Όλα όσα θα συμβούν όταν είστε 36 εβδομάδες έγκυος

Αφού φτάσετε στο στάδιο της εγκυμοσύνης των 36 εβδομάδων, το μωρό σας έχει αναπτυχθεί πλήρως και μοιάζει ακριβώς με βρέφος με ροζ δέρμα. Τα αυτιά του είναι πολύ κοφτερά και μπορεί να μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή σας ή το αγαπημένο σας τραγούδι ακόμη και μετά τη γέννηση. Μέχρι αυτή τη στιγμή το μωρό ήταν πολύ ψηλό και φαινόταν ότι θα μπει στο στόμα σας. Αλλά τώρα στον 9ο μήνα, το μωρό θα πέσει ξαφνικά καθώς ετοιμάζεστε για τον τοκετό. Μάθετε τι συμβαίνει στις 36 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, ποια είναι τα συμπτώματα του τοκετού, την ανάπτυξη του μωρού σας στην 36 εβδομάδα της εγκυμοσύνης και πολλά άλλα εδώ.

Για τους αρχάριους, συνειδητοποιούμε πόσο πραγματική είναι η συμφωνία όταν πρέπει να ζήσετε τις ιστορίες που έχετε ακούσει όλο αυτό το διάστημα. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, όλες οι ιστορίες αρχίζουν να συσσωρεύονται, όλες οι προηγούμενες και προηγούμενες εμπειρίες συγκεντρώνονται στα πόδια σας και ακόμα στο τέλος της ημέρας είστε μόνοι που δίνετε τη μάχη σας.

Αλλά όταν το κοιτάξετε, λίγοι μήνες αξίας πόνου και προβλήματος σας προσφέρουν μια ακόμη σύντροφο ψυχής στη ζωή σας και ενώ γκρινιάζετε για τα συναισθήματα που απλώνονται παντού ή για τις νύχτες γεμάτες αϋπνία, σύντομα θα συνειδητοποιήσατε πόσο πολύτιμο κατοχή που κρατάτε.

36 εβδομάδες κύησης - συμπτώματα και ανάπτυξη του εμβρύου

Πίνακας Περιεχομένων:

 1. Μήνες και Τρίμηνο που υποδηλώνουν εγκυμοσύνη 36 εβδομάδων
 2. Σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές σε 36 εβδομάδες κύησης
 3. 36 εβδομάδες έγκυο μέγεθος και βάρος μωρού
 4. Το μωρό και η κοιλιά μοιάζουν με τις 36 εβδομάδες της εγκυμοσύνης
 5. Τοποθέτηση του μωρού κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων της εγκυμοσύνης
 6. Διατροφή εγκυμοσύνης & Ασκήσεις κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων έγκυου
 7. Ιατρικές εξετάσεις και σάρωση σε 36 εβδομάδες κύησης
 8. Συμβουλές και προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων κύησης
 9. Συμβουλές για τη μείωση του στρες
 10. Λίστα ελέγχου κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων έγκυου
 11. Ιατρική θεραπεία και τακτικός έλεγχος
 12. Σεξ κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων εγκυμοσύνης
 13. 36 εβδομάδες έγκυοι πόνοι και ενοχλήσεις

Μήνες και τρίμηνα που δείχνουν εγκυμοσύνη 36 εβδομάδων:

Για ιατρική βοήθεια και παρακολούθηση, το χρονικό πλαίσιο εννέα μηνών για την εγκυμοσύνη διαιρείται σε εβδομαδιαία μορφή 40 εβδομάδων. Έτσι, όταν αναφέρουμε την 36η εβδομάδα, γνωρίζετε ότι η πίεση αυξάνεται. 36 εβδομάδες έγκυος σημαίνει ότι είστε στο τρίτο τρίμηνο και στις αρχές του 9ου μήνα της εγκυμοσύνης σας.

