Alaselän kipu raskauden aikana: syyt ja vinkit

Raskauden aikana sekä pahoinvointi, oksentelu, väsymys, jalkojen turvotus useimmat raskaana olevat naiset kokevat alaselän kipua jossain vaiheessa aikaa. Tämä alaselkä on suurin valitus, jonka kuulemme raskaana olevilta naisilta. Tämä selkäkipu voi johtua painonnoususta, kehon painopisteen siirtymisestä, kehossa tapahtuvista hormonaalisista muutoksista jne. Vaikka suurin osa alaselkässä esiintyvistä kivuista on aivan normaalia eikä useinkaan aiheuta huolta, mutta vain joissain tapauksissa tämä voi muuttua krooniseksi ja laajentaa kipua alaselästä alas kohti jalkoja ja jalkoja, mikä tekee raskaana olevan naisen kykenemättömäksi seisomaan. Tässä artikkelissa keskustelemme yksityiskohtaisesti alaselän kivun syistä, noudatettavista ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä ja joistakin kotihoidoista helpotukseen tästä kivusta.

Alaselän kipu raskauden aikana Syitä

Mikä on alaselän kipu ja onko se yleistä raskauden aikana:

Alaselän kipua raskauden aikana kutsutaan myös lannerangan kipuksi. Tämä kipu sijaitsee yleensä vyötäröllä ja sen yläpuolella selän keskellä. Tämä selkäkipu vaihtelee lievästä (useimmissa tapauksissa) vakavaan ja jopa krooniseen joissakin tilanteissa. Kroonista alaselän kipua, joka säteilee jalkaan, kutsutaan iskiasiksi. Vaikka suurin osa raskaana olevista naisista valittaa, että tämä kipu on voimakasta, alaselän kipu on täysin luonnollista. Hyvin harvat raskaana olevat naiset kokevat sietämätöntä kipua vatsalihasten erottumisen vuoksi. Alaselän kipu alkaa missä tahansa vaiheessa raskauden aikana. Jotkut naiset kokevat tämän kivun ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana, kun taas jotkut kokevat toisella kolmanneksella, joka etenee synnytykseen asti. Jotkut naiset kärsivät myös synnytyksen jälkeisestä selkäkivusta.

Syyt alaselän kipuun raskauden aikana:

Tämä kipu on yksi yleisimmistä kivuista tai kivuista, joita raskaana oleva nainen kokee raskauden aikana. Tämän kivun syyt on lueteltu alla.

1. Hormonaalinen lisäys:

Relaksiini on raskauden aikana vapautunut hormoni. Tämä hormoni pehmentää ja löysää lantion niveliä ja nivelsiteitä. Tämä auttaa vauvan synnytyksessä myöhemmässä vaiheessa. Tämä hormoni ei vain rentouta lantion alueen kudoksia, vaan myös löysää niveliä koko kehossa. Tästä johtuen alaselän kipu alkaa raskauden aikana.

2. Painopisteen siirto:

Raskauden edetessä vatsan koko kasvaa. Tämän vuoksi raskaana olevan naisen kehon painopiste siirtyy. Painopisteen siirtyminen johtaa väärään asentoon istuessa, kävellessä jne., Mikä johtaa kipuun alaselässä.

3. Ylipaino:

Kun kehon paino kasvaa raskauden aikana, lihakset alkavat rasittaa tavallista enemmän. Liiallisesta painonnoususta johtuva väärä asento voi johtaa alaselän kipuun.

4. Lihaserottelu:

Vatsan keskellä on kaksi yhdensuuntaista lihasnauhaa. Nämä lihakset vakauttavat selkärankaa ja tukevat vyötäröä. Raskauden aikana, kun vatsan koko kasvaa, nämä lihakset alkavat venyä, ja joissakin tapauksissa ne jopa erottuvat. Tästä johtuen selän tuki hajoaa ja pieni paine selkään aiheuttaa voimakasta selkäkipua, ja tätä kutsutaan diastasis recti.

alaselän kipu raskauden aikana 8

Kotihoidot alaselän kipuun raskauden aikana:

Alaselän kipu raskauden aikana on usein siedettävä, mutta joissakin tapauksissa tästä tulee sietämätöntä raskaana oleville naisille. Lääkärit suosittelevat tiettyjen kotihoitojen noudattamista selkäkipujen välttämiseksi ja hoitamiseksi raskauden aikana. Jotkut korjaustoimenpiteet ovat

1. synnytystä edeltävä hieronta:

Kukapa ei pidä selän hieronnasta. Täydellinen selän hieronta helpottaa selkäkipuja. Hieronta parantaa verenkiertoa selän ympärillä, mikä helpottaa välittömästi selkäkipuja.

2. Lämmin vesi ja pakkaus:

Lämmintä vettä käytetään nostamaan lämpötilaa, joka voi hoitaa selkäkipuja. Lämpötilan noustessa veren virtaus lisääntyy myös koko kehossa. Lämpö voi auttaa vähentämään nivelten jäykkyyttä ja lihaskouristuksia. Kotitekoinen pakkaus voidaan tehdä liottamalla puhdas pyyhe kuumaan veteen ja hieroen tätä liotettua pyyhettä alaselän alueelle. Varmista, että et käytä tätä kompressoria vatsalle. Kylvyssä käyminen helpottaa myös selkäkipuja. Harkitse Epsom -suolojen lisäämistä lämpimään veteen kiristettyjen lihasten vapauttamiseksi.

3. kipulääkkeet:

Pohjimmiltaan harjoitukset ovat parhaita lääkkeitä alaselän kipuihin. Harjoitusten lisäksi alaselän kipu helpottuu kipulääkkeiden käytöstä. Käytä näitä kipulääkkeitä vasta lääkärisi kuulemisen jälkeen.

