Edut ja vinkit eukalyptusöljyn käyttöön raskauden aikana

Raskaus on ihmeellinen aika jokaiselle naiselle. Haluat vain terveen vauvan, ja teet kaikkesi tämän saavuttamiseksi. Haluat kaiken olevan täydellistä sinulle ja lapsellesi, mukaan lukien vaatteet, lääkkeet, ruoka jne. Monet vanhempamme ja isovanhempamme antavat jatkuvasti ehdotuksia siitä, mitä syödä ja mitä olla syömättä raskauden aikana. Eukalyptusöljy raskauden aikana on yksi aktiivisista öljyistä, joita voidaan käyttää. Kerro meille lisää tästä öljystä ja sen hyödyllisyydestä raskauden aikana.

Eukalyptusöljy

Mikä on eukalyptusöljy?

Nopeasti kasvava ikivihreä puu, joka on kotoisin Australiasta, on eukalyptus. Lehdet höyrytislataan öljyn poistamiseksi eukalyptuslehdistä, joilla on monia käyttötarkoituksia. Sillä on useita sovelluksia, kuten tuotteita, jotka auttavat vähentämään yskän, vilustumisen ja ruuhkien oireita. Yksi maailmanlaajuisesti käytettävän eukalyptusöljyn ensisijaisista lähteistä on peräisin Eucalyptus globuluksesta.

Onko eukalyptusöljyn käyttö raskauden aikana turvallista??

Eukalyptusöljy on turvallista ulkoiseen käyttöön, koska sen nauttiminen suun kautta voi osoittautua myrkylliseksi. On monia tapoja käyttää tätä öljyä vähentämään monia vaikutuksia, kuten huuliherpesä, poskiontelongelmia, kylmää & ruuhkautumista jne. luonnollisesti raskauden aikana minimaalisilla sivuvaikutuksilla. Vaikka se on turvallista, on aina parempi olla varovainen ja neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin aloitat uuden käytön.

Eukalyptusöljyn edut raskauden aikana:

1. Lievitys kylmästä & Hengitysvaikeuksia:

Kylmä, ruuhkat ovat monien meistä kohtaamia ongelmia, mutta raskaana olevan naisen on paljon vaikeampaa, koska käsikauppalääkkeet eivät ehkä ole oikea valinta. Eukalyptusöljy helpottaa nopeasti kylmää ja ruuhkia. Se on paljon hyödyllisempi talvella, koska kantajaäiti tarvitsee erityistä varovaisuutta. Tämän öljyn voimakas aromi auttaa lievittämään rintakipuja ja hoitaa myös vakavia tiloja, kuten keuhkoputkentulehdusta. Sinun tarvitsee vain käyttää sitä diffuusorissa ja hengittää eukalyptusöljyä päivin ja öin. Kuuma höyry tämän öljyn kanssa on myös hyödyllistä.

2. Parantaa haavat:

Eukalyptusöljyn antiseptiset ominaisuudet tekevät siitä täydellisen ja luonnollisen ratkaisun pienten viiltojen ja haavojen hoitoon raskauden aikana. Tämän öljyn käyttö ei aiheuta haittavaikutuksia, ja se auttaa haavaumia parantumaan nopeasti. Markkinoilla on monia voiteita ja voiteita, joissa on eukalyptusöljyä laimennetussa muodossa. Se vähentää ihon tulehdusta.

3. hoitaa astmaa:

Yksi sairauksista, jotka vaikuttavat miljooniin ihmisiin ympäri maailmaa, on astma. Astman oireita ovat hengitysteiden tulehdus, joka aiheuttaa puristusta rinnassa, hengitysvaikeuksia ja yskää. Eukalyptusöljyn hieronta rinnassa voi olla erittäin hyödyllistä raskaana oleville naisille ja luonnolliselle, terveelle hoidolle. Toinen vaihtoehto on lisätä muutama tippa tätä öljyä kuumaan veteen ja hengittää höyryjä, jotka johtavat hengitysteiden liman ohenemiseen, mikä auttaa parantamaan hengitystä ja vähentämään epämukavuutta.

4. Auttaa henkiseen uupumukseen:

Kun kaikki ajatukset pyörivät mielessäsi raskauden ja vauvan suhteen, ne aiheuttavat henkistä väsymystä raskaana oleville naisille. Se auttaa nuorentaa äidin mielen ja vaikuttaa myönteisesti myös vauvaan. Pysyminen positiivisena on erittäin tärkeää erityisesti raskauden aikana; joskus siitä tulee vaikeaa, kun mielessäsi liikkuu paljon ajatuksia lapsen hyvinvoinnista. Tällaisessa tilanteessa aromaterapia toimii kuin herkku. Hajottajan käyttö tai muutaman tipan lisääminen öljyyn kylpyammeessa voi olla hyödyllistä.