Δείτε περισσότερα: 34 εβδομάδες έγκυος

Σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές σε 36 εβδομάδες κύησης:

1. Κεραυνός:

Αυτή είναι η μεγαλύτερη φυσική αλλαγή που βιώνει κανείς κατά τη διάρκεια της 36ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης. Όλο αυτό το διάστημα το μωρό σας ήταν όρθιο και κρεμασμένο στην αρχική του θέση, παρόλο που θα κυκλοφορούσε κατά βούληση. Όλο αυτό το διάστημα, ήταν ψηλά με τα πόδια προς την αυχενική είσοδο και το κεφάλι ψηλά στην κοιλιά σας. Με την έναρξη αυτής της εβδομάδας, θα φαινόταν ένα φαινόμενο που ονομάζεται «κεραυνός» ή «πτώση», ή ακόμα και «εμπλοκή». Αυτό συμβαίνει όταν το μωρό αρχίζει να τοποθετείται στη θέση διόρθωσης, κάνοντας το εαυτό του έτοιμο για τον τοκετό. Σαν να δείχνει ένα αντανακλαστικό με τις εβδομάδες να κυλούν, γύριζε ανάποδα με το κεφάλι προς την αυχενική είσοδο και τα πόδια προς τα πάνω.

Αυτή η θέση δεν είναι άβολη για το μωρό αφού κάνει τέλεια τη χρήση της ωοθήκης σας σε σχήμα αχλαδιού. Αλλά για τις μητέρες, μπορεί να είναι κάπως δύσκολο. Η συνεχής αίσθηση ότι το μωρό σας γλιστράει και πέφτει σε κάνει να ανατριχιάζεις. Αυτό το επίμονο συναίσθημα μπορεί να πραγματοποιηθεί μια μέρα, αφού το μωρό είναι πλέον κατάλληλο για επιβίωση εκτός εσάς.

2. Διαρροή στήθους:

Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν όλες οι έγκυες γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γενικά κατά το τρίτο τρίμηνο, πράγμα που σημαίνει ότι είστε στο σωστό μέρος για να το ζήσετε. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά από το στήθος είναι η πηγή διατροφής του μωρού κατά τις πρώτες ώρες μετά τη γέννησή του. Αυτό συμβαίνει σε όλους και είναι δωρεάν. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι δεν σκοπεύετε να θηλάσετε, θα έχετε ακόμα διαρρέοντες μαστούς. Τα μαξιλάρια νοσηλευτικής είναι πάντα εκεί για να σας βγάλουν από αυτή την ενοχλητική κατάσταση.

3. Μπράξτον Χικς:

Οι άνθρωποι τα μπερδεύουν με πραγματικές συσπάσεις. Είναι διαφορετικοί. Τώρα, ζείτε έναν κόσμο συνδεδεμένο με έξυπνες συσκευές. Χρησιμοποιήστε το smartphone σας και κάντε λήψη μιας εφαρμογής που θα σας επιτρέψει να παρακολουθείτε τις συσπάσεις. Αυτό θα σας επιτρέψει να τηρείτε αρχείο. Το Braxton Hicks μπορεί να είναι επώδυνο και να περνάει από αυτό το στάδιο καθώς βρίσκεστε σχεδόν ένα μήνα πριν από την παράδοση, και μέχρι τώρα, έχετε συγκεντρώσει αρκετή δύναμη θέλησης. Μπορείτε να φέρετε το αρχείο συστολής του Braxton hicks στο νοσοκομείο και οι γιατροί θα σας δώσουν μερικές λύσεις.

36 εβδομάδες έγκυο μέγεθος και βάρος μωρού:

Το μωρό θα μεγαλώνει μέχρι τη στιγμή που θα βγει και μεγαλώνει και τώρα. Στην πραγματικότητα, το βάρος μωρού μιας εγκύου 36 εβδομάδων είναι κάπου 2,7 κιλά και έχει ύψος 46-48 εκατοστά. Αυτή είναι η βασική μέτρηση που είναι η ίδια για όλους τους απογόνους. Το μωρό θα πέσει εξαιτίας του αυξανόμενου βάρους του και εκεί θα βιώσετε το φως σας όπως εξηγήθηκε παραπάνω.

