15 εμπιστευτικά σχέδια Rangoli για να κερδίσετε σε έναν διαγωνισμό 2021

Ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα δεν έχουν όρια, αλλά κάποιος πρέπει να έχει μια σαφή ιδέα και φαντασία για να κάνει τη δημιουργικότητά του εντυπωσιακή και δελεαστική. Κάθε ινδικό νοικοκυριό λατρεύει να έχει ένα σχέδιο Rangoli μπροστά στο σπίτι του και σήμερα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο σχεδιάζουν διάφορα ελκυστικά Rangolis μπροστά από το σπίτι τους, έτσι ώστε ολόκληρη η ατμόσφαιρα να αντανακλά τη χαρά μέσα από τα χρώματα που χρησιμοποιούνται στο Rangoli.

Σχέδια Rangoli για Διαγωνισμό

Όμορφα σχέδια Rangoli για ανταγωνισμό που φαίνεται δημιουργικό:

1. Ο σχεδιασμός καλωσορίσματος:

σχέδια rangoli για διαγωνισμό

Αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιείται από σχεδόν όλα τα νοικοκυριά καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει φεστιβάλ ή όχι. Το γράψιμο «Καλώς ορίσατε» αντικατοπτρίζει τη ζεστασιά με την οποία οι οικοδεσπότες υποδέχονται τους επισκέπτες τους. Ένα ήσυχο λουλουδάτο σχέδιο διακοσμημένο με έντονα χρώματα επιταχύνει την ομορφιά του Rangoli. Η λέξη «Καλώς ορίσατε» μπορεί να γραφτεί χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα και τα γράμματα στη συνέχεια να σκιαγραφηθούν με λευκό.

2. Ο σχεδιασμός Ganesh:

Σχέδια Ganesh Rangoli

Ο Λόρδος Γκανές λέγεται ότι είναι ο Κύριος των «αρχών» και σε πολλά νοικοκυριά λατρεύουν τον Κύριο να τραβιέται στο Ρανγκόλι, έτσι ώστε να σηματοδοτεί την αρχή της ευτυχίας. Το Ganesh μπορεί να σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας ένα χαρτί που έχει κοπεί στο σχέδιο του Ganesh. Στη συνέχεια, η σκόνη Rangoli ραντίζεται πάνω στο χαρτί και γίνεται το σχέδιο. Διάφορος σχεδιασμός μπορεί επίσης να γίνει γύρω από το Ganesh έτσι ώστε να κάνει το Rangoli να φαίνεται πιο γοητευτικό.

3. Ο σχεδιασμός καλύμματος κεφαλής για χορευτές Kathakali:

Σχεδιασμός καλύμματος κεφαλής χορευτή Kathakali

Ο σχεδιασμός καλύμματος κεφαλής Kathakali Dancer είναι μοναδικός αλλά απλός. Έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας σκόνη και λουλούδια rangoli. Το πράσινο είναι το βασικό χρώμα και ο σχεδιασμός βασίζεται στα καλύμματα κεφαλής που χρησιμοποιούνται από τους χορευτές Kathakali. Ο σχεδιασμός είναι απολύτως εκπληκτικός, ακόμα κι αν γίνεται με ελεύθερο χέρι.

4. Σχεδιασμός φλάουτου Rangoli:

Σχεδιασμός φλάουτου Rangoli

Αυτός ο σχεδιασμός Rangoli αντικατοπτρίζει την απλότητα, αλλά την πολυπλοκότητα. Έχει εξαιρετικά πέταλα λουλουδιών στο εξωτερικό μέρος, τα οποία γίνονται κυρίως με σκόνη rangoli και το φλάουτο στο εσωτερικό γίνεται με κίτρινη σκόνη Rangoli. Αυτός ο συνδυασμός προσθέτει αντίθεση και επιτρέπει στο Rangoli να φαίνεται βαθύ και όμορφο. Διάφορα ινδικά νοικοκυριά χρησιμοποιούν διαφορετικά είδη αυτού του σχεδίου φλάουτου κατά τη διάρκεια του Janmashtami.

5. The Bird Design:

Σχεδιασμός πουλιών

Αυτό το σχέδιο Rangoli είναι εκπληκτικά ήσυχο και είναι κατάλληλο για κάθε γιορτή ή μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο. Αυτό το καλά σχεδιασμένο Rangoli έχει το μπλε ως βασικό χρώμα που αντικατοπτρίζει την υπερηφάνεια και την ηρεμία. Τα μάτια και τα ράμφη είναι επίσης άψογα σχεδιασμένα και ο σχεδιασμός που γίνεται στα εξωτερικά μέρη είναι επίσης συναρπαστικός.

6. Ο σχεδιασμός των ψαριών:

Σχέδιο ψαριών

Το Fish Design έχει γίνει με απόλυτη τελειότητα. Κάθε ψάρι αποτελείται από διάφορα χρώματα, κάνοντας το Rangoli να φαίνεται πολύχρωμο και όμορφο. Αυτός ο σχεδιασμός είναι πολύ μοναδικός και ελκυστικός για τα μάτια. Το Rangoli μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας χρώματα ή λουλούδια και τα δύο θα ταιριάζουν πολύ με την ιδέα.

