Närästys raskauden aikana: syyt, korjaustoimenpiteet ja vinkit

Närästys on polttava tunne, jonka tunnet rinnan keskellä. Tätä kutsutaan myös hapon ruoansulatushäiriöksi ja ruokatorven refluksiksi. Tämä polttava tunne johtuu mahalaukun ruoansulatushäiriöistä. Mahassa olevat hapot palaavat (refluksi) ruokatorveen aiheuttaen polttavaa tunnetta ja ärsytystä. Hapot muodostavat joskus jopa kurkkuun asti aiheuttaen ärsytystä. Tällaisella polttavalla tunteella ei ole mitään tekemistä sydämen toiminnan kanssa lähes kaikissa tapauksissa, ja se johtuu enemmän vatsan laajentumisesta ja siitä johtuvasta elinten muutoksesta raskauden aikana.

närästys raskauden aikana

Närästys on yleinen valitus raskauden aikana, ja siihen liittyy ruoansulatushäiriöitä ja sen polttava tunne rinnan keskellä. Useimmat naiset kokevat närästystä raskauden aikana. Tutkimuksen mukaan jopa 45 prosenttia raskaana olevista naisista kokee närästyksiä. Tämä närästys on hyvin yleistä toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana. Vaikka närästys on vaaratonta, se voi olla erittäin epämiellyttävää ja aiheuttaa ongelmia raskauden aikana. Asiantuntijat sanovat, että närästys johtuu kehon hormonaalisista ja fyysisistä muutoksista. Tämä ongelma ilmenee raskauden aikana ja useimmiten ratkaistaan ​​synnytyksen jälkeen.

Närästyksen syyt:

Normaalin ruuansulatuksen aikana ruoka kulkee ruokatorvea (suusi ja vatsaa yhdistävä putki) alaselän ruokatorven sulkijalihaksen (LES) lihaksiventtiilin kautta ja vatsaan. Tämä LES on osa ruokatorven ja vatsan välistä ovea. Se aukeaa päästämään ruoan läpi ja sulkeutuu estääkseen mahahapon pääsyn. Kun sinulla on närästystä tai hapon refluksi, LES rentoutuu tarpeeksi, jotta mahahappo voi nousta ruokatorveen. Tämä aiheuttaa kipua ja palovammoja rinta -alueella.

Raskauden aikana tärkeä hormoni nimeltä progesteroni, jota kutsutaan myös raskaushormoniksi, vapautuu runsaasti. Tämä hormoni ravitsee raskaana olevan naisen kohtua ja sen sisällä olevaa vauvaa. Tämän lisäksi tämä hormoni toimii lihasrelaksanttina. Tämän vuoksi LES rentoutuu useammin, minkä seurauksena enemmän happoja voi vuotaa takaisin. Tämän vuoksi mahalaukun happo tulee ruokatorveen ja aiheuttaa polttavan tunteen rintakehässä.

Närästys on hyvin yleistä raskaana oleville naisille toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana, koska kohtu kasvaa. Se painaa vatsaa ja suolistoa. Tämä paine aiheuttaa ruuan sisällön työntämisen takaisin ruokaputkeen, aiheuttaen närästystä ja ruoansulatushäiriöitä. Närästykseen voi olla useita muita syitä, kuten mausteisen tai rasvaisen ruoan sisällyttäminen ruokavalioosi ja tekemättä vaadittuja fyysisiä harjoituksia asianmukaisen ruoansulatuksen saamiseksi ja närästyksen poistamiseksi.

Närästyksen helpotus raskauden aikana:

Närästys raskauden aikana voi olla valtava epämukavuus raskaana olevalle naiselle ja voi johtaa muihin ongelmiin. Siksi on toteutettava erilaisia ​​toimenpiteitä närästyksen välttämiseksi raskauden aikana.

 • Vältä suurten aterioiden syömistä ja syö sen sijaan pieniä aterioita säännöllisin väliajoin paremman ruoansulatuksen vuoksi. Pureskele kunnolla syömisen aikana, jotta ruoka sulautuu kunnolla.
 • Purukumin käytön jälkeen purukumi stimuloi sylkirauhasia, joissa se tuottaa sylkeä. Tämä sylki auttaa neutraloimaan happoputken.
 • Vältä ruokia ja juomia, jotka aiheuttavat ruoansulatuskanavan häiriöitä. Tällaisia ​​juomia ovat alkoholi, hiilihapotetut juomat, kofeiini, suklaa tai muut hedelmät, joissa on runsaasti sitruunahappoa ja muita, kuten rasvaisia ​​ruokia.
 • On suositeltavaa syödä illallinen 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa. Tämä johtuu siitä, että ruoka sulatetaan hyvin ja voit nukkua terveellisesti.
 • Vältä juomasta suuria määriä vettä tai nesteitä aterioiden aikana, sen sijaan pidä paljon nestettä ja vettä aterioiden välissä.
 • Nuku useilla tyynyillä tai kiilalla kehon yläosassa. Kehon yläosan nostaminen auttaa pitämään tuotetun hapon oikeassa paikassa ja auttaa myös sulattamaan ruokaa.
 • Yritä aina nukkua kehosi vasemmalla puolella, jotta hapan refluksi ei tule ruokatorveen.
 • Vältä käyttämästä tiukkoja vaatteita vyötärösi ja vatsa-alueen ympärillä. Käytä aina löysiä vaatteita raskauden aikana.
 • Tupakointi lisää mahalaukun happamuutta ja happamuus puolestaan ​​aiheuttaa närästystä. Vältä siis tupakointia.
 • Antasidit auttavat lievittämään närästystä. Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin otat antasidilääkkeitä.
 • Lyhyt vapaa -ajan kävely aterioiden jälkeen auttaa asianmukaista ruoansulatusta.

