Påskhantverk med barn – 20 vackra idéer gjorda av papper

Påsk är ett trevligt familjefirande. Förväntan ökar när vi tänker på glada påskhantverk med barn. Med papper, lim och lite fantasi kan du göra härliga kaniner, ungar, påskkorgar och godispåsar. Dessa enkla projekt är roliga och verkligen inspirerande. Barn älskar att klippa ut små kaniner, så vi har också lagt till några mallar.

Påskhantverk med barn – klipp ut kaniner

Påskhantverk med barn kaniner färgstark idé enkel

Våra små ser särskilt fram emot kreativt hantverk och inredning, så du behöver inte göra dem besvikna och förbereda några intressanta hantverksidéer. Hantverkspapper är ett lättillgängligt och billigt material som barn i alla åldrar kan hantera. Den är idealisk för hem- och skolhantverk och är relativt billig. Uppmuntra barnet att vara kreativt med papper och ge varje hantverksprojekt en individuell touch.

DIY med barn – kaninöron

påsk hantverk med barn påskharen öron pannband pyssla idé lätt

Detta är en särskilt enkel idé för hantverk. Allt du behöver är vilket pannband som helst. Klipp ut kaninöron från det senare, som du sedan fäster på pannbandet. Nu kan ditt barn klä ut sig som en påskhare när de vill.

Gör påskägg med barn av olika material – 18 idéer

Påskhantverk med ägglådor – 28 söta idéer för barn & vuxen

Påskhantverk med barn – 30 söta hantverksidéer

Gör äggstativ

Påskhantverk med barn kycklingar ägg kaninpapper prickar idé

Detta är ett särskilt bra sätt att visa upp påskäggen. Välj ett sådant äggställ som en hantverksidé, för vilken du helt enkelt designar en remsa i form av en ring. Du kan också dekorera ägget med ögon, näbb, morrhår, vingar eller öron. Du får roliga dekorationer som skapar den perfekta påskstämningen.

Påskharen för påskkorten

Påsk-pyssel-med-barn-påsk-kort-papper-kanin idé dekoration

På påsk kan du glädja vänner och släktingar med gratulationskort. Om dessa också är hemlagade blir glädjen särskilt stor. Du kan till exempel använda en sådan kanin för att göra och dekorera kortet själv, som du enkelt kan göra av byggpapper.

Idé för barn i skolåldern

Påskhantverk-barn-idéer-papper-påskägg mugg

Gör fyra kaniner som visas ovan. Skär sedan armarna uppifrån på två kaniner och underifrån på de andra två så att du kan fästa dem i varandra. Detta skapar ett hålrum som du kan fylla med färgglada påskägg. Med tinkered kan du dekorera bordet eller så kan du ge bort påskägg.

Färgglada äggkoppar

Äggkopp-papper-grönt-gör-det-själv-idéer

För hantverksidén kan du använda hantverkspapper i valfri färg. Du är också fri att välja dina ägg. Antingen använder du riktiga eller falska påskägg. Alternativt kan presenten också fyllas med godis. Äggformade godisar eller chokladägg är förstås bäst för tillfället.

Påskhantverk-barn-idéer-papper-kaniner grönt

Du kan också använda presentidén för att lägga en chokladkanin i den och visa den på ett särskilt vackert sätt. I princip kan du komma med olika innehåll. Du kan till och med ge bort små blommor i denna intressanta förpackning.

Att göra påskkaniner av papper – 17 enkla idéer för barn

Att göra påskkaniner med barn – 6 idéer med instruktioner

Gör påskkaniner med barn – idéer för presenter och dekorationer

Dölja klubbor som ägg

Påskhantverk-barn-idéer-papper-klubba äggform

Vad sägs om du gör en bukett av godis? Och för att få det här att se ännu mer intressant ut kan du använda några pappershantverk för att dölja godiset. Lollipops är särskilt goda. Papperet du använder kan vara enfärgat eller mönstrat. Du kan också göra en blandning.

Påskhantverk-barn-idéer-papper-slickepärgdekoration

För påskhantverk med barn, klipp först ut en mall i form av ett ägg från kartong, som är tillräckligt stor för att helt täcka slickepinnan. Använd den här mallen för att skära ut pappersägg från byggpappret. Du behöver två stycken per slickepinne. Du kan sedan limma dessa på båda sidor eller binda dem med en tejp. Du kan använda slickepinnens stjälkar för att sticka dem i blommigt skum för att skapa en bukett.

