Huimaus raskauden aikana – syyt ja virrat

Mikä on huimaus?

Huimaus määritellään kuvaamaan monenlaisia ​​tuntemuksia. Kuten tunne heikkoa, epävakaata, heikkoa, haisevaa jne. Se saa sinut tuntemaan tai luomaan mielessäsi väärän uskomuksen, että ympäristösi pyörii tai liikkuu.

Huimaus tai heikkous on yleinen oire raskauden aikana. Huimaus on yleisin ensimmäisen kolmanneksen aikana. Mutta saatat kohdata tai kokea sitä koko raskauden ajan.

Huimaus raskauden aikana aiheuttaa ja aiheuttaa

Asiat, jotka sinun on tiedettävä:

 •  On yleistä huimausta raskauden aikana.
 •  Jos huimaus jatkuu, soita lääkärillesi tai kysy neuvoa varmistaaksesi, että tämä ei johdu muista sairauksista.
 •  Kuitenkin mikä tahansa normaali on huimaus, älä ota sitä kevyesti, joten intensiivisiä harjoituksia ei pidä tehdä, älä aja tai käsittele asioita, jotka voivat vahingoittaa sinua tai vauvaasi.

Onko huimaus merkki raskaudesta??

Huimaus raskauden aikana on yleinen asia ja siten viktoriaanisella aikakaudella pyörtyminen tai huimaus oli hienostunut tapa tunnistaa, onko nainen raskaana vai ei. Tämä ei ole tarkka merkki tai oire raskauden diagnosoimiseksi, koska huimaus voi johtua myös muista syistä.

Huimauksen syyt raskauden aikana:

Ensimmäinen raskauskolmannes:

Huimaus raskauden aikana on yleinen asia ja vain terveen raskauden ylläpitämiseksi. Sinun pitäisi tietää huimauksen syyt ja hankkia täydelliset tiedot selviytyäksesi raskauden aikana esiintyvistä komplikaatioista.

Aluksi keho ei tuota tarpeeksi verta nopeasti laajenevan verenkiertojärjestelmän täyttämiseksi, koska kehosi on oltava valmis vastaamaan kahden kehon tarpeisiin yhden sijasta. Näin ollen huimausta esiintyy todennäköisesti silloin tällöin raskauden aikana, erityisesti ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Toinen raskauskolmannes:

Noin 12. viikko tai toinen raskauskolmannes, kun kohtu kasvaa. Se aiheuttaa ylimääräistä painetta verisuoniin, varsinkin kun olet makuulla. Raskauden aikana progesteronia tuotetaan runsaasti ja sen korkean tason vuoksi. Verisuonet voivat rentoutua ja laajentua, mikä lisää vauvan verenkiertoa. Mutta laskee tai hidastaa sinua, mikä johtaa lopulta alhaiseen verenpaineeseen. Tämä tila on vastuussa aivojen ja muiden elintärkeiden elinten verenkierron vähenemisestä. Mikä saa pään pyörimään. Muita huimauksen syitä voivat olla verensokerin lasku tai nestehukka.

Suurin syy on hormonien lisääntyminen. Mikä aiheuttaa rentoutumista ja verisuonten laajentumista. Kaikki tämä voi johtua kehon muutoksista. Samoin koska keho sopeutuu aineenvaihdunnan muutoksiin. Useimmiten aneemiset tai suonikohjut naiset ovat muita alttiimpia huimaukselle ja pyörtymiselle. Raskauden myöhäisvaiheissa, erityisesti viimeisellä kolmanneksella, jos makaat selällään, vauvan paino on täysin kohdussa. Mikä puolestaan ​​tukahduttaa vena cavaa eli suonen, joka kuljettaa verta alavartalosta sydämeen ja lisää siten huimausta ja pyörtymistä.

Koska kehosi tukee kahden aineenvaihduntaa yhden sijasta. Muodostuu paljon lämpöä, mikä voi myös aiheuttaa huimausta, jos käytät tiukkoja vaatteita.