Το μωρό και η κοιλιά μοιάζουν με τις 36 εβδομάδες της εγκυμοσύνης:

Στις 36 εβδομάδες της εγκυμοσύνης, το μωρό έχει αναπτυχθεί πλήρως και μοιάζει ακριβώς με βρέφος αλλά σε μικρογραφία. Το δέρμα του είναι ροζ και τα αυτιά του τόσο μυτερά που μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή από τον έξω κόσμο.

Από την άλλη, η κοιλιά που ήταν τόσο ψηλή όλο αυτό το διάστημα μετατοπίζεται ξαφνικά και είναι πολύ χαμηλή. Αυτό οφείλεται στον κεραυνό που μπορεί να βιώσει η έγκυος των 36 εβδομάδων ανά πάσα στιγμή. Η κάτω κοιλιά δείχνει ότι το μωρό ετοιμάζεται να έρθει στον έξω κόσμο.

Δείτε περισσότερα: 38η Εβδομάδα Φροντίδας Εγκυμοσύνης

Τοποθέτηση μωρού κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων κύησης:

Ένα μωρό σε 36 εβδομάδες έγκυος είναι ένα πλήρως αναπτυγμένο μωρό και αρκετά δυνατό για να επιβιώσει στον έξω κόσμο. Ακολουθούν οι εξελίξεις στο μωρό στην εγκυμοσύνη 36 εβδομάδων.

1. Ευαισθησία στο φως:

Το μωρό στις πρώτες μέρες της είχε τα μάτια κλειστά αφού δεν είχαν ακόμη σχηματιστεί. Με τον καιρό τα φρύδια τελειοποιούνται και ακολουθεί ο σχηματισμός βλεφάρων και βλεφαρίδων. Ακόμα και όταν το μωρό κουνάει αυτές τις πιπεριές που ανοίγουν, ο υπέρηχος θα είναι τρομακτικός καθώς κοιτούσατε έναν κενό λευκό χώρο ανάμεσα στο μάτι. Με την πάροδο του χρόνου, η ίριδα αναπτύσσεται και πολύ αργότερα μέσω της μελάγχρωσης, οι κόρες λαμβάνουν το κατάλληλο χρώμα. Ενώ αυτές οι συνεχιζόμενες διαδικασίες συνέβαιναν το μωρό σας ανέπτυξε την όρασή του και τώρα αν αναβοσβήνετε ένα φως στο στομάχι σας, το μωρό σας θα ανταποκρινόταν σε αυτό είτε κοιτάζοντας έτσι είτε κοιτώντας μακριά από αυτό.

2. The Internals Perfect:

Μέχρι το τέλος της 36ης εβδομάδας, θα παρατηρήσατε ότι το μωρό σας έχει αναπτυχθεί σχεδόν στο σημείο όπου μπορεί πλέον να επιβιώσει πολύ έξω από το σώμα της μητέρας. Το δέρμα του χάνει σιγά -σιγά τη λευκή κηρώδη ουσία, ενώ οι άλλες απαλές τρίχες του μωρού καλύπτουν το σώμα του, οι λανούγκο πλέον εξαφανίζονται. Το μωρό αναπτύσσει τώρα τα αυτιά της και τώρα μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή σας και να ανταποκριθεί σε αυτήν. Ο καρδιακός παλμός έχει τελειοποιηθεί και το πνευμονικό έργο. Τώρα το ήπαρ δεν χρειάζεται πλέον να φιλτράρει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, ο μυελός της έχει αναλάβει τη δουλειά και τα πάει μια χαρά. Τώρα είναι πλήρης και έτοιμη.

3. Κανάλι γέννησης:

Στις 36 εβδομάδες, η κίνηση του εγκύου μειώνεται καθώς το μωρό πέφτει στο κανάλι γέννησης. Το μωρό θα γίνει λίγο παχουλό και το δέρμα του θα προστατεύεται από το υγρό, που θα ρίξει από την επόμενη εβδομάδα και έτσι.