4. Jooga:

Jooga on yksi parhaista liikuntamuodoista kaikenlaisille kivuille. Joogan suorittaminen auttaa venyttämään lihaksia ja helpottaa siten alaselkää. Lisäksi joogassa tehty meditaatio voi vähentää stressiä ja pitää sinut onnellisena koko päivän.

5. Harjoittelu:

alaselän kipu raskauden aikana 7

Venytysharjoitukset voivat lievittää alaselän kipua. Kävelyä pidetään myös yhtenä parhaista liikuntamuodoista selkäkipujen lievittämiseksi.

6. Nukkuma -asennot:

alaselän kipu raskauden aikana 2

Nukkuma -asento voi myös helpottaa selkäkipuja. Laita tyyny taitettujen jalkojen väliin vatsan alle, se voi tukea vatsaa, mikä vähentää selän painetta. Lannetyynyn käyttö istuessa voi lievittää selkäkipuja.

7. Muut hoidot:

Vaihtoehtoisesti lääkkeet, kuten akupunktio ja kiropraktiikka, voivat auttaa vähentämään alaselän kipua raskauden aikana.

Akupunktio:

alaselän kipu raskauden aikana 6

Muinainen kiinalainen taide parantaa kipuja ja solmuja kehossasi tuli terävien neulojen muodossa, jotka pistettiin tiettyyn kehon solmuun. Sana punktio on suuri rooli akupunktiossa, jossa lääkärit tai ammattitaitoiset akupunktuurin ammattilaiset asettavat neuloja selkäänsi, kipualue on täsmälleen siellä, missä he uskovat, että quin tai kehon energian virtausta rajoitetaan solmuilla. Näiden solmujen avaaminen akupunktion avulla antaisi sinulle välittömän helpotuksen. Tämä on paras hoito selkäkipuun.

Äitiysvyö:

Nämä raskaana olevien naisten vyöt tarjoavat optimaalisen tuen kasvavalle vatsalle ja alaselälle. Se poistaa selän rasituksen antamalla lujempaa tukea ja parantaa ryhtiäsi. Voit käyttää tätä vyötä vain muutaman tunnin päivässä. Nämä vyöt ovat saatavana erikokoisina, ja ne sopivat naisille, jotka kantavat useita vauvoja. Äitiysvyöt ovat saatavilla verkkokaupoista ja äitiyskaupoista.

Vinkkejä alaselän kivun ehkäisemiseen ja välttämiseen raskauden aikana:

Jotkut yleisistä vinkeistä, joita voidaan noudattaa alaselän kipujen estämiseksi raskauden aikana, ovat

  • Tarkkaile painonnousua. Yritä pitää terve paino koko raskauden ajan.
  • On suositeltavaa olla nostamatta mitään painoja raskauden aikana.
  • Pitkä seisominen voi painaa selkää. Vältä siis seisomista liikaa aikaa.
  • Käytä aina löysiä vaatteita raskauden aikana.
  • Käytä oikeita kenkiä, jotka tukevat kehoasi täydellisesti raskauden aikana.
  • Tasosängyllä nukkuminen voi helpottaa selkäkipuja ja jopa estää selkäkipuja.
  • Tee lempeitä venytysharjoituksia päivittäin raskauden aikana.
  • Vältä työskentelyä myöhään illalla istuen. Pidä taukoja keskellä ja kävele vähintään 5 minuuttia.
  • Noudata oikeaa ruokavaliota. Vältä ruokia, jotka voivat lisätä selkäkipua.

Milloin kääntyä lääkärin puoleen:

Selkäkipu on melko yleistä raskaana oleville naisille raskauden aikana. Lievää selkäkipua voidaan hoitaa kotihoidoilla. Raskaana olevien naisten tulee kääntyä lääkärin puoleen, jos hän kokee voimakasta selkäkipua, johon liittyy virtsatieinfektio, verenvuotoa emättimestä, kuumetta, raajojen pistelyä, epäsäännöllistä vuotoa emättimestä. Joskus kipu voi olla liian voimakasta, että se säteilee alas jalkaan, mistä seuraa iskias. Tällaisissa tapauksissa ota yhteys terveydenhuollon tarjoajaasi lisähoitoa varten.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että alaselän kipu on laajalle levinnyt useimmissa tapauksissa raskauden aikana. Vain joissakin tapauksissa tämä kipu voi pahentua ja johtaa iskiaan. Noudata edellä mainittuja ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä ja vinkkejä välttääksesi alaselän kipua raskauden aikana. Kokeile myös kotilääkkeitä lievittääksesi alaselkäkipuja ja jaa kokemuksesi kanssamme.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Onko alaselän kipu merkki raskaudesta??

V: Kaikki selkäkivut eivät ole raskauden merkkejä. Joissakin tapauksissa alaselkäkipu on kuitenkin oire varhaisesta raskaudesta. Jotkut raskaana olevat naiset kokevat alaselän kipua raskauden alkuvaiheessa.

Q2. Onko alaselän kipu synnytyksen merkki??

V: Synnytys alkaa yleensä kolmannen kolmanneksen lopussa. Joskus alaselän kipu viimeisen kolmanneksen aikana voi olla merkki synnytyksestä. Jos sinulla on voimakasta selkäkipua kolmannen kolmanneksen alussa, ota yhteys lääkäriisi ja tarkista vauvan tila mahdollisen ennenaikaisen synnytyksen varalta..

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat vain ehdotuksia, eikä verkkosivusto ole millään tavalla vastuussa sen mahdollisesti aiheuttamista sivuvaikutuksista. On parempi neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin suunnittelet mitään, varsinkin kun olet raskaana.