5. Vähentää lihaskipua:

Raskaudella on monia vaikutuksia naisen kehoon; painon nousu on yksi niistä. Raskauden edetessä sillä on suora vaikutus niveliin ja polviin, mikä aiheuttaa kipua ja tulehdusta näillä alueilla. Polvien ja nivelten hieronta lämpimällä eukalyptusöljyllä saa sinut tuntemaan olosi kevyeksi. Se auttaa myös vähentämään nivelsiteiden nyrjähdyksiä, jäykkiä lihaksia ja kipuja eri kehon osissa.

6. Hammashoito:

Verenvuoto ikenet on toinen ongelma raskaana oleville naisille. Vaikka ei ole näyttöä siitä, että raskaus aiheuttaisi hammasongelmia, mutta jos sinulla on jo ongelmia, on olemassa mahdollisuus pahentua raskauden aikana. Aas immuunijärjestelmä muuttuu hitaaksi näinä päivinä; naisilla on ongelmia pahanhajuisen hengityksen ja plakin kanssa. Eukalyptusöljy osoittautuu hyödylliseksi raskauden aikana aiheutuneiden hammasongelmien hoidossa. Voit valita eukalyptusöljyä sisältäviä tuotteita, jotka auttavat lievittämään ikenivuotojen ja muiden ongelmien aiheuttamaa kipua.

7. Vähentää suoliston bakteereita:

Suoliston bakteerit aiheuttavat infektioita, jotka aiheuttavat häiriöitä monille raskaana oleville naisille. Eukalyptusöljyä voidaan käyttää laimennetussa muodossa poistamaan kaikki suolistobakteerit, ja se osoittautui siunaukseksi naisia ​​kantaville naisille.

8. Huoneenraikastimet:

Ilmanraikastimet voivat olla erinomaisia ​​ja vaikuttaa myönteisesti äitiin ja lapseen. Eukalyptusöljy luo turvallisen ja elinvoimaisen auran ilmanraikastimen muodossa. Se on luonnollinen lääke, joka on helposti saatavilla ja jota voidaan käyttää epäröimättä. Joten pidä tätä öljyä huoneen raikastimena, nauti aromista ja saat kaikki eukalyptusöljyn edut.

9. Vähentää iho -ongelmia:

On aina turvallista käyttää täysin luonnollisia tuotteita kemiallisten tuotteiden sijaan, mikä voi aiheuttaa haitallisia vaikutuksia raskaana olevalle naiselle. Monilla naisilla on näillä päivillä ihottumia ja laastareita. Eukalyptusöljyllä on lääkinnällisiä ominaisuuksia, joilla on positiivinen vaikutus ihoon. Sekoittaminen jojoba- tai manteliöljyn kanssa auttaa kosteuttamaan kuivaa ihoa. Kotitekoisia aurinkovoidetta sisältäviä kosteusvoiteita voidaan valmistaa myös kotonasi. Eukalyptusöljyllä on antibakteerisia, sienilääkkeitä, antiseptisiä ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka auttavat hoitamaan iho-olosuhteita.

10. Hallitsee yskää:

Yskä voi olla ärsyttävää ja epämukavaa raskauden aikana. Se painaa virtsarakkoa ja lisää käyntejä kylpyhuoneeseen. Lian irtoaminen on yksi eukalyptusöljyn positiivisista vaikutuksista, joka auttaa lievittämään yskää. Markkinoilla saatavilla olevat yskälääkkeet sisältävät sen ainesosana. Voit jopa valmistaa hieronnan tällä öljyllä lievittääksesi yskää.

11. Rakentaa immuniteettia:

Yksi herkistä ja tärkeistä ajanjaksoista naisen elämässä on raskaus. Tämä on myös aika, jolloin hänen immuunijärjestelmänsä on heikko ja tarvitsee erityistä hoitoa. Jotkut tutkimukset osoittavat, että eukalyptusöljyllä on ominaisuuksia, jotka auttavat parantamaan vastustuskykyäsi ja suojaavat sinua infektioilta ja vaivoilta. Muutama tippa hajottimessa tekee ihmeitä etenkin vuodenajan vaihtumisen aikana. Käsidesi voidaan valmistaa sekoittamalla laventeli, teepuuöljy yhtä suurina määrinä ja eukalyptusöljy kaksinkertaistamalla.

12. Hallitsee sinusongelmia:

Sinuiitin hoito voi olla monimutkaista raskauden aikana, koska säännöllisen lääkityksen ottaminen voi olla vaikeaa. Silloin voit turvautua eukalyptusöljyyn, koska sillä on sienilääkkeitä, antimikrobisia ja virustenvastaisia ​​ominaisuuksia, jotka voivat olla tehokkaita tulehduksen vähentämisessä ja auttavat torjumaan tukkeutuneita poskiontelo-ongelmia. Käytä nenäliinaa, jossa on muutama tippa eukalyptusöljyä, ja jatka hengittämistä. Lämmin puristus on toinen tapa käyttää tätä öljyä tehokkaasti.