4. Δρόμος προς συσπάσεις:

Θα υπάρξουν κάποια προβλήματα συστολής όπως το Braxton Hicks, που θα λάβουν χώρα στη μήτρα και θα τα νιώσετε. Αυτό είναι ένα από τα κύρια ζητήματα με τα μωρά που αντιμετωπίζουν προβλήματα συστολής. Αυτό θα οδηγήσει σε κάποιους πόνους στην πλάτη και αυτοί οι πόνοι μπορεί να είναι σοβαροί και ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για το συγκεκριμένο θέμα.

Το μωρό και η μητέρα πρέπει και οι δύο να περάσουν από αλλαγές για να τελειοποιηθούν μεταξύ τους. Ενώ το μωρό έχει σχεδόν ολοκληρώσει την τελειότητα, η μητέρα πρέπει ακόμα να συμβιβαστεί με τις αλλαγές. Με τις μέρες που συνεχίζονται, αναστέλλει ανακούφιση καθώς εγκαθίσταται στο τρίτο τρίμηνο της. Οι 40 εβδομάδες έχουν ταξινομηθεί σε τρία σκέλη- το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο και εδώ είναι μερικές από τις αλλαγές που θα αισθανθεί αυτή την εβδομάδα.

Διατροφή εγκυμοσύνης & Ασκήσεις κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων έγκυου:

Δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες αλλαγές στη διατροφή σας. Σως χρειαστεί να μειώσετε τις αναλογίες τροφίμων που καταναλώνετε κάθε φορά. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να φάτε λιγότερο. Θα αντισταθμίσετε αυτό το μειωμένο φαγητό έχοντας μικρά γεύματα σε μικρά χρονικά διαστήματα και αυτή η διαδικασία θα ενισχυθεί όταν σιγά -σιγά πηγαίνετε στην τελευταία εβδομάδα. Το να τρώτε καλά είναι το κόλπο για να παραμείνετε υγιείς και να διατηρήσετε το μωρό υγιές επίσης σε αυτό το στάδιο.

Υπάρχουν μερικές γυναίκες που σκέφτονται να κάνουν δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό δεν θα είναι ασφαλές. Μια δίαιτα μπορεί να καταστρέψει το πρόγραμμα πρόσληψης τροφής και μπορεί να σας αδυνατίσει από τον πυρήνα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σφαγή κατά τη γέννηση. Βρίσκεστε στην 36η εβδομάδα και τώρα σίγουρα δεν θέλετε να έχετε χαμηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ, σίδηρο κλπ. Θα χρειαστείτε επίσης μια κατάλληλη παροχή όλων των απαιτούμενων βιταμινών και μετάλλων. Δοκιμάστε διάφορες τεχνικές διατροφής, όπως η εισαγωγή νέων ειδών στη διατροφή σας. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μερικά φρούτα στην κανονική σας διατροφή με λαχανικά. Η δίαιτα μετά την εγκυμοσύνη είναι επίσης μερικές φορές πόνος στο πίσω μέρος.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο σνακ που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη σωστή ροή καλών υλικών στο σώμα, τα παρακάτω είδη τροφίμων θα είναι κατάλληλα για εσάς.

Μικτή γροθιά φρούτων:

Αυτός είναι ένας αναζωογονητικός τρόπος για να παρέχετε στο σώμα σας τις σωστές βιταμίνες και μέταλλα και να δίνετε στη γλώσσα μια διαφορετική γεύση.

Mocktails (Υγιεινά):

Εάν είστε διατεθειμένοι να πιείτε μερικά υγιεινά ποτά και ταυτόχρονα να έχετε μέσα ένα κοκτέιλ, δοκιμάστε τα χωρίς αλκοόλ. Αυτά θα είναι γενικά mocktails λαχανικών.

