner i barnskor

Gör ditt eget tulpanarrangemang och använd det som en vas i stövlar

Den perfekta DIY-idén i sista minuten för familjer med små barn: lägg en blomstersvamp i barnens gummistövlar och förvandla dem till originalvaser. Så är tulpanerna särskilt effektiva.

Arrangemang med tulpaner, hortensior och sparris

Ordna blomsterarrangemang med tulpaner och sparris och hortensior

Om din vas har repor eller om du inte kan hitta ett lämpligt kärl för ett omfattande blomsterarrangemang, är nästa idé exakt för dig. Lägg en blommesvamp på en tallrik och ordna blommorna. Knyt ihop blommorna med hantverkstråd. Knyt sedan sparrisen runt blommorna så att de helt täcker blommansvampen. Knyt sparrisen med dekorativa band.

Vintage skål med tulpaner, mossa och hortensior

Arrangemang med tulpaner och hyacinter i sticklingar täckta med mossa

Gula tulpaner och enskilda vita hyacinter ser särskilt bra ut i kompakta arrangemang. De kommer till sin rätt i en vintageskål och ger en touch av romantik från svunna tider till dina egna fyra väggar.

Gör tulpanarrangemang av naturmaterial

Arrangemang med tulpaner Idéer för bordsdekorationer för våren i korgen

Purister kan välja en dekoration gjord av naturmaterial. Vita prästkragar, tulpaner och hortensior ser bra ut i ett kålhuvud.

Ordna tulpaner snyggt: Fina alternativ till blomsterarrangemang

Tulpaner i vas ordnar idéer för vårdekor

Det behöver inte nödvändigtvis vara ett blomsterarrangemang. Enskilda blommor kan lika gärna iscensättas i glasögon och vaser. Till exempel, förkorta blomstjälkarna, böj dem sedan försiktigt och lägg dem tvärs över i en glasskål. Trädgrenar och enskilda blommor ger arrangemanget en extra kick. Vita tulpaner är en riktig blickfångare och kan effektivt iscensättas som solister.

enda blommor tulpaner ordna vår dekoration

Tulpaner är sanna vårbud som inleder den varma årstiden med sina fantastiska färger och milda doft. Speciellt på påsk klippte de en bra figur på festbordet och skapar en glad stämning. Om du själv vill göra ett tulpanarrangemang kan du låta din kreativitet springa vilt. Oavsett om det bara är med gröna tillbehör eller tillsammans med andra blommor, i vaser, i skålar och till och med i planteringar: möjligheterna är helt enkelt oändliga!

Tulpaner i vas ordnar idéer i vitt