Gör din egen påskkorg i papper

Påskhantverk-barn-idéer-papper-påskkorgfjäril

Påskkorgar ska absolut inte saknas i påsk. Det är därför de är en underbar idé för påskhantverk med barn. Det finns många olika alternativ. Så du kan väva en korg av pappersremsor eller skapa en modell som den på bilden ovan. Det enklaste sättet att få mönster som fjärilen är att använda en stans. Men dekorativa element kan också ritas fritt och sedan klippas ut.

påskhantverk med barn påskkorgägg plast lotusblomma origami

små souvenirer gjorda av papper

Påskhantverk-barn-idéer-pappers-kaninungar syr godisögon

Sådana figurer kan göras lika snabbt och är underbart lämpliga för våra små. Grunden för påskhantverk med barn är en äggform som du kan klippa ut i valfri storlek. Du stansar sedan äggets kant med en hålslagning, varefter du kan trä tråd eller trä igenom det. Nu kan du göra vilket påskdjur som helst av ägget. Använd googly ögon och måla en kanin ansikte eller göra en pappersnäbb. Glöm inte dina öron med påskharen heller.

Kaninöron som huvudbonad

Påskhantverk med barnidéer papper krona kaninöron

Vore det inte roligt om alla vid påskbordet fick kaninöron? Om du tycker att detta är för dumt kan du helt enkelt göra ditt barn lyckligt och välja en krona med kaninöron för påskhantverk med barn. Ta ett papper och rita en remsa och kaninöron. Skär sedan ut dessa. Remsans längd ska vara något längre än huvudets omkrets. Efter det kan du dekorera öronen ytterligare och limma eller häfta ihop rätt storlek på remsan på baksidan.

Gör godispåsar till påsk

Påskhantverk-barn-idéer-papperspåsar kaniner kycklingar ansikten

Sådana trattar är ett alternativ till de kanske mer komplicerade påskkorgarna. Eftersom dessa inte kan stå bör de förses med handtag så att de kan hängas. Fyll med påskgräs och, om du vill, med ägg eller godis. Det är bäst att använda färgat papper eller måla det som du vill. Du kan också göra ansikten.

Gör din egen påskkrans av pappersblommor

Påskhantverk-barn-idéer-häng upp-papper-krans

Med ett slag kan ännu mindre barn göra olika saker och vara stolta över sitt arbete. Därför kan du överväga att köpa olika slag för påskhantverk med barn. Då kan en sådan påskkrans också göras snabbt och enkelt. Stansa ut olika motiv från olika papper och limma eller klistra dem på en pappring. Du kan sedan hänga upp kransen med ett tejp som du klistrar på baksidan.

Tinkerpappersfläktar till påsk

Påskhantverk-barn-idéer-papper-dekoration barnrum

Skaffa färdiga fläktar eller gör dina egna genom att vika papper och sedan limma ihop ändarna för att bilda en cirkel. Du kan sedan utrusta dessa fack med vilket motiv som helst. Inte bara sådana kaninmotiv är lämpliga, utan också påskägg, som du till och med kan dekorera, eller kycklingar, får och vårblommor. De är en bra idé som dekoration till påsk och kommer att ge de små mycket glädje.

Dekorera med färgade pappersfläktar

Påskhantverk-barn-idéer-papper-blommor hareungar lägger på

Påskhantverk-barn-gör-idéer-pappersfläktar

Påskhantverk-med-barn-idéer-papper-godis-påsar gåvor pyramid

Påskhantverk-barn-idéer-papper-godis-påse klibbande kanin

Påsk-hantverk-med-barn-idéer-papper-krans silhuetter djur

Påskhantverk-barn-idéer-papper-papperstallrikar kläcker ungar

Påskhantverk barnidéer papper kaninkorg dekorationsmall

Påskhantverk-barn-idéer-papper-gilrande mantelpiece scrapbooking

Påskhantverk-med-barn-toalett-rull-kycklingar-kanin-får-gör-det-själv-enkelt

Påskhantverk-med-barn-papper-kuvert-påsk-kanin-presenter-godis