Kuinka estää huimausta raskauden aikana?

Koska huimaus raskauden aikana on yleinen ongelma. Mutta vaikka se olisi yleistä, sitä ei pitäisi välttää ja erilaisia ​​menetelmiä. Voidaan mukauttaa minimoimaan huimausongelma raskauden alkuvaiheessa.

On olemassa lukuisia vinkkejä, jotka voidaan pitää mielessä lääkkeenä tai ratkaisuna huimaukseen raskauden aikana.

 •  Vältä seisomista pitkiä aikoja ja vaikka tällainen tilanne edellyttäisi seisomista pitkiä tunteja jatkuvasti, varmista, että pidät jalat liikkeessä kehon osien verenkierron lisäämiseksi.
 •  Jos olet istunut tai maannut, vältä nousemasta liian nopeasti, ole hidas seisoessasi tai vaihda asentoasi. Tämä on tärkeää etenkin silloin, kun nouset kylpyammeesta tai olet istunut tai maannut melko pitkään
 •  Ole säännöllinen aterioidesi kanssa. Älä uskalla ohittaa aterioita, koska kehosi tarvitsee riittävän ravitsevan ruokavalion kahdelle henkilölle. Sisällytä aterioihisi tasapainoinen ruokavalio ja terveellinen ruokavalio. Vältä pitkiä taukoja aterioiden välillä, jatka syömistä säännöllisin väliajoin.
 • Jopa makaa selälläsi toisen raskauskolmanneksen puolivälissä, jotta vältetään kohdun tukahduttaminen vauvan kehon painolla.
 •  Vältä kuumia kylpyjä ja suihkuja, koska kehosi tuottaa jo runsaasti lämpöä. Mikä voi aiheuttaa huimausta ja muita vakavia komplikaatioita raskauden aikana ja vauvan ongelmia.
 •  Käytä löysiä ja mukavia vaatteita kiertämisen rajoittamisen välttämiseksi, koska tämä on yksi tärkeimmistä huimauksen syistä.
 •  Jos sinusta tuntuu pyörryttävältä, makaa, jos mahdollista, tai istu pää polvien väliin. Joten veren virtaus aivoihin lisääntyy, mikä voi auttaa selviytymään huimauksesta.

Muita vinkkejä:

 •  Varmista, että otat hyvän määrän vettä, koska huimaus voi johtua nestehukasta. Sinun tulisi pyrkiä vähintään kahdeksan lasilliseen vettä päivässä ja enemmän, jos sää on kuuma tai teet harjoituksen. Hyvä määrä nesteitä on otettava tai annettava keholle kuivumisen välttämiseksi.
 •  Varmista, että saat raitista ilmaa hengittääksesi. Koska tukossa tai ylikuumentuneessa suljetussa paikassa voi myös aiheuttaa huimausta. Jos tunnet itsesi hyvin heikoksi, käy 5 minuutin kävelyllä ulkona saadaksesi raitista ilmaa huimauksen ja muiden raskausoireiden, kuten turvotuksen tai ummetuksen lievittämiseksi.

Vaikka huimaus on yleistä raskauden aikana. Jos ongelma jatkuu, ota yhteyttä lääkäriisi, koska sen ei tarvitse olla normaalia. Se voi johtua myös muista sairauksista. Jos huimaukseen liittyy emättimen verenvuotoa tai vatsakipua, se voi olla merkki kohdunulkoisesta raskaudesta tai istukan irtoamisesta.

Muita ongelmia ovat huimaus ja näön hämärtyminen tai päänsärky tai sydämentykytys. Tällaiset tilat voivat johtua jostain muusta sairaudesta tai vakavasta anemiasta, joten sinun tulee ottaa yhteyttä lääkäriisi ongelman ja hoidon lisätutkimusten määrittämiseksi tilan ja sen vakavuuden mukaan.