Υγιεινοί Χυμοί:

Αν σας αρέσουν μερικά υγιεινά smoothies ή χυμοί, τότε ο χυμός ντομάτας και μέντας θα είναι τέλειος. Αυτό θα σας επιτρέψει να έχετε κάποια οφέλη από χυμούς μαζί με τα οφέλη των καλών υλικών.

Ασκηση:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παραμείνετε σε φόρμα τη συγκεκριμένη εβδομάδα του τριμήνου. Ωστόσο, ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος συζητείται παρακάτω.

Το τέντωμα είναι μια από τις κύριες απαιτήσεις και πρέπει να γίνει προσεκτικά για να αποφευχθούν οι μυϊκές κράμπες και επίσης να αντιμετωπιστούν ορισμένα προβλήματα ισορροπίας βάρους.

Περπάτημα καθημερινά:

Ακόμα κι αν κάνετε σύντομους περιπάτους, μην σταματήσετε την καθημερινότητα. Το καθημερινό περπάτημα είναι η πιο απλή άσκηση που επιτρέπει σε κάποιον να ασχοληθεί με πολλές ασκήσεις.

Συνεδρίαση:

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το κάθισμα μπορεί να βοηθήσει στη σωστή τοποθέτηση του μωρού και αυτό θα βοηθήσει επίσης το μωρό να διανύσει τη μικρότερη απόσταση μέσω του καναλιού γέννησης. Η λεκάνη πρέπει να είναι προς τα εμπρός και να το κάνει με μια μπάλα άσκησης. Θα σας προσφέρει τη σωστή ευθυγράμμιση. Αυτό θα φέρει το μωρό πίσω στην πλάτη σας.

Κλίση:

Μερικές φορές γέρνετε ακριβώς έτσι, και αυτό βοηθάει. Η κλίση είναι ίσως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε περισσότερα: Συμπτώματα εγκυμοσύνης 37 εβδομάδων

Ιατρικές εξετάσεις και σάρωση σε 36 εβδομάδες κύησης:

Τα παρακάτω είναι τα είδη των τεστ εγκυμοσύνης που πρέπει να γίνουν κατά το 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Έλεγχος στρεπτόκοκκου ομάδας Β:

Αυτός ο προσυμπτωματικός έλεγχος γίνεται μεταξύ 35 και 37 εβδομάδων για την ανίχνευση βακτηρίων στρεπτόκοκκων ομάδας Β. Επίσης, αυτό το βακτήριο μπορεί να βρεθεί στο 30% των υγιών γυναικών, μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο στο νεογέννητο και να οδηγήσει σε νοητική υστέρηση, απώλεια ακοής, μειωμένη όραση κ.λπ..

Ηλεκτρονική παρακολούθηση της καρδιάς του εμβρύου:

Αυτή η παρακολούθηση γίνεται οποιαδήποτε στιγμή μετά την 20ή εβδομάδα, κατά τον τοκετό και τον τοκετό, προκειμένου να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό του νεογέννητου.

Τεστ χωρίς στρες:

Αυτή η εξέταση γίνεται κάθε εβδομάδα στο ένατο τρίμηνο για έγκυες γυναίκες με επιπλοκές όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, μεταφορά πολλαπλών, διαβήτη κ.λπ. Χρησιμοποιείται ακόμη και για την παρακολούθηση των υπερβολικών μωρών.

Βιοφυσικό προφίλ:

Αυτή η εξέταση γίνεται απλά με το υπερηχογράφημα ή με συνδυασμό τεστ χωρίς στρες και υπερήχων.

Συμβουλές και προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων κύησης:

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και προφυλάξεις που πρέπει να λάβει κάποιος κατά τη διάρκεια της 36ης εβδομάδας εγκυμοσύνης:

 • Αποφύγετε τις αλλεργίες καθώς μπορεί να δημιουργήσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Οποιοσδήποτε τύπος τροφικής αλλεργίας πρέπει να επιλυθεί αμέσως.
 • Τώρα που θα επισκέπτεστε τον πάροχο υγείας σας κάθε εβδομάδα, χρησιμοποιήστε τον χρόνο αναμονής σας επενδύοντας σε κάποιο καλό βιβλίο.
 • Μην πανικοβάλλεστε εάν οι κινήσεις και οι κλωτσιές του μωρού σας έχουν μειωθεί. Κατανοήστε ότι το μωρό έχει πολύ λιγότερο χώρο για την κίνηση τώρα.
 • Να είστε έτοιμοι να δείτε τον εαυτό σας να χάνει το βύσμα βλέννας σας. Είναι μια παχιά κίτρινη απόρριψη με χροιά αίματος. Μπορεί να συμβεί εβδομάδες, ημέρες ή ακόμη και ώρες πριν από τον τοκετό.
 • Σχεδιάζετε να στείλετε ανακοινώσεις γέννησης; Κάντε τις προετοιμασίες σας τώρα και κρατήστε τους φακέλους έτοιμους. Ένα λιγότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν έρθει το μωρό καθώς μετά από αυτό θα μείνετε με πολύ λίγο ελεύθερο χρόνο.
 • Επιλέξτε τον παιδίατρό σας εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμα έναν.
 • Κρατήστε την τσάντα γέννησής σας έτοιμη – Συσκευάστε όλα τα απαραίτητα πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε όταν πάτε στον τοκετό, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών σας στοιχείων, των άνετων ρούχων, του περιοδικού, της φωτογραφικής μηχανής, του φορτιστή, των ακουστικών και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε απαραίτητο.

Συμβουλές για τη μείωση του άγχους:

Η κατάθλιψη και το άγχος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ένα από τα πιο κοινά αξιοθέατα καθώς όλες οι γυναίκες τα αντιμετωπίζουν. Το άγχος προέρχεται από το να ακολουθείς την ίδια ρουτίνα τους τελευταίους 7 ή 8 μήνες, και όταν οι γυναίκες είναι τελικά στην περίοδο του τελευταίου μήνα, το άγχος το χτυπά και καταστρέφει τη διάθεση. Μπορείτε να κάνετε τα εξής πράγματα.

Μιλώντας στους ανθρώπους:

Το να μιλάτε στους άλλους για την ψυχική σας κατάσταση και τα συναισθηματικά σας προβλήματα σίγουρα θα σας βοηθήσει να τα μειώσετε. Αυτό το είδος αυτοθεραπευμένης θεραπείας είναι πάντα χρήσιμο.

Σωστή άσκηση:

Μερικές φορές η άσκηση βοηθά στη μείωση του άγχους. Κάντε κάποιες συνεργασίες με τους φίλους σας ή τον σύντροφό σας και αυτό θα σας επιτρέψει να αντιμετωπίσετε το άγχος αρκετά εύκολα.

Προετοιμασία για τη γέννηση:

Εάν προετοιμαστείτε για τη γέννηση νωρίς, τότε θα μειώσει την ένταση και θα βοηθήσει στη σωστή μείωση των ζητημάτων που προκαλούνται από το άγχος, όπως η κατάθλιψη. Πολλές γυναίκες αγχώνονται και σκέφτονται πώς θα μπορέσουν να αποδώσουν όταν έρθει η πραγματική περίοδος τοκετού. Εάν είστε ένας από αυτούς, μην το σκέφτεστε καθώς θα είστε καλά αν έχετε ήδη περάσει από αυτό το σημείο.

TOC

Λίστα ελέγχου κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων έγκυου:

Οι δραστηριότητες της εβδομάδας είναι σχεδόν ίδιες και οι γυναίκες με το παιδί της στην κοιλιά της θα μπορούν να περάσουν από αυτές τις λίγες αλλαγές αρκετά εύκολα, καθώς έχει ήδη περάσει πολλά. Θα υπάρξουν αλλαγές στην εβδομαδιαία ρουτίνα άσκησης, όπως δεν θα μιλάτε για μεγάλους περιπάτους στο εξής. Έτσι το διάβασμα οδηγεί σε περισσότερη τεμπελιά μέχρι να γεννήσεις τελικά. Το μωρό αναπτύσσεται αργά και στο στάδιο αιχμής της ανάπτυξης του εμβρύου. Το δωμάτιο στο έντερο είναι περιορισμένο και μπορεί να προσφερθούν κάποιες κλωτσιές. Θα πρέπει επίσης να αποκλείσετε κάθε είδους κοιλιακή άσκηση από τη ρουτίνα προπόνησής σας αφού βρίσκεστε στο στάδιο του τριμήνου. Θα υπάρξουν επίσης κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφή.

