Hantverk med CD -skivor till påsk – 15 slöjdidéer perfekta för våren

Kycklingar tinker med cd -fjädrar handavtryck påskfjäder

Gammalt blir nytt eller kort sagt upcycling är en allt populärare trend. Tydligen kan värdelösa föremål förvandlas till nya saker. Återvinning av hantverk är också roligt för barn och erbjuder många bra idéer för varje tillfälle. Och eftersom vi är i före påskperioden har vi samlat några häftiga hantverksidéer för den populära festivalen i det här inlägget. Det viktigaste materialet du behöver för detta är gamla CD -skivor eller tomma CD -skivor. Detta kan användas för att skapa söta djur, vackra blommor och insekter som passar perfekt till våren. Ta en titt på våra idéer för att skapa med CD -skivor och prova dem med barnen.

Vad kan du göra med CD -skivor under våren??

pyssla med cd -idéer för olika tillfällen

Du kanske undrar varför exakt CD -skivor? Knappt någon har använt en CD sedan USB -minnen, minneskort och moln har funnits. Ändå har många mer eller mindre överblivna tomma CD -skivor eller oanvända CD -skivor hemma. Men innan du gör dig av med det, tänk på vad mer det kan bero på. Eftersom de onödiga CD -skivorna är underbart lämpliga för kreativa hantverksprojekt med barn. Ett stort urval av atmosfäriska upcyclingidéer hittar du nedan!

Gör blommor med CD -skivor

leende blommor pyssla med cd -ämnen vårdekoration barn

Blommor är ett av de mest populära vårmotiven och är därför en bra idé för påskhantverk. Vare sig som dekoration för lägenheten eller helt enkelt för att det är roligt, kan du göra vackra blommor med barnen med CD -skivor. Dessa kan sedan hängas upp som väggdekorationer eller förvandlas till glada solfångare.

hantverk med cds påsk vårblommor hantverk med barn

För att göra CD -skivan till en blomma behöver du andra material som färgat papper, kartong eller skumgummi. Klipp ut de enskilda kronbladen från detta och lim dem på CD -skivan. Det finns inga gränser för din kreativitet.

Gör en färgglad sköldpadda från en CD

pyssla med cd -skivor med påsksköldpadda

Barn älskar färgglada saker, varför denna sköldpadda är en bra idé för våren. För hantverk behöver du flera färgade knappar (olika former är välkomna), ett flytande lim och grönt papper för huvudet, fötterna och svansen. Om du inte har grönt papper, låt barnen måla vitt papper grönt.

tinker tinker med cd -knappar håller sig färgglada

CD -skivan fungerar som sköldpaddans skal i detta projekt. Dekorera först detta med de färgglada knapparna genom att fixa dem med flytande lim. Medan limmet torkar, klipp ut de andra pappersbitarna. Slutligen limma dem på undersidan av CD -skivan och du är klar.

turtle tinker med cds huvud fötter pappersmallar

instruktioner turtle tinker med cd -fjäder

Kycklingar och kaniner pysslar med CD -skivor till påsk

Påskmys med cd -kaninunga som gör idéer enkla

Och vad är påsk utan de typiska påskmotiven? Påskharen och ett par ungar ska givetvis inte saknas. Du kan också bara använda de gamla CD -skivorna som en mall för att få en perfekt rund form. För att göra pysslingen hårdare, sätt kartong eller skumgummi på CD: n. Hantverksfilt skulle fungera lika bra.

chick tinker med cds påsk våren idé småbarn

Påskkanin tinker med cd -skumgummi upcycling med barn

pyssla med cds påsk påskhare pyssla idéer barn

Gör enkla får

fårfink med cd -skivor idé barn helt enkelt påsk

Det här söta fåret är väldigt enkelt att göra och är en bra idé för CD -skapande till påsk. För detta projekt behöver du också svartvitt papper, sax, en svart filtpenna, lim och googlyögon.

pappersark cd tom konturpenna

får tinker påsk ull färg virvel virvelpenna

får tinker huvud fötter konstruktion papper svart instruktioner

Söta insekter pysslar med CD -skivor för påsk och vår

nyckelpiga tinker med cd -idéer mjukpapper för småbarn

Bin, nyckelpigor, larver och fjärilar är några av de mest kända vårbudet. Du kan snabbt och enkelt förvandla de gamla CD -skivorna till sådana små insekter. Vi har några idéer redo för dig.

Ha kul att återvinna hantverk med barn!

tinker med cds vårmotiv nyckelpiga

fjärilsmink med cd -skivor och idéer om våren

Caterpillar tinker med cd -ämnen våren barn mixtrande idéer