7. The Idol Ganesh Design:

Idol Ganesh Design

Όπως είπαμε νωρίτερα, ο Λόρδος Ganesh σημαίνει την αρχή της ευτυχίας και έτσι, οι άνθρωποι αγαπούν να έχουν τέτοια σχέδια Rangoli να γίνονται μπροστά από τις πόρτες τους. Κάτω από αυτόν τον τύπο σχεδίασης, γίνονται όμορφα λουλούδια και χρησιμοποιούνται επίσης πολλά άλλα σχέδια, καθιστώντας το κέντρο του Rangoli την πρωταρχική εστίαση. Μετά την ολοκλήρωση του Rangoli, ένα μικρό είδωλο Ganesh τοποθετείται στο κέντρο, το οποίο βοηθά να δώσει ένα είδος 3D εφέ στο όμορφα δημιουργημένο σχέδιο Rangoli.

8. The Kathakali Face Design:

Kathakali Face Design

Αυτός ο σχεδιασμός απεικονίζει καθαρά το πρόσωπο ενός χορευτή Kathakali. Η κύρια εστίαση είναι στο πρόσωπο και πολλά μοναδικά σχέδια σχεδιάζονται έξω από το πρόσωπο με τη βοήθεια λουλουδιών. Οι ντιζάι τοποθετούνται έτσι ώστε να ενισχύουν την ομορφιά και την ηρεμία του σχεδίου και το πρόσωπο, ως συνήθως, παραμένει πράσινο. Τα ροδοπέταλα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο Rangoli.

9. The Rose Design:

Rose Design

Αυτός ο σχεδιασμός βασίζεται αποκλειστικά σε ένα μόνο λουλούδι. Το τριαντάφυλλο είναι ένα αγαπημένο λουλούδι όλων των εποχών και έτσι, αυτό το Rangoli θα λατρευτεί από όλους. Αποτελεί το σχέδιο ενός ή δύο τριαντάφυλλων που γεμίζουν με το κόκκινο ή το ροζ χρώμα, ενώ τα πέταλα γεμίζουν με πράσινο. Αυτός ο σχεδιασμός φαίνεται απολύτως εκπληκτικός όταν δίνονται αποχρώσεις στο χρώμα του λουλουδιού και των πετάλων.

10. Το ημικύκλιο Rangoli:

Ημικύκλος Rangoli

Κάτω από αυτό το είδος, το σχέδιο αποτελείται από ημικύκλους αντί για λουλούδια. Είναι αναμφίβολα ένα πολύ μοναδικό σχέδιο, με τα εσωτερικά σχέδια να γίνονται με τελειότητα. Οι γραμμές που σχεδιάζονται στο εσωτερικό πρέπει να είναι λεπτές και σταθερές, έτσι ώστε ολόκληρο το Rangoli να έχει μια λαμπερή λάμψη μέσα του. Το Rangoli μπορεί να είναι βαμμένο, αν το άτομο θέλει να το διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

11. Ο σχεδιασμός ‘Aum’:

Aum Design

Το “Aum” θεωρούνταν πάντα μια ιερή λέξη και τίποτα καλύτερο από αυτό που θα ήταν καλύτερο για ένα σχέδιο Rangoli. Ο σχεδιασμός μπορεί να γίνει απλός ή βαρύς, όπως απαιτείται από το άτομο. Ωστόσο, όσο πιο απλό και λουλουδάτο είναι το σχέδιο, τόσο πιο δελεαστικό θα φαίνεται. Αυτό το Rangoli μπορεί να γίνει πλήρες λουλουδάτο και ένας συνδυασμός κίτρινων και πορτοκαλί λουλουδιών θα είναι χειροκροτούμενος. Ντίγια ή μικρά κεριά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσθέσουν ομορφιά στο rangoli.

12. Kalash Rangoli:

Καλάς Ρανγκόλι

Ο σχεδιασμός Kalash ως Rangoli θα κάνει θαύματα. Το Four Kalash πρέπει να σχεδιαστεί μαζί με μικρά δέντρα καρύδας που ενώνουν όλη την ιδέα. Το Kalash είναι διακοσμημένο με διαφορετικά και φωτεινά χρώματα Rangoli, ενώ στα φύλλα καρύδας δίνεται το φυσικό χρώμα του πράσινου. Τα σχέδια πρέπει να οριοθετούνται χρησιμοποιώντας λευκό, το οποίο προσθέτει αντίθεση και ζωντάνια στο σχέδιο.

13. The Swastik Rangoli:

Σβάστικ Ρανγκόλι

Το Swastik Rangoli είναι επίσης πολύ ήσυχο σχεδιασμένο όπως το ‘Aum’ Rangoli. Το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται για να σχεδιάσει το Swastik και διάφορα σχέδια σχεδιάζονται στην εξωτερική πλευρά έτσι ώστε ολόκληρο το Rangoli να φαίνεται βαθύ και βαρύ.

14. The Faces Rangoli:

Πρόσωπα Rangoli

Αυτός ο σχεδιασμός Rangoli περιλαμβάνει δύο ινδικά πρόσωπα, έναν άντρα και μια γυναίκα. Τα πρόσωπα έχουν σχεδιαστεί τέλεια και διακοσμηθεί χρησιμοποιώντας λευκό χρώμα. Το μπλε χρησιμοποιείται ως το χρώμα του προσώπου του άντρα και το κίτρινο και το πορτοκαλί χρησιμοποιείται για το χρώμα του προσώπου της κυρίας.

15. The Peacock Design:

Σχέδιο παγώνι

Αυτός ο σχεδιασμός είναι μοναδικός και υποδειγματικός, με το παγώνι σχεδιασμένο με φτερό παγώνι. Το παγώνι έχει σχεδιαστεί με τα όμορφα φτερά του ανοιχτά, ενώ το κύριο φτερό περιέχει τέλειες λωρίδες τραβηγμένες στα όρια.