Ιατρική θεραπεία και τακτικός έλεγχος:

Μπορεί να υπάρχουν κάποιες ιατρικές καταστάσεις, για τις οποίες θα πρέπει να επωφεληθείτε από φάρμακα και η επίλυση αυτού του είδους των ιατρικών καταστάσεων θα βοηθήσει κατά τον τοκετό. Κατά τη διάρκεια της 36ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ασφαλείς διαδικασίες φαρμακευτικής αγωγής. Ορισμένες ιατρικές καταστάσεις και τα βασικά τους φάρμακα συζητούνται παρακάτω.

Δυσκοιλιότητα:

Εάν υποφέρετε από προβλήματα δυσκοιλιότητας, τότε το Metamucil μπορεί να είναι το τέλειο πράγμα για εσάς. Οι γιατροί συνταγογραφούν επίσης έγκυες γυναίκες με αυτό το φάρμακο που αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Καούρα:

Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο ορατές ιατρικές καταστάσεις μεταξύ των εγκύων. Η δυσπεψία και η καούρα μπορούν να διορθωθούν με τη βοήθεια του Tums.

Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να γίνεται τακτικός έλεγχος για την παρακολούθηση των κινήσεων.

Σεξ κατά τη διάρκεια 36 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

Πολλοί άνθρωποι, είτε είναι ασφαλές είτε όχι να κάνουν σεξ, όταν είστε 36 εβδομάδες έγκυος. Είναι ασφαλές. Το σεξ θα βοηθήσει στον τοκετό. Ασχολείται με την επαγόμενη εργασία, η οποία με τη σειρά της επιτρέπει στη γυναίκα να γεννήσει γρηγορότερα. Το κεφάλι του μωρού θα κινείται αργά προς τον τράχηλο και το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε το μωρό να μετατοπιστεί. Έτσι, μπορείτε να κάνετε ασφαλή έρωτα ακόμη και όταν είστε 36 εβδομάδες έγκυος.

36 εβδομάδες έγκυες πόνοι και ενοχλήσεις:

Πόνος στην πλάτη:

Ξαφνικά ένα πρωί, ξυπνήσατε με σοβαρό πόνο στην πλάτη και αναρωτιέστε γιατί είναι εκεί. Η μέρα περνά, και πάλι το επόμενο πρωί, νιώθεις τον πόνο να εντείνεται. Εδώ είναι ο τρόπος για αυτό. Όλο αυτό το διάστημα κοιμόσασταν ανάσκελα, κάνοντας το μωρό να αισθάνεται έλλειψη χώρου. Καθώς συνεχίζετε να κοιμάστε, το κάνει και το μωρό, και ενώ μεγαλώνει στον ύπνο του, θα εκπλαγείτε να συνειδητοποιήσετε πώς ωθεί τους μυς της πλάτης και τον μυελό σας για να κάνει χώρο για τον εαυτό του. Δοκιμάστε να κοιμηθείτε στα πλάγια και δείτε πώς ο πόνος απομακρύνεται.

Συστολή:

Το μωρό είναι τώρα έτοιμο να φύγει από τη διαμονή του και γι ‘αυτό με τον καιρό, το σώμα σας συνεχίζει να σας προειδοποιεί για τα επερχόμενα γεγονότα. Αυτό συνήθως έχει τη μορφή ψευδών συσπάσεων που αισθάνεστε. Αυτό μπορεί να μην είναι επώδυνο, αλλά θα είναι λίγο ενοχλητικό, καθώς το σώμα σας δεν είναι ακόμη έτοιμο ή συνηθισμένο σε αυτά. Αυτή η συστολή ονομάζεται συσπάσεις του Braxton Hick να ξεκινούν αργά και με τον καιρό γίνονται πιο έντονες.