13. Vähentää kuumetta:

Kuume on kehollemme tapa antaa signaalin siitä, että se on saavuttanut loppuun kuluneen rajan. Lämpötila on myös osoitus siitä, että kehosi yrittää torjua infektioita, ja se tapahtuu jopa raskauden aikana. Eukalyptusöljy voi olla ihmeellinen lääke, jos haluat välttää lääkkeitä, joten nimi kuumetta alentava öljy. Yksi tapa on sekoittaa muutama tippa tätä öljyä haaleaan veteen ja levittää puristuksia käsiin, jaloihin ja päähän. Toinen tapa on käyttää muutaman tipan eukalyptusöljyä ja lusikallista jojobaöljyä yhdessä temppeleissä, jalkojen pohjassa ja kaulassa.

14. Hallitsee huuliherpesä:

Vauvan kasvattaminen ei ole helppo tehtävä; siihen liittyy paljon vastuuta ja terveysongelmia. Kehosi tekee ylitöitä saadakseen kaikki ravintoaineet kehollesi ja lapsellesi, ja se kuluttaa energiaasi. Kylmäkipu on yksi niistä ongelmista, joilla on kipua ja pistelyä näiden alueiden ympärillä. Voit valmistaa liuoksen muutamalla tipalla eukalyptusöljyä ja teepuuöljyä. Sekoita ne kookosöljyyn ja käytä seosta kärsineillä alueilla saadaksesi välittömän helpotuksen.

15. Antaa sinulle ravitsevia hiuksia:

Hiustenlähtö on myös raskaana olevien naisten ongelma, joka johtuu kehon hormonaalisesta epätasapainosta. Käyttämällä päänahan hierontaa lämpimällä eukalyptusöljyllä se auttaa nuorentamaan kaikkia luonnollisia öljyjä ja ravitsemaan, mikä saa kuivat ja himmeät hiukset hehkumaan. Karvatupet stimuloidaan tämän öljyn sisältämillä ainesosilla, jotka nopeuttavat hiusten kasvua. Lisää muutama tippa eukalyptusöljyä tavalliseen öljyyn ja hiero päätäsi ja anna sen yön yli. Pese hiukset aamulla parhaan tuloksen saamiseksi.

Eukalyptusöljy Raskaus 2

Sivuvaikutukset eukalyptusöljyn käytölle raskauden aikana:

Eukalyptusöljyn käyttö raskauden aikana on turvallista. Mutta noudattamalla joitain varotoimenpiteitä voit välttää pieniä sivuvaikutuksia, joita se voi aiheuttaa.

  • Öljy voi aiheuttaa allergioita joillekin raskaana oleville naisille, koska se on pistävä ja terävä.
  • Jos olet allerginen tälle öljylle, se voi aiheuttaa kutinaa tai ihottumaa.
  • Eukalyptusöljy toimii tehokkaasti hengityselinten ongelmien hoidossa, mutta se voi toimia päinvastoin, jos olet allerginen.
  • Se voi jopa aiheuttaa ripulia, pahoinvointia, oksentelua ja vatsavaivoja.

Vinkkejä eukalyptusöljyn käyttöön raskauden aikana:

Kaikilla eukalyptusöljyn eduilla voit käyttää sitä noudattamalla muutamia varotoimia. Tässä muutamia vinkkejä.

  1. Voit laimentaa eukalyptusöljyä sekoittamalla sen tavalliseen öljyyn ja käyttämällä sitä ravitsemaan hiuksiasi.
  2. Se on myös paras ratkaisu ihonhoitoon raskauden aikana.
  3. Aina parempi ostaa eukalyptusöljy, joka on orgaanista eikä sisällä kemikaaleja.
  4. On parempi suorittaa laastaritesti nähdäksesi, oletko allerginen eukalyptusöljylle.

Raskaus on kaunis aika paitsi naisen elämässä myös perheenjäsenille. Jos voit parantaa kokemustasi vielä paremmin eukalyptusöljyn kanssa raskauden aikana, miksi et käytä sitä. Lukuisten etujen ja joidenkin sivuvaikutusten ansiosta voit käyttää tätä öljyä varovasti tehdäksesi raskaudestasi miellyttävän kokemuksen. Jos sinulla on vielä epäilyksiä, kerro siitä meille, jotta voimme auttaa sinua vastauksissa.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Auttaako eukalyptusöljy nukkumaan?

V: Raskauden edetessä unta on vaikea saada. Mutta käyttämällä tätä öljyä diffuusorissa voit tuntea olosi rentoutuneeksi ja tarjota sinulle syvän yöunen.

Q2. Onko eukalyptusöljyn kulutus vaarallista?

V: Aikuiset voivat ottaa pieniä annoksia, kuten 0,05 – 0,2 millilitraa eukalyptusöljyä sisäisesti. Raskaana olevien naisten tulee neuvotella lääkärin kanssa ennen minkäänlaisen eteerisen öljyn ottamista.

Q3. Onko turvallista hengittää eukalyptusöljyä raskauden aikana??

Vastaus: Rajoitetun määrän eukalyptusöljyn hengittäminen kompressoreina, inhalaattoreina jne..

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa annetut tiedot ovat vain ehdotuksia, eivätkä ne missään tapauksessa korvaa lääkärin neuvoja. Erityisesti raskauden aikana on aina parempi kääntyä lääkärin puoleen ennen kuin käytät mitään.