Joitakin seurattavia kodin korjaustoimenpiteitä ovat:

 1. Vältä raakaa sipulia, valkosipulia.
 2. Rajoita hiilihapotettujen juomien saantia.
 3. Älä juo liikaa sitruunamehua.
 4. Harkitse syödä vähemmän suklaata.
 5. Yritä aina nukkua vasemmalla puolella.

Ateriasuunnitelma lievittää sydämenpolttoa raskauden aikana:

 • 1 kuppi kaurapuuroa rasvatonta maitoa ja 1 omena.
 • 1 kuppi jogurttia ja hedelmiä.
 • ½ maapähkinävoi ja hyytelövoileipä ja 1 kuppi kasviskeittoa.
 • 1 kourallinen täysjyväkeksejä ja 1 unssia suosikki kovaa juustoasi.
 • 2 unssia kanaa, ½ ​​kuppia bataattisosea ja ½ kupillista raejuustoa hedelmien kanssa.

Närästys raskauden aikana on yleistä, mutta sitä ei tapahdu jokaiselle naiselle, ja polttavan tunteen vakavuus vaihtelee naisesta toiseen. Noudata edellä mainittuja korjaustoimenpiteitä närästysongelman parantamiseksi, mutta jos ongelma jatkuu, ota heti yhteyttä gynekologiisi saadaksesi oikean lääkityksen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että närästys raskauden aikana on yleinen ilmiö, eikä siitä pitäisi olla kovin huolissaan. Joitakin perustavanlaatuisia elämäntapamuutoksia ja edellä mainituilla kotihoidoilla närästystä raskauden aikana voidaan lievittää. Jos ongelma kuitenkin jatkuu, närästystä ja hapon refluksointia raskauden aikana tulee hoitaa, koska viimeaikaiset tutkimukset raportoivat, että GERD-oireisiin on liittynyt raskauteen liittyvän pahoinvoinnin ja oksentelun lisääntyminen. Antasidit, H2RA: t ja PPI: t ovat turvallisia käytettäväksi raskauden aikana, joten jos elämäntapamuutokset eivät pysty hallitsemaan GERD-oireita, nämä lääkkeet voidaan lisätä antiemeettiseen hoito-ohjelmaan.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Onko turvallista käyttää lääkkeitä närästykseen raskauden aikana??

V: Kaikki riippuu käyttämäsi lääkkeen tyypistä. Lääkäri voi neuvoa paremmin raskauden aikana käytettävistä närästyslääkkeistä. Yksi asia on varma, että älä käytä itsehoitoa. Pidä lääkärisi ajan tasalla käyttämistäsi lääkkeistä.

Q2. Onko närästys varhaisen raskauden merkki?

V: Ei, närästys ei ole lainkaan raskauden merkki. Pahoinvointi, oksentelu, väsymys ovat joitakin ensimmäisistä raskauden oireista.

Q3. Voiko närästys raskauden aikana vahingoittaa vauvaa?

V: Ei, närästys ei vahingoita vauvaa. Närästys on yksi yleisimmistä asioista, joita tapahtuu raskauden aikana.

Q4. Aiheuttaako närästys raskauden aikana sydänkohtauksen??

V: Närästyksellä raskauden aikana ei ole mitään tekemistä sydämen toiminnan kanssa. Närästys johtuu hapon refluksoinnista mahasta ruokatorveen aiheuttaen polttavan tunteen.

Vastuuvapauslauseke: Tämän artikkelin tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi, eikä niitä ole tarkoitettu ammattimaiseksi lääkärin neuvoksi, eikä mainittuja kotitekoisia korjaustoimenpiteitä tulisi käyttää lääketieteellisen diagnoosin ja hoidon korvikkeena. Älä myöskään itsehoita? Jos sinulla on kysyttävää närästyksestä raskauden aikana, ota yhteys lääkäriisi ja tee tietoinen päätös.