Φώλιασμα:

Εκείνη τη στιγμή, θα υπήρχε μια τελευταία βιασύνη για να ξεπεράσουμε τα αποφασισμένα ονόματα μωρών και να τελειώσουμε τη ζωγραφική του παιδικού σταθμού. Τα κρεβατάκια και τα παιχνίδια πρέπει να είναι έτοιμα και το μωρό πάπλωμα που χρησιμοποιούσατε κάποτε ως παιδί. Η ξαφνική βιασύνη για να διακοσμήσετε και να προετοιμάσετε το μέρος μπορεί να σας ξεπλύνει ακόμα κι αν ξαφνικά αισθανθείτε την ισχυρή ενέργεια που ρέει μέσα από τα κόκαλά σας. Αυτό συνήθως ονομάζεται «φωλιάσματος», ένα συναίσθημα που θα βίωνε η ​​μητέρα. Απλώς ακολουθήστε τη ροή και κάντε ό, τι χρειάζεται για να σας κάνει ευτυχισμένους.

Είστε λοιπόν στην 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και τα πάτε περίφημα μέχρι τώρα. Μόνο ένα μήνα ακόμα και θα νικήσετε με το όμορφο και υγιές μωρό σας στο χέρι. Εάν υποφέρετε από κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι επίσης στη σωστή θέση καθώς έχουμε συζητήσει μερικά από τα πιθανά συμπτώματα και συμβουλές για την αντιμετώπισή τους. Και αν όχι, τότε καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και ευχαριστήστε τον Θεό για κάθε επιπλέον μέρα που έχετε μια υγιεινή διατροφή που θα σας βοηθήσει να κάνετε το μωρό σας πιο υγιές και γεμάτο.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις:

Q1. Ποιες είναι οι ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης 36 εβδομάδων?

Απάντηση: Τα παρακάτω είναι μερικές από τις ενοχλήσεις των 36 εβδομάδων εγκυμοσύνης:

 • Καούρα
 • Δυσκοιλιότητα
 • Αυπνία
 • Οίδημα ή πρήξιμο
 • Πόνος ισχίου
 • Κολπική έκκριση
 • Αύξηση βάρους

Q2. Ποιοι είναι οι διάφοροι πόνοι εγκυμοσύνης 36 εβδομάδων?

Απάντηση: Οι διάφοροι τύποι πόνων που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια της 36ης εβδομάδας εγκυμοσύνης είναι:

 1. Συσπάσεις
 2. Καούρα
 3. Μπράξτον Χικς
 4. Πόνος στη μέση
 5. Κούραση

Q3. Είναι ασφαλής ο τοκετός στην 36η εβδομάδα της εγκυμοσύνης?

Απάντηση: Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μια κατάσταση όπως η προεκλαμψία, ο έγκαιρος τοκετός είναι η ασφαλέστερη επιλογή. Αλλά οι κίνδυνοι εξακολουθούν να υπάρχουν για τα μωρά που γεννιούνται πριν από την πλήρη περίοδο. Ωστόσο, στις 36 εβδομάδες το μωρό θεωρείται ότι είναι αργά πρόωρα και ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από τα μωρά που γεννιούνται σε 35 εβδομάδες.

Q4. Πώς μοιάζει το μωρό μου στη μήτρα στις 36 εβδομάδες?

Απάντηση: Στις 36 εβδομάδες, το μωρό έχει αναπτυχθεί πλήρως στη μήτρα και το δέρμα του έχει ροζ χρώμα. Το μωρό είναι 18 εκατοστά ύψος και ζυγίζει σχεδόν 6 κιλά σε βάρος. Στο τέλος αυτής της εβδομάδας, το μωρό σας θα ονομαστεί πρόωρο, έτοιμο για τοκετό με πολύ μικρό κίνδυνο.